menu denk mee beslis mee maak mee

Zomerfestival Westernwind

Een fantastisch samenwerking tussen docenten en...

Het Muziekpakhuis
8 juli 2017

€4.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee
Login of registreer om dit project te volgen.

Ga direct naar de reacties

Zomerfestival Westernwind

Een fantastisch samenwerking tussen docenten en leerlingen

afbeelding van Mechteld Bannier

Ingediend door:

Mechteld Bannier

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Wij zijn in gesprek met samenwerkingspartners maarstaan zeker open voor suggesties en meedenken!

Projectomschrijving: 

Het Muziekpakhuis Zomerfestival is een eendaags, gratis toegankelijk muziekfestival dat plaatsvindt nabij het MPH in de Helmersbuurt in Amsterdam West ter afsluiting van het jaar. Dit kleinschalige festival zal voor de vijfde keer worden georganiseerd in en met de buurt. Er zijn speciaal voor het festival drie buitenpodia. Het eerste podium is geschikt voor versterkte muziek, het andere podium heeft meer een akoestisch karakter en is daarmee ook geschikt voor klassieke acts, het derde podium zal een intiemere setting krijgen waardoor we bijvoorbeeld de ruimte kunnen geven aan singer-songwriters . De podia worden om en om geprogrammeerd zodat er geen overspraak is. De diversiteit van het Muziekpakhuis wordt op deze wijze geëtaleerd en elke muziekstijl die op het Muziekpakhuis beoefend wordt krijgt de ruimte.


afbeelding van Lidian Fleers

Dag Mechteld, welkom op Jij maakt het mee. Als adviseur denk ik graag met je mee over in hoeverre jullie project binnen de subsidieregeling past. Jij maakt het mee is gericht op vernieuwende projecten in de actieve kunstbeoefening met bijvoorbeeld een experimentele werkwijze. In de projectomschrijving zie ik nu voornamelijk een omschrijving van reguliere activiteiten die jullie al vaker gedaan hebben. Daarom ben ik net als Thijs benieuwd naar wat er vernieuwend is aan het festival t.o.v. de eerdere edities. Kan je tevens een beeld schetsen van actieve uitwisseling tussen amateurs en professionals? Ik lees het graag terug in de linkerkolom, vul vooral ook het tabblad Denk mee (meer projectinfo) in met o.a. de activiteiten die op of voorafgaand aan het festival plaatsvinden. Succes!

afbeelding van Thijs Hazeleger

Beste Mechteld,
Welkom bij JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie. Leuk dat jullie al voor het vijfde jaar een muziekfestival organiseren. Wat willen jullie tijdens deze editie ontwikkelen ten opzichte van de vorige edities? Voor deze subsidieregeling moet er iets vernieuwends/experimenteels in je project zitten. Waar zijn jullie tegenaan gelopen in eerdere edities? In welke onderdelen is de buurt betrokken? Programmeren zij ook mee? En hebben jullie al eerder met singer-songwriters gewerkt? Ik heb bij het Zuilens Fanfare Corps uit Utrecht een project gedaan waarin singer-songwriters (o.a. Luckiest Man Alive) liedjes schreven over de wijk, wellicht inspirerend voor jullie. Groeten Thijs