menu denk mee beslis mee maak mee

Daniëlle Koelemij

 

afbeelding van Daniëlle Koelemij

Daniëlle Koelemij

Werkzaam bij: 
iDee Doet


Daniëlle Koelemij is FCP-coach. De coach ondersteunt
met zijn/haar expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Juist in het creatief denken zit het vermogen om inventieve oplossingen te vinden. iDee Doet, creatief partner: droomt, durft, denkt én doet mee. Met haar deskundigheid op het gebied van cultuur, onderwijs en politiek verbindt Daniëlle Koelemij mensen en ideeën aan elkaar, om samen droomplannen te realiseren. iDee: trainer│adviseur│coach; Doet: evenementenorganisatie│fondswerving; identiteit: communicatie in woord en beeld│sociale media│cultureel ondernemer. www.ideedoet.nl

Recente reacties

De Dromen van Balder & Rune

maandag 13 februari 2017 - 19:24

Beste Bas, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Ik heb online research gedaan, waardoor ik een beeld heb van Creatief Centrum Copernicus en kindermusicals vanuit de Dansende Tijger. 

Heb je inmiddels een pand in Amsterdam geopend? Je geeft aan dat je in januari De Dromen van Balder & Rune bent gaan schrijven. In hoeverre is deze kindermusical in wording vernieuwend en experimenteel? In welke fase kunnen kinderen in het maakproces aanhaken, bijvoorbeeld met componeren? Wie zijn je samenwerkingspartners? Schrijf die elementen vooral op (in de linker kolom), dan kunnen we met je meedenken.

Help Snowe naar de European Choir Games!

donderdag 2 februari 2017 - 20:04

Beste Vanessa, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Ik heb online research gedaan, waardoor ik een beeld krijg van jullie jongerenkooractiviteiten en Snowe optredens.

Wat heb je voor ogen met deelname aan de European Choir Games, anders dan meedoen aan een internationaal korenfestival in Riga? Je geeft aan dat jullie al druk bezig zijn met nieuw repertoire. In hoeverre zijn die vernieuwend en experimenteel? Wat is de inhoud van de workshops? Wie de samenwerkingspartners? Schrijf die elementen vooral op (in de linker kolom), dan kunnen we met je meedenken.

Jubileum voorstellingsweekend jeugdtheater PodiumsCool

maandag 30 januari 2017 - 20:34

Met de crowdfundingcampagne vraag je om geld voor de productie. Je geeft aan het lastig te vinden om hiermee buiten de kring van familie en vrienden te komen. Om deze vicieuze cirkel te doorbreken geef ik je de tip om te omdenken: ‘vergeet’ het geld en bereik nieuwe kringen door om advies te vragen. Benader via je netwerk de personen, organisaties en bedrijven die jij van waarde acht voor stichting PodiumVrienden.

Vraag om een persoonlijke ontmoeting en vertel bevlogen over je plan voor jullie jubileumtheatervoorstellingsweekend. Schets wat goed gaat en vraag om hulp op een aantal gebieden, waaronder publiciteit in nieuwe netwerken. Daarmee bouw je aan een duurzaam netwerk voor jeugdtheater PodiumsCool.

Theater Na de Dam

maandag 30 januari 2017 - 20:14

Je schrijft in je meedenkvraag: ‘’Wij zijn een organisatie die niet expliciet mensen met een bi- of multiculturele achtergrond aantrekt. Die keuze is inherent aan ons DNA.’’ Kun je toelichten wat het DNA van Theater na de Dam is?

En heb je een verklaring jouw constatering dat jullie organisatie niet expliciet jongeren aantrekt die diversiteit vertegenwoordigen? Jullie komen graag met ze in contact. De kortste lijn naar deze jongeren loopt volgens mij via jullie lokale partners. Heb je hen al gevraagd hierover mee te denken? Wat zien zij als mogelijkheden om deze doelgroep te betrekken, in het maakproces en als publiek?

 

PArt X

vrijdag 20 januari 2017 - 12:50

Beste Gettie, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Ik heb online research gedaan, waardoor ik een beeld krijg van de insteek die je met P Art X voor ogen hebt. Je schrijft op je eigen website: ‘’Het gebeurt ons nog weleens: ineens hebben we zin om iets te doen, of komen we een thema tegen waar we iets mee willen en kunnen. Of ruiken we een maatschappelijke ontwikkeling die ons prikkelt. Dan maken we er een project van, met een duidelijk begin en eind.’’ In welk stadium ben je met de projectomschrijving van P Art X? Schrijf die elementen vooral op (in de linker kolom), dan kunnen we met je meedenken.

010 Says It All

vrijdag 20 januari 2017 - 12:35

Beste teamleden van de SpraakuhlooS organisatie, laat ik mezelf kort introduceren voor de mensen die mij nog niet eerder op Jij maakt het mee hebben meegemaakt: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat jullie je idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunnen vervolmaken. Ik denk mee over de vraag op welke manier jullie het publiek van Poetry International zo leuk mogelijk kunnen 'verrassen' met de jonge talenten die jullie klaarstomen voor dit festival. Vertel alsjeblieft eerst eens iets meer over de ideeën die jullie zelf hebben? Krijgen de jonge talenten daar ook een artistieke stem in? 

Jubileum voorstellingsweekend jeugdtheater PodiumsCool

vrijdag 20 januari 2017 - 12:22

Het is de hoogste tijd om je achterban te mobiliseren voor de crowdfunding. PodiumsCool kan nog wel een flinke boost gebruiken! Met nog 28 dagen te gaan is het hard nodig om je netwerk in actie te krijgen. Mijn tip is om daarvoor vooral ook je Facebookpagina te gebruiken; het meest recente bericht is van 6 januari. Plaats aanprekende berichten en prikkel mensen om te liken, regeren en delen. Dan heb je gratis en voor niks een heel groot bereik. Succes met campagnevoeren!

Apenkooien; de onderzoeksvoorstellingen

vrijdag 20 januari 2017 - 11:43

Ik snap denk ik wel wat je zegt. Je wilt graag samenwerken, maar soms is de verhouding tijdsinvestering en opbrengt niet in proportie en dan zijn maatschappelijke organisaties niet altijd de aantrekkelijkste partners om je doelgroep te bereiken. Ik heb via mijn netwerk gezocht naar laagdrempelige initiatieven, die jouw doelgroep bereiken. Mijn tip is om contact op te nemen met Hanneke van Bezooijen van de Diaconie Amsterdam: http://diaconie.org/projecten Zij doen projecten en huisvesten een aantal maatschappelijke organisaties die een korte lijn met jouw beoogde doelgroep hebben. Ik werk zelf goed samen met NewBees, dat vrijwilligerswerk voor vluchtelingen mogelijk maakt: http://www.new-bees.org

Apenkooien; de onderzoeksvoorstellingen

vrijdag 20 januari 2017 - 11:31

Beste Charles, bellen is niet de bedoeling. Dit Jij Maakt Het Mee platform is juist voor het voeren van een openbaar gesprek. Ik ben een onafhankelijke coach en geen fondsmedewerker. Verwacht van mij tips en adviezen om je plan beter te maken, geen beoordeling. Ik heb kennis en netwerk dat ik graag met je deel. Daartoe moet ik wel kunnen inschatten hoe je relatie ten opzichte van potentiële samenwerkingspartners is.

A's Academy X Afrovibes

vrijdag 20 januari 2017 - 11:27

Beste Charity, dank voor de concrete invulling van het talentontwikkelingstraject. Op zoek naar meer info over A’s Academy en haar deelnemers stuitte ik op een nieuwsbericht op www.afrovibes.nl dat gister is gepubliceerd. In hoeverre heeft de afwijzing van de subsidieaanvraag voor de regeling vierjarige subsidies Amsterdam Fonds voor de Kunst gevolg voor het project A's Academy X Afrovibes? Welke onderdelen kunnen nog wel doorgaan, welke moeten aangepast op komen te vervallen? Ik wens Afrovibes succes met het vinden van oplossingen en het vinden van een nieuwe zakelijk leider.

Theater Na de Dam

donderdag 12 januari 2017 - 17:43

Mijn kennis van zaken is niet meer helemaal actueel, maar tot en met 2009 werkte ik een aantal jaren bij het Nationaal Comite 4 en 5 mei als senior medewerker 5 mei, met de Bevrijdingsfestivals en Ambassadeurs van de Vrijheid onder mijn hoede. Uit die periode weet ik dat je via de festivals heel veel jongeren kunt bereiken. In het voortraject met scholentournee en vrijheidsdebatten en uiteraard op de festivals zelf. Ik kan me voorstellen dat een gesprek met de huidige 5 mei coördinator jou op het juiste (actuele) spoor kan zetten. www.4en5mei.nl/over-het-comite/organisatie/bureau

Jubileum voorstellingsweekend jeugdtheater PodiumsCool

dinsdag 10 januari 2017 - 22:16

Ik heb wat online research gedaan en zie dat jullie met een crowdfundingcampagne op Voordekunst.nl bezig zijn, die nog 38 dagen duurt. Crowdfunding is een belangrijk middel om geld op te halen en  tegelijkertijd een krachtig marketinginstrument. Benut vooral de publicitaire mogelijkheden die deze campagne biedt en bereik daarmee zowel je vaste Podiumscool fanclub (die vast wel willen doneren), als nieuwe doelgroepen in de Gemeente Rheden - die hiermee stichting Podiumvrienden leren kennen, sympathie krijgen, doneren en uiteraard als crowdfundingdonateur de jubileumvoorstelling komen bezoeken. Hebben jullie al een publiciteitscampagne bedacht en zo ja, wat zijn de belangrijkste wervende elementen?

2 van 2

 

Jubileum voorstellingsweekend jeugdtheater PodiumsCool

dinsdag 10 januari 2017 - 22:16

Beste Herman, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Je hebt als meedenkvraag het onder de aandacht brengen van jullie jubileumvoorstelling bij het publiek, buiten de familie- vriendenkring van de acteurs.

1 van 2

 

Apenkooien; de onderzoeksvoorstellingen

dinsdag 10 januari 2017 - 21:51

Bedoel je nu te zeggen dat jullie makkelijker vinden om zelf direct in contact te komen met groepen mensen die al dan niet vrijwillig los staan van de samenleving? Dat je wel stadsnomaden, illegalen, nieuwe Nederlanders met oude roots, paradijsvogels etc. vindt die tijd hebben om te prioriteren en budgetteren en dat je dat niet lukt in samenwerking met Amsterdamse non-profit organisaties en sociale ondernemingen die met deze doelgroepen werken? Ik hoop dat ik jouw antwoorden op de reacties van Eva en mezelf verkeerd interpreteer. Want dat zou een zorgelijke conclusie zijn, met zoveel brongroepen in de grote stad. Hoe bereik je de mensen tot nu toe en hoe ben je van plan het nu (anders) aan te gaan pakken?

A's Academy X Afrovibes

vrijdag 6 januari 2017 - 11:58

Kun je toelichten hoe het talentontwikkelingstraject in de periode maart/oktober er concreet uitziet en wat de cultuurparticipatie onderdelen zijn voor de 20 x 5 workshopdeelnemers en 20 x 2 masterclasses? Wie gaat wat leren en van wie?

Theater Na de Dam

vrijdag 6 januari 2017 - 11:46

Beste Sophie, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Ik ken het succesvolle Theater Na de Dam initiatief en ik vind het goed dat jullie bewust aansluiting zoeken bij jongeren met een diverse culturele achtergrond. Klopt mijn vooronderstelling dat jullie samenwerken met de lokale 4 en 5 mei comités in het land en met de 14 nationale Bevrijdingsfestivals die onder de vlag van het Nationaal Comité 4 en 5 mei vallen? Daarmee heb je namelijk een netwerk om deze jongeren te bereiken. Ik lees graag met welke partners je samenwerkt en met wie je graag zou gaan samenwerken om de doelgroep te bereiken.

Rick's Muziekcafé

vrijdag 23 december 2016 - 15:54

Beste Paul, zo vlak voor de Kerstvakantie geef ik je nog een tip voor Rick’s Muziekcafé. Het valt me op dat de documentaire wordt gefilmd en gemonteerd door een professional. Ik kan me goed voorstellen dat hij vluchtelingen met artistieke aanleg leert hoe te filmen en monteren. Ik ken een project dat op die wijze met vluchtelingen in het asielzoekerscentrum werkt: vluchtelingen filmen met hun smartphone en doen zo als vrijwilliger mee met NewBees www.new-bees.org. Voor nu wens ik je fijne feestdagen.

A's Academy X Afrovibes

vrijdag 23 december 2016 - 15:33

Beste Charity, heb je iets aan de vragen en tips van Giovanni em mijzelf? We helpen je met alle plezier verder, maar dan is jouw input in de vorm van beantwoording wel relevant. Voor nu wens ik je fijne feestdagen!

Apenkooien; de onderzoeksvoorstellingen

vrijdag 23 december 2016 - 15:28

Beste Charles, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor experimentele actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Ook ik sla aan bij Apenkooien, inderdaad vroeger mijn favoriete onderdeel van de gymles. Mooi hoe Opera Theater Amsterdam met Apenkooisessies de verbinding zoekt met groepen mensen die al dan niet vrijwillig los staan van de samenleving. Heb je al contact met personen en organisaties in Amsterdam of moet je van nul af aan beginnen? Ik ken een aantal mensen in Noord-Holland die aan Live Action Role Playing doen. Neem eens contact op met Herman Jager, hij kent dat netwerk dropproductions.nl.

 

Rick's Muziekcafé

donderdag 8 december 2016 - 16:39

Beste Paul, om eventuele verwarring te voorkomen het volgende: je krijgt van meerdere mensen input. Tot nu toe van fondsadviseur Stefanie en van mij als coach van buiten. Stefanie geeft jou het advies om de aanpassingen vooral ook in de tekst van het idee te veranderen (die op de linkerkant van je webpagina staat op een laptopbeeldscherm) en niet alleen als antwoorden op vragen in het reageergedeelte aan de rechterkant (waar wij nu met elkaar communiceren).

Rick's Muziekcafé

donderdag 8 december 2016 - 15:08

Beste Paul, puur ter inspiratie verwijs ik je naar het project 'Zing Nederlands met me' dat maandelijks plaatsvindt in Paradiso Amsterdam: https://www.paradiso.nl/web/Nieuws/Persberichtenitem/Nederlandse-liedjes...

A's Academy X Afrovibes

donderdag 8 december 2016 - 15:03

Wat heb je precies voor ogen met het werkbezoek? Leg je contact met de festivalorganisatoren om partners te worden? Scout je urban artiesten die mee willen doen aan de digitale en fysieke uitwisseling? Wil je dat artiesten samen muziek gaan maken op het Afrovibes festival in 2017 of de editie daarna? Hoe bouwt het Afrovibes festival voort op de ervaring van 13 eerdere edities? Wat is er vernieuwend aan je artistieke plan? Dat zijn zomaar wat vragen die in me opkomen. Heb jij de antwoorden? (2 van 2)

A's Academy X Afrovibes

donderdag 8 december 2016 - 14:58

Beste Charity, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor experimentele actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Je doel is om lokale- en internationale urban arts artiesten met elkaar te verbinden door een uitwisseling tot stand te brengen. Komt dit plan voort uit al bestaande contacten met artiesten en festivals in Johannesburg of zet je in februari je eerste stap Zuid-Afrika? Ik heb wat online research gedaan en zie dat je verkenner/aanjager bij de Noorderparkkamer bent. Heb je vanuit die rol ook al partners in gedachten? Wie zijn tot nu toe (beoogde) partners en heb je ze al benaderd? (1 van 2)

Rick's Muziekcafé

donderdag 1 december 2016 - 10:21

Beste Paul, dank voor je antwoorden, die mij weer een stap verder brengen in het scherp krijgen van je plan. Als tip geef ik je mee om contact te zoeken met stichting de Vrolijkheid in Budel Cranendonck http://www.vrolijkheid.nl/vrolijkheid.budel.cranendonck.663.html

Rick's Muziekcafé

dinsdag 29 november 2016 - 16:16

Beste Paul, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor experimentele actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken.

Mooi dat je als centrum voor de kunsten een maatschappelijke rol op je neemt om mensen met elkaar te verbinden. Muziek doorbreekt taalbarrières, samen musiceren is een geschikt middel om je doel te bereiken.

Wat heb je voor ogen met de documentaire? Hoe wil je de verschillende doelgroepen elkaar daadwerkelijk leren kennen in de aanloop naar het samen muziek maken? Wat is je artistieke plan? Dat zijn zomaar wat vragen die in me opkomen. Heb jij de antwoorden?