menu denk mee beslis mee maak mee

Pijnlijke Melodie Educatie

Ouderen verzorgen zelf educatie programma

GreyVibes
12 mei 2017 tot 30 december 2017

€6.600

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee
Login of registreer om dit project te volgen.

Ga direct naar de reacties

Pijnlijke Melodie Educatie

Ouderen verzorgen zelf educatie programma

afbeelding van Corina Lok

Ingediend door:

Corina Lok

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
We willen de ouderen trainingen aanbieden op het gebied van het werken met jongeren. Wie heeft hier ervaringen mee?

Projectomschrijving: 

Pijnlijke melodie is de laatste voorstelling van de Theaterbroedplaats voor ouderen in Den Haag. Deze broedplaats is het initiatief van GreyVibes (Werkplaatsen Theater en Dans) en het Koorenhuis (Centrum voor de Kunsten)
Onder leiding van professionals werkten ouderen in de afgelopen zomer aan spel, muziek, kostuums, vormgeving, PR en productie. De zelfstandigheid van ouderen is het uitgangspunt bij de broedplaats. De voorstelling Pijnlijke Melodie speelt op locatie in een verlaten vleugel van het Haga ziekenhuis en gaat over de staat van de zorg in Nederland. De voorstelling is een succes en speelt nog steeds. Een volgende stap in de ontwikkeling van de theaterbroedplaats is nu de oprichting van een educatieve dienst waarbij ouderen een grote rol spelen in de ontwikkeling en uitvoering van educatieve programma's voor het (praktijk) onderwijs. De bron voor deze programma's is de voorstelling Pijnlijke Melodie.

Pijnlijke Melodie Educatie richt zich op het opzetten van deze afdeling. Het doel van het project is het toppunt van inclusief denken. Een educatieve dienst waarbij ouderen zelf mede verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en uitvoeren van programma voor jongeren.