menu denk mee beslis mee maak mee

Mindfuck

 

Stichting Oost Gelders Jeugdorkest
30 september 2018
dans, film, muziek, muziektheater
jongeren, volwassenen, wijkbewoners
onze website / check facebook
€1.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

Mindfuck


afbeelding van Marian Roerdinkholder-Thuijs

Ingediend door:

Marian Roerdinkholder-Thuijs

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Iedere editie wordt uitgevoerd in een andere plaats. We trekken altijd achterban, ongeacht de plaats. Hoe kunnen wij nog meer bezoekers aan ons binden?

Wat ga je doen?: 

Stichting Oost Gelders Jeugdorkest (OGJO) geeft jonge musici in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar de kans om in een projectvorm een mooi showconcert te geven. Dit alles wordt gepland binnen een weekend. Het concert wordt gegeven door een kwalitatief goed samengesteld harmonieorkest met eigen band en een enthousiaste dirigent, met grote regelmaat aangevuld met vocalisten en andere podiumkunsten.

Het OGJO biedt het publiek een avondvullend programma door middel van een elke keer nieuw te kiezen thema. Op deze manier worden muzikanten en publiek meegenomen in een vernieuwde ervaring van blaasmuziek. Het OGJO wil jonge muzikanten de kans geven om op projectbasis mee te spelen met dit gemotiveerde orkest en daarom wordt bij elk project het orkest opnieuw samengesteld.

Na het grote succes van voorgaande edities, organiseren wij op zondag 30 september de elfde editie van OGJO getiteld ‘Mindfuck’ in Beltrum. Ons nieuwe project is multidisciplinair: onder begeleiding van een professionele dansdocent nemen jonge dansers deel, laat een talentvolle illusionist zijn kunsten zien en laat gitaartalent Mart Hillen (onder andere bekend van 3FM) zien en horen hoe hij op wonderlijke wijze zijn instrument weet te bespelen. Dit alles onder de noemer ‘Mindfuck’: het publiek wordt door muziek, beelden en acts op originele en eigentijdse wijze verrast en verbluft.

Meer dan de helft van de nummers is speciaal voor het OGJO gearrangeerd. Zo worden er nog meer prachtige muziekwerken beschikbaar gesteld voor andere harmonieorkesten. De arrangementen worden gemaakt door de huis-arrangeurs van het OGJO. Dit zijn zowel ervaren krachten als talentvolle beginnende arrangeurs. Wederom wordt het speciaal voor het OGJO gecomponeerde openingsthema uitgevoerd.

Om ons 75-koppige orkest, bestaande uit vooral scholieren en studenten, financieel te ontlasten houden we de deelnemersbijdrage zo laag mogelijk. Echter willen wij onze financiële basis verder versterken, om grotere projecten te kunnen realiseren en zodoende meer mensen te laten genieten van blaasmuziek.

Hoe ga je te werk?: 

Deelnemers zijn minimaal 15 en maximaal 25 jaar oud. Ze bespelen een instrument dat voorkomt in een harmonieorkest en hebben minimaal het landelijk erkende C-niveau. De jonge, getalenteerde muzikanten vormen samen het Oost Gelders Jeugdorkest en gaan gedurende een weekend repeteren en een grootse productie ten gehore brengen. Deelnemers beleven een super gezellig weekend met als belangrijkste punt: het uitvoeren van hun muzikale hobby. Tegelijkertijd wordt het publiek een fantastisch concert geboden en zorgt OGJO ervoor dat iedereen kennis maakt met blaasmuziek. Het repertoire bestaat uit zo’n twintig stukken die samen het thema Mindfuck bevatten, maar wel allemaal gericht zijn op de lichte muziek.

Voor het concertweekend ontvangen deelnemers de muziek thuis en is het de bedoeling dat ze dit zelf instuderen. Er is een open repetitie (voor muzikanten die eerst aan OGJO willen proeven) een repetitie gepland enkele weken voor het weekend, maar daarna is de eerste repetitie weer de vrijdag van het concertweekend. Natuurlijk staat plezier voorop, maar dit staat en valt met de zelfstandigheid van de deelnemers. Als ieder thuis alles goed heeft voorbereid, dan vallen tijdens de eerste repetitie alle puzzelstukken in elkaar en kan er ontspannen gemusiceerd worden en is er zeker ruimte voor ontspanning.

Bereik: 
aantal   activiteit               aantal deelnemers   aantal bezoekers 
  Uitvoer project 80  
  Productie Mindfuck   circa 275
  Vrijwilligers die in de voorbereidingen en tijdens de productie ondersteuning bieden 20  
       
       
       

 


afbeelding van Giovanni Campbell

Welkom bij JMHM. De komende weken denk ik met jullie mee over het project en op welke onderdelen het eventueel aangescherpt kan worden om tot een kansrijke aanvraag te komen.

Op dit platform ondersteunen we uitdagende vormen die de actieve cultuurbeoefening van deelnemers in de vrije tijd op een uitdagende en duurzame manier willen stimuleren. We stellen daarbij ook het creatieve proces en de wijze van samenwerking centraal. Je presenteert een plan voor multidisciplinaire voorstelling, wat een veelbelovend begin is voor een aanvraag bij JMHM. Hou er echter ook rekening mee dat we op dit platform activiteiten subsidiëren waar vrijetijdsbeoefenaars al actief in het voortraject zijn betrokken. Ik haal nog niet uit je voorstel dat daar al concreet sprake van is. Je gaat bijvoorbeeld nog weinig in op de aansluiting die je hiermee zoekt bij de inhoudelijke ontwikkelvraag van de verschillende deelnemersgroepen die je wilt betrekken. Ook over de inhoudelijke uitwisseling tussen de groepen ben je nog beperkt. Waar gaat de spanning zitten en hoe maak je samen met de deelnemers een eenheid van muziek, dans en illusie?
Zou je daar meer over willen beschrijven?

Heb je daarnaast ook al ideeën met welke partijen je tot een innovatieve samenwerking kan komen?  

Succes met het uitwerken van je plan!

Heb je hier nog vragen over?