menu denk mee beslis mee maak mee

Tijdreis

 

Vereniging Waar het Asfalt Ophoudt
1 oktober 2018 tot 17 maart 2019

€2.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

Tijdreis


afbeelding van Lilian Verhaak

Ingediend door:

Lilian Verhaak

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Hoe kunnen we ons publiek verbreden?

Wat ga je doen?: 

Tijdreis wordt een voorstelling voor koor en muzikantenmet een strakke, formalistische opzet. We gaan de maanden en seizoenen van het jaar door. De seizoenen, als de vier hoekstenen van het jaar, worden grote solo’s waarin een solist, een van de koorleden, uitsluitend door de band wordt begeleid. De maanden worden koorstukken.

De voorstelling heeft daardoor de dwingende werking van een grote klok, die de voortschrijding van de tijd en – gezien de seizoenen – het cyclische karakter van levensgebeurtenissen voelbaar maakt. De cycli van geboorte/ontstaan, groei, verval en dood komen ook als thema in de nummers aan de orde.

De voorspelbaarheid die deze vorm met zich meebrengt, wordt doorbroken door theatrale wendingen en verrassingen; dit is een van de kenmerkende eigenschappen van WHAO-voorstellingen en het publiek zal ook dit keer niet teleurgesteld worden.


afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Lilian,

Je hebt nog een kleine twee weken in de Denk mee-fase. Ben je van plan je aanvraga nog verder uit te werken? In dat geval is het verstandig om niet op het laatste moment met veel wijzingen te komen, dan kunnen wij je niet meer helpen bij het kansrijker maken van je aanvraag. 

afbeelding van Joop van van Liere

Dag Lilian,

Helpen de bijdragen in deze chat je een beetje om 'van een wild idee een concreet plan te maken?

afbeelding van Joop van van Liere

Dag Lilian,

Als je kunt aantonen dat je project nadrukkelijk het experiment zoekt om kunstbeoefening in de vrije tijd i.s.m. partners, bottom up tot stand te laten komen en niet eenmalig is maar een duurzaam karakter heeft, dan kan ik als coach bij het fonds misschien iets voor jullie betekenen. Ik wacht daarom even je reactie op het advies van Alexander af.

afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Lilian,

Welkom bij Jij Maakt Het Mee. De komende weken denk ik als adviseur van het fonds met je mee over je project en op welke onderdelen het eventueel aangescherpt kan worden om tot een kansrijke aanvraag te komen.

Jij Maakt Het Mee Jij Maakt Het Mee ondersteunt vernieuwende projecten die de actieve cultuurbeoefening in de vrije tijd op een uitdagende en duurzame manier stimuleren en waarbij een innovatieve samenwerking centraal staat. Reguliere activiteiten komen niet in aanmerking voor ondersteuning door Jij Maakt Het Mee.

Je wil een voorstelling maken voor koor en muzikanten. Dat is niet erg vernieuwend, dat gebeurt al veel in de amateursector. Ook is het iets dat jullie vaker doen. Daarmee is het, voor zover ik dat nu kan zien, een reguliere activiteit. Daarnaast ontbreekt de samenwerking met andere partijen in je plan.

Als al deze elementen wel degelijk overtuigend in jullie plan zitten, dan kan je de komende weken gebruiken om je plan aan te vullen via het tabblad 'bewerken' -> 'Denk mee (meer projectinformatie)'.  Als dat niet het geval is, dan ben ik bang dat jullie plan niet aansluit bij de regeling Jij Maakt Het Mee.