menu denk mee beslis mee maak mee

DE ZOLDER

Vrijhaven van de Nacht

HAL 25
27 januari 2017 tot 24 juni 2017

€3.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

DE ZOLDER

Vrijhaven van de Nacht

afbeelding van Ervin Skelic

Ingediend door:

Ervin Skelic

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Hoe vind ik creatieve talenten (muziek-, theater-, filmmakers, kunstenaars, etc.) in de regio van Alkmaar die vanuit hun discipline iets experimenteels kunnen toevoegen aan één of meerdere ZOLDER avonden.

Wat ga je doen?: 

Zes avonden/nachten van experimentele aard organiseren in HAL 25. Een combinatie van muziek, theater, video visuals, film, zelfgebouwde installaties, acts, verschillende kunstdisciplines en meer. Een project van jongeren uit regio Alkmaar vóór jongeren uit regio Alkmaar (18 t/m 35 jaar). Co-creatie staat centraal tijdens de ZOLDER avonden en het uitgangspunt is om zoveel mogelijk dingen zelf te maken/bouwen/bedenken. Bezoekers zijn tijdens de ZOLDER avonden onderdeel van het experiment. Is het echt of is het gespeeld? Waar kijk ik naar? Wat doet het met me? Er loopt een naakte man! Vind ik dat vervelend? Er staan een transgender vrouw bij de deur. Hoe denk ik daar over? Ethische vraagstukken. De doelstelling is om een plek te creeëren waar jong creatief talent de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Een plek die veilig, tolerant, homo vriendelijk en toegankelijk is voor verschillende subculturen en etniciteiten. Een plek die doormiddel van muziek, film, theater, kunst en meer jongeren bindt en waar de sky not the limit is! 


afbeelding van Thijs Hazeleger

Beste Ervin,

Ook namens mij welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Mooi dat jullie met De Zolder ruimte willen maken voor experiment. Ben je op zoek naar jongeren die al optreden of die hun creatieve talent nog niet laten zien? In het eerste geval zou je een culturele instelling als Artiance kunnen benaderen (ik zie op jullie website dat jullie partners zijn) en hen vragen op dit platform met je mee te denken. In het laatste geval zou je ook een bepaalde wijk in kunnen gaan en contact kunnen leggen met een jongerencentrum of een welzijnsorganisatie, wat vind je daarvan?

Verder ben ik benieuwd hoe de co-creatie plaatsvindt, kun je ons daarin meenemen?

Groeten Thijs

afbeelding van Lidian Fleers

Dag Ervin, welkom op Jij Maakt het Mee. Als adviseur probeer ik met je mee te denken over het project en stel ik vragen vanuit het perspectief van de subsidieregeling. Bij Jij Maakt het Mee kijken we niet alleen naar het eindresultaat, maar vooral naar het proces dat eraan voorafgaat. Zoals ik het nu begrijp zijn de zes ZOLDER avonden/nachten het proces, of gaan er nog ontmoetingen van co-creatie aan vooraf? En ik ben benieuwd op welke wijze jullie de jongeren gaan werven. Kan je daar iets meer over vertellen in de linkerkolom?