menu denk mee beslis mee maak mee

De Open Bak

...zet de schijnwerpers op de cultureel ...

Beauforthuis
24 september 2018 tot 31 december 2019
circus, dans, letteren, muziek
jongeren, ouderen, volwassenen, wijkbewoners
onze website
€15.000

Dit project heeft subsidie ontvangen en is afgerond. Denk mee Beslis mee Maak mee

Bekijk de weblog van dit project

Open Bak 19 november

Door Jennie Duif op vr 23 nov

De Open Bak van afgelopen maandag 19 november was wederom geslaagd. Ditmaal presenteerde Griekse comedian Soula Notos de avond, wat ze deed met...

lees verder op de weblog

Ga direct naar de reacties

De Open Bak

...zet de schijnwerpers op de cultureel (diverse) rijkdom van Nederland

afbeelding van Jennie Duif

Ingediend door:

Jennie Duif

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Momenteel geen vraag, wellicht later!

Wat ga je doen?: 


De Open Bak in het Beauforthuis biedt een podium voor profs en amateurs die zich willen presenteren, iets nieuws willen uitproberen, podiumervaring of bekendheid willen opdoen. Muziek, theater, comedy, dans, dichtkunst; professioneel of amateur, jong of oud, alles en iedereen is welkom. In de geest van de beroemde Engelenbak in Amsterdam, waar o.a. Hans Teeuwen en Maarten van Roozendaal hun debuut maakten. Tijdens de Open Bak maken we nadrukkelijk ruimte voor artiesten met uiteenlopende roots. Dus met Nederlandse, maar zeker ook uit andere windstreken. 

Het Beauforthuis is een muziekpodium gevestigd in een oud kerkje aan de rand van het bos in Austerlitz (Zeist), met een uitmuntende akoestiek en een brede, unieke programmering bestaande uit jaarlijks zo'n 100 voorstellingen.

Vaste huisband van de Open Bak is de Marokkaans-Nederlandse band Kasba. Zij zorgen voor de muzikale basis en begeleiden de optredende artiesten desgewenst. Elke Open Bak heeft een vast meezing-moment met het publiek en iedere keer een andere gastpresentator.

Voorafgaand aan het Open Bak kunnen mensen in het Beauforthuis met elkaar eten. De avond is dus meer dan alleen een cultureel evenement: het is ook een moment voor artiesten, culturele instellingen en bezoekers om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en nieuwe (samenwerkings)plannen te smeden.

In lente 2018 zijn twee proef-afleveringen van de Open Bak gepland, op 16 april en op 18 juni.

Achtergrond

Voor een middelgrote gemeente kent Zeist een ongekend hoog aantal verschillende culturen, tradities en religies. Zeist en omstreken staat bekend als het walhalla van allerlei leefwijzen: katholiek, protestant, soefi, rozenkruizer, de islam, vrijmetselarij, hindoeïsme, antroposofie. En van de allereerste Marokkanen die als gastarbeider naar Nederland kwamen, ging een aantal al naar Zeist. Ook wonen hier inmiddels een aardige groep nieuwkomers die hun weg in onze maatschappij proberen te vinden. Toch zijn de reguliere podia en ondersteunende (educatieve) instellingen vooral gericht op de meerderheid, met een westerse culturele achtergrond. Om juist dat gegeven heeft het Beauforthuis vorig jaar het Platform Culturele Diversiteit opgericht. De afgelopen 10 jaar heeft het Beauforthuis een netwerk voor culturele diversiteit opgebouwd dat heeft geleid boeiende samenwerkingen en culturele activiteiten. Inmiddels is dit geresulteerd in het Platform Culturele Diversiteit, dat ook de gemeente Zeist van harte heeft omarmd. Alle culturele instellingen maar ook betrokken bewoners uit de gemeente Zeist kunnen zich bij het platform aansluiten. Doelstelling zijn: in de schijnwerpers zetten van de culturele rijkdom in Zeist, de onderlinge samenwerking, ontmoeting en dialoog tussen diverse culturen bevorderen. De Open Bak is het eerste project dat deze doelstellingen tracht te verwezenlijken.

Doelstellingen Open Bak

-    Professionele artiesten en amateurs een podium bieden om te try-outen en van elkaar te leren.
-    Op laagdrempelige wijze de schijnwerpers richten op de culturele rijkdom in Nederland en Zeist in het bijzonder
-    Een vliegwielfunctie vervullen voor het Platform Culturele Diversiteit en het Zeister culturele leven: reguliere instellingen op alle fronten nog meer in beweging krijgen op het gebied van culturele diversiteit.

Hoe ga je te werk?: 


De Open Bak vindt plaats in het Beauforthuis. Op maandagen, want dit is voor veel mensen een sport- en hobbyclub-vrije avond en voor professionele artiesten een dag waarop ze doorgaans geen betaald werk hebben.
Iedere Open Bak bestaat uit gemiddeld 10 optredens. Als het muziek betreft bestaat het optreden uit maximaal 2 nummers. Ieder optreden mag maximaal 10 minuten duren.
Het programma kent een balans wat betreft kunstvormen, profs en amateurs en culturele diversiteit. Dit houdt het programma aantrekkelijk voor het publiek en zorgt er ook voor dat er niet teveel vergeleken wordt. Dat laatste is voor de amateurs juist prettig.
De Open Bak heeft enkele vaste elementen:

  • Kasba:

Kasba is een Marokkaans-Nederlandse band en al twintig jaar een gegarandeerde festival-hit. De helft van het jaar zijn ze in het buitenland op tour. Kasba speelde op de bruiloft van Willem-Alexander en Maxima en vrolijken jaarlijks de Nederlandse ambassade in Marokko op tijdens Koningsdag. Kasba speelt tijdens de Open Bak in een bezetting van zang, percussie, drums, toetsen, basgitaar en saxofoon. Artiesten van de Open Bak kunnen de huisband inzetten bij hun optreden. Zij bereiden zich voor, maken arrangementen etc. Voorafgaand op maandagmiddag kan er in het Beauforthuis samen worden gerepeteerd.

  • Zing Met Me

Iedere Open Bak begint of eindigt met een aflevering Zing Met Me, afgeleid van ‘De Gelukkig Zijn Sessies’ van de Ancienne Belgique (AB), naar Nederland gehaald door Paradiso met de titel Zing Nederlands Met Me. In Zing Met Me staat iedere keer een lied uit andere cultuur of land centraal dat samen met het publiek wordt gezongen: Zing Perzisch Met Me, Zing Turks Met Me, etc. Er wordt aansluiting gezocht met een van de optredende artiesten. Treedt er iemand met Marokkaanse roots op, dan maken we een Marokkaanse Zing Met Me.

  • Presentator

Anders dan de reguliere voorstellingen en concerten heeft de Open Bak een presentator. Net als de Engelenbak is dat telkens iemand anders. In de laatstde proefaflevering een duopresentatie van (Zeistenaren) Vincent Bijlo en Afief Aldoubosh. Laatste is twee jaar geleden als begin twintiger uit Syrie gevlucht en volgt Nederlandse les bij Vincent en zijn vrouw, spreekt al uitstekend Nederlands en heeft zichzelf ook aangeleerd om ukelele te spelen.

  • Eten

Voorafgaand aan de Open Bak kan in het theatercafe worden gegeten. In verband met het einde van de Ramadan trakteerde de Marokaans/Nederlandse stichting MSIVO (voor integratie) tijdens de proefaflevering van 18 juni het publiek op een couscousmaaltijd. Dit is ook een moment voor artiesten, culturele instellingen en bezoekers om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en nieuwe (samenwerkings)plannen te smeden.

PR & Communicatie

Mensen die willen optreden kunnen zich aanmelden via openbak@beauforthuis.nl. We communiceren over de Open Bak via de reguliere Beauforthuis-publiciteitskanalen, zoals nieuwsbrieven, agenda's, sociale media. Nu er twee proefafleveringen zijn geweest, begint de Open Bak bekendheid te krijgen en beginnen mensen zich spontaan aan te melden. Van de proefafleveringen zijn aftermovies gemaakt. Deze worden ingezet ter promotie: https://www.youtube.com/watch?v=x_3_YQLZLjo

Om een cultureel divers programma te realiseren is een lange adem nodig. Via onze netwerkorganisatie Platform Culturele Diversiteit speuren we naar cultureel divers talent in de regio. Want over het algemeen zijn de mensen met Hollandse roots die zich vanzelf bij ons melden. Er zijn allerlei verschillende mensen en organisaties aangesloten bij dit platform, die allemaal weer hun eigen connecties in de samenleving hebben. Dankzij hen zijn we bijvoorbeeld in contact gekomen met een zeer getalenteerde Iraanse verhalenverteller, een Afghaanse tablaspeler en een Perzische zangeres.

Het Beauforthuis is gelegen aan de rand het dorp Austerlitz, op de provinciale weg tussen Zeist en Woudenberg. De afgelopen jaren is het Café Beaufort goed gaan lopen en weten steeds meer mensen ons te vinden; dus ook mensen die niet voor het Pódium Beaufort komen. Voor sommige mensen die het Beauforthuis nog niet zo goed kennen, evnals de westerse optreed-cultuur, is het spannend om zomaar op te komen treden. Als we een interessante artiest op het spoor zijn, dan nodigen we hem of haar vaak eerst uit voor een kop koffie. Om te vertellen wat we met de Open Bak beogen en om de mogelijkheid van een optreden te bespreken. We hebben in de proefafleveringen gemerkt dat ze graag eerst een keer naar de Open Bak komen kijken voordat ze zelf gaan meedoen. Mensen uit ons programma-comité nodigen potentiele artiesten ook uit om te komen kijken.

In de publiekswerving zijn de optredende artiesten natuurlijk heel belangrijk: zij worden aangespoord om hun achterban mee te nemen en doen dat ook volop.

Met wie werk je samen?: 

De Open Bak wordt georganiseerd vanuit het Beauforthuis; daar ligt de basis voor programma, pr en productie.

Voor de totstandkoming van het programma is een comité opgericht bestaande uit verschillende Zeistenaren plus leden van Kasba. Nadruk ligt op culturele diversiteit, omdat de van oorsprong Nederlanders hun weg naar het theater al weten te vinden. Deze mensen hebben allemaal hun achtergrond(kennis) van Zeist of op gebied van cultuur: de organisor van een multiculturele verhalentafel in de bibliotheek, een componist/dirigent van muziektheater die samenwerkt met het AZC, de programmeur De Peppel, de eigenaars van Muziekschool Backstage in de nabij gelegen wijk Kerckenbosch, Stichting Tolerance (organisatie die nieuwkomers begeleidt), een jongerenwerker van welzijnsorganisatie MeanderOmnium die rapworkshops geeft, een kroegeigenaar die vaak amateurbandjes in zijn café uitnodigt. Deze club mensen rouleert, zodat telkens nieuwe programmasuggesties binnenkomen. 

Het comité en hun achterban helpen daarnaast mee in de publiekswerving, door mensen uit hun achterban uit te nodigen. Samenwerkingspartners op een rijtje:

- Welzijnsorganisatie MeanderOmnium --> verschillende medewerkers brengen ons in conact met potentiele artiesten met andere dan Nederlandse roots en maken publiciteit voor de Open Bak in de verschillende wijkcentra in Zeist.
- Diverse educatieve en creatieve instellingen: muziekschool Backstage, Kunstenhuis, Dansscholen, freelance muziek- en theaterdocenten, HKU, de Gitaaracademie in Austerlitz --> dragen artiesten aan en nemen publiek mee.
- Stichtingen voor nieuwkomers (Tolerance, Samen Oplopen) en integratie (MSIVO) --> nodigen nieuwkomers (veelal Syriers) en mensen uit de Marokkaanse gemeenschap uit.
- Creatieven uit Zeist e.o.: Leonard van Goudoever, Vincent Bijlo, Esther Kornalijnslijper --> werken veel samen met (amateur)artiesten, nodigen hen uit als publiek of om op te treden.
- Artistiek adviseurs van cultureel diverse projecten in het Beauforthuis: Eric Vaarzon Morel, Kasba --> treden zelf op, met amateurs of profs.
- Gemeente Zeist --> stuurt regelmatig (welzijns)clubs naar ons door die we nog niet kennen.

De Open Bak vraagt een grotere personele inzet dan reguliere voorstellingen, omdat er zoveel verschillende optredens op één avond zijn, er moet worden gerepeteerd. We zetten dan ook extra mensen (vrijwilligers) in om het Beauforthuis-personeel te ondersteunen en de artiesten te begeleiden. We vinden het belangrijk dat we hiervoor mensen vragen met uiteenlopende afkomsten, zodat niet alleen het podium maar ook achter de schermen een afspiegeling van onze samenleving vormt.

Wat is verder van belang om te weten?: 


Bevindingen proefafleveringen voorjaar 2018 en ambities voor de toekomst

Voor het Beauforthuis is de Open Bak een onbekende vorm, dus het was erg prettig om twee edities vanalles te kunnen uitproberen. We hebben veel geleerd: een avond met veel optredens loopt snel uit, houd je een pauze of niet, hoe groot is de rol van de presentator, welke entreeprijs hanteren we. Kunnen we amateurs nog meer coaching bieden? en zo ja, wie gaat dat doen? En hoe? Dat zijn zaken die vanaf het najaar onze aandacht gaan krijgen. Gedachten daarover: veel (Zeister) docenten (privé, van de Gitaaracademie in Austerlitz, van muziekschool Backstage, Kunstenhuis) dragen leerlingen aan om op de Open Bak te spelen en bereiden in hun lessen het optreden met de leerling voor. Ook gaan we toewerken naar een intensievere samenwerking/ondersteuning hierin van de huisband Kasba. Zo onderzoeken we een samenwerking tussen Backstage, Kasba, MeanderOmnium en stichting MSIVO. Laatste geeft Arabische les aan Marokkaans/Nederlandse jeugd. We gaan bekijken of deze groep met Backstage en Kasba in workshopvorm (bijv. percussie en rap) een optreden op de Open Bak kan voorbereiden.

De eerste edities van de Open bak hebben geleid tot nieuwe ideeen en samenwerkingen: een Marokkaans/Nederlandse verhalenschrijver heeft verschillende dialogen gemaakt. Na een oproep van een van onze comtié-leden hebben zich enkele amateur-theatermakers zich gemeld om deze dialogen te gaan uitvoeren tijdens de Open Bak.

De samenwerking met muziekschool Backstage heeft ook geleid tot een plan om een maandelijks terugkerende bandavond met jamsessies te organiseren. Voor leden van hun muziekschool, maar ook open voor andere amateurmuzikanten. De eerste afleveringen daarvan zullen verwachting in het najaar 2018 gaan plaatsvinden. Dat kan tot een mooie wisselwerking leiden: 'resultaten' van deze bandavond geven daarna weer optredens tijdens de Open Bak.

Bereik: 
aantal   activiteit               aantal deelnemers   aantal bezoekers 
8 Open Bak 8 x 40 = 320 8 x 120 = 960
4 workshops 4 x 10 = 40 0

 

De workshops hebben betrekking op de samenwerking op gebied van coaching en begeleiding van amateurs. De plannen hiervoor worden de komende maanden verder uitgewerkt.

Wat maakt het project bijzonder?: 

De Open Bak is in het Beauforthuis de uitgelezen mogelijkheid voor amateurs om podiumervaring op te doen, om samen te werken met professionele artiesten en zich hierdoor verder te ontwikkelen. Het Beauforthuis is altijd al een plek geweest waar mensen op laagdrempelige wijze in contact komen met podiumkunsten. Met de Open Bak bieden we nu ook een plek voor amateur-kunstbeoefenaars. Het Beauforthuis bewijst al 28 jaar dat we divers publiek bereiken ondanks dat onze locatie niet midden in het centrum staat. Sinds enkele jaren zet het Beauforthuis een pendeldienst in voor mensen die onze locatie niet zelf kunnen bereiken.

Zoals hierboven al beschreven, leidt de Open Bak tot nieuwe, inspirerende ideeen voor samenwerkingen tussen artiesten en tussen ondersteunende (creatieve, welzijns)organisaties. Dat hebben de eerste twee edities al meteen bewezen.

De culturele rijkdom van onze samenleving (met de gemeente Zeist als blauwdruk) komt tijdens de Open Bak bovendrijven. Wij zijn er van overtuigd dat dit op lange termijn leidt tot meer culturele diversiteit, niet alleen op ons podium, maar ook op andere culturele plekken in de regio, van podia tot educatieve instellingen.

Bandleider Sami El Goushli van Kasba: "We vinden de Open Bak een prachtig initiatief en zijn erg blij dat het Beauforthuis ons  gevraagd heeft om hier aan mee te werken. We zijn zelf ook ooit begonnen in amateur bandjes dus we weten hoe belangrijk dit soort plekken zijn.
De eerste twee Open Bakken hebben we jonge muzikanten begeleid die heel gedreven waren. Ze vonden het spannend om begeleid te worden door ons, maar we merkten dat het ze ook naar een nieuw level tilde. Het is mooi om ze te zien groeien. En het is voor ons ook een interessante uitdaging om arrangementen op maat te maken. Wij kijken er naar uit om onze rol als begeleiders voor nieuw talent te gaan uitbreiden samen met de lokale muziekschool."

Begroting: 

De eerste afleveringen van de Open Bak waren zeer arbeidsintensief. Bij de tweede editie merkten we echter al dat het aantal uren dat we in marketing en organisatie moesten steken afnam. Redenen: we hoefden het wiel niet meer uit vinden w.b. productionele zaken, de Open Bak krijgt enige bekendheid dus er is iets minder uren voor publiekswerving nodig en we hoeven iets minder actief achter de programmering aan te zitten omdat mensen beginnen zich spontaan aan te melden om op te treden. Wel hebben we ons ambities gesteld op gebied van coaching en begeleiding van amateurs. Hiervoor is alvast een post in de begroting opgenomen; de komende maanden worden deze ambities in overleg met onze samenwerkingspartners verder uitgewerkt.

Locatie(s): 
Beauforthuis

Uitslag Beslis mee

FCP33
max 50 / 2 van 2 gestemd
publiek50
max 50 / 111 gestemd
totaal83
75 is gehaald!
De stemperiode is voorbij.

Dit zijn de de opmerkingen en adviezen uit Denk Mee, aangevuld met de stem-motivatie van de adviseurs van FCP.
afbeelding van Lidian Fleers

Het Fonds beoordeelt een project op de criteria artistieke of inhoudelijke waarde, samenwerking en impact.

De Open Bak biedt amateurkunstenaars vanuit verschillende disciplines en culturele achtergronden uit de regio Zeist een talentontwikkelingstraject en de ervaring van het samenwerken met professionals. Voor het Beauforthuis is het project een experimentele zoektocht naar een nauwer contact met de amateurkunst.  De huisband ontfermt zich inhoudelijk over de begeleiding van de amateurs en dat vergt intensief maatwerk. De inhoudelijke betrokkenheid van de professionele experts van verschillende organisatie uit de directe omgeving biedt de kunstenaars een duurzaam kwalitatief netwerk om zich binnen te ontwikkelen en verder uitgroeien. Ik verwacht dat de repetities, optredens en workshops voldoende impact gaan hebben op hun artistieke kwaliteit. Tegelijkertijd voegt een cultureel en interdisciplinair divers podium iets wezenlijks toe aan het culturele aanbod in de regio Zeist. Het zal een uitdaging worden om 8 maal een stevig programma neer te zetten dat zowel voor de kunstenaars als voor het publiek interessant is, maar ik heb voldoende vertrouwen in de organisatorische kwaliteit en het enthousiasme van de verschillende samenwerkingspartners. Wel zou ik graag zien dat jullie ons, maar ook het publiek in het algemeen en potentiële nieuwe deelnemers meer inzicht geven in het creatieve proces van aanmelding naar voorbereidingen, workshops en eindpresentatie. Wellicht kan dat door middel van meer inhoudelijk filmmateriaal op jullie weblog. In ieder geval veel succes met de uitvoering. 

afbeelding van Alexander Klapwijk

Het Fonds beoordeelt een project op de criteria artistieke of inhoudelijke waarde, samenwerking en impact.

Met De Open Bak wil het Beauforthuis een podium én begeleiding bieden aan talent dat ervaring wil opdoen op het podium. De samenwerkingspartners en de artiesten die jullie aan je hebben weten te binden, laten zien dat dat initiatief breed gedragen wordt en biedt vertrouwen dat de impact hiervan op de deelnemers groot kan zijn.
Ook laten de plannen zien dat jullie de culturele diversiteit die  jullie als doelstelling hebben serieus nemen. De impact op het culturele klimaat in de regio zal mede daardoor naar verwachting ook groot zijn. 
Waar ik wel kritisch op ben, is dat jullie wat weinig lijken te focussen op publiek. Terwijl er al twee proefedities zijn geweest zijn het trailerfilmpje en de poster/flyer van matige kwaliteit en lijkt ook in de plannen het publiek geen factor van grote betekenis te zijn. Het filmpje geeft ook een wat knullige indruk van de avond. Het Beauforthuis kan weliswaar steunen op een trouwe bezoekersschare en de normale communicatiekanalen kunnen voldoende zijn voor een initiële publieksstroom. Maar bij elke editie voor een gevulde zaal zorgen kan een uitdaging blijken. En zonder publiek is het ook minder interessant om op het podium te gaan staan, wat de instroom van deelnemers weer zal beïnvloeden. Ik raad julllie dan ook aan om een strakke regie te voeren op de kwaliteit van het verloop van de avond en van de communicatie met je publiek.
Onder de streep ben ik positief over het initiatief en ik wens jullie dan ook veel inspirerende avonden met veel ontluikend podiumtalent.

 

afbeelding van Jennie Duif

Hallo Thijs en Lidian,

Dank je wel voor jullie commentaren! Ik heb jullie suggesties zo goed mogelijk verwerkt in de aanvraag, die ik nu wil gaan inbrengen voor de beslis mee fase.

Je laatste suggestie Thijs, om buurtbewoners te laten meedenken over de programmering, dat gebeurt al: op een enkele uitzondering na zijn alle leden Zeistenaren. Ze zijn op een of andere manier begaan met kunst en cultuur, hetzij professioneel, hetzij als amateur of liefhebber. 

Groeten,
Jennie

afbeelding van Thijs Hazeleger

Beste Jennie, aangezien het einde van de Denk mee-fase nadert, geef ik je graag nog wat laatste tips.

Mooi om te zien dat de aanvraag is gegroeid. Is het nog gelukt om de huisband om een reactie te vragen? Als ze er niet aan toe komen om in deze kolom mee te denken, zou je ze ook om een citaat kunnen vragen die je vervolgens opneemt in de aanvraag (links). 

Goed idee om het comité dat het programma samenstelt te laten rouleren. Wellicht kun je nog dieper ingaan op het netwerk dat via deze mensen wordt aangeboord? Welke Zeistenaren worden hiermee bereikt? Zou het ook nog een idee zijn om buurtbewoners mee te laten denken in dit comité vergelijkbaar met de Wijkjury van ZINA?

Succes met de afronding van de aanvraag!

Groeten Thijs

afbeelding van Lidian Fleers

Dag Jennie, welkom op Jij maakt het mee. Als adviseur denk ik ook graag met je mee, waarbij ik met name vanuit de criteria en doelstelling van de subsidieregeling vragen zal stellen. Mooi dat jullie in het Beauforthuis de culturele ontmoeting een podium bieden. Het podium bevindt zich fysiek echter relatief ver van de meest diverse woonwijken van Zeist. Zou je wat meer kunnen vertellen over hoe je een nieuw publiek/nieuwe deelnemers aan het project gaat motiveren om over de drempel te komen? Hoe gaan jullie werven en op wie richt je je daarbij?  En ik ben zeer benieuwd naar het aantal deelnemers, wat ze gaan doen, hoe vaak, zodat ze zich kunnen ontwikkelen etc? Vul hiervoor ook het tweede tabblad onder Bewerken "Denk mee (meer projectinfo) in. Succes!

afbeelding van Thijs Hazeleger

Beste Jennie,

Welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie.

Bij het lezen van jullie plan moet ik meteen aan de Open bak van de vroegere Engelenbak denken. Is het open podium daarop geïnspireerd? Zoja, dan is mijn advies om dit ook in de linkerkolom op te nemen en in te gaan op hoe jullie hier je eigen versie van willen maken.

Wat hebben jullie ontdekt in jullie proefaflevering en waarmee zouden jullie verder willen experimenteren? En over welke “alternatieve leefwijzen” heb je het precies? Ik zou wat concreter formuleren welke groepen je een podium zou willen geven en hoe je die actief betrekt in het verder ontwikkelen van de Open bak. Wellicht kun je de huisband in dat proces een centrale rol geven?

Groeten Thijs

afbeelding van Thijs Hazeleger

PS: ik zie in je plan dat je voor de huisband inderdaad een rol ziet, dus dat idee hadden jullie zelf ook al :)
Je zou hen eventueel ook kunnen vragen om actief met je mee te denken op dit platform door in deze rechterkolom hun ideeën over het initiatief te delen; daarmee kun je laten zien dat er draagvlak is om de Open bak verder te ontwikkelen. 

afbeelding van Jennie Duif

Hoi Thijs,

Bedankt voor je eerste reactie! Ik heb de tekst al wat verder aangevuld en daarmee antwoord gegeven op jouw vragen. Huisband Kasba neemt inderdaad een centrale rol in de Open Bak in. En ze zijn er erg enthousiast over! Ik ga ze vragen hier ook wat over te posten. Ik werk nog wat verder aan het formulier en kom dan bij je terug!