menu denk mee beslis mee maak mee

Daniëlle Koelemij

 

afbeelding van Daniëlle Koelemij

Daniëlle Koelemij

Werkzaam bij: 
iDee Doet


Daniëlle Koelemij is FCP-coach. De coach ondersteunt
met zijn/haar expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Juist in het creatief denken zit het vermogen om inventieve oplossingen te vinden. iDee Doet, creatief partner: droomt, durft, denkt én doet mee. Met haar deskundigheid op het gebied van cultuur, onderwijs en politiek verbindt Daniëlle Koelemij mensen en ideeën aan elkaar, om samen droomplannen te realiseren. iDee: trainer│adviseur│coach; Doet: evenementenorganisatie│fondswerving; identiteit: communicatie in woord en beeld│sociale media│cultureel ondernemer. www.ideedoet.nl

Recente reacties

Orchestra With Signs

maandag 13 maart 2017 - 18:10

Beste Kay, leuk dat je mijn suggestie overneemt. De videobegroting is inderdaad niet bizar hoog, Door je toelichting snap ik het wel. 

Sites of Memory Oost

maandag 13 maart 2017 - 18:06

Beste Danka, welkom op jij maakt het mee. Laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken.

Je wil graag cultureel divers publiek uit Amsterdam Oost actief betrekken bij dit project en meer bewust maken van de geschiedenis en identiteit van de buurt. Het Amsterdam Roots Festival vindt plaats in het Oosterpark en heeft net als de partners Afrovibes en Poetry Circle Nowhere ervaring met actieve cultuurparticipatie projecten. Kun je aangeven met welke partners in de buurt je al samenwerkt en welke nieuwe partners je voor ogen hebt om zoveel mogelijk wijkbewoners te bereiken en ze te verleiden om met jullie in zee te gaan en de boottocht langs de locatievoorstellingen te maken? Wat is er vernieuwend en experimenteel aan Sites of Memory Oost ten opzichte van jullie vorige projecten? Vanuit dat uitgangspunt kunnen we met je meedenken.

Kunstkameraden

maandag 13 maart 2017 - 17:50

Beste Karin, welkom op jij maakt het mee. Laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken.

Als Cultuurkantine hebben jullie al veel samenwerkingspartners in Breda en nu ben je op zoek naar culturele instellingen in Rotterdam/Dordrecht, Arnhem/Nijmegen, Maastricht en aansluiting met jongerenvertegenwoordiging. Waarop is de keuze voor deze vijf steden gebaseerd? Kun je aangeven met welke partners in die steden je al samenwerkt en welke nieuwe partners je voor ogen hebt om zoveel mogelijk jongeren uit de jeugdzorg en jonge vluchtelingen te bereiken? Op basis daarvan is het wat makkelijker om met je mee te denken.

Orchestra With Signs

zondag 5 maart 2017 - 19:56

Fijn dat het goed gaat met Sysmito! In je antwoord aan Joop van Liere schrijf je dat je een video van vier minuten voor ogen hebt. Ik weet dat naast filmen vooral de montage een tijdsintensieve klus is, maar de verhouding kosten en beoogd resultaat lijken hierdoor wel uit balans. Hoe zie jij dat? Een documentaire is veelomvattender dan een korte impressie. Zou je wellicht de workshops online kunnen publiceren (die je dan simpel registreert, zoals met go pro, telefoon of eenvoudige camera)? Dan kunnen meer mensen leren dan alleen de deelnemers. Is dat een geschikte manier om je bereik te vergroten? Zie je andere mogelijkheden?

Vita Circus Feest

zondag 5 maart 2017 - 19:34

Beste Lennie, welkom op jij maakt het mee. Laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Het 20-jarige jubileum van het A’dam Roots Festival vindt plaats in het Oosterpark. Kun je aangeven met welke partners in de buurt je al samenwerkt en welke nieuwe partners je voor ogen hebt om zoveel mogelijk kinderen te bereiken en ze te verleiden om mee te doen aan jullie acrobatische voorstelling over feestvieren?

taalstaaltjes festival

dinsdag 28 februari 2017 - 22:04

Beste Jan, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Ik heb online research gedaan, waardoor ik een beeld heb van de DRU Cultuurfabriek in Ulft en het Taalstaaltjesfestival www.taalstaaltjes.nl/festival.

Je meedenkvraag is hoe je de 4 tot 6 jarigen kan betrekken. Mijn vraag is: heb je al een samenwerking met de bibliotheek en kinderdagverblijven? 

Orchestra With Signs

dinsdag 28 februari 2017 - 21:55

Je vraagt wat interessant is voor de kijker in de te maken mini-documentaire Orchestra with Signs. De totstandkoming van het samenspel tussen wereldmuziekorkest, vrouwenkoor en Sysmito percussiegroep is misschien wel interessanter dan het uiteindelijke optreden zelf. Het resultaat volgt immers uit het proces. Wat heb je zelf voor ogen? (2 van 2)

 

Orchestra With Signs

dinsdag 28 februari 2017 - 21:55

Beste Kay, welkom terug op jij maakt het mee. Bij het lezen van je projectidee herinner ik me jouw eerdere aanvraag uit 2015: www.jijmaakthetmee.nl/aanvraag/sysmito. Laat ik mezelf opnieuw kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Je huidige aanvraag richt zich meer op Utrecht dan Amsterdam. Heeft dat een speciale reden? (1 van 2)

De Dromen van Balder & Rune.

maandag 13 februari 2017 - 19:24

Beste Bas, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Ik heb online research gedaan, waardoor ik een beeld heb van Creatief Centrum Copernicus en kindermusicals vanuit de Dansende Tijger. 

Heb je inmiddels een pand in Amsterdam geopend? Je geeft aan dat je in januari De Dromen van Balder & Rune bent gaan schrijven. In hoeverre is deze kindermusical in wording vernieuwend en experimenteel? In welke fase kunnen kinderen in het maakproces aanhaken, bijvoorbeeld met componeren? Wie zijn je samenwerkingspartners? Schrijf die elementen vooral op (in de linker kolom), dan kunnen we met je meedenken.

Theater Na de Dam

maandag 30 januari 2017 - 20:14

Je schrijft in je meedenkvraag: ‘’Wij zijn een organisatie die niet expliciet mensen met een bi- of multiculturele achtergrond aantrekt. Die keuze is inherent aan ons DNA.’’ Kun je toelichten wat het DNA van Theater na de Dam is?

En heb je een verklaring jouw constatering dat jullie organisatie niet expliciet jongeren aantrekt die diversiteit vertegenwoordigen? Jullie komen graag met ze in contact. De kortste lijn naar deze jongeren loopt volgens mij via jullie lokale partners. Heb je hen al gevraagd hierover mee te denken? Wat zien zij als mogelijkheden om deze doelgroep te betrekken, in het maakproces en als publiek?

 

010 Says It All

vrijdag 20 januari 2017 - 12:35

Beste teamleden van de SpraakuhlooS organisatie, laat ik mezelf kort introduceren voor de mensen die mij nog niet eerder op Jij maakt het mee hebben meegemaakt: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat jullie je idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunnen vervolmaken. Ik denk mee over de vraag op welke manier jullie het publiek van Poetry International zo leuk mogelijk kunnen 'verrassen' met de jonge talenten die jullie klaarstomen voor dit festival. Vertel alsjeblieft eerst eens iets meer over de ideeën die jullie zelf hebben? Krijgen de jonge talenten daar ook een artistieke stem in? 

Apenkooien; de onderzoeksvoorstellingen

vrijdag 20 januari 2017 - 11:43

Ik snap denk ik wel wat je zegt. Je wilt graag samenwerken, maar soms is de verhouding tijdsinvestering en opbrengt niet in proportie en dan zijn maatschappelijke organisaties niet altijd de aantrekkelijkste partners om je doelgroep te bereiken. Ik heb via mijn netwerk gezocht naar laagdrempelige initiatieven, die jouw doelgroep bereiken. Mijn tip is om contact op te nemen met Hanneke van Bezooijen van de Diaconie Amsterdam: http://diaconie.org/projecten Zij doen projecten en huisvesten een aantal maatschappelijke organisaties die een korte lijn met jouw beoogde doelgroep hebben. Ik werk zelf goed samen met NewBees, dat vrijwilligerswerk voor vluchtelingen mogelijk maakt: http://www.new-bees.org

Apenkooien; de onderzoeksvoorstellingen

vrijdag 20 januari 2017 - 11:31

Beste Charles, bellen is niet de bedoeling. Dit Jij Maakt Het Mee platform is juist voor het voeren van een openbaar gesprek. Ik ben een onafhankelijke coach en geen fondsmedewerker. Verwacht van mij tips en adviezen om je plan beter te maken, geen beoordeling. Ik heb kennis en netwerk dat ik graag met je deel. Daartoe moet ik wel kunnen inschatten hoe je relatie ten opzichte van potentiële samenwerkingspartners is.

A's Academy X Afrovibes

vrijdag 20 januari 2017 - 11:27

Beste Charity, dank voor de concrete invulling van het talentontwikkelingstraject. Op zoek naar meer info over A’s Academy en haar deelnemers stuitte ik op een nieuwsbericht op www.afrovibes.nl dat gister is gepubliceerd. In hoeverre heeft de afwijzing van de subsidieaanvraag voor de regeling vierjarige subsidies Amsterdam Fonds voor de Kunst gevolg voor het project A's Academy X Afrovibes? Welke onderdelen kunnen nog wel doorgaan, welke moeten aangepast op komen te vervallen? Ik wens Afrovibes succes met het vinden van oplossingen en het vinden van een nieuwe zakelijk leider.

Theater Na de Dam

donderdag 12 januari 2017 - 17:43

Mijn kennis van zaken is niet meer helemaal actueel, maar tot en met 2009 werkte ik een aantal jaren bij het Nationaal Comite 4 en 5 mei als senior medewerker 5 mei, met de Bevrijdingsfestivals en Ambassadeurs van de Vrijheid onder mijn hoede. Uit die periode weet ik dat je via de festivals heel veel jongeren kunt bereiken. In het voortraject met scholentournee en vrijheidsdebatten en uiteraard op de festivals zelf. Ik kan me voorstellen dat een gesprek met de huidige 5 mei coördinator jou op het juiste (actuele) spoor kan zetten. www.4en5mei.nl/over-het-comite/organisatie/bureau

Apenkooien; de onderzoeksvoorstellingen

dinsdag 10 januari 2017 - 21:51

Bedoel je nu te zeggen dat jullie makkelijker vinden om zelf direct in contact te komen met groepen mensen die al dan niet vrijwillig los staan van de samenleving? Dat je wel stadsnomaden, illegalen, nieuwe Nederlanders met oude roots, paradijsvogels etc. vindt die tijd hebben om te prioriteren en budgetteren en dat je dat niet lukt in samenwerking met Amsterdamse non-profit organisaties en sociale ondernemingen die met deze doelgroepen werken? Ik hoop dat ik jouw antwoorden op de reacties van Eva en mezelf verkeerd interpreteer. Want dat zou een zorgelijke conclusie zijn, met zoveel brongroepen in de grote stad. Hoe bereik je de mensen tot nu toe en hoe ben je van plan het nu (anders) aan te gaan pakken?

A's Academy X Afrovibes

vrijdag 6 januari 2017 - 11:58

Kun je toelichten hoe het talentontwikkelingstraject in de periode maart/oktober er concreet uitziet en wat de cultuurparticipatie onderdelen zijn voor de 20 x 5 workshopdeelnemers en 20 x 2 masterclasses? Wie gaat wat leren en van wie?

Theater Na de Dam

vrijdag 6 januari 2017 - 11:46

Beste Sophie, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Ik ken het succesvolle Theater Na de Dam initiatief en ik vind het goed dat jullie bewust aansluiting zoeken bij jongeren met een diverse culturele achtergrond. Klopt mijn vooronderstelling dat jullie samenwerken met de lokale 4 en 5 mei comités in het land en met de 14 nationale Bevrijdingsfestivals die onder de vlag van het Nationaal Comité 4 en 5 mei vallen? Daarmee heb je namelijk een netwerk om deze jongeren te bereiken. Ik lees graag met welke partners je samenwerkt en met wie je graag zou gaan samenwerken om de doelgroep te bereiken.

Rick's Muziekcafé

vrijdag 23 december 2016 - 15:54

Beste Paul, zo vlak voor de Kerstvakantie geef ik je nog een tip voor Rick’s Muziekcafé. Het valt me op dat de documentaire wordt gefilmd en gemonteerd door een professional. Ik kan me goed voorstellen dat hij vluchtelingen met artistieke aanleg leert hoe te filmen en monteren. Ik ken een project dat op die wijze met vluchtelingen in het asielzoekerscentrum werkt: vluchtelingen filmen met hun smartphone en doen zo als vrijwilliger mee met NewBees www.new-bees.org. Voor nu wens ik je fijne feestdagen.

A's Academy X Afrovibes

vrijdag 23 december 2016 - 15:33

Beste Charity, heb je iets aan de vragen en tips van Giovanni em mijzelf? We helpen je met alle plezier verder, maar dan is jouw input in de vorm van beantwoording wel relevant. Voor nu wens ik je fijne feestdagen!

Apenkooien; de onderzoeksvoorstellingen

vrijdag 23 december 2016 - 15:28

Beste Charles, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor experimentele actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Ook ik sla aan bij Apenkooien, inderdaad vroeger mijn favoriete onderdeel van de gymles. Mooi hoe Opera Theater Amsterdam met Apenkooisessies de verbinding zoekt met groepen mensen die al dan niet vrijwillig los staan van de samenleving. Heb je al contact met personen en organisaties in Amsterdam of moet je van nul af aan beginnen? Ik ken een aantal mensen in Noord-Holland die aan Live Action Role Playing doen. Neem eens contact op met Herman Jager, hij kent dat netwerk dropproductions.nl.