menu denk mee beslis mee maak mee

Rob van Doggenaar

 

afbeelding van Rob van Doggenaar

Rob van DoggenaarRob van Doggenaar is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Ik werk als projectmanager, producent en programmamaker aan culturele projecten waarbij vaak en veel sprake is van participatie en co-creatie. Ik zet mijn ervaring op dit vlak graag in voor Jij maakt het mee.
Interesses: 
community arts, muziek, film, theater, wielrennen, zingen.

Recente reacties

DE BROEIKAS

woensdag 10 oktober 2018 - 16:52

Beste Ervin,

Ook van mij van harte welkom op JMHM. Ik zal je project volgen als coach en je waar mogelijk voorzien van tips, adviezen (hopelijk) helpende vragen.

Een jamsessie machine, dat wekt mijn nieuwsgierigheid. Jullie projectbeschrijving is uitgebreid, ik krijg de indruk dat jullie vaker met dit bijltje gehakt hebben. En jullie hebben al een behoorlijk netwerk en track record opgebouwd zo te zien. 

Ik sluit me aan bij de vragen van Alexander. In het eerste deel van je projectbeschrijving zie ik dat je een aantal keer amateurs benoemt, maar verderop zie ik dat niet terug. Waar ligt de focus? 

Weet dat voor JMHM de vernieuwing van de cultuurbeoefening in de vrije tijd van belang is. Of samenwerking met andere partijen. Is het een idee om samenwerking te zoeken met organisaties in Alkmaar die zich bezig houden met amateurkunstbeoefening zoals Artiance?

Ik lees graag je reactie.

Groet, 

Rob

Gulliver

woensdag 10 oktober 2018 - 16:36

Beste Susanne,

Ook van mij van harte welkom op JMHM. Ik zal je project volgen als coach en je waar mogelijk voorzien van tips en adviezen.

Ik sluit me aan bij de vraag van Alexander. 

En daarnaast: je beschrijving van het project is nu vrij feitelijk (‘wat gaan we doen?)’. Het plan wordt sterker als je ook meer over het waarom en het hoe vertelt. Ik ben in dit verband nieuwsgierig naar het volgende. Wat wil je met het project bereiken? En op welke manier is het project innovatief? Je spreekt over ‘de werkwijzen’. Kun je daar iets meer over vertellen? Wat is de werkwijze en wat is er bijzonder aan?

Ik ben benieuwd naar je reactie.

Groeten, 

Rob

Ad Hoc Pop-up

woensdag 10 oktober 2018 - 16:29

Beste Tineke,

Ook van mij van harte welkom op JMHM. Ik zal je project volgen als coach en je waar mogelijk voorzien van tips en adviezen.

Leuk om te lezen dat jullie de ambitie hebben om kinderen nieuwsgierig te maken. Ook mooi om te zien dat jullie de vernieuwing opzoeken door te werken met poppen en projectie.

Ik sluit me aan bij de vragen en opmerkingen van Alexander. En ik wil er nog een paar vragen aan toevoegen. Wat willen jullie bereiken met deze voorstelling? Willen jullie kinderen bijvoorbeeld ook actief deel laten nemen aan het orkest of aan de voorstelling (cultuurparticipatie)? Of willen jullie ‘gewoon’ op een bijzondere manier het jubileum vieren? In dat laatste geval is de aanvraag bij Jij maakt het Mee niet erg kansrijk denk ik, omdat het niet bijdraagt aan de vernieuwing van de cultuurbeoefening in de vrije tijd.

Overigens kan ik me voorstellen dat andere fondsen (Prins Bernhard, KF Hein, VSB) best geïnteresseerd zouden kunnen zijn in het project. Doen jullie daar ook aanvragen?

Er is in Utrecht een Utrechts Kerkgebouwen Overleg, ze geven graag ruimte aan activiteiten in Utrechtse Kerkgebouwen. Ook de afdeling Culturele Zaken van de gemeente wil graag dat dit gebeurt. Als je meer wilt weten, raad ik je aan om contact op te nemen met Dick van Dijk van het UKO. 

Verder ben ik benieuwd naar het volgende: hebben jullie een beeld van hoe kinderen op de gekozen vorm (poppenspel en projectie) zullen reageren? Is die vorm bedacht omdat je daarmee juist kinderen aantrekt? En in welke leeftijdscategorie dan?

En als antwoord op je specifieke meedenkvraag: scholen in georganiseerd verband in het weekend naar een activiteit laten komen is voor zover ik weet niet mogelijk. Scholen plannen daarnaast lang vooruit en dat geldt ook voor het cultuureducatieprogramma. Maar, misschien vertel ik hier niets nieuws.

Ik hoop dat ik je niet ontmoedig met al mijn vragen :-). En ben benieuwd naar je reactie. 

Groet, 

Rob

UTOPIA

dinsdag 28 augustus 2018 - 9:07

Ha Sidney, 

Dank voor de aanvulling. Heel verhelderend. Ik krijg de indruk dat jullie er goed over nagedacht hebben. Ik heb verder geen vragen. Je vraagt specifiek advies op de vraag hoe je het project kunt continueren. Ik denk dat het antwoord op die vraag begint met het formuleren van een toekomstvisie. Wat wil je bereiken over, zeg, 5 of 10 jaar? Wat is de droom? Blijft het beperkt tot Heerlen? Of ga je provinciaal?  Hoeveel jongeren wil je bereiken en wat wil je teweeg brengen? Dat soort vragen. Vervolgens kun je per jaar invullen welke stappen je op het pad naar je toekomstige doel gaat zetten. Je kunt de voor jou belangrijke stakeholders dan uitnodigen voor deze editie zodat ze een indruk krijgen van de potentie en daarbij vertel je ze ook over de lange termijn visie. Dan kun je met hen meteen het gesprek openen over de toekomst en hoe ze daar een rol in kunnen spelen.  

Heb je daar iets aan? 

Rob

UTOPIA

donderdag 16 augustus 2018 - 18:02

Beste Sidney,

Van harte welkom op Jij Maakt Het Mee. Ik ben aan je gekoppeld als coach, zal je project volgen en je waar mogelijk voorzien van tips en adviezen.

Ten eerste: een mooi idee om - geinspireerd door Dismaland - jongeren uit Heerlen hun creativiteit te laten ontwikkelen. 

Ik denk dat de projectbeschrijving nog te beperkt is om door te kunnen naar de volgende fase. Mijn advies is om het uit te breiden met informatie over de manier waarop je het gaat aanpakken. Hoe ga je de jongeren vinden en betrekken in het project? Hoe ga je de artistieke inspiratie en begeleiding van de jongeren organiseren? Welke gedachten heb je al over het eindproduct en de materialen en technieken die de jongeren kunnen gebruiken? Wat is je begroting? Hebben jullie al ervaring opgedaan met vergelijkbare trajecten? 

Als je dit soort informatie toevoegt wordt je plan sterker. 

Ik hoor graag van je. 

Hartelijke groet, 

Rob