menu denk mee beslis mee maak mee

Young Art Korte Film Award

Filmfestival voor jong filmtalent

Stichting Culturele en Kunstzinnige Vorming Beverwijk
1 juli 2013 tot 5 juli 2013
animatie, film
jongeren
onze website
€5.000

Dit project heeft subsidie ontvangen en is afgerond. Denk mee Beslis mee Maak mee

Bekijk de weblog van dit project

Er is nog niets geschreven in de weblog.

Ga direct naar de reacties

Young Art Korte Film Award

Filmfestival voor jong filmtalent

afbeelding van Jorrit Groot

Ingediend door:

Jorrit Groot


Wat ga je doen?: 

De Young Art Korte Film Award (YAKFA) is een organisatie die een podium biedt aan de beginnende filmmakers door een filmfestival met een wedstrijd te organiseren. In de wedstrijd zijn er twee categorieën; de Amateurs en de Semi-Professionals. Zo bieden we een podium aan jonge, beginnende filmmakers, die normaal geen of weinig publiek zouden vinden voor hun films.  

De korte film is het medium bij uitstek om kennis te maken met het filmvak, omdat er voor het maken ervan niet veel geld besteed hoeft te worden. Om de voor het allereerst beginnende filmmaker te begeleiden, hebben we ook een cursus opgezet. Daar behandelt een professional alle aspecten van het maken van een korte film en krijgt de deelnemer individuele sessies om een mooie film af te leveren en mee te dingen naar de Award.

Sfeerimpressie Young Art Korte Film Award 2012

Impressie YAKFA College

Tygo Gernandt, Sanne Vogel, René Mioch e.v.a. roepen jonge filmmakers op

Hoe ga je te werk?: 
Doelgroep

Onze doelgroep zijn enerzijds de amateurs, jongeren die nog nooit eerder een film hebben gemaakt. voor hen is deze wedstrijd en mooi opstapje om vrij te experimenteren en in te sturen, maar ook om begeleid te worden in dit proces. We hebben namelijk voor hun de YAKFA College, waar documentairemaakster Wendy van Wilgenburg les zal geven in het maken van films, van scenarioschrijven tot montage. Anderzijds richten we ons op studenten van de filmacademie, kunstacademie of andere jongeren met veel ervaring in het maken van filmpjes. Voor hen is onze wedstrijd interessant omdat ze met deze wedstrijd de kans krijgen om hun netwerk te vergroten, omdat ze een podium krijgen voor hun films en omdat onze prijzen erop gericht zijn hen een steuntje in de rug te bieden in de rest van hun carrière. Al onze deelnemers moeten tussen de 15 en 30 jaar oud zijn, en mogen niet afgestudeerd zijn aan de filmacademie, aangezien ze dan al professioneel zijn.

Onze deelnemers komen vanuit het hele land, afgelopen jaren hebben we voornamelijk inzendingen gehad vanuit onze regio van Haarlem, Beverwijk, Heemskerk en omstreken, maar ook bijvoorbeeld vanuit Breda, Groningen, Amsterdam en Utrecht. Dat komt doordat wij ons richten op een specifiek segment uit de filmwereld, waar weinig stimuleringsorganisaties voor bestaan: de beginnende filmmaker.

Ons publiek en komt voornamelijk uit de regio IJmond, waar we ons ook intensief op richten. We hebben een goede naam, omdat we het enige filmfestival zijn in de omgeving van Beverwijk, onze thuisbasis. We breiden onze regionale bekendheid steeds verder uit, en we hebben goede contacten met de regio Kennemerland, met een nadruk op Amsterdam, Haarlem en Alkmaar.

Publiciteit en werving deelnemers

In regio IJmond verspreiden we regelmatig posters en flyers, in horecagelegenheden, bioscopen en filmhuizen, kunst- en cultuurcentra, buurthuizen, bibliotheken, kunstopleidingen en filmacademies, scholen, hogescholen en universiteiten in het hele land. We hebben hiervoor twee strategische momenten gekozen: In januari en februari 2013 worden er 2500 flyers en 250 posters verspreid met een oproep naar beginnende filmmakers om mee te doen met de YAKFA. In mei en juni 2013 wordt hetzelfde aantal verspreid met het doel om het publiek te attenderen op het YAKFA Filmfestival. Op al ons drukwerk wordt verwezen naar onze website: www.YAKFA.nl, waar filmmakers en publiek informatie kunnen vinden over komende en voorgaande edities. Hier is ook een inschrijfformulier voor de wedstrijd.

Hiernaast worden er persberichten verstuurd naar verschillende kranten en worden er interviews gegeven aan de regionale media. Steeds meer zijn wij op zoek naar nationale media en vakbladen die ons op kunnen nemen. De YAKFA heeft goede contacten in de regio IJmond. Persberichten worden geplaatst in het Noord-Hollands Dagblad, de Kennemer, De Beverwijker, de zondagskrant. Hiernaast worden onze persberichten verstuurd naar de Filmkrant, Preview filmmagazine, de Volkskrant, het Parool, NRC Next, Vara TV Magazine, Holland Film nieuws.

Ook wordt er gebruik gemaakt van social media zoals Facebook, Twitter en Hyves en wordt reclame gemaakt op websites voor filmmakers, bijvoorbeeld www.VERSfilmentv.nl, www.versfilmentv.nl, www.storycatcher.nl, www.cineville.nl, www.dekortefilmonline.nl, www.spunk.nl, IFFR.com, www.filmfestival.nl, www.cinema.nl  en NTR Kort!. We blijven altijd naar nieuwe websites en fora zoeken om oproepen tot deelname te plaatsen, zodat jongeren uit het hele land van onze wedstrijd zullen weten. Naar verwachting zullen wij ongeveer 50.000 mensen bereiken met onze publiciteit.

Om deelnemers te werven, doen we, naast de verspreiding van drukwerk en plaatsing van oproepen op internet, ook aan actieve scouting. We bezoeken festivals voor korte films, zoals Go! Short, Breaking Ground, Off Screen Filmfestival en Kunstbende. Deze festivals hebben een soortgelijke doelgroep als wij. 

Deelprojecten

YAKFA bestaat uit de YAKFA College, het YAKFA Filmfestival, de ‘Best Of’-avond en lezingen door professionals.

YAKFA College

Om de jonge deelnemers te helpen en te begeleiden hebben we de YAKFA College in leven geroepen. Hier krijgen jongeren de kans om kennis te maken met filmmaken. De lessen worden gegeven door professioneel documentairemaakster Wendy van Wilgenburg. Ze heeft naast haar ervaring in het maken van films, ook al veel ervaring op het gebied van filmeducatie. Ze zal de deelnemers begeleiden in het maken van hun films, in vijf sessies van twee uur en per film nog een afsluitende individuele sessie van twee uur. De lessen zullen inhoudelijk gaan over; scenarioschrijven, regie, interviewtechnieken, cameratechnieken, montage en afwerking. De deelnemers zullen deze lessen volgen en daarnaast praktische opdrachten uitvoeren en uiteindelijk een film hebben geproduceerd die mee kan dingen naar de YAKFA Award.

Het aantal aanmeldingen voor YAKFA cinema willen wij klein houden, ongeveer 10 personen. Dit is vanwege dat wij graag de filmmakers goede begeleiding willen geven. We zijn nog een groeiende organisatie en hebben niet direct veel begeleiding voor een grote groep. Wij willen er namelijk op toezien dat de deelnemers allemaal voldoende begeleiding krijgen om veel te kunnen leren over het vak van het filmmaken. Hierdoor leren zij veel en zijn zij ook in staat om betere films te produceren.

Aan het eind van de cursus is er een speciale vertoning geweest in Beverwijk. Alle gemaakte films werden vertoond ten overstaan van de vrienden, familie en andere geïnteresseerden. De deelnemers mochten allen iets vertellen over hun ervaringen met het maken van hun film.

Bekijk de korte sfeerimpressie van YAKFA College op Vimeo: https://vimeo.com/35986240#

 YAKFA Filmfestival

Het hoogtepunt van YAKFA is tijdens het festival, dat dit jaar waarschijnlijk van 8 t/m 12 juli zal plaatsvinden in de IJmond. Deze avonden zullen €5,- per keer kosten, met een mogelijkheid een passe partout te kopen met korting. De finale van ons filmfestival vindt plaats tijdens het Young Art Festival, dat waarschijnlijk 26 en 27 juli plaatsvindt in Park Westerhout te Beverwijk. Young Art is onze moederorganisatie. Bekijk hier de videoregistratie van het YAKFA Filmfestival 2012 door Gerald van Luijck: https://vimeo.com/46544867#at=0


Amateurwedstrijd en semiprofwedstrijd

De YAKFA begon als filmwedstrijd en dat zijn we nog steeds. We vinden het namelijk belangrijk dat we door middel van onze prijzen jongeren kunnen stimuleren hun carrière voort te zetten. De prijzen die wij verschaffen zijn stuk voor stuk nuttig en ook leuk; zo hadden we vorig jaar voor de amateurs een cursus bij Open Studio ter waarde van €500,-, een prijs naar keuze bij het EYE Filminstituut, en voor de semiprofessionals een waardebon voor materiaalhuur ter waarde van €750,- en een workshop bij de Flitsacademie. Daarnaast kregen ze kaartjes voor het programma van korte films op het Nederlands Film Festival. En natuurlijk de Young Art Korte Film Award zelf, dit jaar ontworpen door beginnend kunstenares Evelien Andrée Wiltens.

De eerste twee dagen van het festival worden de voorrondes gehouden. De maandag zijn de Amateurs aan de beurt, en dinsdag de semiprofs. Er worden in rond de 9 films per avond vertoond, die tussen de 1 en 20 minuten zijn. De deelnemers moeten tussen de 15 en 30 jaar oud zijn, en mogen niet zijn afgestudeerd aan de filmacademie of andere opleidingen met gelijke aard en/of niveau. De organisatie heeft van te voren een selectie gemaakt uit de inzendingen. Afgelopen jaar moest er een selectie worden gemaakt uit meer dan 50 inzendingen. De presentatrice verwelkomt het publiek en de juryleden, en geeft steeds de filmmakers even de spotlight om wat te vertellen over hun film. Tijdens de pauze is er een muzikale act. Nadat alle films vertoond zijn, brengt het publiek zijn stem uit door middel van een stemformulier. Zo wordt er één publieksfavoriet aangewezen en wijst de jury nog twee finalisten aan.

De jury bestaat uit mensen uit het filmvak, die idealiter allemaal een verschillend aspect van het filmvak vertegenwoordigen. Zo hadden we vorig jaar documentairemaakster Wendy van Wilgenburg als juryvoorzitster op beide avonden, en verder acteur Tygo Gernandt, filmproducent San Fu Maltha, mediamaker Allard Bon, animator Balder Westein, cöordinator jeugd en educatie van EYE Film Instituut Manon Sandee,  hoogleraar filmwetenschappen Daisy van de Zande, Banno Bruntink van Open Studio, en tot slot filmrecensent Remke de Lange van Trouw. De juryleden waren verdeeld over de twee avonden, zodat er beide dagen een jury van vijf man was.

Vertoning professionals

Vorig jaar voor het eerst in ons festival: de professionele avond. Om het rijtje amateur, semiprofessioneel af te maken tot professioneel hebben we deze avond ingevoerd. Zo geven we het publiek een gebalanceerd aanbod van alle niveaus. We vertonen dus een aantal korte films van gevestigde filmmakers, op een bijzondere locatie. Vorig jaar hebben we vertoefd in een gerestaureerd en tot woonhuis omgebouwde kerk op de Prinsesselaan in Beverwijk. Ook dit jaar zullen we weer op zoek gaan naar een sfeervolle locatie.                                              

Meet  & Greet

Tijdens de Meet & Greet worden alle finalefilms vertoond en krijgen de makers de kans om te vertellen over hun films. Ze worden geïnterviewd over hun visies en hun ambities. Verder zal het juryrapport voorgelezen worden en geeft een professional een lezing over het filmvak. Deze avond wordt gecombineerd met een diner, en zo kunnen de deelnemers, het publiek en de organisatie dichter bij elkaar komen. Op deze avond wordt ook de pers uitgenodigd, ter promotie van de films en het festival.

Upload Cinema

Dit jaar zullen we voor het eerst een Upload Cinema Avond toevoegen. We gaan hiermee een stapje verder in het rijtje amateur-semiprofessional-professional; we vertrekken namelijk naar het element van amateurs en hobby-filmers, die een succesvol filmpje op YouTube hebben gezet. Met deze avond worden alle leukste filmpjes van het internet getoond aan het publbiek. Upload Cinema is een bestaand programma met goede naamsbekendheid in de kringen van filmliefhebbers. Upload Cinema organiseert verschillende avonden per jaar. Zo’n avondprogramma kan gekocht worden, en zo willen wij deze avond aan ons festival toevoegen. Dit zal de afsluitende avond zijn, en om feestelijk tot een eind te komen, zal na het programma van Upload Cinema de DJ van STRMSTRNG plaatjes draaien. STRMSTRNG is een regionaal fenomeen, dat het hele jaar door goed bezochte feestjes geeft. Door deze naam erbij te betrekken zullen we een groter publiek aantrekken tot onze avond.

Finale                                                                        

De finale van het YAKFA Filmfestival vindt zoals gezegd plaats op het Young Art Festival. Dit tweedaags fstival is erg bekend in de regio en wordt altijd goed bezocht. YAKFA heeft op het terrein een eigen minibioscoop, die nog zal worden gebouwd door architect Wim Aardenburg. Met deze investering zullen we geld besparen op het huren van de Minibioscoop, en kunnen we de investering terugverdienen door de bioscoop te verhuren. Er zullen ongeveer 20 mensen in passen, en om het uur zal er een blokje films worden vertoond. We vertonen steeds om en om de drie amateurfinalisten en de drie semiprofessionele finalisten. Het publiek kan na een sessie zijn favoriet in de desbetreffende categorie kiezen door middel van een stemformulier.

Op het festival worden ook twee keer een blokje van professionele films getoond, om het rijtje weer compleet te maken. Er kan echter niet op deze films worden gestemd, omdat de professionals geen stimulering of hulp voor hun carrière meer nodig hebben. Op de tweede dag van het festival vindt ’s avonds de prijsuitreiking plaats op het hoofdpodium van het Young Art Festival. Zo kan iedereen die heeft gestemd zien wat de uitkomst is van de wedstrijd. Daarna worden nog twee keer de winnaars vertoond in de minibios.

Best of YAKFA            

Tijdens de Best Of YAKFA Avond worden alle finalefilms nog een keer vertoond. Deze avond vindt plaats in het najaar, en heeft als functie de mensen warm te houden. De avond vindt plaats buiten de regio IJmond, in Amsterdam, Haarlem of in Alkmaar, zodat we ook het publiek weten te bereiken dat normaal niet naar Beverwijk zou komen voor de films. Zo maken we ook onze banden sterker met deze steden. Het is tegelijk ook een reclameavond, om nieuwe deelnemers voor YAKFA College te werven of om nieuwe inzendingen te verkrijgen.

Lezingen

Ten slotte willen wij graag de professional aan het woord laten door middel van lezingen. Jongere filmmakers worden natuurlijk in staat gesteld deze bij te wonen maar is ook voor een breder publiek. Via een lezing kan de spreker het publiek verschillende aspecten van het filmmaken bijbrengen. Hierbij wordt zowel gekeken naar film zelf als wat een nodig is om een film te kunnen maken. Financiering, productie zijn belangrijke aspecten van het filmmaken, zeker als het om een amateurfilm gaat. De sprekers kunnen interessante voorbeelden hebben over bijvoorbeeld de financiering van een film. Dit kan de jonge filmmaker inspireren om zelf ook met innovatieve ideëen te komen.

Wat is verder van belang om te weten?: 

YAKFA is onderdeel van Young Art.

Young Art wil zoveel mogelijk jonge mensen in de leeftijd van 15 tot 30 jaar op een kwalitatief hoog niveau, maar op een laagdrempelige wijze in contact brengen met een diversiteit aan culturele uitingsvormen. In contact brengen staat zowel voor: actief deelnemen binnen de programmering; betrokken zijn als medewerker bij de voorbereiding en uitvoering, als voor: het bezoeken van de activiteiten van Young Art. Hierdoor wil de organisatie het cultureel bewustzijn versterken, wat leidt tot zelfbewuste jonge mensen die actief participeren in kunst en cultuur. Zij het niet als producerend kunstenaar, dan wel als individu dat in staat is kunst een belangrijkere rol te laten spelen en te gebruiken in zijn dagelijks leven.

Bereik: 
aantalinvestering/activiteitaantal deelnemersaantal bezoekers
 YAKFA College10n.v.t.
 YAKFA College presentatie1050
 Voorronde amateur10100
 Voorronde semi-pro10100
 Professional avondn.v.t.75
 

Meet & Greet
Upload Cinema/STRMSTRNG
Finale
Best of YAKFA

6
n.v.t.
6
6

75
300
350
100

 

Wat maakt het project bijzonder?: 

Ons doel is om jongeren in contact te brengen met film, jonge filmmakers een podium te bieden en hun talenten te stimuleren en anderzijds om de korte film wijder bekend te maken onder breder publiek. De beginnende filmmakers krijgen normaal geen podium, terwijl hun mooie films dat wel verdienen en ze zelf een podium nodig hebben om te netwerken. Met ons festival tonen we hun films aan een publiek, terwijl we de deelnemers ook stimuleren en verder helpen met hun carrière. Met onze prijzen kunnen de winnaars namelijk hun talent verder ontwikkelen, en met onze vakjury kunnen ideeën en tips worden uitgewisseld. Ook proberen wij lezingen te organiseren van (bekende) professionele filmmakers of zelfs een meet & greet met diegene. Hierdoor maken wij het mogelijk voor de jonge amateurs om in contact te komen met de professionele filmmakers. Beiden groepen kunnen elkaar inspireren en wij willen dit mogelijk maken. Verder zijn wij er ook om de korte film aan een breder publiek onder de aandacht te krijgen. Korte films worden zelden in grote bioscopen geprogrammeerd, en dat vinden wij zonde. De makers van korte films zijn namelijk vaak het nieuwe aanstormend talent op het gebied van film.

Door middel van onze filmcursus geven wij jongeren de gelegenheid om voor het eerst een korte film te maken. Wij geven hen de kans zich zelf te ontwikkelen door mee te doen met ons project.

Uitslag Beslis mee

FCP45
max 50 / 3 van 2 gestemd
publiek50
max 50 / 96 gestemd
totaal95
75 is gehaald!
De stemperiode is voorbij.

Dit zijn de de opmerkingen en adviezen uit Denk Mee, aangevuld met de stem-motivatie van de adviseurs van FCP.
afbeelding van Giovanni Campbell

 

Ik heb er waardering voor dat jullie een podium willen bieden aan jonge, beginnende filmmakers, die normaal geen of weinig publiek zouden vinden voor hun films. Dat professionele makers betrokken zijn bij het project en tevens de deelnemers begeleiden zal ten goede komen aan de kwaliteit van de films. Afgezien daarvan vind ik het project niet bijzonder innovatief.
Toch is jullie ambitie om aanvullende inkomsten binnen te halen charmant, evenals de verankering die jullie nastreven met partners uit de regio. Ik hoop dat jullie met je strategie in de toekomst aan een duurzame activiteit kunnen bouwen.

afbeelding van Marjelle Over

Een laagdrempelig project dat jonge beginnende filmmakers in de schijnwerpers zet. De verdieping door de cursus en lezingen zal de makers stimuleren door te gaan met filmen. Hoewel het project niet heel erg vernieuwend is wordt er door de organisatie wel gezocht naar nieuwe elementen en samenwerkingspartners.

afbeelding van Sarah Haaij

 

Young Art weet met enthousiaste vrijwilligers  een laagdrempelig en tegelijkertijd  kwalitatief goed project op te zetten waar de (korte) amateurfilmwereld iets aan heeft. De focus op ontwikkeling en begeleiding van de amateur en de mentorrol die professionals daarbij kunnen spelen is verfrissend gelijkwaardig. Hopelijk weten jullie dit jaar het project te verankeren en door slimme inkomsten te werven de duurzaamheid van het project te vergroten. 

afbeelding van Leo van Maaren

Ik heb maar een vraag. Wanneer kan ik nu eindelijk op jullie stemmen??? Prachtproject!

afbeelding van Marjelle Over

Je kunt op een project stemmen als het in de 'beslis mee' fase staat.

 

afbeelding van Marjelle Over

Met betrekking tot de minibioscoop heb ik nog een aantal opmerkingen. Er zijn verschillende organisaties die in het verleden dergelijke bioscoopjes hebben laten bouwen. Ik denk dat het zinvol is om even contact met hen op te nemen m.b.t. De uitvoering. Aangezien jullie het podium ook willen gaan verhuren. Denk bijv. Aan vervoer en het makkelijk opzetten en afbreken van het podium. Wat ik mij afvraag is of je de investering snel terug gaat verdienen door verhuur. Voor informatie zou je contact kunnen opnemen met www.zimihc.nl of www.kcdr.nl (zij hebben een opblaasbare minibioscoop/podium ontwikkeld omdat een houten bioscoop te zwaar was voor vervoer/opbouwen etc. de naam van het podium is KUUB). Hebben jullie je ook georiënteerd op containerbioscopen? Verder zie ik de bioscoop niet terug in de begroting.

afbeelding van Sarah Haaij

 

Wij zijn ook erg benieuwd naar de reacties en ervaringen van jullie doelgroep, nodig deze vooral uit om mee te denken op het platform: dat zorg altijd weer voor verfrissende ideeën!

afbeelding van Marjelle Over

Ik sluit mij volledig aan bij de reacties van Giovanni en Ad. Ik vind het lastig tips te geven aangezien dit plan al aardig dichtgetimmerd lijkt.

Opvallend vind ik wel dat het aantal deelnemers niet erg groot is. Hoeveel ingezonden films verwacht de organisatie voor de wedstrijd? Misschien is het een idee de selectie van de films online te laten plaats vinden en zo de betrokkenheid van het publiek te vergroten.

In hoeverre zijn de jongeren bij de organisatie van het filmfestival betrokken? Zijn bijvoorbeeld de prijswinnaars van vorig jaar de nieuwe ambassadeurs om de wedstrijd te promoten? 

Goed idee van Bart van STAD om eens contact op te nemen met shoot Your shot. Zij richten zich op de leeftijdscategorie 15-21 jaar. Een wat moeilijker te bereiken doelgroep.

afbeelding van Jorrit Groot

Beste Marjelle,

We verwachten ongeveer 50 inzendingen te ontvangen. Over online publicatie hebben wij nagedacht en is inderdaad een interessant idee.

YAKFA wordt georganiseerd door drie mensen van rond de 21 en een van 30. De winnaar van 2009, Doris Driesen, maakt nu voor ons promotiefilmpjes. Het is ook een goed plan om prijswinnaars actief als ambassadeurs te benoemen, dit gebeurt nu een beetje onder de radar. (oud)Deelnemers houden wij goed in de gaten en zetten wij ook op andere momenten in, zoals het registreren van het Young Art Festival in Beverwijk.

afbeelding van Jorrit Groot

Beste Bart,

Bedankt voor je tip! Shoot Your Shot zit al in ons vizier en we hebben al contact gehad met de organisatie.

afbeelding van Giovanni Campbell

 

Leuk initiatief om een podium te bieden aan amateurfilmmakers en jonge opkomende talenten uit met name de regio IJmond. De begeleiders en sprekers zijn inspirerend, waardoor deelname een bijzondere ervaring kan zijn voor de amateurs en studenten. Wel denk ik dat de beschreven projectonderdelen een traditionele opzet lijken te hebben. Ik wil je er op attenderen dat dit platform zich richt op activiteiten die een onverwachte samenwerking aangaan; nieuwe doelgroepen bereiken, of cultureel ondernemerschap laten zien. Wat zijn jullie ideeën om met dit project invulling te geven aan één van deze aspecten?

Misschien hebben anderen ook tips!!

afbeelding van Jorrit Groot

Beste Giovanni,

Wij proberen jongeren enthousiast te maken voor het maken van films. Door middel van onze filmcursus geven wij hen de gelegenheid hun eerste film te maken. Door middel van de cursus, de vakjury en de lezingen willen wij amateurs in contact brengen met professionals en hen de kans te geven van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

In de regio IJmond zoeken wij naar partners die hun locatie willen sponsoren om ons festival te organiseren, bioscoop Cineworld schenkt twee dagen zaalhuur en zoeken wij naar andere bedrijven die een samenwerking aan willen gaan. Ook zijn wij van plan zelf een minibioscoop te bouwen van een strandhuisje en willen wij een houtbedrijf vragen het benodigde hout te sponsoren.

 

afbeelding van Giovanni Campbell

 

Goed idee van je om je op lokale sponsoren te richten. Bij mij borrelt er overigens een VIP-activiteit op voor de sponsoren en samenwerkingspartners. Zij zouden bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen mogen nemen en tijdens de Meet & Greet (of een andere exclusief moment) in gesprek kunnen gaan met enkele van de professionele filmmakers. Je stelt hen hiermee ook in staat met elkaar te netwerken. Zo bied je je sponsoren volgens mij net iets extra’s en kan het wellicht een aanzet/begin zijn om hen voor een langere periode aan je festival  te binden.

afbeelding van Sarah Haaij

 

Leuk om te lezen dat jullie zo actief met sponsoring en innovatieve financieringsmethode bezig zijn, zoals het verhuurbare filmhuisje op het Young Art terrein. Op deze manier weten jullie toch veel te realiseren met een relatief klein budget. Ik ben benieuwd op welke manieren jullie hier nog meer mee bezig zijn, zeker omdat wij cultureel ondernemerschap aanmoedigen!

Wat bij mij opkomt is het volgende, als amateur of beginnend filmmaker is het moeilijk financiering voor je projecten te vinden. Is het een idee om in de cursus op het festival ook aandacht te besteden aan bijvoorbeeld crowdfund en andere kosten-dekkende mogelijkheden, en wat daar allemaal bij komt kijken? 

Pagina's