menu denk mee beslis mee maak mee

Rob van Doggenaar

 

afbeelding van Rob van Doggenaar

Rob van DoggenaarRob van Doggenaar is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Ik werk als projectmanager, producent en programmamaker aan culturele projecten waarbij vaak en veel sprake is van participatie en co-creatie. Ik zet mijn ervaring op dit vlak graag in voor Jij maakt het mee.
Interesses: 
community arts, muziek, film, theater, wielrennen, zingen.

Recente reacties

UTOPIA

donderdag 16 augustus 2018 - 18:02

Beste Sidney,

Van harte welkom op Jij Maakt Het Mee. Ik ben aan je gekoppeld als coach, zal je project volgen en je waar mogelijk voorzien van tips en adviezen.

Ten eerste: een mooi idee om - geinspireerd door Dismaland - jongeren uit Heerlen hun creativiteit te laten ontwikkelen. 

Ik denk dat de projectbeschrijving nog te beperkt is om door te kunnen naar de volgende fase. Mijn advies is om het uit te breiden met informatie over de manier waarop je het gaat aanpakken. Hoe ga je de jongeren vinden en betrekken in het project? Hoe ga je de artistieke inspiratie en begeleiding van de jongeren organiseren? Welke gedachten heb je al over het eindproduct en de materialen en technieken die de jongeren kunnen gebruiken? Wat is je begroting? Hebben jullie al ervaring opgedaan met vergelijkbare trajecten? 

Als je dit soort informatie toevoegt wordt je plan sterker. 

Ik hoor graag van je. 

Hartelijke groet, 

Rob

Festival Door Elkaar 2019

maandag 13 augustus 2018 - 13:00

Beste Mariëtte,

Ook van mij van harte welkom op JMHM. Ik zal je project volgen als coach en je waar mogelijk voorzien van tips en adviezen. Gezien het feit dat je aanvraag nog beknopt is, vind ik het lastig om daar nu al op te reageren. 

Ik hoop in een aanvulling meer te lezen over concrete leerpunten en ervaringen van de vorige editie en hoe je daar in de volgende editie op wilt inspelen. Ik ben ook beneiuwd naar jullie ambities voor de toekomst. Als je wilt verduurzamen is het belangrijk om daar over na te denken. 

Zou je daar mee over kunnen schrijven?

Met hartelijke groet, 

Rob van Doggenaar

Ludio

maandag 13 augustus 2018 - 12:50

Ha Dennis, 

Dank voor je reactie. Kennelijk had ik de begroting over het hoofd gezien. Wat een goed idee om aan te haken bij de Culturele Zondag Utrecht Digitaal. Wie weet is Kinderkunstwerkplaats de Vrijstaat (in Leidsche Rijn) ook een interessante partner in het project. Ze bieden kunstzinnige workshops aan voor kinderen en hebben een groot netwerk, met name aan de westkant van de stad. 

Groet, 

Rob

Ludio

vrijdag 10 augustus 2018 - 15:50

Beste Dennis,

Ook van mij van harte welkom op JMHM. Ik zal je project volgen als coach en je waar mogelijk voorzien van tips en adviezen.

Ik moet eerlijk toegeven dat het onderwerp voor mij nieuw is. Toch lees ik uit je plan dat je weet waar je over schrijft. Je hebt een uitgebreide en heldere planbeschrijving neergelegd. Ik vind het een interessant gegeven dat jongeren zelf iets ontwikkelen waarmee hun leeftijdsgenoten zich kunnen ontwikkelen (dat klopt toch?).

Wat ik nog zou toevoegen is een (globale) begroting, zodat inzichtelijk wordt hoe het financieel in elkaar zit. 

Verder ben ik benieuwd hoeveel deelnemers je verwacht. En hoe kansrijk het is dat je die ook bereikt. Als je in oktober wilt starten en na de zomer nog het eerste contact moet leggen met  de partners UCK, etcetera (wél een goed lijstje trouwens), dan lijkt me dat erg kort dag. Of heb je deze organisaties ook al betrokken bij de planontwikkeling? 

Ik hoor graag van je. 

Groeten, 

Rob

 

De Stad

vrijdag 10 augustus 2018 - 15:20

Beste Arie-Roelof, 

Ook van mij van harte welkom op JMHM. Ik zal je project volgen als coach en je waar mogelijk voorzien van tips en adviezen. 

Hoewel je plan zeer sympathiek klinkt en ik het leuk vindt dat je op deze manier aandacht wilt besteden aan de geschiedenis van Bergeijk, moet ik me helaas ook aansluiten bij de opmerking van Alexander, namelijk dat het plan niet echt vernieuwend is. 

Het is ook lastig om te beoordelen of de vernieuwing er mogelijk in zit, daarvoor is de beschrijving nog te beperkt. Ik ben benieuwd hoe het team er uit ziet. Hebben jullie bijvoorbeeld een ervaren regisseur aan boord? Zo ja, dan ben ik benieuwd naar zijn/haar visie op het project, artistiek en ook hoe vormgegeven wordt aan de participatie. Blijft de rol van de mensen die actief deelnemen aan het project beperkt tot het uitvoeren van het stuk en alle organisatie er omheen? Of kunnen kunnen ze ook meebepalen hoe het verhaal wordt, hoe het stuk wordt vormgegeven, wat hun eigen inbreng is, etcetera? In het tweede geval wordt het project interessanter en spannender denk ik. En daarmee ook vernieuwender. 

Als er geen ervaren regisseur aan boord is, dan is mijn advies om eens op zoek te gaan naar zo iemand en met hem/haar te sparren over de mogelijkheden. Ik kan je - als je dat wilt - wel in contact brengen met iemand die dat kan.

Hartelijke groet, 

Rob

Recipes for Life

donderdag 28 juni 2018 - 19:10

Beste Vera, 

Ook van mij welkom op JMHM. Ik zal je project de komende tijd volgen als coach en probeer je tips en advies te geven.

Het samenbrengen van mensen met verschillende achtergronden is een mooi streven. Ik denk dat eten (maken) een mooie ingang is om met elkaar in gesprek te raken en te verbinden. En de parralel die je legt tussen recepten voor eten en recepten voor het leven vind ik leuk en interessant. 

Je plan wordt er naar mijn mening sterker van als je wat dieper in gaat op de werkwijze. Hoe je de RECIPES FOR LIFE bij de deelnemers gaat ophalen en op welke manier je dat tot een voorstelling gaat verwerken. 

En, net als Giovanni, ben ik ook benieuwd of je al contacten hebt met potentiele deelnemers, en welke dat zijn. En dat vervolgens opnemen in je plan. 

Kun je hier iets mee?

Hartelijke groet, 

Rob van Doggenaar

Speels Collectief op Landpark Assisië

maandag 11 juni 2018 - 11:07

Ha Saskia, Ik heb je reacties met belangstelling en bewondering gelezen. Voor mij spreekt er uit dat je op een gedegen en professionele manier met het project bezig bent. Ik zou zeggen: ga daar mee door! En hou er rekening mee dat het tijd en volharding kost om de duurzame financiering te organiseren. Maar, mijn indruk is dat jullie op de goede weg zijn.

Ik moest denken aan het Grijze Koppen Orkest, een project van Fort van de Verbeelding, dat plaatsvind in zorginstellingen voor ouderen. http://www.fortvandeverbeelding.nl/gko/. Het is ze gelukt om samenwerkingen aan te gaan met zorginstellingen en andere partijen en zo een financieel gezond project met impact op te zetten. Misschien een goed idee om eens contact met ze op te nemen voor advies? Zeg gerust dat ik je getipt heb. 

Groeten, 

Rob

FANFAR PARTOUT

maandag 11 juni 2018 - 10:24

Beste Ted, 

Ik zal je plan volgen als coach en hoop daarbij iets voor je te kunnen betekenen. 

Ik sluit me aan bij Alexander’s opmerkingen over de volledigheid en helderheid van het plan. Het is duidelijk dat jullie ervaring hebben met dit werk en weten waarover het gaat. Wat ook blijkt is dat je ervaren hebt hoe waardevol en inspirerend de samenwerking tussen muzikanten uit verschillende culturen kan zijn. En dat je anderen dit ook graag wilt laten ervaren.

Uit mijn tijd bij Sharing Arts Society weet ik hoe moeilijk het is om inclusiviteit te ‘organiseren’. En dat is juist waar je meedenkvraag over gaat. 

Wat ik je mee kan geven is dat het steeds begint bij de behoeften van de deelnemers, de doelgroepen. Wat heb je ze te bieden? Op welke manier is je project, aanbod, programma van waarde voor ze? Dus, als je amateur orkesten wilt inspireren om inclusiever te zijn, dan zul je je eerst moeten verdiepen in hun behoeften. En vervolgens onderzoeken in hoeverre en op welke manier meer culturele diversiteit kan bijdragen aan die behoefte. Tegelijkertijd is het van belang om te weten wat de behoeften zijn  van muzikanten met een niet-westerse achtergrond. En in hoeverre deelname of lidmaatschap bij een traditionele muziekvereniging daar een bijdrage aan kan leveren. Wie weet kom je vanuit dat onderzoek tot een win-win situatie. 

De inspiratiebijeenkomst lijkt me een goede gelegenheid voor een gesprek over dit onderwerp. Mijn tip is om niet alleen de muzikaal leiders van de verenigingen uit te nodigen, maar ook andere vertegenwoordigers. 

Met een hartelijke groet, 

Rob

Speels Collectief op Landpark Assisië

woensdag 23 mei 2018 - 17:20

Beste Saskia, Ook van mij welkom bij Jij maakt het mee! Ik zal jullie project volgen als coach.

Je hebt een goed uitgewerkt plan ingediend. En goed ook dat je try-outs hebt gedaan om ervaring op te doen. En dat je de ervaringen van de try-outs meeneemt in de ontwikeling van je plannen. Uit het plan spreekt ook dat jullie de nodige ervaring hebben met dit soort werk en projecten. 

Wat je specifieke vraag betreft: alles is mogelijk, maar ik denk dat dit de verkeerde vraag is. Een bijdrage vragen van deelnemers is misschien drempelverhogend. Als ik een suggestie mag doen voor een vraag achter deze vraag, dan zou het kunnen zijn: hoe krijgen we dit project op een gezonde en duurzame manier gefinancierd? Als die vraag klopt, dan is mijn suggestie om eens in kaart te brengen wie (mensen en organisaties) er belang bij hebben dat jullie project er is. Wie zijn de stakeholders? En wat zouden die bij kunnen dragen (dat hoeft niet per se financieel te zijn, maar kan ook op een andere manier waarde hebben)? Een aantal hebben jullie er al: Prisma, Buurtcultuurfonds Noord-Brabant en Vrienden van Prisma. Dus het begin is er. 

Ik ben benieuwd of je hier iets mee kan. Hoor het graag. 

Hartelijke groeten,
Rob