menu denk mee beslis mee maak mee

Zoo Mooi! Ode aan Aleid Rensen

Deze muziekproductie op locatie vertelt het...

Stichting Emmer Muziek Projecten
1 maart 2019 tot 25 mei 2019
dans, film, muziek, muziektheater
jongeren, kinderen, ouderen, volwassenen
onze website / check facebook
€15.000

Dit project heeft subsidie ontvangen en is afgerond. Denk mee Beslis mee Maak mee

Bekijk de weblog van dit project

Sneak peek Zoo Mooi! maakt ontzettend nieuwsgierig!

Door Alex Niemeijer op zo 17 mrt

Gisteravond de Sneak Peek van Zoo Mooi!. In de Grote Kerk te Emmen heeft Harmonie Euterpe olv Martijn Veenstra samen met Isa Zwart en Jeroen...

lees verder op de weblog

Ga direct naar de reacties

Zoo Mooi! Ode aan Aleid Rensen

Deze muziekproductie op locatie vertelt het levensverhaal van Aleid Rensen en haar man Jaap Rensen. Hun leven in en met de oude Dierentuin. Hoe begon, hoe het groeide en de ondergang van een uniek park in Emmen en Nederland

afbeelding van Alex Niemeijer

Ingediend door:

Alex Niemeijer

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
We hebben al een aantal dieren voor de show, maar we zouden graag een levensgrote olifant in de show willen hebben. Graag willen wij ondersteuning om dit realiseren.

Wat ga je doen?: 

Stichting Emmer Muziek Projecten presenteert in samenwerking met Harmonie Euterpe Emmen ‘Zoo Mooi!’, ode aan Aleid Rensen.

‘Zoo Mooi!’, ode aan Aleid Rensen, een muziek voorstelling uitgevoerd door Harmonie Euterpe op locatie met medewerking van een groot aantal lokale artiesten en maatschappelijke organisaties. Deze muziekvoorstelling vertelt het levensverhaal van Aleid Rensen gekoppeld aan de geschiedenis van de Oude Dierentuin in Emmen. Hoe het begon, de bloei en de ondergang. Het verhaal is gebaseerd op het boek 'De verdwenen dierentuin' dat Aleid Rensen schreef na aanleiding van een brand in het ouderlijk huis, waarbij een groot deel van de herinneringen en documenten in vlammen opging.
De voorstelling heeft een muzikale basis. De muziek verklankt de emotie van de verhaallijn en is special samengesteld, gecomponeerd en gearrangeerd door artiesten louter uit de regio. Voice-overs, dans, beeld/film en geluid complementeren de voorstelling tot een spectaculair geheel. Naast het boek 'De verdwenen Dierentuin' gebruiken we verhalen van oud medewerkers en betrokken burgers dienen als basis voor de voorstelling. Samen alle medewerkers ontstaat het verhaal dat we eind mei presenteren.

Deze avondvullende muziekproductie vertelt het levensverhaal van Aleid Rensen en de opkomst, bloei en ondergang van het Noorder Dierenpark centraal staan. Zoo Mooi! wordt 3x uitgevoerd op de locatie oude dierentuin met een capaciteit van 800 bezoekers per avond.

Aleid Rensen overleed op 20 december 2016.

Het verhaal:

De chronologische verhaallijn begint in 1970, met de komst van de jonge onervaren Aleid naar de het Noorderdierenpark. Zij trof een verwaarloosd en dieronvriendelijke park aan en was vastberaden van het park te moderniseren. Haar toewijding en vastberadenheid aangevuld met haar sterke persoonlijkheid zorgde voor een bloeiend dierenpark welke een onuitwisbare plek heeft gekregen in het leven van alle Emmenaren en ver daarbuiten. De keerzijde en de dramatiek in het leven van Aleid zien we ontstaan rond de overname en uiteindelijk het sluiten van het Noorderdierenpark in het centrum van Emmen. De pijn van het verdwijnen van het Noorderdierenpark is nogaltijd voelbaar in het hart van de Emmenaren. Tegenwoordig horen we het getrompetter van de jonge olifanten alleen nog in onze gedachten.

De levensloop van zowel Aleid Rensen als dat van het Noorderdierenpark wordt muzikaal vertolkt door het orkest ondersteund middels authentieke filmbeelden en verhalende, gesproken (voiceover) en gezongen tekst. Spannende ontsnappingen, successen en hoogtepunten worden afgewisseld met dramatiek en tegenslag.

Waarom:

Zoo Mooi! verteld het complete verhaal van deze markante ondernemende vrouw die van grote waarde is geweest voor Emmen. Met deze show willen wij onze dank uitspreken aan alles wat Aleid Rensen samen met haar man Jaap voor ons heeft betekend. Iedere Emmenaar heeft herinneringen aan, en mooie verhalen over en de dierentuin. Na school samen met vader, moeder, opa en/of oma nog even een rondje door de dierentuin. In het weekend met het hele gezin kijken bij de olifanten. Met Zoo Mooi! geven we iedereen nog een keer de kans om deze herinneringen te beleven. Het was namelijk 'ons park' en de overname en commerciële belangen hebben er toe bijgedragen dat de droom Jaap en Aleid, hun visie op dierenwelzijn en educatie vroegtijdig is beëindigd. De dierentuin is inmiddels verdwenen maar de herinneringen zijn nog springlevend.

 We geven ons publiek een inkijk in het ware verhaal. Wij geven het publiek de mogelijkheid de herinneringen die ze aan het Noorder Dierenpark hebben nogmaals te beleven. We merken dat het project leeft bij onze doelgroep. We worden aangemoedigd en mensen komen actief naar ons toe om verhalen te delen. Mensen delen hun verhaal of nodigen ons uit om foto's en herinneringen te bekijken. 

De naam Rensen roept veel liefde en warmte op in de hele regio en deze reikt verder dan Emmen alleen. Als we kijken naar de context van deze tijd zien we dat mensen zich niet gehoord en/of gekend voelen in hun verdriet waar het gaat om het afscheid van een monument voor Emmen. Pijnlijk is ook hoe op dit moment te zien is dat het alternatief, Adventure Zoo Wildlands, lang niet brengt wat werd beloofd. Het is geen dierentuin, geen pretpark, men heeft geen heldere visie en een veel te commerciële insteek. Met Zoo Mooi! Ode aan Aleid Rensen, willen we iedereen laten ervaren dat de geschiedenis die eens was, gebouwd werd op een basis van respect, hard werken, heldere visie en liefde voor al wat leeft. Onze doelgroep, alle circa 150 medewerkers en ons publiek circa 2400, gaan dit ervaren tijden onze voorstelling.

Hoe doen we dit:

Oranisatie

Het project wordt uitgevoerd door een projectteam van 8 personen inclusief een stagiaire en wordt bijgestaan door een adviseur. Het management team bestaat uit de adviseur en de drie bestuurders. Zij sturen de projectgroep, het creatieve team en alle medewerkers van het project aan. Het management team maakt onderdeel uit van de projectgroep en dragen verantwoordelijkheid voor de financiën, organisatie en communicatie/pr/marketing. Overige taken zijn verdeeld binnen de projectgroep.
Iedere vergadering wordt uitgebreid gedocumenteerd en door de open en transparante communicatie is iedereen op de hoogte van het verloop van het traject. Wekelijks is er overleg een MT overleg i.s.m. de adviseur. Hij houdt het team op het spoor richting ons doel, de drie voorstellingen in het Rensenpark.

Inhoud: 

De creactieve groep onder leiding van de artistiek leider heeft de show gemaakt op basis van verhalen en het boek 'De verdwenen dierentuin' Het creactieve team heeft opdrachter uitgezet bij leden van de vereniging en burgers uit de regio en oud medewerkers van het Dierenpark om te komen met input. Muziek, ideeën verhalen en anekdotes. Deze zijn gebundeld, bekritiseerd, en getest. De beste muziek en ideeën krijgen een plek in de voorstelling. De muziek is deels gearrangeerd en deels gecomponeerd. Singer Songwriter Isa Zwart heeft nieuwe liedjes gemaakt en Componist/arranger Henri Gerrits heeft deze en meer bewerkt voor het orkest. De muziek die is gekozen draagt het verhaal en geeft een vertolking van de emotionele lading van het verhaal. Liefde, respect, passie, verllies en afscheid zijn kernbegrippen in de voorstelling. Naast de muziek zal er een choreografie zijn met dansers, beelden en film die het verhaal illustreren, voice-overs die het verhaal vertellen en Aleid Rensen zelf aan het woord laten...

We werken in de uivoering samen met louter lokale talenten. Richard Zuiderveld, kinderboekenschrijver, schrijft het verhaal op basis van het boek De Verdwenen Dierentuin. Singer-songwriter Isa Zwart schrijft 3 liedjes over Aleid Rensen. De inspiratie voor deze liedjes heeft ze gevonden uit de gesprekken die zij voerde met Jaap Rensen. De liedjes worden gearrangeerd voor orkest door arrangeur/componist Henri Gerrits.

Lokaal beroemde zangers Jeroen Rienties en Martine Salomons en Isa Zwart zelf zijn de meewerkende artiesten. Filmmaker Rudy Niemeijer maakt een film en beelden die het verhaal ondersteunen. Daarnaast bieden we enthousiaste vrijwilligers een podium om mee te komen zingen en spelen. Er komt een geselecteerd koor met deelnemers uit alle koren uit de omgeving en musici worden uitgenodigd om het orkest te complementeren. Er is gekozen om samen te werken met Kim's Fameschool. Er wordt een choreografie gemaakt door Kimberley Dekker en een aantal groepen uit haar dansschool zullen optreden bij een aantal scenes. 

Onze (maatschappelijke) partners:

We werken samen met de gemeente Emmen. Zij zoeken een culturele invulling voor het nieuwe Rensenpark (voorheen oude dierentuin) en wij bieden een publieksvriendelijk evenement. De gemeente ondersteund ons initiatief en helpt ons met een aantal praktische zaken. Wij geven een duidelijke invulling aan het cultuurbeleid en helpen mee dit verder te brengen. Overigens is Harmonie Euterpe genomineerd voor de oevre cultuurprijs Emmen, een grote eer voor de vereniging.

Voor de provincie geldt hetzelfde als voor gemeente Emmen. Wij vertellen het verhaal waar wij met z'n allen trots op zijn. De provincie Drenthe ondersteund ons verhaal en de productie met geld en kennis.

Kims' Fame school -Choreografie en Dansers werkt mee aan Zoo Mooi. Zij maken de choreagrafie voor een aantal onderdelen van de productie en de dansers voeren het uit met gebruik van dieren die gemaakt zijn door de buurtvereniging!

Vertellersgilde: Zij hebben de voice-over stem van Aleid Rensen in gesproken op basis van de theatertekst van Richard Zuiderveld. Ons verhaal gaf hun een praktische invulling aan de vertelcursus. Wij hebben voice-overs nodig voor het verhaal tijdens de productie.

Dieren die we gebruiken in de choreografie van Kim's Fameschool zijn gebouwd door een buurtvereniging. Zij gebruikten de dieren bij de optocht en wij bij de productie. Toolbox is een (maatschappelijke) open werkplaats /maakplaats gelocaliseerd in het Rensenpark Emmen, zij ondersteunen de vereniging met kennis en knutselwerk ten behoeve van de show. Wij bieden decorstukken aan ter reparatie en zij hebben een leuke bouwklus. Een Musical vereniging levert zeer goede zangers voor onze productie. Wij hebben goede zangers nodig en zij zoeken een uitdaging voor het koor. PLDS Soundsystems ondersteunt de vereniging met kennis op gebied van geluid. Stageïng, lichtplan, geluidversterking etc.

Medewerkers op een rijte:

Gemeente Emmen, subsidieverstrekker, beheerder locatie, 

Provincie Drenthe, subsidieverstrekker

Harmonie Euterpe, het orkest en de vereniging organiseert vanuit het projectteam.

Martijn C. Veenstra, Artistiek leider/Dirigent en adviseur van de organisatie

Singer-Songwriter Isa Zwart

Componist/arrangeur Henri Gerrits

Tekstschrijver Richard Zuiderveld

Filmmaker Rudy Niemeijer

Kims' Fame school - Choreografie en Dansers

PLDS Sound techniek - Podium, geluid en licht

NDC Media groep - Promotie

NDC Media groep – PR

Educatie:

Verder zijn er twee educatieprojecten die parallel aan ZooMooi! zijn ontwikkeld. Deels gebaseerd op het verhaal van Aleid en deels muziekinhoudelijk. Voor het voortgezet onderwijs wordt een CKV module ontwikkeld over de kracht van muziek bij film en theater. Voor het PO wordt een AMV Traject gestart. De productie staat in zijn geheel onder artistieke leiding van musicus, dirigent en artistiek leider Martijn C. Veenstra

Evaluatie

Na de uitvoeringen zal het hele traject geëvalueerd worden op gebied van samenwerking, nakomen van afspraken en organisatie. Na het project en de financiële verantwoording zullen we feedback gaan verzamelen vanuit de medewerkers, teamleden en betrokkenen. We bundelen onze opgedane ervaringen in documenten en bespreken dit met elkaar en verwerken het in een projectdocument, zodat we alle ervaringen borgen binnen de vereniging. 

Tot slot:

De show zal worden uitgevoerd op de locatie waar vroeger de de nijlpaarden gracieus door hun water zwommen... We verzorgen drie shows waarbij maximmaaal 800 mensen aanwezig kunnen zijn. Iedereen in de wijde omgeving heeft weemoedige herinneringen aan de oude dierentuin.

Met ZooMooi! Ode aan Aleid Rensen bieden wij het publiek een muzikale en onvergetelijke avond. Een avond waarbij herinneringen die men al koestert aan de oude dierentuin en de warme persoon Aleid Rensen kunnen worden herbeleefd. 

Bereik: 
aantal   activiteit               aantal deelnemers   aantal bezoekers 
1 Off line moment crowfunding 50 150
1 Wereld Premiere Isa Zwart 8 150
1 Sneak preview 60 120
1 Opname RTV Drenthe 60 50
3 Zoo Mooi show 150 2400
       

 

Begroting: 

 

 

Locatie(s): 
Rensenpark - Emmen

Uitslag Beslis mee

FCP28
max 50 / 2 van 2 gestemd
publiek50
max 50 / 107 gestemd
totaal78
75 is gehaald!
De stemperiode is voorbij.

Dit zijn de de opmerkingen en adviezen uit Denk Mee, aangevuld met de stem-motivatie van de adviseurs van FCP.
afbeelding van Alexander Klapwijk

Het Fonds beoordeelt een project op de criteria artistieke of inhoudelijke waarde, samenwerking en impact.

In deze grootschalige productie komt een aantal dingen samen: lokale geschiedenis, lokale cultuur, muziek, dans, tekst, decors… De partijen met wie jullie samenwerken zijn daarbij goed gekozen. Er zijn de nodige professionals geëngageerd, maar op alle vlakken die betrekking hebben op de bovenstaande punten zijn er amateurs die in hun vrije tijd aan deze productie meewerken. Dat maakt dat ik de kritiek van Giovanni over de rol van de deelnemers in het proces weliswaar herken, maar toch tussen de regels van het plan door voldoende aanknopingspunten lees om tot een positief oordeel te komen. Niet alleen muziek en dans, maar ook het bouwen aan decors en het produceren van de voorstelling: er zijn steeds amateurdeelnemers bij betrokken. Ik ben het wel eens met zijn tip over co-creatie, maar zie zelf de impact op de deelnemers voldoende positief in. Ook zie ik dit project impact hebben op de het cultuurklimaat in de regio. Kortom: een mooi project, ik kijk uit naar jullie blog!

afbeelding van Giovanni Campbell

Het Fonds beoordeelt een project op de criteria artistieke of inhoudelijke waarde, samenwerking en impact.

Ik heb waardering voor het enthousiasme waarmee jullie op een eigentijdse wijze en op een bijzondere locatie een voorstelling willen maken over een historische held uit Emmen. Het is duidelijk wat jullie willen betekenen voor de omgeving en dat je streeft naar meer samenhang tussen de verschillende culturele partijen en disciplines. Wat ik positief vind aan de aanvraag is dat jullie hiermee een concrete en nieuwe impuls willen geven aan de zichtbaarheid van het culturele leven in Emmen. Je bent hiervoor actief in gesprek relevante partners en begeleiders.

Waar ik nog wel kritisch over ben is dat jullie een summiere planning presenteren en slechts beknopt ingaan op de rol van de deelnemers gedurende het creatieve proces. Welke uitdagende werkvormen gebruik je om de onderlinge uitwisseling tussen hen te stimuleren en hoe begeleid je hen daarbij? Ook hun betrokkenheid in het voorstadium en mbt de zichtbaarheid (promotie) van de activiteiten zou ten goede kunnen komen aan het succes van het project.

Mijn tip is daarom om de deelnemers meer te laten meedenken over de opzet van het creatieve proces en tot werkvormen te komen die duidelijker aansluiten bij hun specifieke behoeften. Hiermee kun je wellicht het duurzame effect van het project nog verder vergroten.

afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Alex,

Ik mis nog de begroting, klopt dat? Zou je die willen uploaden door bij 'Bewerken' op het tabblad 'Denk mee (meer projectinformatie) te klikken en dan bij 'Begroting' het bestand te uploaden? Dat is een vereiste om naar de Beslis mee-fase te kunnen.

afbeelding van Alex Niemeijer

Beste Alexander,

 

Ik had geprobeerd het bestand als PDF te uploaden. Nu heb ik het bestand als jpeg geupload.

Volgens mij is het gelukt.

Groeten,

Alex

afbeelding van Alex Niemeijer

Hoi Alexander,

Ja, dat klopt.

Ik heb de begroting nu toegevoegd. 

Met vr.gr.

Alex

 

afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Alex,

Je begroting is niet doorgekomen. Kan je die zo snel mogelijk uploaden? 

afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Alex, ik zie je bestand, maar zou je het willen uploaden door bij 'Bewerken' op het tabblad 'Denk mee (meer projectinformatie)' te klikken en dan bij 'Begroting' het bestand te uploaden, zoals ik eerder al vroeg? Nu is het bestand voor mij niet leesbaar. Ook is het nu openbaar, ik kan me voorstellen dat je het liever alleen met ons deelt.

afbeelding van Alex Niemeijer

De aanvraag is volledig en compleet.  We zetten hem door naar de volgende fase. De beslis-mee fase.

Vriendelijke groet,

Alex Niemeijer

afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Alex,

Dank voor je antwoord, dat verduidelijkt je plan wel. Zou je dat ook in het plan zelf willen verwerken? Bij het beoordelen straks, kijken we alleen naar het plan zoals dat in de linkerkolom staat. Je kan je plan aanvullen door bij 'Bewerken' op het tabblad 'Denk mee (meer projectinformatie) te klikken. Daar kan je ook de verplichte begroting uploaden.

Inhoudelijk raad ik je aan om vooral de nadruk te leggen op de elementen waarin co-creatie een rol speelt (dus waar de deelnemers echt mee-maken) en te verduidelijken dat de deelnemers niet alleen de leden van Euterpe zijn, maar dat ook voor het bouwen van de decors en dieren etc. met amateurs wordt gewerkt. Verduidelijk daar hoe deze samenwerkingen tot een meerwaarde leiden voor de beide partijen. Anderzijds is de samenwerking met de gemeente in dat kader minder interessant. Voor ons staat de ontwikkeling van de deelnemers bovenaan. Daar moeten de samenwerkingen in het licht van deze regeling op gericht zijn.

Overigens komen de onderdelen die in schoolverband plaatsvinden niet in aanmerking voor ondersteuning door Jij Maakt Het Mee. 

afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Alex,

Dank voor je antwoord. 
Jij Maakt Het Mee ondersteunt projecten die de actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd op een vernieuwende en experimentele wijze naar een hoger plan brengen. Daarbij is belangrijk dat de amateurdeelnemers centraal staan. Je presenteert een mooi plan voor een locatievoorstelling met amateurs en professionals. Dat is op zichzelf niet erg verniwuend in het licht van deze regeling. Kan je wat zeggen over het vernieuwende en experimentele karakter van jullie productie, en in hoeverre de (amateur)deelnemers daardoor een ontwikkeling doormaken? 

Daarnaast staat samenwerking bij Jij Maakt Het Mee hoog in het vaandel. Kan je aangeven wat de samenwerkingen zijn in jullie project? Wij bedoelen daarbij niet de samenwerking met personen, maar met organisaties. En het is daarbij van belang dat de samenwerking voor beide partijen meerwaarde biedt.

afbeelding van Alex Niemeijer

Beste Alexander,

Antwoorden heb ik onder jouw vraag getypt.

Vriendelijke groet, 

Alex


Jij Maakt Het Mee ondersteunt projecten die de actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd op een vernieuwende en experimentele wijze naar een hoger plan brengen. Daarbij is belangrijk dat de amateurdeelnemers centraal staan. Je presenteert een mooi plan voor een locatievoorstelling met amateurs en professionals. Dat is op zichzelf niet erg verniwuend in het licht van deze regeling. Kan je wat zeggen over het vernieuwende en experimentele karakter van jullie productie, en in hoeverre de (amateur)deelnemers daardoor een ontwikkeling doormaken? 

Wellicht goed om even te schetsen in welke orde van grote er amateurkunstenaars betrokken zijn bij het realiseren van deze productie. In totaal zijn er circa 150 amateurkunstenaars betrokken bij ZooMooi. Wat je zegt, dat een locatievoorstelling an sich niet vernieuwend is daar kan ik aan de ene kant natuurlijk mee eens zijn, maar aan de andere kant is het slechts een vorm voor een vernieuwend idee en een next-level uitdaging voor de vereniging met behoorlijke impact in de directe leefomgeving. We blijven natuurlijk wel een harmonie orkest met gepassioneerde leden die het enorm belangrijk vinden om muziek te maken in orkest verband. Qua vorm kun je daar natuurlijk niet zo veel aan vernieuwen. Het unieke en vernieuwende ligt op het vlak van de inhoudelijke aanpak en thematisereing van het project. Voor ons is dit echt vernieuwend en een next-level productie. Groter dan voorheen, beter, meer betrokkenheid, grotere impacte en meer samenwerkingen. Daarover hieronder meer. Wij gebruiken het thema van de oude dierenpark vanwege een aantal essentieële punten. a) De impact van het verhaal in de directe omgeving, maar ook provinciebreed en landelijk. b)  We laten zien wie wij zijn en op welke manier onze vereniging een bijdrage levert aan het verhaal van Emmen. c) Hoe mooi en leuk muziekmaken kan zijn d) Wij dienen weer als voorbeeld en inspiratie voor andere verenigingen. Samenwerken leidt tot moooie resultaten. e) Het vernieuwende en experimentele voor ons zit in het feit dat wij gekozen hebben om als orkest ondersteunend te zijn aan het verhaal. Muziek is gezocht, gecomponeerd en gearrangeerd op basis van de het gegeven van de geschiedenis van een persoon en haar opgetekende levenverhaal. En niet in eerste instantie onze eigen muzikale ambities. Zoals ik aangaf, het is voor onze vereniging zeker nieuw en experitmenteel.

Daarnaast staat samenwerking bij Jij Maakt Het Mee hoog in het vaandel. Kan je aangeven wat de samenwerkingen zijn in jullie project? Wij bedoelen daarbij niet de samenwerking met personen, maar met organisaties. En het is daarbij van belang dat de samenwerking voor beide partijen meerwaarde biedt.

We werken samen met de gemeente Emmen. Zij zoeken een culturele invulling voor het nieuwe Rensenpark (voorheen oude dierentuin) en wij bieden een publieksvriendelijk evenement. De gemeente ondersteund ons initiatief en helpt ons met een aantal praktische zaken. Wij geven een duidelijke invulling aan het cultuurbeleid en helpen mee dit verder te brengen. Overigens is Harmonie Euterpe genomineerd voor de oevre cultuurprijs Emmen, een grote eer voor de vereniging.

Voor de provincie geldt hetzelfde als voor gemeente Emmen. Wij vertellen het verhaal waar wij met z'n allen trots op zijn. De provincie Drenthe ondersteund ons verhaal en productie.

We werken samen met het onderwijs in Emmen. Met het Hondsrugcollege VO hebben we in samenwerking een CkV cursus ontwikkeld met als thema 'De meerwaarde van muziek bij theater en film'. De school heeft geholpen met de ontwikkeling en advies en wij maken het inhoudelijke onderwijs. Leerlingen krijgen de kans om ons project te bezoeken en op deze manier kennis te maken met de geschiedenis van Emmen en met muziek en verenigingen. 

Het po wordt bedient in Emmen op verschillende scholen, Obs De Vlonder. Op Obs De lisdodde en Kbs de Diedeldoorn. Op deze scholen maken kinderen kennis met muziek. Thema's zijn dieren en muziek gekoppeld aan ons project.

Kims' Fame school -Choreografie en Dansers werkt mee aan Zoo Mooi. Zij maken de choreagrafie voor een aantal onderdelen van de productie en de dansers voeren het uit. 

Vertellersgilde: Zij hebben de voice-over stem van Aleid Rensen in gesproken op basis van de theatertekst van Richard Zuiderveld. Ons verhaal gaf hun een praktische invulling aan de vertelcursus. Wij hebben voice-overs nodig voor het verhaal tijdens de productie. 

Dieren die we gebruiken in de choreografie zijn gebouwd door een buurtvereniging. Zij gebruikten de dieren bij de optocht en wij bij de productie. 

Toolbox is een (maatschappelijke) open werkplaats /maakplaats gelocaliseerd in het Rensenpark Emmen, zij ondersteunen de vereniging met kennis en knutselwerk ten behoeve van de show. Wij bieden decorstukken aan ter reparatie en zij hebben een leuke bouwklus. 

Musical vereniging Vals Alarm zingt mee met onze productie. Wij hebben goede zangers nodig en zij zoeken een uitdaging voor het koor.

PLDS Soundsystems ondersteunt de vereniging met kennis op gebied van geluid. Stageïng, lichtplan, geluidversterking etc. 

Daarnaast werken we samen met Hotel ten Cate, Hof van Saksen, verschillende serviceclubs uit Emmen/Drenthe ter ondersteuning van het goede doel. Onze media partner is NDC Media, bieden ons exposure in heel Noord Nederland en wij bieden hen diverse beleef arrangementen. 

Het telt natuurlijk niet mee binnnen het antwoord van deze vraag, maar ik wil toch benoemen dat we samenwerken met louter lokale professionals. De componist/arrangeur, Henri Gerrits, Singer-Songwriter Isa Zwart, Sopraan Martine Salomons, tekstschrijver Richard Zuiderveld, Zanger Jeroen Rienties en dirigent/artistiek leider Martijn C. Veenstra

afbeelding van Alex Niemeijer

Wij zoeken nog een levensechte olifant voor de show. Niet een echt levende, maar een olifant waar 4 personen in kunnen. 

afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Alex,

Welkom bij Jij Maakt Het Mee. De komende weken denk ik als adviseur van het fonds met je mee over je project en op welke onderdelen het eventueel aangescherpt kan worden om tot een kansrijke aanvraag te komen.

Bij 'Bewerken' kan je onder het tabblad 'Denk mee (meer projectinformatie)' je aanvraag aanvullen. 

Ik heb wel een vraag: je schrijft: "We hebben al een aantal dieren voor de show, maar we zouden graag een levensgrote olifant in de show willen hebben." Heb je het dan over levende dieren? Sinds 2015 is er een verbod op "deelname met zoogdieren behorende tot wilde diersoorten aan circussen en andere optredens en op vervoer van die dieren ten behoeve daarvan."