menu denk mee beslis mee maak mee

Je Gaat Zien! Soundtrack-Clip-Tournee

'Je Gaat Zien' is een film over de wereld van...

Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland
7 mei 2018 tot 6 mei 2019

€14.260

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

Je Gaat Zien! Soundtrack-Clip-Tournee

'Je Gaat Zien' is een film over de wereld van jonge rappers uit Kanaleneiland. Jongeren maken zelf de soundtrack bij deze film. Jongeren leren hun eigen teksten schrijven, beats maken, opnemen, afmixen, clip maken en optreden. Daarna volgt een tournee.

afbeelding van Mieke Franssen

Ingediend door:

Mieke Franssen

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
We zoeken nog mensen die kunnen meedenken of zelf iets aanbieden als mogelijke locaties voor de tournee buiten Utrecht

Wat ga je doen?: 

Jongeren barsten van het talent en inspiratie. Vaak bestaat er een eenzijdig beeld over hen gebaseerd op vooroordelen.

Met 'Je Gaat Zien - Soundtrack-Clip-Tournee' gaan Utrechtse jongeren hun eigen verhaal en ideeen omzetten in muziek, een clip en een tournee. Zo ontwikkelen zij hun talenten, bouwen ze podiumervaring en bekendheid op en leren door het zelf te doen ze wat er komt kijken bij het maken van zo'n productie.


afbeelding van Anne Arninkhof

Hoi Mieke, om de plannen verder uit te breiden klik je bovenan de projectpagina op het tabblad 'Bewerken' en vervolgens op 'Denk mee - meer projectinformatie'.

afbeelding van Mieke Franssen

Hai Anne,

Dank voor je reactie! We werken in dit project samen met jongeren tussen de 14 en 24 jaar die op relatief grote afstand staan tot de reguliere culturele instellingen. Waarin dit project zich onderscheidt is dat we niet eerder in een productie zowel (speel)film als muziek inzetten als middel voor jongeren om hun eigen verhaal te vertellen en hun eigen stijl en vorm daarin te ontwikkelen. Ook werkten we niet eerder aan de talentontwikkeling zowel voor als achter de schermen van een productie.

 

afbeelding van Anne Arninkhof

Beste Mieke, welkom op Jij maakt het mee! Als adviseur van het fonds denk ik de komende weken met je mee om de plannen verder aan te scherpen. Met Je Gaat Zien zetten jullie in op een breed talentontwikkelingstraject. Ik ben benieuwd hoe jullie alle disciplines in het traject onder gaan brengen, en met wie daarvoor wordt samengewerkt. En welke jongeren zijn jullie doelgroep? Het Cultuurhuis biedt natuurlijk al allerlei workshops aan, dus laat vooral ook zien wat dit traject nou echt onderscheidt. Ik lees graag meer!