menu denk mee beslis mee maak mee

Thijs Hazeleger

 

afbeelding van Thijs Hazeleger

Thijs Hazeleger

Werkzaam bij: 
ArtEZ hogeschool voor de Kunsten en zelfstandig ondernemer in fanfareprojecten


Thijs Hazeleger is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Fanfarevernieuwing en dramaturgie. Als docent begeleid ik HBO-studenten in het doen van theaterhistorisch onderzoek, het werken in het sociaal-artistieke veld en het schrijven van een scriptie. Dat doe ik bij de opleiding voor Docent theater in Zwolle. Daarnaast werk ik als zelfstandig ondernemer in Utrecht; eerst als dramaturg, maar nu als coach binnen de blaasmuziek. Na het ontwikkelen van innovatieve fanfareprojecten (zoals Fanfare 2.0) bied ik muziekverenigingen nu inspiratie voor de toekomst, zie http://www.fanfarecoach.nl
Interesses: 
Muziek, theater, festivals, community arts

Recente reacties

Terug naar Heeg

woensdag 18 april 2018 - 14:29

Beste Peter, 

Om aansluiting te vinden bij deze subsidieregeling kan het helpen om te downsizen, maar ik adviseer je vooral om de participatieactiviteiten te concretiseren. Als je de aanvraag richt op 1 vernieuwend onderdeel van het festival hoef je niet alle contextuele informatie weg te halen, maar kun je wel duidelijk maken voor welke activiteit je bij het FCP financiele ondersteuning aanvraagt. Hoofdstukken 3 en 5 lenen zich daar inderdaad goed voor. Hoofdstuk 4 is nu nog teveel gericht op het eindresultaat; probeer inzichtelijk te maken hoe je je samenwerkingspartners betrekt in het maken van 'Terug naar Heeg'. Wat is hun artistieke bijdrage daaraan? Wat wil je daarin uitproberen? Waarin zit voor jullie het experiment? 

Je vraag of je van contactpersoon kunt veranderen en je vraag over de verdiepende vragen leg ik bij deze even bij Martine neer omdat zij meer zicht heeft op de technische kant van dit platform.

Succes met de afronding!

Groeten Thijs 

Terug naar Heeg

woensdag 18 april 2018 - 14:04

Beste P. Meijer, 

Ook namens mij welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie. 

Net als Martine adviseer ik je 1 aspect van jullie spektakel uit te lichten. Ik ben vooral benieuwd naar het Heeg-lied, is dit al geschreven? Wellicht is het een idee om dit op een participatieve wijze te laten ontstaan? Je zou bijvoorbeeld inwoners van Heeg hierbij kunnen betrekken, of oud-inwoners die tijdens dit evenement terugkeren. Huidige verhalen & herinneringen aan Heeg vormen op die manier een inspiratiebron voor het lied (en die verhalen kun je eventueel ook op dit platform verzamelen door bewoners te vragen hun herinnering hier te delen). 

Wat vinden jullie daarvan?

Groeten Thijs  

Zing mee met Saint Nicolas Cantate van Benjamin Britten!

maandag 26 maart 2018 - 10:08

Beste Irina, welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie.

Interessant idee om deze cantate tijdens de Sinterklaasviering uit te voeren. Is het de eerste keer dat jullie met een projectkoor gaan werken? Waarom willen jullie geen bestaand koor uitnodigen? Ik adviseer je om in de linkerkolom in te gaan op de vernieuwende aspecten van jullie project.

Je zou ook mensen uit je netwerk kunnen uitnodigen om in deze rechterkolom mee te denken over de werving van koorleden in je regio. Wie zijn daar actief en hebben daar ideeën over denk je?

En op welke manier zou je de koorleden ook in het artistieke maakproces kunnen betrekken en daarmee kunnen experimenteren met de participatie? Bv. lootjes trekken?

Groeten Thijs

Lud fan de Middelsee

woensdag 21 maart 2018 - 16:54

Beste Tryntsje, ook namens mij welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie.

Mooi idee om zo’n grootschalige samenwerking aan te gaan en goed dat jullie hier professionals bij betrekken. Ik denk net als Alexander dat het zinvol is om je te focussen op een bepaald onderdeel van het project (zoals improvisatie) om in aanmerking te komen voor de subsidie. Je zou kunnen nadenken over de volgende vragen: is het voor het eerst dat de verenigingen met improvisatie werken? Hoe maken ze daar kennis mee? Wie begeleidt dat? Vindt dat tijdens reguliere repetities plaats of op aparte oefenmomenten?

Wellicht is het ook nog interessant om leden mee te laten denken op dit platform over dit onderwerp. Vinden ze het spannend? Waarom willen ze deze uitdaging aangaan?

Ter inspiratie: een kort artikel over een improvisatieproject dat ik met mijn fanfare heb gedaan in samenwerking met een saxofoonkwart (pagina 22), http://www.fanfarecoach.nl/nieuws/fanfare-2-0/

Groeten Thijs

Proost Komşum, Gia mas!

woensdag 21 maart 2018 - 16:26

Beste Selim, ook namens mij welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie.

Interessant om niet alleen de mooie maar ook de pijnlijke verhalen met elkaar te delen. Ik kan me voorstellen dat je vanwege de samenstelling van het koor meer Griekse deelnemers wil betrekken. Ik adviseer je om hier concrete plannen voor te verzinnen: waar ga je op zoek? En hoe ga je in gesprek? Via welke mensen of organisaties? Is er een Griekse gemeenschap in Amsterdam?

Groeten Thijs