menu denk mee beslis mee maak mee

The Magic Transformers

 

MOHA
19 maart 2019 tot 21 juli 2019
dans, muziek, theater
jongeren, ouderen, volwassenen, wijkbewoners
onze website / check facebook
€5.500

Dit project heeft subsidie ontvangen en is afgerond. Denk mee Beslis mee Maak mee

Bekijk de weblog van dit project

last performance of The Magic transformers

Door Alice Pons op do 9 jan

It has been some time since I wrote anything. December was a busy period. The Magic Transformers had the chance to perform 2 times more this time...

lees verder op de weblog

Ga direct naar de reacties

The Magic Transformers


afbeelding van Alice Pons

Ingediend door:

Alice Pons

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Kan een fantasiekarakter ons helpen om met onze rollen in de samenleving om te gaan?

Wat ga je doen?: 

MOHA is een organisatie die artistieke projecten uitvoert in de openbare ruimte. Tijdens ons zesjarig werk en in de vele verschillende contexten waarin we werkten (van een dakloos centrum tot het Hoekenrodeplein van de Bijlmer, van een instelling voor mensen met een verstandelijke handicap tot de ingang van de ARTI-galerie), zijn we de diversiteit van de mensen van de straten van Amsterdam tegengekomen. Sommige van deze mensen begonnen de activiteiten van MOHA te volgen en deden uiteindelijk bij verschillende van onze projecten mee. De meeste van deze mensen hebben een kwetsbare achtergrond en staan ​​aan de rand van de samenleving. Tot nu toe ging hun aanwezigheid vooral over het ondersteunen van de deelname van het publiek, door het uitvoeren van het kernpubliek, gewend te zijn aan evenementen van MOHA, soms initiatieven te nemen, maar toch grotendeels "onzichtbaar" te blijven in het grotere publiek. Omdat ze hun speciale aanwezigheid steeds beter leerden kennen en hun nieuwsgierigheid en toewijding zagen voor het werk dat we aan het doen zijn, realiseerden we ons dat ze een van de belangrijkste inspiratiebronnen van MOHA zijn, terwijl ze vaak niet als inspirerende figuren worden gezien. Daarom hebben we samen met hen besloten om een ​​voorstelling te maken met de titel "The Magic Transformers", die hun specifieke kennis, vaardigheden en ervaringen zullen benadrukken als een manier om anderen ook te inspireren.

The Magic Transformers is een voorstelling over een groep met verschillende sociale en culturele achtergronden, leeftijden en vaardigheden, die hun fantasieën, vragen, verwonderingen en visie op de samenleving uitdrukken via een ongebruikelijk sprookje. We werken niet met een geschreven script. Het verhaal schrijft zichzelf wanneer we meegaan in relatie tot wat iedereen van dag tot dag inbrengt. Iedereen heeft zijn / haar eigen fantasiekarakter, waardoor iedereen in een mix van realiteit en fictie kan werken. Het resulteert in een surrealistische en poëtische verhaallijn, maar raakt hedendaagse onderwerpen aan waar we allemaal mee bezig zijn. Een prinses die een jongen wilde worden, veranderde in een hond (identiteit). Een koning verveelt zich ervan koning te zijn en zou graag een vogel willen worden (vrijheid). Een prins komt van een andere planeet, planeet Zeefix, dus niemand begrijpt hem (immigratie). Een gevecht tussen een priester en een heks, (vraagtekens plaatsen bij wat we beschouwen als goed of slecht).

De vaardigheden die we in deze groep mensen zien, worden vaak niet herkend omdat ze niet passen in de manier waarop we onze samenleving organiseren. Daarom is het voor ons belangrijk dat in deze uitvoering hun verborgen expertise zichtbaar en misschien erkend wordt. Naast het live verhaal van de personages, wordt het format van de uitvoering gemaakt om ruimte te geven aan deze verschillende vaardigheden. Sunita bijv, een Surinaamse / Indiase deelnemer met een verstandelijke beperking, brengt met haar lachen, gegil en directe reacties. Zij zal de prinses in het sprookje zijn, want dit is wat ze wenst. Zij is degene die het ijs breekt met het publiek, omdat ze niet bang is om geoordeeld te worden en met de magie van één lach kan ze iedereen met haar laten lachen. Kris, een Pools excentrieke dakloze man is een expert in het omzetten van slechte verhalen in goede verhalen, bijvoorbeeld van zijn ervaringen op straat in een sciencefictionfilm. Hij wordt Prins Zeefix die van planeet Zeefix komt om met prinses Sumi te trouwen. Hij spreekt Pools, zijn moedertaal, en symboliseert de taalbarrière van 'de ander'. Bas, een Nederlandse evenementenorganisator, speelt de rol van een verveelde koning die droomt van wegvliegen, van het vinden van een nieuw leven. Hij brengt in ons werk zijn onderzoek naar spirituele rituelen, zijn nieuwsgierigheid en zijn organisatievaardigheden. Hij is ook onze vertaler, die deze applicatietekst vertaalt en samen met ons schrijft. Lees voor meer voorbeelden de tekst onder 'Wat is verder van belang om te weten'.

The Magic Transfomers zijn voor de eerste keer uitgenodigd om op een ​​festival in juli op te treden. Tot nu toe hadden we alleen de kans om kleine evenementen in onze oefenruimte te organiseren om ons te begeleiden, het is een geweldige kans voor de groep om in een andere context te spelen. Het festival dat ons uitnodigt is gevestigd in Leeuwarden en heet Welkom in Het dorp. Onze groep zal aanwezig zijn voor 4 dagen van het festival in een speciale tent voor The Magic transformers. Als je deze tent binnenstapt, krijg je het gevoel om plotseling op een compleet andere locatie te zijn en een andere logica in te zetten die gebaseerd is op elkaars fantasie. De tent is gebouwd volgens de verschillende werelden van elk van onze personages. Bijvoorbeeld: de tuin, het kasteel, de heksenhut, het ruimteschip, de kerk. Het bezoek van het publiek zal worden verdeeld over elk van deze stations, elk heeft zijn eigen atmosfeer, games en verhaallijn. Ze krijgen ook kostuums en rekwisieten om echt deel uit te maken van de wereld die ze betreden. Elke "Magic Transformers" is verantwoordelijk voor zijn eigen station. De verteller zou degene zijn die de verschillende delen van de verhalen bij elkaar brengt en verbindt. Buiten de tent zou een bord staan ​​met de agenda van de dag met de tijden van de speciale acts die gespeeld worden. Het verhaal is zo opgebouwd dat je de helft ervan kunt missen. Het is gebaseerd op zintuigen die de overhand hebben op logica. Het is bedoeld als een tijd om elkaar te ontmoeten en het idee van "De ander" op een verrassende manier te benaderen.

The Magic Transformers is niet alleen een voorstelling, het is een vierdaags evenement dat we allemaal samen moeten hosten: koken, eten, het publiek verwelkomen, het decor bouwen, in onze karakters blijven, relaties hebben met anderen, sociaal zijn en herontdek onderweg het werk. Het format is een spiegel van onze filosofie van denken: iedereen is een expert, iedereen kan verantwoordelijkheden nemen, maar tegelijkertijd is iedereen een leerling. We creëren een format waarin we kunnen falen of slagen omdat we geen eindproduct maken, maar we creëren iets dat elke keer groter en rijker wordt.

 

Hoe ga je te werk?: 

We zijn vorig jaar gestart met een klein vooronderzoek om elkaars fantasiekarakters te verkennen. Dit gaf ons al een aantal tools om te gebruiken als een structuur voor onze repetities en improvisaties.

Elk van onze repetities is opgedragen aan een van de deelnemers. Dit is het moment waarop hij / zij wordt uitgenodigd om zijn / haar fantasiekarakter te verkennen en te delen wat hij/zij zou willen toevoegen en ontdekken, geïnspireerd door de behoefte die hij/zij had op deze dag. De groep kan ook helpen door ideeën voor te stellen. Het kan beginnen met een eenvoudig idee dat zich tijdens de repetitie zal ontwikkelen. Bijvoorbeeld: Rietje zou graag willen zingen, of Thea weet het niet, dus iemand stelt voor om haar te laten vliegen en zij accepteert.

Om de opening naar de fantasiewereld van deze persoon te markeren, gaan we over naar een kleine ritueel / warming-up waarbij de persoon op een tafel gaat liggen terwijl de groep deze persoon een massage geeft die een specifieke atmosfeer creëert met aanraking en geluid en elementen die het personage complementeren (kostuumelementen, accessoires.). Dit kleine ritueel is een techniek die we gebruiken om elkaars verbeeldingskracht te activeren met iets anders dan woorden. Hierdoor kan iedereen zich op een manier die het beste bij hen past uiten. Na dit ritueel definiëren we samen situaties voor het fantasiekarakter. Bijvoorbeeld: Sumi wil graag een prinses worden. Wat heeft ze nodig om dit te doen? We bouwen een scène voor haar. Iedereen kiest elementen in de kamer die ze associëren met prinses zijn of met het beeld dat ze van Sumi hebben. Vervolgens kiest iedereen een rol rond die van de prinses. Iemand wordt haar dienaar, iemand kamt haar haar, iemand zingt een lied. Vanuit deze basis gaan we improviseren rond het personage dat nieuwe elementen in het verhaal brengt. We behandelen niet rechtstreeks de persoonlijke verhalen van elke deelnemer, maar ze komen tevoorschijn door deze verschillende rollenspellen.

Langs deze improvisaties zal ons verhaal geschreven worden. Sommige mensen zullen het voortouw nemen bij het schrijven van het script, terwijl anderen het verhaal zullen leiden door kleine acties, spellen en opmerkingen. Op deze manier kan iedereen de leider van het verhaal worden met een eigen aanpak.

Vanaf maart zullen we weer samenkomen en samen elke dinsdagavond repeteren tot begin juli. In begin juli hebben we een paar dagen van repetities achter elkaar voordat we naar het festival gaan.

We zien het festival als een voortzetting van ons werkproces vanwege het format dat we hebben gekozen. Het is niet een één uur durende uiteindelijke voorstelling die we presenteren, maar een uitnodiging voor het publiek om mee te doen aan ons proces van het creëren en verdiepen van deze fantasiewereld gedurende deze 4 dagen. De repetitieperiode is daarom om de basis te leggen voor deze fantasiewereld om geboren te worden, de uitvoeringsperiode is de tijd om deze wereld levend te maken door deze met meer mensen te delen.

Met wie werk je samen?: 

MOHA is een artistiek collectief gevestigd in Amsterdam en maakt performances en evenementen in verschillende openbare ruimtes over de hele wereld. De context waarin wij werken, de stad en haar verschillende sociale dynamiek, evenals het onderzoek naar de lokaliteit, over hoe mensen hun leefomgeving maken en gebruiken, zijn de uitgangspunten voor al onze initiatieven. Via onze projecten creëren wij verbindingen tussen kunst en andere disciplines / werkvelden als een statement. Wij geloven dat kunst deze verbindingen moet maken om actiever deel te nemen aan de manier waarop de samenleving functioneert, de manier waarop we onze steden bouwen, de manier waarop we onze toekomst dromen. We worden de brug, de verbinding die onzichtbare velden en mensen met elkaar verbindt. En wanneer deze ontmoetingen uiteindelijk plaatsvinden, wanneer we onze krachten bundelen, biedt dit de toekomst eindeloze mogelijkheden.

Welcome to the village is een festivaldorp in Leeuwarden. Slenter door het bos- en het waterrijke terrein langs meer dan zeventig acts van over de hele wereld, van gevestigde festivalhelden naar aanstormend talent, van hiphop, indie tot wereldmuziek en alles daartussenin. Naast muziek staan ​​ook theater, dans, innovatie, kunst & design en voedsel op het programma. Ze produceren een deel van het project, nemen de PR voor zijn rekening en geeft ons een platform om op te treden. MOHA en Sjoerd Bostma, de artistiek directeur van Welcome to the Village, zijn vorig jaar begonnen samen te werken aan een ander project in het kader van de Europese hoofdstad van Leeuwarden. Hierdoor konden ze elkaar goed leren kennen en een langdurige samenwerking op basis van zorg en vertrouwen opbouwen. Omdat deze twee waarden erg belangrijk zijn voor The Magic Transformers, creëert het al een goede basis voor onze samenwerking die verder gaat dan alleen het produceren van het project. Daarom geloven we dat Welcome to the Village in staat zal zijn om een ​​goede context te bieden voor dit werk.

Ontmoetingplek Dacosta / Philadelphia in Amsterdam helpt het project door een betaalbare plek te bieden voor repetitie. We hebben een lange geschiedenis met deze organisatie. Bijvoorbeeld door hun hebben we een aantal van onze deelnemers ontmoet. Dankzij Ontmoetingsplek Dacosta konden we vorig jaar al een eerste kleine performance van The Magic Transformers testen. De positieve feedback die we kregen, hielp ons te beseffen dat het een waardevol en belangrijk project was om te vervolgen.

ABC Alliantie West is een organisatie die wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam die kleine initiatieven van de bewoners van hun wijk helpt. Aangezien MOHA in Amsterdam West is gebaseerd, kent Alliance ons werk zeer goed. Ze hebben al een aantal jaren financiële ondersteuning geboden aan ons en ondersteunen nu met plezier de uitvoering van The Magic Transformers.

Composer and musician Abel Kroon is a Dutch composer who already knows the participants of The Magic Transformers well. On that occasion, he will compose the music of the performance that will add a musical layer, a supporting and disruptive tone on the various acts.

Theaterdirecteur, choreograaf en schrijver Erin Hill is een Canadese kunstenaar die met tekst en beweging werkt. Door middel van dansen, dromen en dagelijkse oefeningen is Erin nieuwsgierig naar het creëren en afstemmen van verschillende ruimtes. We willen haar graag uitnodigen om te werken met de uitvoeringsteksten en repetitietechnieken van The Magic Transformers. Het helpt ons nieuwe praktijken te ontdekken waarvan we denken dat deze onze groep een nieuwe dynamiek zullen geven.

Wat is verder van belang om te weten?: 

The Magic Transformers

Kris (Zeefix-koning). Expert in overleving en leven van dag tot dag. Deelt zijn expertise door verhalen te vertellen die we zelden horen, door een ruimte te creëren waar die er niet is, door nieuwe kennissen te maken naarmate de dagen komen, van politie tot artiesten, van alcoholisten tot activisten.

Thea (de heks). Deskundige in het ontwikkelen van alternatieve communicatie naast de gesproken talen. Deelt haar expertise door het zichzelf comfortabel te maken op elk moment en op elke plaats en daarmee het ook jou comfortabel te maken.

Shallandra (de koningin). Expert in onafhankelijk denken. Deelt haar expertise door in verschillende noodzakelijke situaties scherpe analyses aan te bieden. Verhoogt ons bewustzijn naar wat we soms niet zien.

Piotr (De blauwe ridder). Expert in het inhalen van de stroom en improvisatie. Deelt zijn expertise door te zingen, te springen, te lachen, een grapje te maken. Geen enkele taalbarrière zal hem stoppen.

Bas (de koning). Expert in toewijding en onverwachte gekte. Deelt zijn expertise door altijd beschikbaar te zijn om te helpen, te ondersteunen, te organiseren, te vertalen. Tevens ons elke dag te verrassen met nieuwe trucs en personages die je je nooit zou kunnen voorstellen.

Rietje (De flamenca-danseres). Deskundige in mode en dansen. Deelt haar expertise door elke dinsdag met nieuwe kleurrijke outfits te komen en altijd de eerste te zijn om te dansen. Elke keer als je ergens heen gaat, neemt ze je mee naar het einde van de nacht.

Sumi (de prinses). Deskundige in onschuldig charmeren. Deelt haar expertise door elke nieuwkomer hartelijk te verwelkomen. Door met humor op acties te reageren. Te flirten met zoetheid. En te lachen met volledig hart.

Enno (de priester). Deskundige in het omarmen van onbeholpenheid. Deelt zijn expertise door zichzelf het meest enthousiast te vinden in uitdagende situaties. Geen faalangst, altijd klaar om te spelen en te dansen.

Zsófi -  (de gemene prinses). Expert in de poëzie van details. Deelt haar expertise door een oogje te hebben op vergeten woorden, voorwerpen, hoeken. Brengt een poëtische kijk op onze omgeving, verhalen en personages.

Olivia - (Blaky - de hond). Deskundige in het breken van het ijs en kruis schudden. Deelt haar expertise door altijd de groepsenergie met humor op te bouwen. Als de groep in vuur en vlam staat met kruis schudden, schudt ze altijd mee.

Alice - (de verteller). Deskundige in het hosten, verbinden en het verliezen van objecten. Deelt haar expertise door een veilige en warme ondergrond te bouwen voor het plezier dat er gaat gebeuren. Ze is de meester van de sleutel, ook al is ze deze al 3 keer kwijtgeraakt.

Abel (de componist). Expert in spelen. Deelt zijn expertise door te plagen, uit te dagen, te ondersteunen, te omhelzen, mee te dansen, te luisteren, te klinken. Zal ons altijd uitdagen door ons in zijn atmosferische en ritmische gemoedstoestanden te brengen.

Bereik: 
aantal   activiteit               aantal deelnemers   aantal bezoekers 
       
4 The magic transformers voorstelling - Welcome to the village 12 100 x 4
       
       
       
       

 

Wat maakt het project bijzonder?: 

- Wij als Moha zijn altijd geconfronteerd geweest met het moeten aanvinken van de vakjes voor de specifieke doelgroepen waar we ons op richten bij de verschillende financieringsaanvragen of die we moeten aangeven bij onze partnerorganisaties. Het kostte ons enige tijd om te begrijpen dat we niet binnen dezelfde categorieën denken. De mensen, die zich bij onze projecten aansluiten, verbinden zich niet door leeftijd, afkomst, sociale achtergrond of studieniveau (sommige mensen hebben nooit gestudeerd en anderen hebben een hoge graad), maar eerder door nieuwsgierigheid en door de verschillende ervaringen die ze in hun leven hadden. The Magic Transformers is het perfecte voorbeeld voor dergelijke verbindingen. Bijvoorbeeld: Piotr, een dakloze Poolse man die geen Nederlands of Engels spreekt, vindt bij Sunita, die een verstandelijke beperking heeft, de zorg en de steun die hij miste. Deze groep heeft niets gemeen als je ze eerst ziet, maar wanneer je hun wereld binnengaat, begin je deze sterke onzichtbare verbinding te voelen. Dat is wat dit project heel speciaal maakt.

-In het verlengde hiervan is The Magic Transformers dus meer dan alleen een performance. Het is een creatief ondersteuningsnet, waarin de deelnemers hun verborgen vaardigheden kunnen tonen en ontwikkelen. Daarom hebben we besloten dat de uitvoering vier dagen zal duren, zodat onze praktijk en ons proces zich publiekelijk ontvouwen en gezien en gedeeld kunnen worden met zo veel mogelijk mensen. Ook geven we nieuwe mensen de mogelijkheid om deel te nemen in het moment en om deel uit te maken van deze "wereld". We denken dat het een ongewone en onontdekte manier is om elkaar te ontmoeten.

- "We spelen als kinderen, maar wat we doen is magie, omdat het er toe doet. Dat is de reden waarom wij The Magic Transformers zijn." Deze zin is van een van onze deelnemers, Piotr, waarvan we denken dat ze heel goed samenvat de manier waarop we werken en hoe we geloven dat kleine, onopgemerkte dingen die soms niet serieus worden genomen, ons eigenlijk veel kunnen leren.

 

Getuigenissen van The magic transformers:

Alice: Als een van de facilitators van dit project, een rol die ik op me neem vanwege mijn vaardigheden als professionele artiest, zorg ik ervoor dat ik het bevraag als het nodig is en deel het met andere mensen die deze verantwoordelijkheid met mij willen nemen. Iets dat ik heel bijzonder vind met The Magic Transformers zijn de vele keren dat ik mezelf tijdens de repetities tegenkwam in onverwachte machtsdynamiek. Naast het faciliteren van ons werk ben ik voor alles een eenvoudige leerling. Ik leer van elke persoon die toetreedt en soms wens ik dat de verbazingwekkende en verrassende vermogens die in elk van deze repetities worden gedeeld, ook als waardevolle expertise in de rest van de samenleving worden erkend. Ik vraag me af hoe we vaardigheden waarderen? En ik merk dat ik verrast ben door de verschillende onverwachte vaardigheden die ik tegenkom door het werk dat ik doe met The Magic Transformers. Het erkennen van deze waarden maakt onze relaties in de groep heel bijzonder.

Bas: The magic transformers is een ontdekkingstocht van wat je als groep kan doen onder elkaar ongeacht wie je bent en waar je bent met elkaar. Het is een plek waar je je volledig kan uiten, waardoor je je ook veilig voelt omdat je volledig mag zijn wie je bent. The magic transformers beperkt zich niet tot zichzelf, maar nodigt de stad uit om te komen kijken en te genieten en zelfs mee te doen, omdat het de groepseigen veiligheid ook aan anderen aanbiedt. Hierdoor kent de groep geen grenzen en kan iedere vorm en grootte aannemen waardoor het een viering van het leven wordt.

Shallandra: The Magictransformators, is een veelzijdige voorstelling, waar het publiek actief bij betrokken wordt. Dit maakt dat het, een voorstelling voor mensen uit alle lagen van de bevolking. Wat dit initiatief zo mooi maakt, is dat ons gezelschap bestaat uit acteurs met en “zonder” beperking. Zo spelen wij bijvoorbeeld vaak op locaties die een inclusief beleid hanteren waar mensen met fysieke of andersoortige beperking goed uit te voeten kunnen.

Thea: Ik vind dat The magic transformers ons spelender wijs iets duidelijk probeert te maken ik heb er dan ook veel van geleerd

Kris: Moha teaches people that they are more talented and skillfull than what they think. They tought me personally that any of our positive, nice fantasy is possible to achieve if only we know it, if only we are aware of it.

Begroting: 

De subsidie van FCP besteden we voor:

  • Materiaal, decor en kostuum

  • Grafisch ontwerp en afdrukken

  • Een deel van de vrijwilligersvergoeding (het is belangrijk voor ons dat alle deelnemers een kleine vergoeding ontvangen voor hun hulp bij het maken van de show).

  • Honoraria gastkunstenaars (componist en choreograaf)

  • Een deel van honoraria projectbegeleiding

De rest wordt ondersteund door Gemeente Amsterdam West (huur repetitie ruimte, een deel van de vrijwilligersvergoeding), MOHA (catering en crew food en een deel van projectbegeleiding honorarium), Welkom to the village (Accommodatie en vervoer tijdens het festival, een deel van project begeleiding honorarium)

Locatie(s): 
Welcome to the village - Leeuwarden
Dacosta ontmoetings plek - Amsterdam

Uitslag Beslis mee

FCP34
max 50 / 2 van 2 gestemd
publiek50
max 50 / 102 gestemd
totaal84
75 is gehaald!
De stemperiode is voorbij.

Dit zijn de de opmerkingen en adviezen uit Denk Mee, aangevuld met de stem-motivatie van de adviseurs van FCP.
afbeelding van Alexander Klapwijk

Het Fonds beoordeelt een project op de criteria artistieke of inhoudelijke waarde, samenwerking en impact.

Jullie plan voor het maken van de voorstelling The Magic Transformers leest als een voortzetting van eerder gestarte activiteiten. Ik vroeg jullie daarom al wat er dan nieuw en vernieuwend was aan jullie plan. Dat is me inmiddels duidelijk. Door van een pilotproject nu echt een geheel te gaan maken, met een concreet doel (een voorstelling) en daarmee ook naar buiten te treden, krijgen jullie activiteiten nu richting. Het plan geeft voldoende vertrouwen in het organisatorische aspect. Het repetitieproces geeft al aan wat jullie sterkste punt is: de deelnemers staan volledig centraal. Dat dat juist deelnemers zijn ‘aan de rand van de samenleving’, maakt het des te bijzonderder. Jullie brengen het principe van ‘omdenken’ in de praktijk en zien kwaliteiten in eigenschappen van mensen, die anderen misschien eerder met scheve blikken bezien. Ik hoop dat jullie je in de toekomst blijven ontwikkelen en vernieuwen, en dat jullie ook anderen aan het omdenken weten te krijgen. Succes!

afbeelding van Giovanni Campbell

Het Fonds beoordeelt een project op de criteria artistieke of inhoudelijke waarde, samenwerking en impact.

Jullie presenteren een uitdagend plan voor een groep deelnemers met een verstandelijke beperking. De aanleiding is helder en biedt voldoende inhoudelijke aanknopingspunten. De aanvraag is het resultaat van een eerdere activiteit en je grijpt dit plan aan om nu ook hun creativiteit te prikkelen. De doelstellingen zijn goed uitgewerkt, waardoor ik voldoende zicht krijg op de kwaliteit van het project. Erg positief vind ik de wijze waarop je tot dit plan bent gekomen en voor de rol die je de deelnemers geeft in het voortraject. Door in het repetitie proces telkens één karakter centraal te stellen kun je met deze werkwijze op een passende wijze de diepte in gaan om de personages uit te werken. Spelen op een Fries festival zal zeker een impact op de deelnemers hebben en hun zichtbaarheid vergroten. Ook zijn jullie concreet over de inhoudelijke rol van de samenwerkingspartners.

Wel vraag ik me af of jullie op termijn ook op podia dichter in de buurt van de deelnemers kunnen spelen. Het lijkt me mooi als de achterban van de spelers het werk ook in een opgetuigde setting kan zien.

Concluderend verwacht ik dat dit traject voor alle belanghebbenden een waardevolle ervaring kan worden

afbeelding van Alice Pons

Ik heb geen news from de jijmaakthetmee team en vandaag is onze laast dag in de denkmee fase dus Ik denk dat ik waarschijnlijk naar de "beslis mee" moet gaan?

afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Alice,

Je kan inderdaad de aanvraag doen om naar de Beslis mee-fase te gaan, je aanvraag is duidelijk uitgewerkt. 

 

afbeelding van Alice Pons

Perfect. Dank je wel!

afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Alice,

Ik zie dat je je plan hebt aangevuld. Waar ik echter nog onvoldoende over lees, is wat er nieuw en vernieuwend is aan jullie plan. Uit je plan komt het beeld naar voren dat jullie doen wat jullie doen, door te zijn wie jullie zijn. Maar Jij Maakt Het Mee is er juist voor de vernieuwing, voor het 'jezelf opnieuw uitvinden'. Waar zit die vernieuwing in je plan? Dat komt op dit moment onvoldoende aan bod.

afbeelding van Alice Pons

Beste Alexander,

Ik zie dat we met onze plan alleen nog 3 dagen. Ik zou leuk het vinden om te weten als de plan nu klaar is of als er meer dingen zijn dat wij kunnen en moeten doorwerken.

Laat ons weten,

Best,

Alice

afbeelding van Alice Pons

Beste Alexander,

Wij hebben onze plan gewerkt. Het is een plan met verschillende layers, dus het is soms moeilijk om het op een duidelijke manier uit te leggen. Maar ik denk dat het nu langzaam dichterbij komt hoe we ons erover voelen. Wij kijken uit naar uw waarnemingen.

afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Alice,

Welkom terug bij Jij Maakt Het Mee. De komende weken denk ik als adviseur van het fonds met je mee over je project en op welke onderdelen het eventueel aangescherpt kan worden om tot een kansrijke aanvraag te komen.

Je hebt een behoorlijk complete aanvraag ingediend, mooi zo. Ik heb nog wel een paar vragen.

Allereerst ben ik benieuwd naar wat er nieuw en vernieuwend is aan jullie plan. Jij Maakt Het Mee is een regeling die geen reguliere activiteiten ondersteunt, en aangezien jullie al 5 jaar bestaan en voorstellingen maken, is voor ons belangrijk om te zien wat jullie nu anders gaan doen, waardoor de actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd op een vernieuwende manier wordt gestimuleerd.

Daarnaast ben ik benieuwd naar de samenwerkingen. Wij zijn bij een samenwerking op zoek naar de meerwaarde voor beide partijen. Je noemt alle deelnemers, maar dat zien wij niet als samenwerking. Kan je met die achtergrond nog eens goed naar dat gedeelte kijken?

Tot slot zou ik je willen vragen om nog wat meer in te gaan op het proces naar de voorstellingen toe: hoe vaak gaan jullie repeteren, hoe gaat dat repetitieproces in zn werk? etc. Voor ons is dat proces minstens zo belangrijk als de voorstellingen en wij zoeke juist in dat proces naar de vernieuwing en de meerwaarde. 

Succes!

afbeelding van Alice Pons

Beste Alexander, we hebben jouw feedback in onze aanvraag verwerkt. Graag horen we wat verder nog aangepast zou kunnen worden.

afbeelding van Alice Pons

Beste Alexander,

Sorry voor mijn laat reactie maar ik was tot nu op vakantie en ik heb alleen nu je bericht gezien.

Wij zijn nu terug en we zullen dieper met onze text werken. We zullen alles de komende dagen updaten in verband met je feedback!

Dank je veel!

(sorry mijn Nederland schrijven is niet perfect)