menu denk mee beslis mee maak mee

Voltaire's 'Candide' in een nieuw jasje

De Zeeuwen laten zien wat kunst betekent

RASA
12 mei 2017

€600

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee
Login of registreer om dit project te volgen.

Ga direct naar de reacties

Voltaire's 'Candide' in een nieuw jasje

De Zeeuwen laten zien wat kunst betekent

afbeelding van Renske Wienen

Ingediend door:

Renske Wienen

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Hoe kunnen we zo veel mogelijk lokale Middelburgers enthousiast maken?

Projectomschrijving: 

THEATRA, een studententheatervereniging in Middelburg, vindt dat er te weinig kunst in Zeeland wordt aangeboden! De stad Middelburg kent één podium, de Schouwburg, en is wat eenvoudig op het gebied van kunst. Nu willen wij, een groep van 40 internationale studenten (Nederlands, Amerikaans, Frans, Grieks, Iraans) onder leiding van 4 vastberaden bestuursleden, daar verandering in brengen. In de Middelburgse Schouwburg willen wij een compleet vernieuwde en hilarische versie van Voltaire's 'Candide' uitvoeren! Dit stuk verwelkomt niet alleen studenten, maar vooral Zeeuwse locals en senioren die normaal nooit met de studenten in contact komen. We zijn echter een groep met een klein budget. We betalen veel zelf mee aan copyright, kostuums en onze locatie maar dit grootschalige project vraagt om meer. Daarom willen we graag in aanmerking komen voor dit fonds, zodat we de Zeeuwen even een staaltje moderne klassieke kunst kunnen laten zien!


afbeelding van Davida de Hond

Hallo Renske,

hoe gaat het? Wanneer jullie nog specifieke vragen hebben in deze fase: laat het weten. Dan kunnen wij deze week nog gebruiken om mee te denken. 

Hartelijke groet,

Davida

afbeelding van Davida de Hond

Goedemiddag Renske, allereerst stel ik mij graag aan jou en jullie voor. Ik ben Davida en betrokken als coach bij Jij maakt het mee. De komende tijd denk ik graag mee met de verdere doorontwikkeling van jullie plan. 

Om "locals" te bereiken kan het zomaar zo zijn dat de schouwburg niet meteen de meest logische plek is om te gaan spelen. Het kan natuurlijk wel. Maar wellicht is het interessant om met een wijk samen te werken en gezamenlijk Candide vorm te geven. Om met elkaar te werken aan de totstandkoming van het stuk en daarmee de netwerken van diegene die bijdragen mee te krijgen. Hierdoor krijgt het voor de lokale pers een extra lading en is de gemenschap vanaf het begin al betrokken.

afbeelding van Stefanie Weijsters

Beste Renske,

 

Hoe gaat het met de gedachtenvorming en uitwerking van jullie plan? Kunnen we al wat meer lezen om daarop ook feedback te geven. 

afbeelding van Stefanie Weijsters

Beste Renske,

 

Welkom op Jij maakt het mee! De komende tijd denk ik graag met jullie mee en geef feedback op jullie plan in het licht van onze subsidieregeling

 

Mooi dat jullie de kunstbeoefening in Zeeland willen stimuleren! Ik lees graag hoe jullie dit binnen dit project willen gaan doen. Begrijp ik goed at jullie vereniging zit gaat openstellen voor spelers van oudere leeftijd en ook andere lokale bewoners? Zoja, hoe gaan jullie deze mensen werven en hebben jullie daar bijzondere samenwerkingspartners voor op het oog?

 

De informatie uitwerken kan via Bewerken > Meer projectinformatie. Veel succes!