menu denk mee beslis mee maak mee

Diane Frenay

 

afbeelding van Diane Frenay

Diane Frenay

Werkzaam bij: 
Kunst&Transitie, Kunst en Cultuursector en als kunstenaar


Diane Frenay is FCP-coach. De coach ondersteunt
met zijn/haar expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Ik adviseer kunstenaars, kunstinstellingen en organisaties uit andere domeinen over een optimale en verrassende verbinding tussen kunst&cultuur met vraagstukken uit maatschappij en organisatie. Daarin staat participatie centraal,samen met de artistieke kwaliteit. De domeinen varieren van samenleving tot zorg,van maatschappij tot organisatievraagstuk.
Interesses: 
Beeldende kunst ervaren en maken, mensen. Muziek, literatuur, poëzie, theater, cabaret, natuur en zenmeditatie.

Recente reacties

Jubileumconcert Con Forza

woensdag 8 februari 2017 - 19:18

Ha Danny, leuk om de ontwikkelingen te lezen. Ik heb ook de inhoudelijke invulling bekeken in het projectplan.

Tips die ik daarvoor heb is om de afdeling erfgoed te betrekken van de gemeente en hen te vragen het verhaal aan te vullen en te verlevendigen met verhalen en ander 'immaterieel' erfgoed. Ook is er misschien een historische vereniging in Hank zelf of in de streek die jullie nog van dienst kan zijn.

en natuurlijk de kerk, maar dat is vanzelfspekend.

 

Oorlogskind

dinsdag 17 januari 2017 - 15:17

Ha Detsje, ik ben je coach op dit platform.

De opzet is mooi en zowel het spel als debat zullen zeker andere inzichten bieden; kunst doet dat natuurlijk altijd; het biedt een andere blik op de werkelijkheid.

Er mist nog veel info; speel je met mensen die nog nooit op het podium hebben gestaan of zoek je mensen die al eens eerder iets met theater deden? hoe geef je een podium aan hun verhaal? vertellen zij zelf, spelen ze het zelf, spelen jullie het, of wordt n.a.v. de verhalen een stuk gemaakt?en als zij het zelf spelen hoe worden ze daar dan in begeleid, en door wie?kortom best veel vragen nog.

Jubileumconcert Con Forza

dinsdag 17 januari 2017 - 14:03

Ha Danny, ik ben je coach en geef tips en feedback op je aanvraag, waarmee je de kansen kunt versterken. Het project is niet uniek in zijn vorm, het komt vaker voor dat koren met elkaar en met bands zingen. Maar je kunt met dit gegeven wél iets unieks creeren als je jouw vraag omdraait:

Als je nu eens met deze opstelling aansluit bij allerlei activiteiten en andere jubilea die dit jaar gaan plaatsvinden in de omgeving? een onderdeel worden van het van het programma van een festival of bijzondere gebeurtenis, een jubileum of opening van een school, de avondvierdaagse, koningsdag, een wielerronde, een voetbalfinale bij de plaatselijke sportclub,een actie van winkelcentrum, Dan ontmoeten jullie nieuw publiek, misschien wel nieuwe leden! popmuziek is voor velen aansprekend ;)

Scheepje op Houten Golven

dinsdag 17 januari 2017 - 13:27

Ha Rietje, Ik ben jullie coach. Ik heb de vimeo bekeken en de site van workheart. Daar staat ook een stukje over dit project, maar dat geeft een ander beeld. Ik begrijp daar dat er een ontwerp is vanuit Workheart dat door 15 vrijwilligers uitgevoerd gaat worden. Hiernáast lees ik dat de vrijwilligers amateurkunstenaars zijn die zich willen verdiepen, en dat er met behulp van hun input samen met Workheart een kunstwerk gaat ontstaan vanuit het idee 'scheepje op houten golven'. Ik vind het wat verwarrend zo. Ik zou graag het perspectief van de amateurs wat verder uitgediept willen zien; wat is voor hen de meerwaarde, welke ruimte is er hun ontwerpen? komen ze uit verschillende amateurverenigingen, kennen ze elkaar, zijn ze al geworven en zonee, hoe wordt men geworven?

Castells, bouwen doe je samen!

dinsdag 17 januari 2017 - 12:58

Een tip om het effect te verduurzamen kan zijn om van de torens foto's te maken en de mensen die erop staan volgen jaar voor een nieuw evenement uit te nodigen met een ander thema.Nog mooier als ze elkaar uitnodigen natuurlijk ;)

Ook is een grote culturele uitwisseling met Catalunya een idee; wat kunnen Rotterdammer hen brengen aan culturele activiteit? en past dat bijvoorbeeld in een van de vele feestdagen die er zijn in Catalunya?

Castells, bouwen doe je samen!

dinsdag 17 januari 2017 - 12:45

Ha Pieter jan Smit, ik ben jullie coach en geef feedback en tips.

Wat een geweldig initiatief en wat een enorme impact kan het hebben op hoe we met elkaar omgaan.Met name het contact en het respect die hiermee samengaan. Een eerste tip is om met de Pauluskerk in gesprek te gaan en juist de mensen daar erbij te betrekken, als het lukt en mag bij de workshops. En je zou Cultuur concreet kunnen benaderen, zij weten alles van cultuur in de wijken, alle scouts hebben een enorm netwerk in hun wijk en kunnen zo makkelijk mensen bereiken en warm maken hiervoor.

Heel leuk dat Calanen en Rotterdammers elkaar ontmoeten, beiden sterke karakters en bescheiden.het zal de Catalanen aanspreken om in deze grootse stad 'mee te kunnen bouwen', letterlijk en figuurlijk.

Bauck!

dinsdag 17 januari 2017 - 12:17

De tips die ik daarom voor jullie heb zijn ( jullie schrijven het zelf al): Waar het om gaat is het tegengaan van krimp, het verleiden van mensen om te blijven of komen wonen in een dorp met zo'n fijn actief cultureel klimaat. En het park tot een culturele hotspot omtoveren waar plaats is voor festivals, met als start een door het hele dorp omarmd stuk dat de historie op de kaart zet. Dáar nodig je mensen voor uit, dáar werken mensen graag aan mee, dat draagt bij aan verbinding met het dorp en met elkaar en doet ervaren dat kunst en cultuur bereikbaar en leuk is om dat mee te bereiken. Het doet denken aan de spelen in de Franse dorpjes waar ieder jaar het hele dorp aan meewerkt. En dat spreekt tot de verbeelding. Misschien zelfs die van jongeren om het vak in te gaan.Succes Bauck!

Bauck!

dinsdag 17 januari 2017 - 12:09

Beste Durk, ik ben jullie coach, en hoewel ik wat laat insteek, denk ik nog wel een bijdrage te kunnen leveren. Ik doe dat door te lezen wat er eigenlijk wordt gezegd en daar vragen over te stellen en tips op te geven. Het project klinkt geweldig en dat wordt het ook. Mooi thema, deze friese dame, zij zou wel eens het boegbeeld van het dorp kunnen worden. \

Waar ik de aandacht op wil vestigen is op de 'doelgroepen'die jullie benoemen. Jullie project zit verder zo goed in elkaar dat ik het wel stevig durf te poneren: het zal mij verbazen dat zoveel mensen in het dorp leiden aan een gebrek aan eigenwaarde. Ook het interesseren van jongeren voor een toekomst in de theater of festivalwereld klinkt wat aan de haren erbij gesleept. Dat kan beter...

(cliffhanger) ...