menu denk mee beslis mee maak mee

Daniëlle Koelemij

 

afbeelding van Daniëlle Koelemij

Daniëlle Koelemij

Werkzaam bij: 
iDee Doet


Daniëlle Koelemij is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Juist in het creatief denken zit het vermogen om inventieve oplossingen te vinden. iDee Doet, creatief partner: droomt, durft, denkt én doet mee. Met haar deskundigheid op het gebied van cultuur, onderwijs en politiek verbindt Daniëlle Koelemij mensen en ideeën aan elkaar, om samen droomplannen te realiseren. iDee: trainer│adviseur│coach; Doet: evenementenorganisatie│fondswerving; identiteit: communicatie in woord en beeld│cultureel ondernemer. www.ideedoet.nl

Recente reacties

Geluidswereld

vrijdag 15 februari 2019 - 11:06

In Den Haag is ook een stichting die culturele evenementen voor doven en slechthorenden organiseert, zoals het Mute Sounds festival. Heb je al contact met deze organisatie? Dat zou wel eens van meerwaarde kunnen zijn. www.mutesounds.nl/contact

Bovendien kun je op hun partnerpagina zien welke financiers zij hebben. Daar zitten wel wat interessante fondsen bij, waar je wellicht een aanvraag kunt doen: www.mutesounds.nl/algemene-informatie/partners

Geluidswereld

woensdag 6 februari 2019 - 10:36

In je begroting en dekkingsplan zie ik een aantal fondsen vermeld staan. Heb je de volgende potentiële financiers al gepolst?

Gravin van Bylandt stichting www.bylandtstichting.nl

NSGK www.nsgk.nl

VSBfonds www.vsbfonds.nl

De Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe www.fundatiesobbe.nl

Fonds 21 www.fonds21.nl 

Geluidswereld

dinsdag 22 januari 2019 - 20:27

Jouw planomschrijving richt zich met name op de voorstellingen zelf en de improvisatievaardigheden van de spelers en het publiek, een mix van horende- en niet-horende mensen. Naast mijn vrees voor het onderdeel ‘ze kunnen relaties aangeven of juist verbreken’ op basis van non-verbale communicatie ;-), vraag ik me af hoe de aanloop naar de voorstellingen verloopt. Je schrijft dat er meer acteurs worden opgeleid dan er benodigd zijn voor een uitvoering. Mijn tip is dat je omschrijft hoe dat opleidingstraject er concreet uit gaat zien.

Next Generation

maandag 14 januari 2019 - 9:39

Het is maandagochtend en ik lees in je post van een kwartier geleden dat je een verzoek hebt gedaan om met je project naar de beslis-mee fase te gaan. Daarmee is de denk-mee fase afgesloten en stop ik met het geven van tips. Uiteraard wens ik je wel nog succes, zowel met het behalen van de benodigde sterren als met de uitvoering van Dreams in Action. Hartelijke groet, Daniëlle.

Geluidswereld

maandag 14 januari 2019 - 9:30

Dan wacht ik even jouw uitwerking van het maakproces af, voordat ik weer ga reageren en waar mogelijk tips zal geven. Tot snel!

Onze Wijk

woensdag 9 januari 2019 - 17:18

Aanvullend op Lidian geef ik je nog een fondstip: het Madurodam Kinderfonds www.madurodam.nl/nl/organisatie/goede-doelen/steun-aanvragen

Geluidswereld

woensdag 9 januari 2019 - 17:06

Beste Bart, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Zoals ik het lees is Geluidswereld een cultureel project met maatschappelijke doelen. En dat kun je inderdaad ook omdraaien naar een maatschappelijk project met een culturele invulling. Heb je al een vooraanvraag ingediend bij het Kansfonds? www.kansfonds.nl

Het is prettig als je in je planomschrijving concreter omschrijft hoe je de aanloop naar de theatervoorstelling voor ogen hebt. Dus niet zozeer een omschrijving van het resultaat en publiek, maar meer focus op het creatieve maakproces van de (horende en niet-horende) deelnemende amateurs.

Groet, Daniëlle

Onze Wijk

vrijdag 28 december 2018 - 9:57

Beste Inger, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Mooi dat jullie als Foundation MESH en buurtvereniging Botu en de handen ineenslaan om samen een sociaalartistiek project voor kinderen van 8 tot 12 jaar te ontwikkelen, buiten schooltijd in de wijk.

Je zegt dat het projectidee nadrukkelijk is gebaseerd op de wensen van kinderen die aan het vorige project deelnamen. Graag lees ik de omschrijving van hun wensen en ideeën, gewoon in hun eigen woorden. Op basis daarvan kan ik wellicht wat tips geven, ik heb namelijk ook dit type projecten georganiseerd en twee weten meer dan één.

Hartelijke groet, Daniëlle.

Next Generation

maandag 17 december 2018 - 8:08

Beste Janneke, om te beginnen heb ik de nieuwe filmpjes bekeken. De stijl van de projectpromo doet me aan Charlie Chaplin denken. De jonge acteurs doen het goed, maar als buitenstaander is het lachen van de filmende persoon wel wat storend. De video met aankondiging 20 december (dat is over drie dagen) ziet er gelikt uit.

Persoonlijk gebruik ik liever het woord nieuwkomers dan vluchtelingen en ik kan me voorstellen dat dat ook voor jullie deelnemers geldt. Je bent een keer gevlucht vanuit je geboorteland naar Nederland en dat is geen permanente staat van zijn. Nederland is nu je nieuwe thuisland en daar doe je mee aan een tof cultuurproject in Nijmegen.

Laat je ons volgende week weten hoe de 20e is verlopen?

Hartelijke groet, Daniëlle

Next Generation

donderdag 6 december 2018 - 18:05

Beste Janneke, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Mijn eerste tip is om samenwerkingspartners in en rond Nijmegen te benaderen, die op hun beurt ook weer een netwerk in andere gemeentes hebben. Stadsschouwburg Nijmegen Concertgebouw De Vereeniging is ketenintendant voor theater, dans en klassieke muziek, dus ze kunnen je vast en zeker aan relevante organisaties en personen koppelen. www.stadsschouwburgendevereeniging.nl