menu denk mee beslis mee maak mee

Joop van van Liere

 

afbeelding van Joop van van Liere

Joop van van Liere

Werkzaam bij: 
Cultura in Ede


Joop van van Liere is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Ontwikkelaar en uitvoerder van Community Arts (Rockin' Old School Ede, ZING'N ZONG (...gezongen) e.v.a. projecten). Fondsenwerver, strategisch en artistiek beleidsadviseur voor Cultura in Ede. Adviseur voor jonge professionals in de kunsten.
Interesses: 
Mijn interesse gaat uit naar (kunst)projecten waar mensen blij van worden; zich door bemoedigd voelen in hun persoonlijke ontwikkeling en verhouding tot anderen en de omgeving. Projecten waarin de 'drive' uit de deelnemers komt, in leven blijft en steeds meer anderen meeneemt in de 'vibe'. Creatie en co-creatie dus en feesten als de cirkel weer rond is. Als de effecten van het resultaat de missie en visie vervullen.

Aanvragen

Huidige aanvragen Project Fase
WOODROCK
ROS EDITIONS
Rockin' Old School

Recente reacties

Muziek om te Zien

donderdag 17 januari 2019 - 10:17

Misschien ter aanvulling. Het fonds is er om deelname aan cultuur te bevorderen. Klopt helemaal. Jijmaakthetmee richt zich binnen dit gegeven op wat ik in mijn eerste berichtje aanstipte. Mijn coachingsvragen liggen in dat perspectief. Gericht op het ontwikkelen van een kansrijke projectaanvraag.

muziek project wayng

dinsdag 15 januari 2019 - 15:26

Dag Theodorus,

Welkom bij Jijmaakthetmee!

De komende weken mag ik als coach bij het fonds meedenken om je plan te helpen ontwikkelen van 'wild idee naar een concreet en subsidiabel plan'. Daarbij moeten we rekening houden met de absoluut noodzakelijk voorwaarden voor een succesvolle aanvraag als: experiment en bottom-up in te steken duurzame vernieuwing van cultuurbeoefening door amateurs in de vrije tijd.

Het fonds vindt projecten experimenteel als door samenwerking met andere partijen: nieuwe kunstvormen, werkwijzen of nieuwe disciplines ontstaan; bijzondere deelnemersgroepen worden bereikt; nieuwe media creatief worden ingezet of wanneer er wordt ingespeeld op veranderende mogelijkheden in de sector.

Het fonds verwacht van je dat je je plan links  in beeld - op basis van o.m. de reacties in de chat rechts in beeld (open voor alle bij je project betrokkenen) nader vorm gaat geven. De adviseur beoordeelt of je plan uiteindelijk rijp is voor een volgende fase.

Het doorlezen van een aantal succesvolle aanvragen kan je helpen een goed idee te krijgen van een goeie aanpak.

Succes! Ik benieuwd naar het vervolg!

Historisch Festival Almelo

donderdag 10 januari 2019 - 11:42

Geachte heer Meijer,

Welkom bij Jijmaakthetmee!

De komende weken mag ik als coach bij het fonds meedenken om het plan te helpen ontwikkelen van 'wild idee naar een concreet en subsidiabel plan'. Daarbij rekening houdend met de absoluut noodzakelijk voorwaarden voor een succesvolle aanvraag als: experiment en bottom-up in te steken duurzame vernieuwing van cultuurbeoefening door amateurs in de vrije tijd. Let wel, niet in schooltijd.

Het fonds vindt projecten experimenteel als door samenwerking met andere partijen: nieuwe kunstvormen, werkwijzen of nieuwe disciplines ontstaan; bijzondere deelnemersgroepen worden bereikt; nieuwe media creatief worden ingezet of wanneer er wordt ingespeeld op veranderende mogelijkheden in de sector. 

Het fonds verwacht van je dat je je plan links in beeld - op basis van o.m. de reacties in de chat rechts in beeld (open voor alle bij je project betrokkenen) nader vorm gaat geven. De adviseur beoordeelt of je plan uiteindelijk rijp is voor een volgende fase.

De aanvraag bevat op dit moment weinig aangrijpingspunten voor coaching op de issues experiment, duurzame vernieuwing van kunstbeleving in de vrije tijd naar mijn smaak.

Het doorlezen van een aantal succesvolle aanvragen kan je helpen een goed idee te krijgen van een goeie aanpak en tijdig inzicht in de vraag of het project kansrijk kan zijn.

Orfeo & Majnun - Rotterdamse stadsparade over Love, Loss & Longing

maandag 7 januari 2019 - 23:21

Dag Reinier,  

Welkom bij Jijmaakthetmee.

De komende weken mag ik als coach bij het fonds meedenken om je plan te helpen ontwikkelen van 'wild idee naar een concreet en subsidiabel plan'.

We moeten daarbij rekening houden met de absoluut noodzakelijke voorwaarden voor een succesvolle aanvraag zoals: experiment en bottom-up in te steken duurzame vernieuwing van cultuurbeoefening door amateurs in de vrije tijd.

Het fonds vindt projecten experimenteel als door samenwerking met andere partijen: nieuwe kunstvormen, werkwijzen of nieuwe disciplines ontstaan; bijzondere deelnemersgroepen worden bereikt; nieuwe media creatief worden ingezet.

Voor dit fonds is met name van belang dat en hoe precies je project bijdraagt aan duurzame vernieuwing van kunstbeleving door deelnemers en publiek, vooral ook na het project. Wat zal de vernieuwende, duurzame impact zijn voor alle betrokkenen? Wat gaan betrokkenen voortaan anders doen?

Interessant zou zijn meer te lezen over de vraag hoe deelnemers na afloop van het project de komende jaren  concreet, duurzame impact kunnen geven aan cultuurparticipatie. Je meedenkvraag richt zich daar ook op denk ik. Je mag de chat gebruiken als inputtool voor antwoorden op die vraag. Iedere betrokkene bij het project mag reageren en ideeën aandragen.

Het doorlezen van een aantal succesvolle aanvragen kan je helpen een goed idee te krijgen van wat het fonds positief waardeert en wat niet.

Muziek om te Zien

maandag 7 januari 2019 - 22:57

Dag Jeroen,

De komende tijd mag ik als coach bij het fonds ook meedenken om je plan te helpen ontwikkelen van 'wild idee naar een concreet en subsidiabel plan'. We moeten daarbij rekening houden met de absoluut noodzakelijk voorwaarden voor een succesvolle aanvraag zoals: experiment en bottom-up in te steken duurzame vernieuwing van cultuurbeoefening door amateurs in de vrije tijd.

Het fonds vindt projecten experimenteel als door samenwerking met andere partijen: nieuwe kunstvormen, werkwijzen of nieuwe disciplines ontstaan; bijzondere deelnemersgroepen worden bereikt; nieuwe media creatief worden ingezet

Mooi dat in de chat al antwoorden komen op je meedenkvraag! Interessante ingrediënten voor een kleurrijk concept.

Voor dit fonds is echter met name van belang DAT en HOE precies je project bijdraagt aan duurzame vernieuwing van kunstbeleving door deelnemers en publiek, vooral ook na het concert. Wat zal de vernieuwende impact zijn van het project voor alle betrokkenen? Wat gaan betrokkenen anders doen?

Het fonds verwacht van je dat je je plan links in beeld - op basis van o.m. de reacties in de chat (rechts in beeld) - nader vorm gaat geven. De adviseur beoordeelt of je plan uiteindelijk rijp is voor een volgende fase. 

Het doorlezen van een aantal succesvolle aanvragen kan je helpen een goed idee te krijgen van wat het fonds positief waardeert en wat niet.
 

The Floor is Lava

vrijdag 21 december 2018 - 0:32

Dag Hanneke,

Welkom bij Jijmaakthetmee!

De komende weken mag ik als coach bij het fonds meedenken om je plan te helpen ontwikkelen van 'wild idee naar een concreet en subsidiabel plan'. Daarbij rekening houdend met de absoluut noodzakelijk voorwaarden voor een succesvolle aanvraag als: experiment en bottom-up in te steken duurzame vernieuwing van cultuurbeoefening door amateurs in de vrije tijd.

Het fonds vindt projecten experimenteel als door samenwerking met andere partijen: nieuwe kunstvormen, werkwijzen of nieuwe disciplines ontstaan; bijzondere deelnemersgroepen worden bereikt; nieuwe media creatief worden ingezet of wanneer er wordt ingespeeld op veranderende mogelijkheden in de sector.

Het fonds verwacht van je dat je je plan links in beeld - op basis van o.m. de reacties in de chat rechts in beeld nader vorm gaat geven. De adviseur beoordeelt of je plan uiteindelijk rijp is voor een volgende fase.

Het doorlezen van een aantal succesvolle aanvragen kan je helpen een goed idee te krijgen van een goeie aanpak.

De chat staat open voor alle bij het project betrokkenen. Zij kunnen op die manier direct aan de ontwikkeling van het plan meewerken.

Ik ben benieuwd naar een eerste nadere uitwerking van het plan.

 

't Collectief festival

woensdag 19 december 2018 - 23:10

Dag Eline,

Als coach bij het fonds mag ik de komende weken meedenken in de ontwikkeling van jullie project. Dat gaat het best als je je eerst goed in de kaders/noodzakelijke voorwaarden voor een succesvolle aanvraag inleest en je project kritisch door die bril gaat bekijken. Enkele gehonoreerde projecten ('slechts' 25% van alle aanvragen) bestuderen is daarvoor een goed begin. De voorwaarden (experiment, bottum-up, samenwerking, vernieuwing etc.) staan helder beschreven op de site.

Jullie plan mag links in beeld (desktop) groeien, mede op basis van de bijdragen in deze chat. Alle bij je project betrokkenen mogen daaraan meedoen. Nodig ze uit! De adviseur bepaalt uiteindelijk of je project naar de volgende fase kan.
 
Wat je meedenkvraag betreft: jullie vinden het lastig om bedrijven te benaderen. Ontbreekt het aan durf? Is onduidelijk welke bedrijven je precies moet/kunt benaderen? Waaruit bestaat precies het probleem dat het lastig maakt?

Ik lees graag jullie reactie in deze chat!

Stichting Kunstbus buiten pop up atelier/theater

woensdag 5 december 2018 - 22:53

Dag Ankie, mocht je na ons telefoongesprek nog vragen hebben, neem dan gewoon nog  even contact op. Succes met de afronding van de aanvraag.

Cinema without Borders

woensdag 21 november 2018 - 23:11

Dag Ad, met betrokkenen bedoel ik alle actoren die het project kennen en mee willen doen. Zoals nu in de chat gebeurt. De resultaten kun je in het plan inks in beeld verwerken.

Cinema without Borders

maandag 19 november 2018 - 15:24

Dag Ad,

De vaart zit in de chat en het plan groeit in de goeie richting! Ik kijk uit naar reacties van betrokkenen inzake mogelijk concrete procestappen in kruisbestuiving zoals Lidian die aanstipt. Hoe dat er uit zou kunnen zien. Wat er te coachen valt. De gedroomde outcome. Wat heb je daarvoor nodig? Wie kunnen er nu al meedenken? Ideeën en vondsten in de chat mogen direct in het plan links in beeld. 'Kort', innovatief en krachtig. Benut de kracht van deze chat!
 

Cinema without Borders

zondag 18 november 2018 - 10:22

Dag Ad,

Met deze informatie ontstaat er inderdaad meer zicht op wat jullie van plan zijn!

Cinema without Borders is een filmfestival dat de grenzen opzoekt. Voor het fonds is vernieuwing belangrijk door experiment. Risicominnend experiment om amateurs uit te dagen. Waar zit bij jullie de experimentele vernieuwing precies?

Zijn er nog meer grenzen dan alleen de landsgrenzen en die van diversiteit in deelnemers? Zouden er nieuwe kunstvormen of disciplines kunnen ontstaan? Hoe dan? Is er ook interactie met social media?
 
Deze chat staat open voor alle betrokkenen. Zou je hen uit kunnen dagen nu al mee te denken en bijdragen te leveren aan de groei van het plan binnen de specifieke kaders van dit platform? Dat zou echt een pre zijn! Is die populaire filmcultuur nu al te verbinden aan het plan? Zou dat misschien het levende bewijs van een duidelijker bottom up proces kunnen worden? In kunnen spelen op veranderende mogelijkheden in de sector?

Hear my Voice! een muziekproductie

vrijdag 16 november 2018 - 14:06

Dag Martha,
 
Er is duidelijk hard gewerkt aan het projectplan Vooral de samenwerking komt goed uit de verf. Fijn ook dat de meedenkvraag een antwoord heeft opgeleverd. Is er voldoende aandacht voor vernieuwing en experiment in de zin van risico, deelnemersinitiatief en duurzaam effect denk je? Voorziet het project in een vernieuwende follow up voor amateurs die aanhaken? Zie dit vooral als een laatste uitnodiging tot het plaatsen van puntjes op de i.

VRIJHEIDSBEELDEN

vrijdag 16 november 2018 - 9:12

Dag Peter,

Er is veel gebeurd inderdaad. Je plan beschrijft helder het doel en het proces. Mooi project! De adviseur bepaalt binnenkort of het voldoende voldoet aan de criteria en door kan naar de beslisfase. Zie je nog kans, nog eens, door de bril van de op deze site en in deze chat aangegeven criteria, naar het project te kijken? Ik refereer - in dit stadium - aan de puntjes op de i. 

Cinema without Borders

donderdag 15 november 2018 - 14:53

Dag Ad,

De komende weken mag ik als coach bij het fonds meedenken om je plan te helpen ontwikkelen van 'wild idee naar een concreet en subsidiabel plan'. Daarbij rekening houdend met de absoluut noodzakelijk voorwaarden voor een succesvolle aanvraag als: experiment en bottom-up in te steken duurzame vernieuwing van cultuurbeoefening door amateurs in de vrije tijd.

Het fonds vindt projecten experimenteel als door samenwerking met andere partijen: nieuwe kunstvormen, werkwijzen of nieuwe disciplines ontstaan; bijzondere deelnemersgroepen worden bereikt; nieuwe media creatief worden ingezet of wanneer er wordt ingespeeld op veranderende mogelijkheden in de sector.
 
Lilian gaf al aan wat er verwacht wordt en waar de chat toe leiden kan.

Het doorlezen van een aantal succesvolle aanvragen kan je helpen een goed idee te krijgen van een goeie aanpak.

Succes!

Stichting Kunstbus buiten pop up atelier/theater

woensdag 7 november 2018 - 7:56

Dag Ankie,

Welkom bij Jijmaakthetmee!

De komende weken mag ik als coach bij het fonds meedenken om je plan te helpen ontwikkelen van 'wild idee naar een concreet en subsidiabel plan'. Daarbij rekening houdend met de absoluut noodzakelijk voorwaarden voor een succesvolle aanvraag als: experiment en bottom-up in te steken duurzame vernieuwing van cultuurbeoefening door amateurs in de vrije tijd.

Het fonds vindt projecten experimenteel als door samenwerking met andere partijen: nieuwe kunstvormen, werkwijzen of nieuwe disciplines ontstaan; bijzondere deelnemersgroepen worden bereikt; nieuwe media creatief worden ingezet of wanneer er wordt ingespeeld op veranderende mogelijkheden in de sector.
 
Het fonds verwacht van je dat je je plan links in beeld - op basis van o.m. de reacties in de chat rechts in beeld (open voor alle bij je project betrokkenen) - nader vorm gaat geven. De adviseur beoordeelt of je plan uiteindelijk rijp is voor de beslisfase.

Het doorlezen van een aantal succesvolle aanvragen kan je helpen een goed idee te krijgen van een goeie aanpak.

We zien uit naar een levendige chat!

VRIJHEIDSBEELDEN

woensdag 7 november 2018 - 7:42

Dag Peter,

Vordert je planontwikkeling naar wens?

Het fonds vindt projecten experimenteel als door samenwerking met andere partijen: nieuwe kunstvormen, werkwijzen of nieuwe disciplines ontstaan; bijzondere deelnemersgroepen worden bereikt; nieuwe media creatief worden ingezet of wanneer er wordt ingespeeld op veranderende mogelijkheden in de sector.

Weet je al hoe je je plan op basis hiervan nader gaat inrichten?
 

Hear my Voice! een muziekproductie

zaterdag 3 november 2018 - 23:05

Dag Martha,

Het is de bedoeling dat je plan links in beeld tot ontwikkeling komt, passend bij de criteria die Jijmaakthetmee op deze site stipuleert en op basis van coaching en advies in dat kader in deze chat. Elementen uit de chat zien we daarom graag terug in jullie ontwikkelingsinitiatief links in beeld.

Ik zie weinig chatactiviteit en ook geen verandering of aanvulling in het plan en vindt op dit moment daardoor geen duidelijke aangrijpingspunten voor andere tips dan ik eerder aan de hand deed. 

Misschien is het goed eens een aantal succesvolle projecten door te lezen om een idee te krijgen van wat Jijmaakthetmee verwacht van een project in ontwikkeling qua criteria, doel, proces, richting en impact online.

30 projecten

woensdag 24 oktober 2018 - 22:14

Dag Hein,

Ik zie dat je project in de beslisfase zit! Goed zeg! Veel succes bij het tijdig verzamelen van voldoende sterren/stemmen. 

30 projecten

woensdag 24 oktober 2018 - 15:33

Dag Hein,

Ik begrijp je aarzeling tot creatieve uitdaging. Toch, een experiment draagt nu eenmaal risico in zich, daar is het een experiment voor.

Zou je de groep 'Artwise' kunnen motiveren om hun bevindingen ook een creatieve/kunstzinnige uiting te geven? Als daar nu al een ruw beeld van kan ontstaan, in de kristallen bol, zou dat dan in de rekrutering en opdrachtverstrekking niet verleidelijk verpakt kunnen worden?

VRIJHEIDSBEELDEN

dinsdag 23 oktober 2018 - 12:11

Dag Peter, de komende weken mag ik als coach bij het fonds meedenken in de ontwikkeling van je plan. De adviseur beoordeelt uiteindelijk of je projectplan naar de beslisfase kan. Het plan moet aan de absoluut noodzakelijke voorwaarden voldoen die je op de site kunt nalezen. Om de 'geest van succes' op dit platform te doorgronden vraag ik je eerst eens en paar succesvolle projecten na te lezen op de aanpak. Dit project - voor dezelfde doelgroep - slaagde pas de 2e keer:
www.jijmaakthetmee.nl/aanvraag/crimineel-minded.

Veel plezier en succes bij het schrijven van het plan.

30 projecten

dinsdag 23 oktober 2018 - 7:14

Dag Hein,

Ik zie dat je plan behoorlijk gegroeid is. Ook het experiment met de commissie van wijs publiek staat beschreven. Zij kunnen een rode draad gaan vormen, draagvlak bevorderen en mijn vraag is of dat de KVF werkelijk kwestbaar maakt. Is het niet zo dat wie zich kwetsbaar opstelt informatie krijgt waarmee groei mogelijk is? Informatie die anders niet verkregen wordt? Groei in een richting die begrepen wordt?

Zou de productie van de wijzen input kunnen zijn voor een lof- of slotgedicht? Een video of eind- of vervolgopdracht voor een groep betrokken amateurs of....? Misschien is het goed deze suggestie van Alexander nog eens te bespreken, mee te geven aan de wijzen en in het plan te verwerken? Als de commissie uit zou groeien tot een beeldend 'geweten' van de 30 projecten, wie kan daar dan nog om heen?