menu denk mee beslis mee maak mee

ROS EDITIONS

 

Dit is de weblog behorende bij het project 'ROS EDITIONS '.

Succesvolle Seniorenrock

De eindpresentatie door 4 bands van Rockin' Old School tijdens ROS PAKT UIT#6 op vrijdagavond 2 februari in de concertzaal van Cultura was  als vanouds een groot succes. Greyhound Jam beet het spits af voor een afgeladen zaal met nummers als 'A night like this' en 'Californication' gevolgd door Jong Belegen, de band van het 'eerste uur' met o.m. een rockmedly. Na de pauze vervolgde Blue Band het concert met songs van The Beatles en Bob Dylan. De laatste set werd gespeeld door The Braveheart Band. Zij speelden nummers als 'in a White Room', 'Smoke on the water' en 'Satisfaction'. Van het hele concert werd zoals altijd een adio-videoregistratie gemaakt voor publicatie op www.rockingoldschool.nl ROS PAKT UIT#6 (Youtube). De registratie werd dit keer verzorgd door Zwanenburg Films (www.zwanenburgfilms.nl). ROS PAKT UIT#6 werd o.m. bezocht door leden van Houtclub-Ede. 
 

Jong Belegen | The Young Ones

WOODROCK in de startblokken

Dinsdag 30 januari was er een eerste levendige bespreking van het ROS-project WOODROCK bij Houtclub Ede. De eerste ideeën over de mogelijkheden en onmogelijkheden, afmetingen, houtsoorten, verbindingen werden uitgewisseld en aan wie het voltooide beeld na de feestelijke onthulling op zondag 14 april geschonken zou kunnen worden. Tjø van Zuijlen, de man die ervaring opdeed met houten beelden i.s.m. Serge Verheugen in het Amsterdamse bos en in contact kwam met ROS via het chatkanaal van JIJMAAKTHETMEE gaat het proces artistiek en logistiek begeleiden. Bert van Zoest, penningmeester van de Houtclub zorgt - samen met clubleden Rein Jansen op dinsdag en Willem Houtman en Willem van Wijk op woensdag o.m. voor de inkoop van materialen en technische begeleiding. Makers van het eerste uur - onder wie BN-er Danny van Capelleveen (Undatables) - bezoeken vrijdagavond 2 februari ter inspiratie, gratis de eindpresentatie ROS PAKT UIT#6 in Cultura Ede. Op dinsdag 6 februari gaat WOODROCK vervolgens van start met een creatieve brainstormsessie waarvan de outcome voorgelegd wordt aan beeldend kunstenaar Coos Hoving die eerder in het proces een basisontwerp maakte.

Houtclub Ede

WOODROCK

WOODROCK is een experiment dat beoogt het plezier in pop/rockmuziek maken, zoals dat in Rockin' Old School (ROS) ontstaat, uit te breiden naar andere kunstdisciplines. Het plezier dat ruim 70 senioren sinds 23 september 2016 beleven aan wekelijks repeteren in een band en na 8 weken op een poppodium staan is haast verslavend.... De gekozen kunstdiscipline is houtbewerking. WOODROCK heeft vorige week op het JIJMAAKTHETMEE-platform 75 sterren gehaald en daarmee een positief advies gekregen voor een financiële bijdrage aan dit experiment. Het maken van een houten beeld dat een duidelijke relatie heeft met ROS. Bij de sluiting van de 'Denk Meefase' kregen we enkele tips mee die we graag bij de uitvoering betrekken. Voor meer kruisbestuiving in het creatieve proces gaan we ideeën genereren bij de deelnemers. Houtclubleden worden daartoe uitgenodigd en ook voor de eerstvolgende eindpresentatie 'ROS PAKT UIT#6' om die als inspiratiemoment bij te wonen op 2 februari in Cultura. Een concert om ideeën op te doen over de nadere detaillering van het basisontwerp dat beeldend kunstenaar Coos Hoving maakte en alle vrijheid gaf om het basisontwerp te pimpen qua kleuren, teksten, textuur, houtsnijwerk, besnaren, beplakken; wat de makers ook bedenken. Daarnaast gaan we werken aan een plan om 'kunstzinnig werken' in de Houtclub te verduurzamen en onderzoeken wat er nodig is om na dit project door te groeien naar een stadswerkplaats met meerdere dicsiplines. Start project: 06-02-2018, onthulling WOODROCK: 15-04-2018. Bekijk hier het projectplan; de recente aanvraag: http://www.jijmaakthetmee.nl/aanvraag/woodrock-werktitel

Basisontwerp Woodrock sculptuur

ROS in de wijk

Buurthuis de Velder in Ede Veldhuizen is gestart met een nieuwe serie podiumkansen voor live muziek. Komende maanden is er ook plaats voor de diverse ROS-formaties die nu en straks en komende tijd actief in de weer zijn. Deze keer op zondagmiddag 17 december a.s. vanaf 15.00 uur tot ongeveer 20.30 uur opnieuw gelegenheid voor ROS muzikanten in de Velder. Er hebben zich 3 formaties gemeld:: JONG BELEGEN, GREYHOUND JAM en ROS DRIVE die een acte de présence geven namens ROS. Als huisband wederom TIMECRUISE. Rond 18.00 uur even tijd om een hapje te eten à € 5 en vanaf 19.00 uur weer verder met muziek maken. Na deze zondag volgt een aantal gelegenheden op de zaterdagavond zoals eerder in november jl. waar toen OLD SPICE en BRAVEHEART BAND succesvol hebben opgetreden. De toegang is vrij voor iedereen.

ROS Drive

Rockin’ Old School PAKT UIT

Ede, zondag 19 november 2017 – Mede dankzij JIJMAAKHETMEE traden zondagmiddag 4 bands op voor een volle concertzaal in Cultura. De 4e en 5e ROS PAKT UIT van Rockin’ Old School bestond uit een middag- en avond popconcert. Het middagconcert, bezocht door ruim 180 bezoekers, werd geopend door The Old Spice Band met bijzonder sfeervol Zuid Amerikaans repertoire, gezongen door Loes Heineke, bijgestaan door haar man Henk op mondharmonica. De jarige Henk Dogger verzorgde de gitaarsolo’s als o.m. in het nummer Apache van the Shadows. Greyhound Jam trad als tweede op met een verrassend prachtig gezongen balad ‘Brown eyes’ door Maud de Rochemont. Na de pauze zorgde ROS Drive voor een steeds enthousiaster sfeer in de zaal met o.m. een nostalgische herinnering aan het nummer ’take me now’ door zangeres Gerda Dogger. De band Jong Belegen sloot het middagconcert af met nummers van Elvis Presley en aanverwante artiesten. Na de afterparty in het Atrium van Cultura genoten ruim 50 bezoekers van de dagschotels die Grandcafé de Verleiding aanbood. Om 19.30 werd het avondconcert, bezocht door zo’n 80 bezoekers,  geopend door ‘Just Friends’ met een jazzy repertoire. Mooie solo’s door Chris Blankenburg op saxen en Peter Poulissen op gitaar. The Blueberry Blossom Band zorgde vervolgens voor een compleet ander repertoire bestaande uit authentieke, op Ierse en Schotse achtergronden gebaseerde Amerikaanse Blue grass songs. Na de pauze betrad The Braveheart Band het podium met stomende vertolkingen van stevige rocknummers als ‘Unchain my hart’ en het Stonesnummer ‘Honkey Tonk Women’ met opnieuw een verrassende hoofdrol voor zanger, gitarist en entertainer Rob Koel. Hans van Heeteren zorgde voor de leadsolo’s in deze stevige Rockband. Het avondconcert werd afgesloten door '60 tinten grijs' met een aantal aanstekelijke nummers van o. m. the Beatles. Op vrijdag 24 november a.s. gaat een nieuwe editie van Rockin’ Old School van start waarover meer informatie te vinden is op ww.rockingoldschool.nl onder de knop ROS EDITIONS. ROS EDITIONS is mogelijk, mede dankzij Het fonds voor Cultuurparticipatie; JIJMAAKTHETMEE, het fonds Sluyterman van Loo, Freevoice antwoordservice, Ede DOET, Idee in Uitvoering en Cultura Ede.

 

 

Slotsong middagconcert ROS PAKT UIT#4

ROS PAKT UIT op Zondag 19 november in Cultura

Mede dankzij JIJMAAKTHETMEE staan er zondag19 novembver a.s. maar liefst 8 bands op het poppodium van Cultura in Ede. Er is een middagconcert met 4 bands en afterparty in het Atrium van Cultura en aansluitend een ROCK-DINNER verzorgd door Grandcafé de Verleiding. Daarna volgt een avondconcert met opnieuw 4 bands. De kaartverkoop via www.rockingoldschool.nl loopt zoals steeds weer uitstekend. In dezelfde week van het concert gaat op vrijdag 24 november de volgende editie van Rockin' Old School van start, uitmondend in een volgende ROS PAKT UIT op vrijdag 2 februari 2018! 

The Seven Sixties Band

Rockin' Old School in the picture

Vandaag waren regisseur Martijn Payens en een cameraman van Story Collective (www.storycollective.nl) op bezoek bij de repetities van ROS om beelden te maken voor de corporate movie die het Fonds voor Cultuurparticipatie maakt. Eind november moet de film klaar zijn voor publicatie. Rockin' Old School is met 75% uitgebreid en beleeft nu - mede dankzij Jijmaakthetmee - 2 edities op de vrijdag en 2 concerten op zondagmiddag 19 november a.s..

  

Documentaire Rockin' Old School 1 en 2

ROS naar 8 bands

Op vrijdag 22 september zijn twee nieuwe edities van ROS gestart. Beide mogelijk gemaakt dankzij JIJMAAKTHETMEE! In de ochtend repeteren er nu 4 bands en in de middag nog eens 4. In totaal zijn er nu 8 bands. Dat is 100% meer dan bij de start precies een jaar geleden... De bands werken aan een repertoire dat op zondag 19 november in Cultura in een middag- en avondprogramma gepresenteerd wordt in ROS PAKT UIT#4 en ROS PAKT UIT#5. Tussen de beide optredens door komt er een Rockin' Good Food (running) Dinner.

 

 

Documentaire Rockin' Old School 1 en 2

Rockin' Old School baart bands

Het seniorvriendelijke project Rockin' Old School heeft sinds de start bijna een jaar geleden maar liefst 4 zelfstandig opererende rock/bluesbands in het leven geroepen. Bands die na de 1e drie edities van ROS op eigen benen zijn gaan staan, repetitieruimte huren in Cultura of repeteren bij een van de leden thuis. Andere deelnemers vinden mondjesmaat nieuwe podia in Ede. Bijvoorbeeld Fantasieland. Deelnemers aan Rockin' Old School Arjen Boersma, Loes en Henk Heineke, Willem ten Brink en Henny Malipaard stonden dit jaar opnieuw op Fantasieland. Op donderdag 17 augustus verzorgden zij het programma met het thema Cowboys en Indianen in de muziektent met zingende en trommelende kinderen. Vanaf 22 september duiken ze de repetitielokalen weer in om in de nieuwe editie die dan van start gaat weer volop te genieten. 50-plus en (weer) spelen in een band? Jij kan het ook! Kijk op www.rockingoldschool.nl

Fantasieland 2017 - Cowboys en Indianen

Rockin' Old School trapt af

Op vrijdagmiddag 8 september gaat het nieuwe Rockin' Old Schooljaar van start met een gezellige openingborrel voor alle ruim 50 actieve deelnemers die dit laagdrempelige pop/rockproject sinds de start in 2016 ontdekten. Nu al schreven 3 complete bands zich in voor de nieuwe editie die pas op vrijdag 22 september van start gaat en opnieuw zal uitmonden in een flitsende eindpresentatie 'ROS PAKT UIT#4'in de popzaal van Cultura op zondagmiddag 19 november 2017. Rockin' Old School is mogelijk dankzij de bijdragen van het Fonds voor Cultuurparticipatie 
'Jijmaakthetmee', het Fonds Sluyterman van Loo, Idee in Uitvoering en Ede Doet, Cultura en de eigen bijdrage  van de deelnemers.

Documentaire Rockin' Old School 1 en 2

Pagina's