menu denk mee beslis mee maak mee

Daniëlle Koelemij

 

afbeelding van Daniëlle Koelemij

Daniëlle Koelemij

Werkzaam bij: 
iDee Doet


Daniëlle Koelemij is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Juist in het creatief denken zit het vermogen om inventieve oplossingen te vinden. iDee Doet, creatief partner: droomt, durft, denkt én doet mee. Met haar deskundigheid op het gebied van cultuur, onderwijs en politiek verbindt Daniëlle Koelemij mensen en ideeën aan elkaar, om samen droomplannen te realiseren. iDee: trainer│adviseur│coach; Doet: evenementenorganisatie│fondswerving; identiteit: communicatie in woord en beeld│cultureel ondernemer. www.ideedoet.nl

Recente reacties

(DE)HUMANIZE

maandag 15 oktober 2018 - 18:55

Mijn tip voor vandaag is dat je contact opneemt met Jacky van der Starre van EAST, een horecaconcept voor expat- en migrantenvrouwen in het Innovation Powerhouse op StrijpT Eindhoven www.thisiseast.nl

Street Rap Musical

maandag 15 oktober 2018 - 18:50

De planomschrijving voor de street rap musical is nu een stuk duidelijker en concreter, dank daarvoor. Er borrelen allerlei vragen bij mij op. Zoals hoe werf je succesvol senioren? Wetende dat het voor jullie de eerste keer is om met deze doelgroep te werven, geef ik jullie de tip om je te focussen op mond tot mond reclame. Of zelfs om iedere deelnemende jongere te vragen om een ouder familielid te verleiden om mee te doen. In dat geval stimuleer je zelfs dat de familiegeschiedenis wordt overgedragen op de jonge generatie. En daarmee vergroot je ook de opkomst bij de live middagpresentatie in de straten van San Nicolas: alle familieleden komen op deze intergenerationele performance af. Dat kun je niet missen als je wilt meepraten op familiefeestjes!

Er is een gemeenschappelijke start, maar het is mij nog niet duidelijk of de jongeren en senioren samen rapteksten en muziek componeren en of ze ook allen de performance doen. Of leveren de senioren de input door verhalen te vertellen en doen de jongeren alles daarna? Zou mooi zijn als jong en oud samen aan het resultaat werken en tonen. Kun je daar iets meer over vertellen?

Kunstlokaal Schothorst

maandag 15 oktober 2018 - 18:32

Beste Margreet, mijn opmerkingen en tips zijn louter en alleen bedoeld om jouw plan aan te scherpen. De vragen die ik heb, heeft een ander in zijn hoofd; ik stel ze. Door ze te beantwoorden kun je de witte vlekken in je project opvullen.

Mijn opmerking over kunst in de zorg komt voort uit mijn ervaring met het inzetten van actieve cultuurparticipatie in de zorgsector. De zorginstellingen en betrokken -medewerkers komen vaak niet toe aan kunst in de zorg. Vaak genoemde redenen zijn werkdruk en persoonlijke onbekendheid met inzet van kunstactiviteiten. De wil er is wel, maar de mogelijkheden liggen niet voor het oprapen. Deze ervaren beroepskrachten kunnen juist wel weer heel goed met senioren omgaan en dat is voor de kunstenaars vaak weer zoeken. Juist door krachten te bundelen van de zorg en de cultuursector ontstaat er een samenwerking met meerwaarde. Ik begrijp uit jouw antwoord dat je dit project niet als kunst in de zorg beschouwd, omdat het grotendeels in een inloophuis plaatsvindt en dat kan natuurlijk.

Heeft de Gemeente Amersfoort inmiddels een stadspas voor minima? Dat is een prima criterium om korting te geven aan minder draagkrachtigen. www.amersfoort.nieuws.nl/nieuws/11821/gemeente-onderzoekt-mogelijkheden-...

VII Flamenco Biënnale Nederland

maandag 15 oktober 2018 - 14:05

Beste Ernestina, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. De Flamenco Biënnale staat al meerdere edities voor een kwalitatief sterk programma en is een (inter)nationaal begrip in de flamencodanswereld.

De festivalbegroting maakt duidelijk dat jullie een structurele financiële basis hebben en werken met ervaren professionals, die weten wat ze te doen staat om het festival succesvol te organiseren.

Opvallend aandachtspunt vind ik dat alle beroepskrachten bekend zijn en dat de vrijwilligers nog geworven moeten worden. Mijn tip is om met dit aspect aan de gang te gaan. Hoe werf je (nieuwe en ervaren) vrijwilligers en hoe zorg je ervoor dat zij artistiek invloed hebben op bijvoorbeeld het nieuwe ‘proms’ programma en Flamenco Inclusivo?

Amateurs en professionals die elkaar inspireren. Nieuwe doelgroepen laten meedoen, vernieuwende samenwerkingen met ongebruikelijke partners. Dat zijn zomaar wat begrippen die bij Jij maakt het mee passen. Hoe past de komende Flamenco Biënnale daarin?

(DE)HUMANIZE

vrijdag 5 oktober 2018 - 11:51

Beste Marie-Jose, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken.

Op het eerste oog leest de projectomschrijving als een reguliere theaterproductie. Kun je aangeven wat de elementen zijn waardoor (De)humanize bij Jij maakt het mee past? Deel je verhaal met ons, dan kunnen wij verder komen dan oordelen.

Je projectomschrijving geeft aan dat je met internationals werkt. Bedoel je daarmee expats die in Eindhoven verblijven en/of nieuwe Nederlanders die al in de lokale samenleving zijn geworteld en/of mensen met zonder status die nog in het AZC verblijven of net in Eindhoven wonen? Dat maakt nogal een verschil voor de invalshoek van het thema ‘omgeven zijn door mogelijkheden, maar niet in staat zijn om te kiezen.’ Ik ben benieuwd welke doelgroep je voor ogen hebt en raad jou aan om dat specifieker te omschrijven.

Tot slot een superpraktische tip om de links op jullie website te laten werken, want www.pand-p.nl/event/international-theatre-collective-eindhoven leidt nu naar een foutmelding op www.parktheater.nl/programma/7502/International_Theatre_Collective_Eindh... 

Succes met het uitwerken van je plan! Hartelijke groet, Daniëlle

Kunstlokaal Schothorst

donderdag 27 september 2018 - 17:49

Dank voor de recente aanvullingen in je projectplan. Het is me duidelijk dat jullie veel doen met via via uitnodigingen en vervoersopties om mensen laagdrempelig deel te kunnen laten nemen. Ook de partners spelen daar een actieve rol in en dat is goed. Is het ook zo dat ze als begeleider met kwetsbare senioren kunnen meegaan? Je kunt overwegen om dat zo te organiseren en als het zo wordt geregeld, kun je en passant de kunstkwaliteiten van de zorgprofessionals vergroten.

Kunst in de zorg is vaak nieuw voor de zorgaanbieders en een welkome werkwijze om op een andere manier met cliënten om te gaan. Heb je er over nagedacht om het project ook op die manier te verduurzamen?

Nog een opmerking over de begroting: ik lees bijdrage cursisten 40 x €6,05. Dat lijkt me wel erg krap voor 6 cursussen; want dat komt neer op gemiddeld 6 deelnemers per cursus.

Ik geef je de tip om het dekkingsplan realistischer te maken. Een eigen bijdrage van €5 per keer is goed te doen en met gemiddeld 20 deelnemers is een groep goed te behappen voor de docent/kunstenaar die de cursus geeft. En er zijn ook activiteiten waar 40 mensen aan kunnen meedoen, zoals dans en zelfs 80 mensen bij een interactieve lezing of theatervoorstelling. Hoeveel deelnemers kunnen er per cursusdagdeel meedoen?

 

Street Rap Musical

dinsdag 25 september 2018 - 17:48

Beste Juan, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Je korte projectomschrijving geeft nog niet heel veel prijs van jullie plannen en het is prettig als je meer vertelt over Street Rap Musical, zodat we ook daadwerkelijk met je kunnen meedenken en tips kunnen geven.

Op jullie website en Facebookpagina zie en lees ik dat jullie al veel ervaring hebben met sociaal artistieke projecten op Aruba. En dat film de oorsprong is van waar uit jullie projecten doen. Kun je vertellen hoe het in dit project de bedoeling is om film-rap-musical te combineren? Wie gaan er aan mee doen? Welke (jonge) mensen en welke samenwerkingspartners?

Zomaar een paar vragen om op gang te komen. Je kunt de antwoorden kort en krachtig formuleren. Het is het belangrijkste dat je projectidee aan de linkerkant van deze pagina uitgroeit tot een topplan.

Hartelijke groet, Daniëlle

 

Kunstlokaal Schothorst

dinsdag 11 september 2018 - 11:37

Beste Margreet, welkom terug op Jij Maakt Het Mee. Zoals je weet ben ik coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Je hebt in de pilotfase al veel praktijkervaring opgedaan met actieve cultuurparticipatie voor senioren en weet wat wel en niet werkt. Is het mogelijk om voor Kunstlokaal professionele kunstdocenten en kunstenaars te werven die zelf 55+ zijn? Dat is een extra stap in de door jou gewenste richting ‘voor en door senioren’.

Mijn tip om jouw plan te versterken richt zich op jouw meedenkvraag hoe de echt kwetsbare ouderen te betrekken. Hoe logisch is het om de deelnemers zelf in te schakelen om deze mensen aan te spreken en als persoonlijke gast uit te nodigen? Persoonlijke mond-tot-mond reclame in combinatie met een laagdrempelige haal- en brengservice. Dat is meteen een manier om meer mannen over de streep te trekken. Wie zegt nou nee tegen een uitnodiging van een leuke dame om samen een culturele activiteit te bezoeken?!

Mijn ervaring is dat deelnemers heel graag meewerken om nieuwe senioren op de bijeenkomsten af te laten komen. Wat is jouw ervaring met publieksbereik? Hartelijke groet, Daniëlle.