menu denk mee beslis mee maak mee

Thijs Hazeleger

 

afbeelding van Thijs Hazeleger

Thijs Hazeleger

Werkzaam bij: 
ArtEZ hogeschool voor de Kunsten en zelfstandig ondernemer in fanfareprojecten


Thijs Hazeleger is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Fanfarevernieuwing en dramaturgie. Als docent begeleid ik HBO-studenten in het doen van theaterhistorisch onderzoek, het werken in het sociaal-artistieke veld en het schrijven van een scriptie. Dat doe ik bij de opleiding voor Docent theater in Zwolle. Daarnaast werk ik als zelfstandig ondernemer in Utrecht; eerst als dramaturg, maar nu als coach binnen de blaasmuziek. Na het ontwikkelen van innovatieve fanfareprojecten (zoals Fanfare 2.0) bied ik muziekverenigingen nu inspiratie voor de toekomst, zie http://www.fanfarecoach.nl
Interesses: 
Muziek, theater, festivals, community arts

Recente reacties

Djemaa el Fna Rotterdam 2018

vrijdag 15 juni 2018 - 14:25

Beste mensen van Stichting de Loodsen, welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie.

Mooi idee om een van de programmalijnen van jullie festival in het teken te zetten van het thema ‘Verbinding’. Ik ben benieuwd naar de cross-overs, kunnen jullie daar voorbeelden van noemen? En op welke manier gaan jullie aan de slag met Marokkaans erfgoed?

Voor deze aanvraag adviseer ik je om het meest participatieve project uit te werken. Welke jongeren wil je bereiken met het langere traject? En welke professionals zijn daarbij betrokken? Waarmee willen jullie experimenteren?

Groeten Thijs

Ongekende hoogten met Bach - de Hohe Messe

vrijdag 15 juni 2018 - 14:05

Beste Nelina, ook namens mij welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie.

Mooi plan om een educatief concert te organiseren. Net als Anne ben ik benieuwd wat hier voor jullie vernieuwend of experimenteel aan is. Zoals je het nu omschrijft klinkt het als een uitgeklede versie van de Hohe Messe met een beperkt aandeel voor participatie. Waarom wil je graag jong en oud betrekken bij het concert en over wie heb je het dan precies? Is het een idee om tijdens het educatief concert iets met concrete groepen voor te bereiden wat in het grote concert terugkomt?

Daarnaast raad ik je aan om alle herhalingen uit je aanvraag te halen; nu staat er soms 3x hetzelfde in.

Groeten Thijs

Risin' Up

vrijdag 15 juni 2018 - 13:36

Beste Florian, ook namens mij welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie.

Mooi dat jullie meer samenhang en verbinding willen creëren binnen de Urban/Hiphop scene in Leeuwarden. Vooral hierin zie ik nog kansen tot uitwerking. Waarom zoeken de jonge ondernemende artiesten de onderlinge samenwerking niet op? Wellicht is het een idee om hier via dit project meer inzicht in te krijgen. Je zou bijvoorbeeld de jongeren mee kunnen laten denken op dit platform en ze kunnen vragen te reageren op de vraag waar zij behoefte aan hebben als het gaat om samenwerking.

Levert de Sterrenfabriek ook een bijdrage aan de verbinding of staat dit coachingstraject hier los van?

Groeten Thijs

De Open Bak

maandag 4 juni 2018 - 14:39

PS: ik zie in je plan dat je voor de huisband inderdaad een rol ziet, dus dat idee hadden jullie zelf ook al :)
Je zou hen eventueel ook kunnen vragen om actief met je mee te denken op dit platform door in deze rechterkolom hun ideeën over het initiatief te delen; daarmee kun je laten zien dat er draagvlak is om de Open bak verder te ontwikkelen. 

De Open Bak

maandag 4 juni 2018 - 14:32

Beste Jennie,

Welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie.

Bij het lezen van jullie plan moet ik meteen aan de Open bak van de vroegere Engelenbak denken. Is het open podium daarop geïnspireerd? Zoja, dan is mijn advies om dit ook in de linkerkolom op te nemen en in te gaan op hoe jullie hier je eigen versie van willen maken.

Wat hebben jullie ontdekt in jullie proefaflevering en waarmee zouden jullie verder willen experimenteren? En over welke “alternatieve leefwijzen” heb je het precies? Ik zou wat concreter formuleren welke groepen je een podium zou willen geven en hoe je die actief betrekt in het verder ontwikkelen van de Open bak. Wellicht kun je de huisband in dat proces een centrale rol geven?

Groeten Thijs

Haarlem Oogst

vrijdag 25 mei 2018 - 10:59

Beste Juliette, welkom bij JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie.

Mooi idee om mensen, muziek & eten met elkaar te verbinden rondom het thema oogst. Je schrijft dat het evenement plaatsvindt in het kader van een aantal jubilea en feesten in Haarlem. Ga je ook inhoudelijk met deze partijen samenwerken?

De ontmoeting van de twee nieuwe koren klinkt spannend. Ik adviseer je om te beschrijven wat je hierin wil onderzoeken en welke experimenten daarvoor nodig zijn. Toen ik je plan las moest ik denken aan de Verhalenkeuken (2008-2010) van het 5e kwartier, ken je dat project? Wellicht nog inspirerend. Hoe verhoudt jouw project zich hiertoe?

Groeten Thijs

MuziekBox

maandag 7 mei 2018 - 11:22

Dag Gerard, ik bedoel instrumenten in letterlijke zin. 

Groeten Thijs 

MuziekBox

vrijdag 27 april 2018 - 10:33

Beste Gerard, welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Mooi idee om laagdrempelige Muziekboxen te creëren in Haagse wijken. Ik ben benieuwd wat voor instrumenten en methodieken jullie gebruiken, kun je daar iets over vertellen? Op die manier kun je het proces inzichtelijk maken en daarmee ook de participatieactiviteiten. Mijn tip is om die zo concreet mogelijk te beschrijven.

Ik ben ook benieuwd of je inspiratie haalt uit vergelijkbare projecten in het land. Ken je Muziekdidactiek 3.0 van Suzan Lutke? Ze heeft net een nieuw boek uitgebracht over de kracht van creativiteit.

Groeten Thijs

Lud fan de Middelsee

woensdag 25 april 2018 - 17:07

Beste Tryntsje, omdat het einde van de Denk mee-fase in zicht is geef ik je graag nog een laatste tip.

Doordenkend op een van de aandachtspunten van Alexander zou je nog in kunnen gaan op de vraag: wat hoop je dat dit project oplevert voor de toekomst van SML? En wat betekent dit project voor de ontwikkeling van de individuele muziekverenigingen? Wellicht kun je een van die verenigingen vragen om daar een antwoord op te geven en dat te delen in deze rechterkolom (en dit citaat daarna opnemen in je aanvraag, de linkerkolom). Op die manier kun je laten zien dat het project van onderaf leeft.

Succes met de afronding!

Groeten Thijs