menu denk mee beslis mee maak mee

Nanette Elfring

 

afbeelding van Nanette Elfring

Nanette Elfring

Werkzaam bij: 
Zelfstandig adviseur, projectleider en procesbegeleider in de Erfgoedsector


Nanette Elfring is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Mijn interesse, kennis en werkervaring ligt op het (snij)vlak van: Herbestemming, Monumenten, Cultureel Erfgoed, Vrijwilligers, Omgevingsmanagement en Cultureel ondernemerschap. Mijn uitgangspunt: Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!
Interesses: 
Cultuur - Reizen - Lekker eten - Buitensport(en) - Mindfulness - Motorrijden - Mensen in hun kracht zetten

Recente reacties

Bergen app Zoom

zondag 18 juni 2017 - 13:20

Hi Marc, welkom bij Jij Maakt Het Mee! Ik sta als coach ook nog tot je beschikking om actief met je mee te denken. Leuke invalshoek hebben jullie gekozen. Inderdaad wel belangrijk om te bedenken hoe je mensen actief mee laat doen. Als voorbeeld kun je eens kijken (en evt contact opnemen met) ifthenisnow.eu. Zij hebben al een tijd ervaring met crowdsourcing op het gebied van (erfgoed)verhalen. Weliswaar niet via een app, maar via website en social media. Wellicht kunnen jullie elkaar helpen/versterken. Succes! 

Ontdek Tambu!

zondag 18 juni 2017 - 13:14

Hi Ruben,

Spannend, jullie gaan bijna naar de beslismee fase! Jullie hebben veel werk verricht en over veel zaken beter doorgedacht. Ik ben benieuwd hoe jullie uiteindelijk je boegbeeld gaan vinden, misschien kun je daar ook vast jongeren bij betrekken, begin gewoon bij je eigen netwerk. Er zijn vast enthousiaste (klein)kinderen die willen helpen. Draagvlak creeren in de beslismee fase is vast een goede vingeroefening. Succes!

De slag bij Bergen, de Vergeten Oorlog uit 1799

dinsdag 30 mei 2017 - 10:57

Hallo Hans,

Duidelijk dat jullie al een stap verder zijn en met de vragen die er gesteld zijn hebben bij ons meer inzicht gegeven. Toch heb ik er nog enkele die ook op de inhoud in gaan. Ik zie wel een infoflyer voorbij komen maar geen flyer/agenda voor de activiteiten. Hoe denken jullie ter plaatse het publiek te informeren, wat waneer er waar gebeurt. Verder de workshops; zijn deze plenair en vrij toegankelijk, wordt er ingelopen of zijn ze op gezette tijden. De materialen voor de deelnemers aan de workshop, worden deze kostenloos ter beschikking gesteld, zo ja, is dit opgenomen in de begroting. Detaillering is nog wel gewenst voor indiening. Niet alleeen betreffende de aangevraagde middelen bij ons maar voor de hele begroting.

Mogelijk kun je voor ons nog duidelijker aangeven 'hoe' je zaken gaat aanpakken niet alleen 'wat' jullie gaan doen. Daarmee doel ik voornamelijk op de inzet van participatie, Ik denk daarbij aan, hoeveel bezoekers kunnen deelnemen aan een workshop, hoe bereik je deze mensen, moeten ze zich al inschrijven of kunnen ze aanwaaien etc.

Ik kijk uit naar de reactie, hopelijk stimuleer ik hiermee goed na te denken over de brug van plan naar uitvoering.

succes

groet Nanette

Ontdek Tambu!

zondag 14 mei 2017 - 21:47

Beste Ruben, ook van mij een warm welkom! Ik kende het niet, maar heb een filmpje opgezocht en was gelijk gegrepen. Je hebt al goed over de opzet van de jullie project nagedacht. Ik vraag me wel af of jullie al met scholen overlegd hebben over het lesprogramma, want daar moet je vaak minimaal een jaar van te voren al mee begonnen zijn, vaak nog eerder. (En hou er rekening mee dat eductaie niet onder vrijetijdsbeoefening valt en daarmee dus niet in deze anavraag). Heb je er al eens over gedacht om een 'boegbeeld' te strikken?  Je zou kunnen zoeken naar een goede social media infuencer met roots in Curaçao. Als die het initiatief kan omarmen, dan kun je van daar uit goed jongeren bereiken. Hebben jullie zo iemand in jullie netwerk? En zo niet hoe kun je die dan vinden? Je hbet het verder over moderne dansvormen, is dit al uitgewerkt? Of gaan jullie dat juist in dit project uitwerken? En hoe weten jongeren dan dat dit de moderne vorm is? Vast veel succes met de verdere uitwerking!

 

De slag bij Bergen, de Vergeten Oorlog uit 1799

zondag 14 mei 2017 - 21:32

Beste Hans, welkom bij JIj Maakt Het Mee! Ik ben Nanette, je coach. Wat een mooie brede aanvraag heb je. Het komt op mij over dat jullie hiermee de geschiedenis echt beleefbaar maken. Ik lees dat de participatie vooral zit in de reanactor groepen (die ook 'burgers' meenemen. Vaka zijn dit al bestaande groepen. Zouden jullie ook iest kunnen verzinnen waradoor het publiek wellicht meer gaat participeren ipv alleen als toeschouwer fungeren? En zou je voor je vraag op het gebeid van socail media niet juist een wisselwerking met leerlingen op kunnen zetten?  Wellicht als maatschappelijke stage of buitenschoolse activiteit? Veel succes!

Victorie!

zaterdag 15 april 2017 - 20:06

Hi Mirella, heb je de Alkmaarse bedrijven verenigingen al geprobeerd? Het zou mooi zijn als je het zo weet te positioneren dat bedrijven hun klanten weer willen uitnodigen omdat je erbij 'moet' zijn. Denk aan de skybox bij voetbal. Dus denk niet alleen na over what's in it for you, maar ook what's in it for them. Het moet niet als een gunst voelen, maar een gemiste kans als ze er niet bij zijn. Verder hebben julie de gemeente al verbonden aan jullie. Zeker wethouders/burgemeester ed uitndodigen en vragen naar een liaison persoon binnen de gemeente die de ondernemers/middenstand kent. Wie weet kan die nog wat betekenen. Het zou mooi zijn als je dus anderen de werving voor jullie kan laten doen, maar dan moet jullie verhaal naar de sponsors toe echt pakkend zijn. Heel veel succes gewenst!

Victorie!

dinsdag 11 april 2017 - 14:50

Hallo Mirella,Ten eerste, 'wat een mooi breed project'. Ik begrijp de vraag naar reïnactment groepen. Maar dat zal niet het enige zijn waar jullie tegenaan lopen. Kun je jullie knelpunten voor nu specificeren en aan ons richten. Mogelijk kunnen wij of van uit ons netwerk jullie nog beter ondersteunen.

Er staat een ruim bedrag begroot voor sponsoring. Zijn jullie al met werving begonnen en hoe loopt dit? Wat is de go, no-go grens.

Ik kijk uit naar jullie reactei, succes gewenst.