menu denk mee beslis mee maak mee

Kunst maakt de mens

Ouderen ontmoeten Van Gogh bij hen thuis

Vincent van GoghHuis
1 juni 2017 tot 31 december 2017

€7.700

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee
Login of registreer om dit project te volgen.

Ga direct naar de reacties

Kunst maakt de mens

Ouderen ontmoeten Van Gogh bij hen thuis

afbeelding van Eva Geene

Ingediend door:

Eva Geene

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Wat is de beste manier om de (kunst/deelname)drempel te verlagen?

Projectomschrijving: 

De outreach workshop Ouderen ontmoeten Van Gogh laat ouderen (70+) actief kennis maken met Vincent van Gogh. Via de kunst en het leven van Van Gogh (her)ontdekken ouderen hun talenten en vergoten zij hun sociale netwerk. Het project onderstreept het belang van kunst op het mentale, fysieke en sociale welzijn van ouderen. Uit onderzoek blijkt dat culturele participatie mensen weer mee laat doen en actief maakt, waardoor ook ziektes zoals dementie niet of later optreden. In 2014 zijn partners uit de wereld van kunst, zorg en welzijn een samenwerking aangegaan. Tot nu toe zijn meer dan 50 workshops uitgevoerd door vier kunstinstellingen met een link naar Van Gogh. Zo ook sinds 2016 vanuit het Van GoghHuis in Zundert de startworkshop. In no time waren de eerste zeven workshops volboekt. De reacties van de ouderen waren positief! Deze startworkshops werden gefinancierd vanuit de Lang Leve Kunst subsidie. Omdat er nog volop animo is in de regio Zundert en we heel graag de workshop willen uitbreiden met een verdiepingsaanbod van twee vervolglessen en uiteindelijk ook een museumbezoek. Doen we een beroep op 'jij maakt het mee'.  


afbeelding van Stefanie Weijsters

Beste Eva, beste Vincent van GoghHuis, welkom op Jij maakt het mee! Fijn dat jullie de weg naar dit online subsidieplatform gevonden hebben en je inzetten voor de cultuurdeelname van ouderen.

 

De komende periode denk ik graag met jullie mee en voorzie jullie van feedback, met name in het licht van de subsidieregeling.

 

Jullie hebben reeds de nodige ervaring opgedaan met dit project begrijp ik. Ik lees dan ook graag terug wat de (leer)opbrengsten van jullie ondernomen activiteiten zijn en hoe jullie deze gebruiken voor dit vervolg. Ook ben ik benieuwd hoe dit project zich onderscheid (in door)ontwikkeling van jullie eerdere activiteiten. Dit kan je uitwerken onder Bewerken - Meer projectinformatie.

 

Veel succes!