menu denk mee beslis mee maak mee

Anouk Leeuwerink

 

afbeelding van Anouk Leeuwerink

Anouk Leeuwerink

Werkzaam bij: 
Redacteur


Anouk Leeuwerink is FCP-coach. De coach ondersteunt
met zijn/haar expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Mijn expertisegebieden zijn de podiumkunsten en festivals. Ik weet veel van theaterjournalistiek, publiciteit, persbenadering, dramaturgie en festivalprogrammering, en heb ruime ervaring in het opstellen van begrotingen en subsidieaanvragen. Bij het Fonds voor Cultuurparticipatie heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling van Jij maakt het mee.
Interesses: 
Ik ga graag naar het theater en naar het filmhuis. Ik hou van moderne kunst en fotografie en ik maak graag verre reizen, onder andere naar Zuid-Oost Azië en Amerika. Ik woon in Utrecht.

Recente reacties

Wijkmozaïek in Zuilen

woensdag 22 maart 2017 - 12:54

Hai Nadine, welkom op Jij Maakt Het Mee! Ik ben de komende zes weken jullie coach en ga je in de Denk Mee-fase helpen bij het aanscherpen van je projectplan en aanvraag.

Mooi uitgangspunt om de verhalen van de veelzijdige bewoners van Zuilen als uitgangspunt te nemen. Hoe ga je deze verhalen verzamelen?

Je schrijft dat het project uit twee fases bestaat. Hoe zien deze twee fases eruit?

Een kijkje in de poppenkast. Horen, voelen, doen en ontdekken.

maandag 20 maart 2017 - 9:49

Het is erg stil op deze pagina, heb je hulp nodig bij het aanvullen van je plan Otto?

Paradise Lost

maandag 20 maart 2017 - 9:48

Je wilt een diverse groep Rotterdammers gaan werven, schrijf je. Heb je al nagedacht hoe en op welke plekken je deze mensen gaat werven?

Paradise Lost

maandag 20 maart 2017 - 9:46

Wil je de doelstelling uitbreiden door meer over de inhoud van de te maken voorstellingen te noemen? Je schrijft dat de groep zal bestaan uit een maximale diversiteit aan leeftijden, huidskleur en gender. Is dit een uitgangspunt dat je in elk project wilt laten terugkomen? Zo ja, dan zou je dat in je doelstelling kunnen verwerken.

Forten vol Verhalen 2017

maandag 20 maart 2017 - 9:37

Dat zijn nuttige toevoegingen! Het is inderdaad nodig dat je deze info in de aanvraagtekst verwerkt en zo te zien heb je dat ook al grotendeels gedaan.

Fête de la nature - Amstelpark 2017

maandag 13 maart 2017 - 14:52

Het maximum aantal woorden staat vast, maar dat dwingt je tot de kern van je plannen te komen. Probeer geen dingen te herhalen, dat scheelt ook in het aantal woorden.

Als de wereld in brand staat

maandag 13 maart 2017 - 14:50

Hai Guusje,

Hoe gaat het met de projectplannen? Zijn er nog toevoegingen, veranderingen?

In de chatsessies hieronder staan enkele vragen van Willemijn, Dorinthe en mij, waar ik nog erg nieuwsgierig naar ben! Zou je daar antwoord op kunnen geven?

Forten vol Verhalen 2017

maandag 13 maart 2017 - 14:46

Hai Lenneke, welkom op Jij Maakt Het Mee! Leuk om je hier tegen te komen. Ik ben jullie coach in de Denk Mee-fase en help je de komende zes weken om je aanvraag nog verder aan te scherpen.

Goed dat jullie de focus bij deze aanvraag leggen op het vrijwilligerstraject. Jij Maakt Het Mee is een regeling voor experimentele, vernieuwende participatieprojecten. Is het de eerste keer dat vrijwilligers bij Forten vol Verhalen worden opgeleid tot storytellers of is dit de afgelopen jaren ook gebeurd?

Jullie hebben het festival al vaker georganiseerd, zijn er dit jaar nieuwe/vernieuwende onderdelen op het gebied van cultuurparticipatie? 

Paradise Lost

donderdag 9 maart 2017 - 12:16

Hai Saskia! Welkom op Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach in de Denk Mee-fase en ga je de komende zes weken helpen om je plan aan te scherpen. Ik lees jouw aanvraag de dag na Internationale Vrouwendag: actueler kan haast niet! Ik ben erg benieuwd naar je project.

Je aanvraag is nu nog vrij beknopt, zou je die wat verder willen uitbreiden? Zo te lezen ben je bezig met het oprichten van een stichting: wat is het doel van deze stichting? Je schrijft dat je je op verschillende werkvelden wilt begeven, welke zijn dat en hoe wil je dat gaan doen? Succes!

Florence Rockt!

woensdag 8 maart 2017 - 13:56

Geeft Musicon ook lessen aan jongere muzikanten? Dat zou een mooie samenwerking kunnen opleveren. Ook andere muziekscholen in de regio kun je hiervoor vragen, ik kan me voorstellen dat jongeren het hartstikke leuk vinden om met jullie op Parkpop op te treden!

Florence Rockt!

woensdag 8 maart 2017 - 13:54

Wat leuk om de verhalen van enkele bandleden te lezen! Ik lees er ook uit af dat het voor sommige bandleden onzekerheid geeft dat ze zelfstandig verder moeten. Daardoort rijst bij mij de vraag: waarom moeten de bands zelfstandig worden? Wat is jullie gedachte/wens daarachter? 

Fête de la nature - Amstelpark 2017

vrijdag 3 maart 2017 - 12:58

Bedankt voor je toelichting Nicole! Voeg de info die je in de chatsessies hebt gegeven ook even toe aan je projectplan aan de linkerkant van de pagina, want daar kijkt het fonds naar bij de uiteindelijke beoordeling.

Een kijkje in de poppenkast. Horen, voelen, doen en ontdekken.

vrijdag 3 maart 2017 - 12:56

Dag Otto, welkom op Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach in de Denk Mee-fase en ga je de komende zes weken helpen bij het aanscherpen van het projectplan en de aanvraag. 

Je projectplan is nu nog erg summier en dat maakt me nieuwsgierig naar meer informatie. Ik zou graag een concreter beeld willen krijgen van wat jullie gaan doen. Kun je daar meer over vertellen? Je kunt dat doen door het plan aan de linkerkant aan te vullen, want daar kijkt het fonds uiteindelijk naar bij de beoordeling. Succes en ik help graag bij vragen!

Florence Rockt!

maandag 27 februari 2017 - 18:04

Hai Eline, welkom op Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en denk de komende zes weken met jullie mee bij het aanscherpen van je projectplan. 

Wat heerlijk dat dankzij jullie senioren in rockbands kunnen spelen! Ik kan me heel goed voorstellen dat dat veel energie en plezier oplevert. Voor de aanvraag op Jij Maakt Het Mee zou ik graag nog meer over jullie plannen willen weten. Dat kan door aan de linkerkant van de pagina jullie aanvraag verder uit te werken door ook andere onderdelen in te vullen. 

Ik ben bijvoorbeeld heel benieuwd hoe jullie in dit project ervoor gaan zorgen dat de bands zelfstandig verder kunnen. Kun je daar concreet meer over vertellen? Ook hoor ik graag of jullie daarvoor samenwerking met andere partijen zoeken. 

Fête de la nature - Amstelpark 2017

maandag 27 februari 2017 - 17:57

Hai Nicole, welkom op Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en ga je de komende zes weken in de Denk Mee-fase helpen bij het aanscherpen van je projectplan. 

Een mooi idee om op een festival de initiatieven uit de buurt samen te brengen. Het klinkt alsof het een bruisend festival kan gaan worden! Ik ben benieuwd naar hoe je het publiek actief bij de optredens en activiteiten wilt gaan betrekken. Kunnen zij op het festival alleen kijken of kunnen bezoekers ook meteen zelf deelnemen aan verschillende creatieve activiteiten?

Als de wereld in brand staat

vrijdag 24 februari 2017 - 13:31

Goed om al een beter beeld te krijgen van wat jullie willen gaan doen! Ik zou nog wel meer willen weten over hoe de voorstelling tot stand komt en waar de leden van De Rederijkers Zierikzee aan mee kunnen werken. Nemen zij alleen het acteren op zich, of schrijven ze bijvoorbeeld ook mee aan de scènes? Werken ze bijvoorbeeld mee aan de ontwerpen voor de kostuums, voor het licht- of het decorontwerp? Hoe vaak gaan jullie repeteren? Daar hoor ik graag meer over!

Als de wereld in brand staat

dinsdag 21 februari 2017 - 10:27

Hai Guusje,

Welkom op Jij Maakt Het Mee! Ik ben de komende zes weken jullie coach in de Denk Mee-fase en ga je helpen bij het aanscherpen van je projecplan en subsidieaanvraag. 

Ik zou graag meer over jullie stichting willen weten: wie zijn jullie, wat doen jullie zoal, etc. Ik ben benieuwd of dit evenement jaarlijks plaatsvindt, of is het voor het eerst?

Jij Maakt Het Mee is een platform voor kunstbeoefening in de vrije tijd en voor experimentele projecten, kun je het projectplan aan de linkerkant van de pagina verder uitbreiden en hier meer informatie over geven? Wat is er experimenteel aan jullie project? Waaruit bestaat de kunstbeoefening, hoeveel mensen kunnen actief deelnemen, etc.

Succes en roep vooral als je vragen hebt!

Sint-Jorisdag Beesel

maandag 13 februari 2017 - 12:39

Ik vind jullie plannen juist heel stoer klinken! Probeer daar op te focussen, op de heldhaftigheid van Sint Joris. Jullie durven moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken door middel van houtbewerking, ik vind dat heel moedig klinken. Probeer in een paar zinnen jullie kern helder te krijgen, zodat je dit makkelijk met anderen kunt delen. Ook zou je bijvoorbeeld een ondertitel kunnen kiezen, of een slogan, die je op jullie site en op de posters zet en die toelichting geeft op wat het evenement inhoudt. Met een goed ontworpen poster kun je je imago ook al snel opkrikken. Ik denk dat jullie zeker niet oubollig over hoeven te komen!

Sint-Jorisdag Beesel

maandag 13 februari 2017 - 12:31

De toelichting die je hieronder geeft maakt een hoop duidelijk. Heel goed dat je ook het projectplan zelf hebt uitgebreid, al kan je dat nog verder uitwerken. Houd goed in de gaten dat Jij Maakt Het Mee een regeling is voor kunstbeoefening in de vrije tijd en focus je aanvraag op dit aspect. De professionele kunstenaars vallen daar niet onder. Het is zeer duidelijk wat jullie drive is (mooi idee om het gekapte hout op deze kunstzinnige manier terug te geven aan het dorp!), maar focus je aanvraag nog meer op de kunstbeoefening, dus op het meedoen en zelf doen. En heb je een begroting die je kunt toevoegen?

Sint-Jorisdag Beesel

vrijdag 3 februari 2017 - 17:10

Hai Mieny,

Welkom! Ik ben coach bij Jij Maakt Het Mee en ga de komende zes weken met je meedenken over je project en aanvraag. Ik zal kritische vragen stellen om het plan nog verder aan te scherpen en ik sta voor je klaar als je vragen of onduidelijkheden hebt. 

Bij het lezen van je plan werd ik onder andere nieuwsgierig naar wat je bedoelt met: 'Daarna zal verdergaande vernieuwing borg staan voor de continuïteit van de workshops.' Waaruit bestaat deze vernieuwing?

Halve Maen 1609: Leven aan boord!

vrijdag 6 januari 2017 - 11:39

Hartstikke goed!

PUUR

woensdag 4 januari 2017 - 11:30

Wat me nu niet meer helemaal duidelijk is, is of dit project nu onderdeel is geworden van Dance for Health of dat het nog een zelfstandig project is?

En blijf je nog wel proberen om de lessen ook in Utrecht en Amsterdam aan te bieden of is dat nu helemaal van tafel? Het lijkt me zo mooi als dat lukt, want dit mist nog in andere steden dan Rotterdam. Als het nu niet lukt zou je de lessen in Rotterdam ook als pilot kunnen zien en daarna opnieuw kunnen proberen het ook in andere steden op te zetten. 

Halve Maen 1609: Leven aan boord!

woensdag 4 januari 2017 - 11:19

Allereerst de beste wensen! De laatste week van de Denk Mee-fase is ingegaan, dus een mooie kans om nog even goed naar de vragen van de fondsmedewerkers hieronder te kijken. Ook raad ik je aan om anderen die betrokken zijn bij het project te vragen om hier ook een reactie te geven. Het is altijd goed om draagvlak te laten zien en het fonds is uiteraard benieuwd naar hoe de samenwerkingspartners in dit plan staan. Je kunt een paar vrijwilligers naar hun ideeën over het project vragen, waar kijken ze naar uit bijvoorbeeld? 

PUUR

vrijdag 30 december 2016 - 15:31

Vandaag is de laatste dag van de Denk mee-fase. Ik wens je heel veel succes met stemmen verzamelen en met de uitvoering van het project!