menu denk mee beslis mee maak mee

Stichting Kunstbus buiten pop up atelier/theater

Kunst is immers van iedereen

Stichting Kunstbus
25 mei 2019 tot 20 juli 2019

€9.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

Stichting Kunstbus buiten pop up atelier/theater

Kunst is immers van iedereen

afbeelding van Ankie de Groot

Ingediend door:

Ankie de Groot

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
financiële ondersteuning voor kunstbus POP UP

Wat ga je doen?: 

Project ; Stichting Kunstbus

buiten pop-up “SAMEN KUNST MAKEN”

In het kort:

Samen buiten kunst maken in een pop-up opzet, gaat op 25 mei van start in de gemeente Hoeksche Waard.Wat houd dit in. Dit is een geheel nieuw idee, er is nog niks ik in deze regio van de HW op gebied van kunst/cultuur en doorstoming van talenten naar de juiste partijen. De bewoners van de HW, gaan met professionele kunstenaars op het Zomerplein van de Wijk van je Leven, in Puttershoek samen buiten vanuit een bus verschillende kunst disciplines uitwerken, uitvoeren en presenteren. De disciplines zijn,

beeldende kunst

dans en theater

erfgoed en ambacht

muziek

literatuur

filosoferen

De data zijn zaterdag 25 mei, 8 juni, 22 juni, 6 juli, 20 juli.

De aanleiding van het pop-up buiten kunst, atelier/theater is het zien van verschillende groepen mensen buiten op straat. Onze doelgroep zal hier door zijn:

hang ouderen, met name opa’s, scooter boys, statushouders, jonge moeders met kinderen en de ‘Ipad generatie’ die door hun ouders naar buiten gestuurd worden met een lang gezicht.

Omdat er niet echt activiteiten zijn die deze mensen kunnen “vinden, bereiken” ontstond bij ons het idee om juist deze groepen bij elkaar te brengen. En met elkaar KUNST te maken. Natuurlijk zijn andere altijd welkom om zich aan te sluiten, kunst is immers van iedereen. Maar juist onze doelgroep die vaak NIET in aanraking komen met kunst willen we aanspreken en betrekken in ons project.

De activiteiten die we gaan geven zijn;

- 25 mei Beeldende kunst, kunst maken met houtresten

- 8 juni Raamhangers maken vanuit klederdracht,

erfgoed en ambacht

- 22 juni Dichten en Handletteren op muziek

- 6 juli Vormgeven met fruit

- 20 juli Dans en theater vanuit de Hoeksche Literatuur

We zullen tijdens de verschillende activiteiten altijd blijven filosoferen met elkaar en muziek of gedichten voordragen aan de doelgroep: om te blijven prikkelen.

De doelstelling van dit project is dit te gebruiken als bouwsteen, om onze doelgroep te stimuleren in:

- samen werken

- beleven

- creatief denken

- ik als kunstenaar

- sociaal - emotionele vaardigheden

- ambacht en geschiedenis van de Hoeksche Waard

- presenteren

- reflecteren

Hierna zullen we de doelgroep stimuleren om verder te gaan met de activiteiten, samenwerking aan te gaan en hen te koppelen aan onder andere het theater huis in het cultureel centrum.

Dit project is belangrijk om mensen aan elkaar te verbinden en hun visie te vergroten. Er is meer dan het bankje in het park of het hoekje achter de winkels. Het beleven en ervaren van kunst op een laagdrempelige maar professionele manier, waardoor de doelgroep ook leert over kunst. En de begeleiding erna om verder te gaan hier mee. De koppeling maken voor deze groep naar meer.

Stichting Kunstbus zal de verschillende kunstenaars uit de verschillende disciplines betrekken bij dit project. In het bestand staan veel kunstenaars. Voor dit project zal ingezet gaan worden;

Wim Bouwer Beelden kunstenaar en landschapsdichter

Eliza Otten Toegepast kunstenaar

Eddy Moust Muzikant

Rudolf Subling Sociaal Makelaar en filosoof

Ankie de Groot Beeldend, erfgoed en filosoof

Lisalotte de Geus Dans en theater

Kees Plomp Beeldend

Margot Delen Toegepaste kunst

Deze beroeps kunstenaars zullen ook weer ander kunstenaars en stage studenten mee nemen. Bij de activiteiten zijn dus altijd meerdere kunstenaars aanwezig en we hebben al toezeggingen van vrijwilligers die willen helpen met de opbouw van de pop-up.

Er zal dus 6x een “atelier / theater” opgebouwd gaan worden.

De bus rijd het plein op, de luivel gaat uit, tafels en banken. Materialen, gereedschappen, versiering en opsmuk. Zodat er duidelijk een “er is daar iets te doen” sfeer ontstaat denk aan een vrolijke theaterachtige oud circus sfeertje. Bij minder weer denken we aan een kleine punt tent (mini circus tent) We verwachten zeker 50 tot 100 deelnemers aan dit project per keer, plus nog de “kijkers”. Mochten er meer aanmeldingen komen dan zullen we deze verdelen in twee groepen. Bv een ochtend en middag sessie. Vooral bij de laatste activiteit zullen dit er natuurlijk meer zijn omdat we dan niet alleen met en voor elkaar kunst maken maar ook voor andere. Dit doen we juist aan het einde zodat er al veel bekendheid aan gegeven is.

Kunstbus gaat samen werken met:

Bewoners en ondernemers in de HW

Gemeente HW

Welzijn HW

Careyn en Zorgwaard

Scholen en BSO

Stichting HW uitdaging

De ondernemers vragen we via oa de stichting HW uitdaging om onze kunstbus te vullen met materialen; duurzaamheid staat erg hoog bij dit project ( de eerste gesprekken zijn hier over geweest) Via omroep HW zullen we oproepen doen op radio en tv om mee te doen en te denken. Vanuit stichting Careyn en Zorgwaard de ouderen en jonge moeders benaderen; via de scholen en bso de jongeren. Via Welzijn de statushouders, we hebben om de hoek een groot azc gehad en veel nieuwe dorpsgenoten die nog vol op zoek zijn naar aansluiting. Deze stichtingen en ondernemingen zitten al in ons netwerk, waardoor ze weten wat we willen gaan op zetten. Hierdoor zijn er al aanmeldingen voor hulp.

Zoals bv, hulp bij het opzetten, van het atelier/theater, hulp bij evt “kleine” zorg, bhv/ehbo, hulp bij vertaling, hulp bij thee, koffie en water schenken. En we krijgen op dit moment een foto door van een meubelmaker dat hij hout voor ons heeft.

De begroting voor dit project, zal ik toevoegen in jullie format op de site.

communicatie zal gaan via, Omroep HW, Het Kompas, Mond op Mond, Flyers, Posters, Mailingen. Omdat we deze vanuit onze stichting kunst inzetten als middel voor mens en maatschappij hebben we al veel ingangen die onze mailing door sturen naar derden.

Na deze 5 sessie kijken we of er mogelijkheden zijn om in de zomer vakantie ook activiteiten vanuit de pop up aan te kunnen bieden, hoeveel behoefte is er in een vakantie? Is er genoeg behoefte zullen we zeker doorgaan met onze activiteit.

De talenten uit deze sessies zullen we door koppelen naar de stichting HW kunstenaars, via Riana Eckhardt en Leonie Strober, Dok-c via Eelse Bies en Michon Sprenger, die overkoepelend in de HW kunst op de kaart zetten. Deze stichting is het platform voor kunst en cultuur. Ook zullen we met Helma Wagemakers van CmK HW afspraken maken om deze groep aan te kunnen laten sluiten bij CmK.

Om de doelgroep aan ons te binden zullen we direct kenbaar maken, dat we aansluiting hebben met deze platforms waar deelnemers een vervolg kunnen geven aan activiteiten van hun keuze.

De diverse samenwerkingspartners zullen vragen hun deelnemers te stimuleren en motiveren. Daarnaast zullen we na iedere activiteit een of meerdere personen in het zonnetje zetten.

Op dit moment zijn we met elkaar aan het bedenken hoe we dit gaan doen. Gedachtes zijn om bijvoorbeeld een talent op het gebied van dansen een vervolgtraject aan te bieden bij de dansschool. Of een tekentalent bij een beeldend kunstenaar etc.

Begroting stichting kunstbus pop up 2019

Uitgaven

Kunstenaars € 3.500,-

Vrijwilligersvergoedingen € 500,-

Kunst materialen € 2.750,-

Tent € 200,-

Parasol € 80,-

Tafels & Banken € 1.500,-

Geluidsinstalatie (huur) € 375,-

Horeca, kopjes, schenk kannen enz. € 1.500,-

Podium/grond zeil € 400,-

Decor items vintage parade circus € 1.800,-

Door stroom traject talenten € 5.000,-

Inzet bus € 1.000,-

Overige kosten € 395,-

TOTAAL € 19.000,-

Inkomsten

Gemeente HW € 5.000,-

Jij maakt het mee € 9.000,-

Rabobank € 1.000,-

Lion’s Club HW € 4.000,-

 

We zetten jullie bedrag graag in voor de kunstenaars en doorstoom trajecten van de gevonden talenten, om juist de kunst en cultuur aanbieders en nieuw komers te helpen, door te gaan en te starten. We denken dan aan het aanbieden van workshops en lessen die de talenten dan kunnen gaan volgen, we zullen 10 a 15 talenten een jaar kunnen voorzien in educatie bij de verschillende aanbieders, denk aan een jaar lang naar de theater school, een studie teken of schilderen. Zodat er wel echt diep gang door ontwikkeld kan gaan worden, en het niet een alleen maar leuke middag was.

 


afbeelding van Ankie de Groot

Waar kan ik onze begroting plaatsen?

Ankie

afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Ankie,

Je kan de begroting uploaden door bij 'Bewerken' op het tabblad 'Denk mee (meer projectinformatie)' te klikken. Daar vind je ook andere invulvelden waar je nog aanvulling zou kunnen doen.

afbeelding van Ankie de Groot

Hallo Alexander hier ons project plan om vanuit onze Kunstbus op locatie een pop up atelier / theater op te zetten deze zomer. 

afbeelding van Ankie de Groot

Hallo Alexander ik heb je net gemaild en ook Anita die ik vaak an de telfoon had over mn "storring" met jullie

Op 1 of andere manier blokt jullie systeem ons... (grappig) maar niet zo handig.

Kan jij kijken of alles zo compleet is wat betreft de "volgende" stap voor het concept pop up op spontane locaties in de Hoeksche Waard, om mensen te verbineden dmv KUNST

 

Ankie

afbeelding van Ankie de Groot

Is het mogelijk om mijn termijn te verlengen na de 13e? Ik zou graag dit plan nog beter en verder uitwerken 

afbeelding van Joop van van Liere

Dag Ankie, mocht je na ons telefoongesprek nog vragen hebben, neem dan gewoon nog  even contact op. Succes met de afronding van de aanvraag.

afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Ankie,

Je termijn vervalt pas op 13 december, dus je hebt nog een week. Vergeet vooral niet om een sluitende begroting te uploaden. Dat is een vereiste om door te gaan naar de Beslis mee-fase. Daarnaast ben ik benieuwd naar een planning en naar je verwachte bereik. Je kan dat allemaal invullen door bij 'Bewerken' te klikken op het tabblad 'Denk mee-meer projectinformatie'.

afbeelding van Ankie de Groot

Wat vinden jullie nu van het plan, onze termijn vervald bijna vandaar mijn vraag, gaat ie door zo? 

afbeelding van Ankie de Groot

nav ons telefoon gesprek, de aanpassingen van onze aanvraag. hebben jullie nog tips/ondersteuning/ Ankie

afbeelding van Ankie de Groot

Graag willen we een try out met een buiten kunst werk plaats voor max 1,5 uur. We gaan daar aan de slag met de kinderen, en wanneer we weg gaan hebben we verbindeingen gemaakt tussen kunstenaars, kunst maken en de kinderen onderling

Hier vragen we centjes voor om dit te kunnen gaan doen.

afbeelding van Ankie de Groot

hoe ga ik dit nu veranderen hier naast in de balk...

ik krijg de tekst niet weg, om het aan tepassen zeg maar, kan dit ook telefonische? kan ik jullie bellen ipv met letters werken

afbeelding van Ankie de Groot

Schrijven is voor mij enorm moeilijk omdat ik een niet zichbaren enorme beper jinge heb maar ik ga mijn lees buddy opzoeken hij heeft namelijk ook met jullie contact gehad hier over, maar het komt vas goed ik b en blij dat ik deze mail box perongeijk open maak.. Ankie

afbeelding van Ankie de Groot

En ik zag dat deze mail in een andere mail box staat .. kan ik nog "geholpen worden? Ik ga mn paln aanpassen, 

Ankei 

afbeelding van Ankie de Groot

Goede morgen,

Sorry ik heb dit helemaal verkeerd begrepen, deze vorm van hulp. Ik heb jullie gebled vorige maan d ik ben naemelijk enomr lees blind

 

 

afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Ankie,

Het is erg stil op dit platform. Je hebt nog twee weken in de Denk mee-fase. Ik raad je aan die tijd te gebruiken om je plan aan te passsen naar aanleiding van mijn onderstaande vragen en opmerkingen. Ik raad je aan dat niet op het laatste moment te doen, dan kunnen we je niet meer goed helpen om je plan kansrijker te maken.

Pagina's