menu denk mee beslis mee maak mee

N.K. Breakdance

Het officiële NK-Breakdance voor alle...

45-Live
24 mei 2013 tot 26 mei 2013
jongeren, kinderen, volwassenen
onze website
€5.000

Dit project heeft subsidie ontvangen en is afgerond. Denk mee Beslis mee Maak mee

Bekijk de weblog van dit project

Er is nog niets geschreven in de weblog.

Ga direct naar de reacties

N.K. Breakdance

Het officiële NK-Breakdance voor alle leeftijden!!!

afbeelding van Ruud Duivis

Ingediend door:

Ruud Duivis


Wat ga je doen?: 

 

Midden jaren '80 kwam de Hip Hop cultuur overgewaaid vanuit Amerika naar Nederland. Breakdance, Rap, DJ en Graffiti vormen de basis van de Hip Hop cultuur die door de opkomst van House muziek eind jaren ' 80 verdween. In 2000 nam de populariteit van Hip Hop toe en kon er weer een NK georganiseerd worden. In 2006 verhuisde het NK van Rotterdam naar Eindhoven.

De aanwezigheid van Eindhovense Hip Hop organisaties zoals: Flowprovider, Madprojects, Samplism, Dansschool Friends, Bruce's Dancefactory, Dynamo en succesvolle groepen als Head2Toe en The Ruggeds hebben ertoe geleid dat het NK Breakdance jaarlijks meer belangstelling kreeg.

Naast de gebruikelijke crew battles, werd het evenement vanaf 2008 uitgebreid met: kids battles en de aan hip hop verwante popping battles. Tegenwoordig is het N.K. Breakdance voor alle Hip Hop dansers het hoogtepunt van het jaar. In navolging van popping zijn de andere Hip Hop dansstijlen zoals locking, New Style en House de laatste jaren in populariteit gestegen.
Vanaf 2013 worden deze dansstijlen toegevoegd aan het N.K.Breakdance.

DBC 2010 Trailer

Dutch BBoy Championships 2012 Trailer

Hoe ga je te werk?: 

 

De laatste jaren is de populariteit van Hip Hop dans en dans in het algemeen, mede door de vele dans gerelateerde shows op televisie en in de media bij het grote publiek enorm toegenomen. Met name de Hip Hop dansstijlen: New Style, Locking en House, zijn door deze ontwikkelingen gestegen in bekendheid en beoefenaars.


Voor deze nieuwe doelgroepen (beoefenaars) wordt het N.K. Breakdance vanaf 2013 uitgebreid. Hiervoor gaat de organisatie van het NK een vernieuwde samenwerking aan met Hip Hop Lab 040. Hip Hop Lab 040 is het productiehuis/ Hip Hop platform van Dynamo Eindhoven. Dynamo is de culturele hub voor jongeren in Eindhoven. Hip Hop Lab 040 biedt jongeren de kans zich te ontwikkelen en profileren binnen de Hip Hop cultuur. Hier voor organiseert het danslessen, workshops en evenementen.

In het verleden organiseerde Hip Hop Lab 040 de workshops behorende bij het N.K. Breakdance. Hip Hop Lab 040 heeft aangegeven vanaf 2013 ook voor de nieuwe doelgroepen (New Style, Locking en House) een N.K. te willen faciliteren. Hiervoor kan Hip Hop Lab 040 terecht in de concertzaal van Dynamo Eindhoven.

Een uitbreiding van het N.K. in de Effenaar zou zorgen voor krappe ruimtes en hoge huurkosten.
Door de samenwerking met Hip Hop Lab 040 en Dynamo kan deze uitbreiding kostenbesparend georganiseerd worden.
In deze nieuwe opzet kunnen de voorrondes voor de beoefenaars voortaan laagdrempelig worden georganiseerd.
 De finales vinden plaats in de Effenaar op het podium.

 

Wat is verder van belang om te weten?: 

 

 

Bereik: 

 

Aantal

Investering/activiteit

Aantal deelnemers

Aantal bezoekers

1

N.K. Breakdance

300

≈ 1100 Totaal

1

Kids Battles

100

≈ 300

1

House battles

>40

≈ 100

1

New Style

>40

≈ 100

1

Popping battles

40

<  300

1

Locking battles

<30

≈ 100

1

Crew battles

160 (40 crews van 4 pers)

<  300

2

Masterclass

25

<    35

 

Wat maakt het project bijzonder?: 

 

Het NK Breakdance is een jaarlijks evenement voor de Nederlandse beoefenaars van Hip Hop Dansstijlen. Zij krijgen hier de kans zich te meten met andere beoefenaars. Zo zien de deelnemers (en aanhang) het NK als hét evenement van het jaar en vloeien er glansrijke carrières uit voort.

 

De deelnemers groeien mee van beginners die in de buurt of met vriendjes dansen, tot (semi-) professionals met een dieper bewust zijn van de cultuur, die actief zijn als danser in reclames/tours/theaters of als choreograaf/dansleraar. 

Veel dansers hebben deze evolutie al meegemaakt, door het NK als ultiem ijkpunt te kiezen om zichzelf te meten.
Bboys die het, mede dankzij het NK, ver hebben weten te schoppen zijn:

 

·       Niek Traa, uit Eindhoven van de crew The Ruggeds, speelde in de film Step Up 4

·       Jazzy Kemper, uit Eindhoven van de crew The Ruggeds, danste mee met de internationale show BLAZE.

·       Virgil Dey, uit Eindhoven van de crew The Ruggeds, danste mee met de internationale show BLAZE.

·       Xisco Ribboch en Menno van Gorp uit Tilburg van de crew Hustle Kids dansen mee in de theater voorstelling van Don't Hit Mama / HipHopHuis genaamd Father Father.

·       Pom, uit Rotterdam van de crew Groove Kings, danst nu mee met Circe du Soleil

 

Dit zijn enkelen die het ver hebben weten te schoppen. Het N.K. Breakdance vormt ze en moet daarom blijven bestaan.
Met de hulp van jijmaakthetmee wordt er een plek geboden aan de opkomende Hip Hop Dansstijlen House, Locking en New Style.
Ook de beoeffenaars van deze stijlen hebben dan een springplank voor een carrière.

Uitslag Beslis mee

FCP45
max 50 / 3 van 2 gestemd
publiek50
max 50 / 164 gestemd
totaal95
75 is gehaald!
De stemperiode is voorbij.

Dit zijn de de opmerkingen en adviezen uit Denk Mee, aangevuld met de stem-motivatie van de adviseurs van FCP.
afbeelding van Femie Willems

Het NK Breakdance is een belangrijke activiteit voor de Hip Hop scene in Nederland. Met groot enthousiasme wordt een goed evenement neergezet. En daarmee een goed podium voor de artiesten om zich te presenteren en te meten aan de anderen. 
Voor de Hip Hop dansstijlen: New Style, Locking en House gaan jullie een vernieuwde samenwerking aan met het HipHop lab 040. De onverwachte samenwerking daarvan of echt een bijzondere nieuwe doelgroep vind ik dat in zeer beperkte mate. Ook adviseer ik jullie (nog) beter te kijken hoe je sponsoring, (lokale) fondsenwerving en de eigen bijdragen van deelnemers kan vergroten. Het NK Breakdance is in weze een activiteit die jaarlijks in min of meer in dezelfde vorm uitgevoerd wordt. De kwaliteit en opbrengst van het project zijn goed. Het innovatieve van het project is beperkt.
Goed om rekening mee te houden: Jij maakt het mee geeft subsidie voor vernieuwende initiatieven, niet voor jaarlijks terugkerende activiteiten. 

 

afbeelding van Marjelle Over

Het NK Breakdance is een jaarlijks terugkerend evenement. Ten opzichte van voorgaande jaren wordt nu een hernieuwde samenwerking aangegaan met Hip Hop Lab 040 om zo nieuwe dansstijlen een plek te geven in de competitie. Ik heb er vertrouwen in dat deze samenwerking het kampioenschap versterkt. Biedt Hip Hop Lab 040 ook de Masterclasses (kostenloos?) aan? Ik zie ze niet terug op de begroting namelijk. Kwalitatief een sterk project waar veel (amateur) dansers en anderen van zullen gaan genieten.

afbeelding van Sarah Haaij

 

Het NK Breakdance heeft zich weten te profileren als een belangrijk event voor de breakdance en hip hop scene in Nederland. De samenwerking met andere belangrijke partijen uit ´het wereldje´ en het succes dat eerdere deelnemers hebben weten te boeken garanderen de kwaliteit van dit project. Door in de editie van 2013 ook dansstijlen als locking en house een plek te geven wordt ingespeeld op de veranderende vraag vanuit de doelgroep.

Tegelijkertijd is het ook een traditioneel project. Hopelijk zal het zich in de toekomst wat meer buiten de gebaande paden begeven door werkelijk onverwachte samenwerkingen aan te gaan of nieuwe doelgroepen bij hip hop dansstijlen te betrekken. 

afbeelding van Femie Willems

Jij bepaalt wanneer je project klaar is voor de Beslis fase. Je moet dan zelf je proejct doorzetten op je projectpagina op dit platform. 

afbeelding van Ruud Duivis

Beste betrokkenen,

Gister en vandaag zijn er een aantal aanpassingen gedaan.
Deze week willen we door naar de Beslis Mee Fase.

Bedankt voor alle feedback!
 

afbeelding van Sarah Haaij

Dank voor het verwerken van alle opmerkingen in je plan: helder verhaal!

afbeelding van Femie Willems

Enthousiaste jongeren en een mooi groot podium waarop dit alles gepresenteerd wordt: een waardevolle activiteit voor de breakdance wereld. Je evenement is een jaarlijks terugkerende activiteit. Wat ik mis in je projectomschrijving is hoe je subsidieaanvraag aansluit bij deze subsidieregeling die bedoeld is voor projecten waarbij:
- samengewerkt wordt met nieuwe organisaties (innovatieve samenwerkingen) of;
- nieuwe doelgroepen (actieve kunstbeoefenaars) bereikt worden of;
- ontwikkelen van nieuwe manieren/werkwijzen van duurzame financierings- of verdienmodelen voor dit project.

Kun je dat verder uitwerken?


 

afbeelding van Ruud Duivis

Hoi Femie,

Bedankt voor je reactie weer!
De projectomschrijving heb ik aangepast en hierin staan nu onze 3 nieuwe samenwerkings partners.
Resp. Dynamo , Hip Hop Lab 040 en The Ruggeds.

Deze samenwering is mede tot stand gekomen door het feit dat we een groot deel van het programma in Dynamo laten plaatsvinden.
Hierdoor worden onze venue kosten voor de Effenaar mooi gehalveerd. Na deze eerste "proef-samenwerking" hopen we volgend jaar, een soort gelijke constructie uit te zetten.

Wat vind je hiervan?


Mvg,

Ruud Duivis
 

afbeelding van Femie Willems

Each one, Teach one (in order to Reach one): wat een geweldige leus uit de hiphop cultuur. Daar zouden meer culturele instellingen een voorbeeld aan kunnen nemen.

afbeelding van Femie Willems

Op de tab-bladen bij start hier een project kun je meer informatie beschrijven over je activiteit. Ook kun je er foto's of links naar You tube plaatsen. Je beschrijving klinkt als een dynamische dag, maar ik zou het leuk vinden dat ook te zien.

 

afbeelding van Ruud Duivis

Beste Mevrouw Willems,

Dank u wel voor de tip! Ik ben nog niet zo bedreven op de jijmaakthetmee site.
Inmiddels heb ik een aantal afbeeldingen toegevoegd, een link naar de website en een trailer van de editie in 2010!!
Enjoy and be amazed, veel vrolijke gezichten en dansende kids! 

afbeelding van Femie Willems

Aanstekenlijk enthousiasme! Gewelig om de kids zo gedreven bezig te zien.

afbeelding van Sarah Haaij

 

Leuk dat jongeren, kids, pro's, amateurs en beginners allemaal bij elkaar komen op één evenement. Een mooi evenement waar je je aan elkaar op kunt te trekken. 

Volgens mij leent zo een grote happening zich ook goed voor de mogelijkheid om nieuwe doelgroepen te bereiken. Dus naast de reguliere Bboys en Bgirls ook deelnemrs of publiek uit andere disciplines of culturele werelden. Niet de graffiti artiest maar de kunstschilder of designer die ook iets toepasselijks maar wel verfrissends weet bij te dragen.

Zoeken jullie ook naar manieren om de financiering op een andere manier aan te pakken? 

afbeelding van Ruud Duivis

Hoi Sarah,

Excuus voor mijn verlate bericht, dit wilde ik even overleggen met een collega.
Ook bedankt voor de goede tip, wij proberen altijd te kijken naar mogelijkheden om andere kunst-disciplines erbij te betrekken.
Veelal worden deze cross-overs snel gevonden, dit vanwege het feit dat veel dansers in de subcultuur van Hiphop vaak ook nog bezig zijn met een andere creatieve studie of bezigheden zoals design, media maar bijvoorbeeld ook met licht/geluid.

Om de gehele financiering rond te krijgen proberen we enerzijds de kosten zo laag mogelijk te houden en anderzijds naar verschillende manieren te kijken om het project, waar mogelijk, te ondersteunen. Zo kiezen we ervoor een deel van het programma naar Dynamo te verplaatsen in plaats van De Effenaar, wat veel kostenvoordeel oplevert. Daarnaast hebben we momenteel een aanvraag bij het VSBfonds lopen (inhoudelijk - voornamelijk voor het educatieve deel) en schrijven we potentiële sponsoren aan. 

Wij zijn dus zeker bezig met andere financierings mogelijkheden.

Met vriendelijke groet,


Ruud Duivis
 

afbeelding van Marjelle Over

Zou je wat meer kunnen vertellen over de organisatie en samenwerkingspartners. Hebben jullie ook gedacht aan nieuwe of vernieuwende elementen ten opzichte van voorgaande edities? De nieuwe elementen kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op het gebied van organisatie (bijv. nieuwe samenwerkingspartners), publiciteit (werving nieuwe deelnemers) of het toepassen van nieuwe financierings- of verdienmodellen (bijv. Crowdfunding, sponsoring) Of inhoud (workshops, masterclasses, of iets anders). Laten jullie tijdens het evenement ook nog andere onderdelen uit de hip-hop cultuur zien? Of is daar bewust niet voor gekozen. 

Pagina's