Het verhaal van .... De eenzame kleur & 7 elements


Omdat we in onze terugblik ook wat concrete voorbeelden willen geven, nemen we jullie vandaag mee in het verhaal van De eenzame kleur & 7 elements.
De eenzame kleur:
Interactief schilderij waar middels videomapping de tekening ingekleurd kan worden. Elke speler krijgt de kans om middels een console (joystick) het schilderij met een eigen kleur (die staat voor een emotie) in te kleuren. Maar wat als dit ineens een wedstrijd wordt? En wat als je elkaars kleuren kan overschilderen? Welke emotie overheerst er dan op het einde? Hierbij wordt samengewerkt tussen 5 net afgestudeerde game-designers en een student autonome beeldende kunst.
--> In een vrij korte tijd hebben de game-designers een eenvoudige game ontwikkeld die interactief was, eenvoudig te begrijpen en kunst en gaming op een tofe manier verbond. Uiteindelijk stond daar niet de uitgebreide gedroomde versie, omdat dat toch heel veel meer tijd en moeite kostte. Mooi was wel dat het geheel werkte, ze veel feedback hebben ontvangen en hiermee zeker door willen gaan. De grote droom van de makers is om volgend jaar een game te mappen op de Sint Jan, dan willen ze ook gebruik maken van de details die op de Sint Jan zitten. Maar dit was een eerste goede stap. Inmiddels weten ze hoe de mensen op het festival reageren, nodig hebben om te spelen en hoe het spelelement nog uitdagender kan worden.
7 elements:
Wat krijg je als je de zeven hoofdzonden mixt met urban disciplines als dans, dj, vj, rap, skating en grafitti. Dukebox werkt aan een twee containers vullend programma waarin de cross-over tussen deze disciplines en de verbinding met de zeven hoofdzonden centraal staat.
--> Haalbaarheid is alles. Helaas was met de beperkte tijd en budget het vullen van twee containers wat te hoog gegrepen, dus werd het 1 container en een podium daarvoor. Wat een prachtige uitstraling gaf. De cross-over van diverse kunsten zorgde voor een waar spektakel. Dans, graffiti en rappers omarmden elkaar en flowden onder het genot van goede beats. Dat hip hop verbindt bleek des te meer, want de massa die rond deze container terug te vinden was op het terrein zag er erg tof uit. De ambities van deze makers groeiden met het moment, hoe mooi zouden 7 containers zijn mijn ieder zijn eigen hoofdzonde?