menu denk mee beslis mee maak mee

Davida de Hond

 

afbeelding van Davida de Hond

Davida de HondDavida de Hond is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Recente reacties

Amsterdam Bodypaint Art Event

maandag 5 maart 2018 - 20:20

Hallo Joram, 

Binnen de regeling Jij Maakt het Mee, is het doen van experiment een belangrijk uitgangspunt. Net als het richten op en betrekken van groepen die in de vrije tijd meedoen. Ik heb je reactie gelezen en denk dat het goed is alsnog op de projectpagina het accent op de nieuwe aanpak te leggen. 

Hoe gaan jullie het publiek betrekken met een contest?

 

Hartelijke groet,

Davida

It Eilân

maandag 5 maart 2018 - 19:48

Goedenavond Yvonne, 

Ook ik stel mij graag aan je voor. Ik ben Davida, als coach verbonden aan dit platform. De komende periode denk ook ik graag met jullie mee. 

Ik weet dat jullie aan de slag gaan met het aanvullen en aanpassen aan de linkerpagina. Tegelijkertijd zou ik willen benadrukken dat het mooi is wanneer jullie een stip op de horizon zetten: wat gaat gebeuren met de uitkomsten? Zijn jullie ook met dit traject bezig? In aanvulling op Anne, hiervoor zijn andere stakeholders nodig. Het is mooi aan te geven wat jullie hier mee doen. 

Kunst van het Samen

maandag 5 maart 2018 - 19:42

Goedenavond David,

Hebben jullie al kans gezien te kijken naar onze reacties/ aanvulling van de projectpagina aan de linkerkant? En de begroting? Dan kunnen wij verder denken met jullie. 

In ieder geval door verder te verkennen of en waar het experiment zit in opzet, brongroepen, deelnemers en uitvoering. 

Hartelijke groet, 

Davida

MUUR

maandag 5 maart 2018 - 19:39

Goedenavond Rosa!

Wat een hoop reacties, mooi om te zien! Je hebt ook gereageerd op onze vragen en adviezen. Dank daarvoor. Let je er op dat alles ook aan de linkerkant van de pagina terecht komt? 

Voordat ik verder meedenk, zou je kunnen kijken naar de reacties en laten weten dat je deze gelezen hebt en waar dat goed voelt reageert?

Groet, Davida

Wijkcultuur van zee

maandag 5 maart 2018 - 19:30

Goedenavond Harrie, dank voor je reactie. Denk eraan om dit ook aan de linkerkant van de pagina toe te voegen. Dat is wat meegaat naar de volgende fase. 

Het is mooi om iets meer te vertellen over die cultuurankers en jullie werkwijze daarin. En de wijze hoe jullie in die langere periode toewerken aan het vormgeven van het proces. Dat is voor jullie wellicht vanzelfsprekend, maar goed om op te nemen hierin. 

Daarnaast verkrijgen wij ook meer inzicht wanneer jullie een begroting uploaden. Deze zal alleen voor de coaches en adviseurs te zien zijn. 

Groet! Davida

Kunst van het Samen

donderdag 22 februari 2018 - 8:27

Goedemorgen, 

Allereerst stel ik mij graag aan jullie voor. Ik ben Davida en als coach verbonden aan dit platform. Als eerste zou ik nadenken over de wijze waarop jullie met de titels van de (deel)projecten omgaan. Een mooi project om te kijken naar inspiratie is Jip&jij, nu ook actief binnen dit platform. Herkenbaarheid van naam en bijbheorende werkwijze is belangrijk. Ook voor het gezamenlijk gevoel voor hetzelfde doel bezig te zijn. 

Ik zal per reactie een aantal onderwerpen aanstippen, voor nu wik ik graag toevoegen dat het goed is wanneer jullie een begroting toevoegen, aan de linkerkant van de pagina. Dat maakt het geven van een reactie en inzicht krijgen in het proces gemakkelijker en zorgvuldiger voor ons. 

Daarnaast beschrijven jullie nu veel over wat en waarom jullie werken, maar nog niet specifiek gericht op het wat. Deze regelling is gericht op het wat en dan vooral het experiment hier in. 

Hartelijke groet en welkom hier!

Amsterdam Bodypaint Art Event

donderdag 22 februari 2018 - 8:23

Goedemorgen,

Allereerst stel ik mij graag aan jullie voor, ik ben Davida en als coach verbonden aan dit platform. De komende weken denk ik graag met jullie mee aan de doorontwikkeling van de aanvraag. 

Hierbij als eerste het advies om het experiment centraal te stellen en direct te benoemen. Vervolgevenementen kunnen worden opgezet, door te investeren in de gemeenschap van bodypainters, maar ook aanpalende uitingsvormen te betrekken. Door uit die kring te gaan en samen nieuwe wegen te ontdekken, ook en zeker met dat maatschappelijke debat in de kern.

Hoe verschilt jullie initiatief van andere bodypaint dagen en op welke behoefte spelen jullie in?

MUUR

donderdag 22 februari 2018 - 8:18

Goedemorgen, 

Ook ik stel mij graag aan jullie voor. Liever doe ik dit na een eerste reactie, maar zie deze meteen als oproep om deze fase in te zetten om aan te scherpen. Ik ben Davida en als coach verbonden aan dit platform. De komende periode denk ook ik graag met jullie mee. 

Ga in gesprek met de potentiele deelnemers, luister ook en vooral naar de mensen die (nog) niet mee willen doen. Stel je flexibel op en leg nog niet alles vast. Het beste advies hierin is op dit moment te gaan praten en een mapping te maken van de plekken waarvan je de bewoners/organisaties en groepen wilt leren kennen. Vanuit dat leren kennen, komt meedoen en denken ook vanzelf prominenter terug in de aanvraag aan de linkerkant. Hebben jullie hier al stappen in gezet?

JIP&jij | Dwarslopers

donderdag 22 februari 2018 - 8:15

Goedemorgen Ruben, en collega's,

Ik ben Davida en als coach verbonden aan dit platform. De komende periode denk ook ik graag met jullie mee. Ik zie dat jullie aan de hand van de suggesties van Anne al een aantal wijzigingen hebben doorgevoerd. 

Hebben jullie een meer concreet beeld en rol van 'de mensen in de wijk'? Hoe bereiken jullie de wijkbewoners en wat voor een invloed hebben zij op het eindproduct?

Het bereiken van een bredere doelgroep, kan ook door contacten te leggen met mensen die al enthousiast zijn voor het zingen. Leg daarnaast eens verbinding met een aantal plekken waar je wellicht een pop-up voor Jip&jij zou kunnen organiseren. Cultuurpromotie Utrecht kan hierin wellicht nog iets voor jullie betekenen. 

Over/zicht

donderdag 22 februari 2018 - 8:06

Goedemorgen Melissa, 

Spannend, deze fase. Wanneer je start met het uitgangspunt van participatie binnen dit project, wat pas onderaan helder wordt, wordt het een betere start. Het blijft een doorontwikkeling, in plaats van een experiment. Kijk nogmaals of dit echt zo is voor jullie. Hier adviseer ik procesmatig niet op, maar signaleer het wel. Check dus echt nog de voorwaarden van de regeling vandaag. Sinds de 16e is nog niet alles van Giovanni verwerkt. 

Voor nieuwe samenwerking zouden jullie ook nog tuinders kunnen betrekken. Zij zijn eigenlijk een soort nieuwkomers straks, op het terrein van de Almeerders. 

 

'rondje om'

donderdag 22 februari 2018 - 7:59

Goedemorgen Helen, 

Dank voor het aanvullen en uploaden van de modelbegroting. De 'hoe' zou hier nog meer centraal kunnen staan. Hoe bereik je die cultuuroefenaars en op welke bijze dragen zij bij aan het eindproduct? Je ziet namelijk wat voor een impuls een idee kan leveren, zoals dat van het trio. Laat jezelf verrassen en betrek de gemeenschap rondom de kerk. Of ook de gebruikers van de ruimte rondom de kerk. Inspiratie hiervoor is op verschillende plekken te vinden hier op het platform, maar ook projecten bij bijvoorbeeld ZID theater. 

Maar daarnaast ook, hoe kom je aan 500 deelnemers? Dat is nog een vraag die niet wordt beantwoord. Wanneer je die accenten nog aan de linkerkant van de pagina kan leggen, wordt de aanvraag sterker. 

Wijkcultuur van zee

donderdag 22 februari 2018 - 7:49

Goedemorgen, ook ik denk de komende periode graag met jullie mee. In eerste instantie is dit een oproep aan jullie om te rageren! Het is mooi dat jullie samenwerken vanuit deelname van verschillende groepen mensen en dat jullie producenten aan boord hebben die ervaring hebben met participatieve projecten.

In jullie meedenkvraag, sluit ik graag aan bij wat Giovanni aanstipt. In plaats van de kapstok optuigen, is het ook goed om gewoon de wijken die je wilt gaan betrekken, binnen te lopen. Om de bewoners te leren kennen en leren wat leeft. Zo ontmoet je vanzelf sleutelpersonen: de aanjager die overal wel iemand voor heeft en de hek-over-de-dam'er als hij/zij meedoet: dan moet het wel wat zijn. 

Om inzicht te krijgen in hoe de verhouding in de aanvraag ligt, zou het goed zijn wanneer jullie een begroting uploaden. Dan is te zien waar de bijdrage heen gaat en hoe jullie verder dekking hebben geregeld/gaan opzetten. 

Dus: de infrastructuur biedt mooie handvatten, maar energie moet nog in direct bereiken van de bewoners gaan. 

 

'rondje om'

vrijdag 26 januari 2018 - 0:04

Goedenavond Helen,

Ook ik stel mij graag aan jullie voor. Ik ben Davida, als coach verbonden aan dit platform. De komende tijd denk ook ik graag met je mee over jullie aanvraag. 

Allereerst hoop ik dat jullie uit het plaatsen van comments komen en de overall werkwijze van het platform. Mocht dit niet zo zijn, is mijn eerste advies om echt even contact op de te nemen met het FCP of hieronder je vragen te stellen over uploaden aan de linkerkant van deze projectpagina. 

Naast het inkaderen van de aanvraag, denk ik dat het project ook meer zou kunnen starten bij die deelnemers. Binnen een co-creatie proces staan zij centraal. Hoe verzamelen jullie de verhalen en hoe kiezen jullie welke in het stuk terecht komen? Is dit onderdeel van het maakproces met amateur kunstenaars? 

Hoor graag van jullie, hartelijke groet, 

Davida

Crochet Coral Reef

donderdag 25 januari 2018 - 23:55

Ha Daniel,

Allereerst stel ook ik mij graag aan je voor. Ik ben Davida, als coach verbonden aan dit platform. De komende periode denk ik graag met je mee over je projectidee, de aanvraag en je meedenkvraag.

Ik sluit mij gelijk ook aan bij de eerste geplaatste opmerking van Anne. Hopelijk kunnen jullie aangeven welke draai hier aan wordt gegeven of wat jullie nieuwe uitgangspunt is. Uit de begroting lijkt te blijken dat het format echt gekocht wordt, gezien de grootte van de artistfee. 

Als eerste aanzet voor een antwoord op je meedenkvraag: om contact te leggen met potentiele breiers zou ik welzijnsorganisaties benaderen, die zelf buurthuizen beheren of in ieder geval direct in contact staan met deze plekken. Het netwerk van bibliotheken in Brabant zouden ook nog een mooi platform kunnen bieden. Op beide plaatsen komen bezoekers die breien en handwerken in de vrije tijd. 

Hartelijke groet en hoor graag!

Davida

Over/zicht

donderdag 25 januari 2018 - 23:46

Goedenavond Melissa, 

Welkom op Jij Maakt het Mee! Ik ben Davida de Hond, als coach verbonden aan dit platform. Dank voor het uploaden van je projectplan. 

Als theatergroep is jullie kern om mixed arts producties te maken, daarnaast ken ik Passie voor Flevoland van eerdere edities. Binnen deze regeling is het van belang dat experiment wordt aangegaan. Zou je als eerste kunnen aanngeven waar het experiment zit binben deze aanvraag? De grootste uitdaging lijkt nu te zijn dat de huidige opzet al in eerdere edities en binnen dit format heeft plaatsgevonden. 

Daarnaast zou het goed zijn om een projectbegroting te uploaden. deze is alleen voor de adviseur van het Fonds en voor mij als coach zichtbaar. Dan zien wij wat de dekking al is van het project en waar het beoogde subsidiebedrag voor ingezet wordt. Een begroting maakt al veel inzichtelijk, zo kunnen wij gericht meedenken de komende tijd. 

Hartelijke groet, 

Davida