menu denk mee beslis mee maak mee

Hear my Voice! een muziekproductie

Hoe omarm je het oude om plaats te maken voor...

Stichting KunstKlank
20 januari 2019 tot 17 maart 2019
erfgoed, fotografie, muziek
jongeren, ouderen, volwassenen, wijkbewoners
onze website / check facebook
€6.000

Dit project wil subsidie. Geef je stem! Denk mee Beslis mee Maak mee
FCP16
max 50 / 2 van 2 gestemd
publiek50
max 50 / 154 gestemd
totaal66
nog nodig9
De stemperiode is voorbij.
Het is niet meer mogelijk om te stemmen.

Ga direct naar de reacties

Hear my Voice! een muziekproductie

Hoe omarm je het oude om plaats te maken voor het nieuwe?

afbeelding van Stichting KunstKlank

Ingediend door:

Stichting KunstKlank

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Wij zoeken naar een vernieuwende marketing en PR strategie

Wat ga je doen?: 

HEAR MY VOICE

  1. De muziekproductie Hear my Voice! is het verhaal van de stem. De stem van authenticiteit en de stem van verbinding. Verbinding die plaats vindt tussen de inwoners van Noordwijk en Noordwijkerhout in het jaar van de gemeentelijke fusie in 2019. Hear my Voice! is eveneens het verhaal van het luisteren. Luisteren naar elkaar en naar díe mensen die niet vanzelfsprekend een stem hebben. Een muzikaal project waarin diverse culturen en generaties mee  zingen (11-91 jaar), begeleid door het Nationaal Kamermuziek Ensemble. Het koor wordt samengesteld uit de lokale bevolking van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Een muzikale ervaring die harten gaat raken en mensen verbindt op unieke erfgoedlocaties: de gerenoveerde kapel op het landgoed Sancta Maria op de grens van Noordwijk /Noordwijkerhout, en in het complex Meelfabriek 'De Sleutels' Leiden, gebouwd in 1896 naar ontwerp van W.C. Mulder. De keuze voor twee locaties brengt een verbinding tussen Stad en Kust tot stand.
  2. De locatie is essentieel voor de uitwerking. De centrale vraag ‘Hoe omarm je het oude om plaats te maken voor het nieuwe’ wordt gesteld aan de erfgoedlocatie die zoekt naar een nieuwe invulling. Deze vraag wordt eveneens gesteld aan de inwoners van het nieuwe Noordwijk. De muzikale zoektocht met nieuwe interpretaties van eeuwenoude muziek wordt versterkt door de unieke locaties.

  3. Hear my Voice! is het verhaal van de stem. De stem van de moeder (Stabat Mater), de drang je stem te laten horen, de stem van authenticiteit. Door te verbinden in samenzang krijgt de stem glans.Het verhaal van staan op afstand. Machteloos toe moeten zien, zoals de moeder die de klaagzang zingt bij het sterven van haar zoon.Het is een project dat geluid durft te maken en aandacht durft te vragen voor een werkelijkheid die iedere dag in het nieuws is.Centraal staat de uitvoering van het filmische werk van de componist Karl Jenkins, het Stabat Mater waarbij een grote groep zangers en musici kan participeren, een community art project.De muziekproductie bevat daarnaast werken van Dvorak, Sergei Rachmaninov, Ramirez, Bob Zimmerman.

  4. Vernieuwend is de indeling van de concertruimte met terapy zitzakken, een unieke kijk- en luisterbeleving. De voorstelling opent op theatrale wijze met Ademende Bamboekunst van Maria Blaisse. De historische locatie krijgt een nieuwe invulling, parallel hieraan laat muzikaal leider Herma van Piekeren het Stabat Mater van Jenkins met een nieuwe interpretatie horen. De klassieke uitvoering wordt aangevuld met technieken uit dit millenium.De jongeren  laten met hun eigen geluid een lichtheid klinken naar de oudere generatie met haar warme, ervaren klanken.Jenkins geeft een nieuwe interpretatie aan het Stabat Mater, de muziek is licht en helder, soms filmisch. Percussie instrumenten ondersteunen de muzikale compositie en er wordt gezongen in verschillende talen, engels, aramees, latijn, hebreeuws, grieks.Het koor beweegt zich door de ruimte, afgestemd op de akoustiek van de kapel en het ketelhuis.Hear my Voice! heeft een toegevoegde waarde voor professionele musici, jong talent en geschoolde zangers uit de regio, die elkaar zingend verbinden.Centraal staat de vraag: Hoe omarm je het oude om plaats te maken voor het nieuwe? 
  5. Jonge zangers vanaf 11 jaar vormen een onderdeel van het koor. De jonge zangers worden aangetrokken via de Kleynkoor Academy, de jeugdkoren uit Noordwijk en Noordwijkerhout. Muzikale gastcolleges worden gegeven door Herma van Piekeren op de basisscholen in Noordwijk en Noordwijkerhout, Northgo-college en Leeuwenhorst Teylingen College. Jong talent wordt gecast in samenwerking met Academy of Music and Performing Arts Fontys Tilburg en University of Arts Codarts Rotterdam. Jongeren krijgen een unieke gelegenheid om kennis te maken met oeroude muziek in een nieuwe bewerking.

  6. Het doel is om 2000 mensen te ontroeren en te verbinden door Hear my Voice! te beleven als publiek of deelnemer op een unieke locatie en om jong talent tot bloei te laten komen in samenwerking met professionals.
  7. Het creatieve proces van de zangers is veelomvattend: De koormuziek voor het Stabat Mater en Misa Criolla is oorspronkelijk geschreven voor 1 koor, orkest en enkele solisten. Herma van Piekeren, artistiek leider en dirigente, differentieert de muziek qua koorgrootte, waardoor een groter dynamisch geheel ontstaat.De compositie van het koor is samengesteld uit koordelen met hun eigen geluid: het totale koor, een ensemble van zeer gevorderde zangers, solisten en een jongerenensemble (12-18 jaar) met een klank die als een diamantje in de koorklank wordt gemengd.Het koor bestaat uit projectkoorleden uit Noordwijk en omgeving, koorleden uit bestaande koren zoals Schola Gregoriana en Capella, jongeren tussen de 12 en 18 jaar die opgeleid zijn aan de Kleynkoor Academy, eindexamenkandidaten van Northgo College en Leeuwenhorst College, studenten conservatorium Codarts Rotterdam en Fontys Tilburg.Tijdens de workshop A-Meezing Middag 8 november hebben zangers gewerkt aan de basisvaardigheden zang en een deel heeft zich aangemeld voor het projectkoor Hear my Vocie!Het Stabat Mater van Jenkins is de grond waarop Hear my Voice! wordt gebouwd. Musicus en dirigent Rens Tienstra voegt een gregoriaanse muziekinterpretatie van het Stabat Mater toe. Soliste Aleksandra Popovska, gespecialiseerd in de muziek uit de Balkan neemt de koorleden mee in de oorsprong van de volksmuziek uit Oost Europa.Het koor repeteert op locatie waar artistiek leider Herma van Piekeren een compositie maakt van klank en beweging, gebruik makend van de akoestiek van de ruimte.Het projectkoor beschikt voorafgaande aan de repetities, die starten in januari 2019, over de koorpartijen om vooraf de muziek thuis in te studeren. Twee studenten van conservatoria zingen oefenbanden per partij in als studiemateriaal voor de koorleden. Het huidige beschikbare oefenmateriaal van het Stabat Mater is van onvoldoende kwaliteit en voldoet niet aan onze eisen.In de repetitieperioden worden er zanglessen in groepsvorm aangeboden ter ondersteuning. De jongeren van de Kleynkoor Academy volgen een apart traject op de maandagavonden, een opleiding in samenzang en het theatraal brengen van de composities door gediplomeerde docenten. Een muziekdocent verbonden aan de middelbare school geeft een workshop ‘Noten leren lezen ‘vanuit de praktijk .

 

 

 

Hoe ga je te werk?: 

De muziekproductie Hear my Voice! is het verhaal van de stem. De stem van authenticiteit en de stem van verbinding. Verbinding tussen de inwoners van Noordwijk en Noordwijkerhout in het jaar van de gemeentelijke fusie in 2019.

Hear my Voice! is eveneens het verhaal van het luisteren. Luisteren naar elkaar en naar díe mensen die niet vanzelfsprekend een stem hebben.

Een muzikaal project waarin diverse culturen en generaties mee  zingen (11-91 jaar), begeleid door het Nationaal Kamermuziek Ensemble. Het koor wordt samengesteld uit de lokale bevolking, uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Met als doel verbinding te maken tussen mensen door klank en beeld.

Een muzikale ervaring die harten gaat raken en mensen verbindt op unieke erfgoedlocaties: de gerenoveerde kapel op het landgoed Sancta Maria op de grens van Noordwijk en Noordwijkerhout, en in het complex Meelfabriek 'De Sleutels' Leiden, gebouwd in 1896 naar ontwerp van W.C. Mulder.

KunstKlank brengt binnen dit project amateurs, professionals en jong talent samen.

Vernieuwend is de indeling van de concertruimte met terapy zitzakken, een unieke kijk- en luisterbeleving en de nieuwe interpretatie van het oude Stabat Mater. Tijdens het koorrepetitieproces wordt gezocht naar een unieke klank door beweging en samenstelling van het koor. 

Naast het bijwonen van de muziekproductie heeft het publiek ook de mogelijkheid de erfgoedlocaties (Sancta Maria en De Meelfabriek)  met een gids te bezoeken. Hiervoor worden arrangementen samengesteld.

Bewegende bamboekunst van Maria Blaisse en fotografische projecties versterken de stemmen.

Speeldata: 8-9-10 maart & 15-16-17 maart 2019

Met wie werk je samen?: 

Ontwikkelingscombinatie Landgoed Sancta Maria - faciliteren erfgoedlocatie + marketing

De Meelfabriek Leiden - faciliteren erfgoedlocatie + marketing

Stichting Calorama Everwijn Taets van Amerongen + opslag materialen

Kleynkoor Academy - opleiding jong zangtalent

Fontys Academy of Music and Performing Arts Tilburg - participatie conservatoriumstudenten-

Codarts University of the Arts Rotterdam - participatie conservatoriumstudenten

Stichting De Oude Dorpskern - historische erfgoed achtergronden

Genootschap Oud Noordwijk - historische erfgoed achtergronden

Parochie Sint Maarten - beschikbaar stellen repetitieruimte

Ondernemers Noordwijk en Noordwijkerhout - sponsoring

VVV Noordwijkerhout en VVV Noordwijk - marketing en communicatie, verkoop tickets

Noordwijk Ticket - ticketverkoop

Bollenbedrijven Noordwijkerhout / Noordwijk - sponsoring

Noordwijk Marketing - marketing en communicatie, arrangementen

Theater de Muze -verkoop tickets

Het Cultuurcafé - verkoop tickets

Grand Hotel Huis ter Duin - arrangementen

De Baak Seaside Trainingscentrum - arrangementen

Northgo College & Leeuwenhorst college - deelname muziekstudenten, eindexamenparticipatie, workshops

Wat is verder van belang om te weten?: 

KunstKlank heeft afgelopen jaar een Talentenfonds in het leven geroepen: Podium voor de Toekomst. Een fonds om talenten uit Noordwijk en omgeving door samenwerking met professionals binnen KunstKlank tot bloei te laten komen.

Al sinds de oprichting van KunstKlank hebben jonge talenten een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling en uitvoering van de succesvolle KunstKlank projecten; meerderen van hen hebben inmiddels een loopbaan in de kunsten en een aantal is nationaal en ook internationaal bekende professional.

KunstKlank is een uitstekend platform gebleken om die lokale talenten te stimuleren zich verder te ontwikkelen, en deze bijdrage aan de gemeenschap willen we met kracht continueren. Het fonds wordt gedragen door tot nu toe ruim 50 deelnemers uit Noordwijk en omgeving die het jonge talent een warm hart toedragen en zich voor 5 jaar financieel verbinden aan Podium voor de Toekomst.

Bereik: 
aantal   activiteit               aantal deelnemers   aantal bezoekers 
5 muziekproductie Hear my Voice! locatie Sancta Maria Noordwijk 140 1500
5 muziekproductie Hear my Voice! locatie Meelfabriek Leiden 120 500
       
       
       
       

 

Wat maakt het project bijzonder?: 

Hear my Voice! wordt uitgevoerd en georganiseerd in Noordwijk, Noordwijkerhout, De Zilk en Leiden door Stichting KunstKlank gevestigd te Noordwijk, aan de vooravond van de fusie.

KunstKlank heeft tot doel om in haar vernieuwende projecten niet professioneel talent uit de regio samen te brengen met professionele kunstenaars om zo boven zichzelf uit te laten stijgen.

Jong talent in opleiding wordt aangetrokken en middels gastcolleges worden jongeren uit Noordwijk en Noordwijkerhout bij Hear my Voice! betrokken.

De ruim 100 vrijwilligers, verbonden aan KunstKlank, zijn de basis voor de KunstKlank producties en komen in aanraking met hun nieuwe dorpsgenoten en cultuur.

KunstKlank wil met deze muziekproductie zangers uit Noordwijk en omgeving enthousiasmeren om op projectbasis verbinding te zoeken door samen te zingen op een unieke locatie. Daarnaast motiveren wij inwoners van Noordwijk en wijde omgeving om muziek en kunst te ervaren op deze bijzondere erfgoedlocaties.

De voorstellingen vinden meestal plaats buiten de reguliere theaters. Voor Hear my Voice! is gekozen voor de erfgoedlocaties Sancta Maria op de grens tussen Noordwijk en Noordwijkerhout en De Meelfabriek in Leiden. Beide erfgoedlocaties zijn in ontwikkeling en zoeken naar een nieuwe bestemming, een proces waarbij KunstKlank de aftrap geeft.

Begroting: 

De totale begroting is € 95.700 Het grootste deel van de begroting zijn de gages van de solisten en het orkest, de professionele musici. Er wordt gewerkt met een orkest bestaande uit 18 orkestleden, 4 solisten en een groot koor, om 100 zangers de gelegenheid te geven te participeren in dit community art project.

De begroting is gesplitst in locatie Noordwijk en locatie Leiden.

1/3 van de benodigde financiën wordt door KunstKlank zelf gegenereerd middels verkoop tickets en catering. Voor de overige financiën staat de gemeente Noordwijk garant (voor de locatie Noordwijk) en zijn fondsen en sponsoren benaderd. 

De FCP bijdrage is noodzakelijk om ruim 100 musici te laten deelnemen aan deze verbindende muziekproductie in samenwerking met professionele musici en  beeldend kunstenaars op unieke erfgoedlocaties.

Het door KunstKlank opgerichte Fonds Podium voor de Toekomst financiert in deze productie de jonge talenten.

Locatie(s): 
Landgoed Sancta Maria Noordwijk
Complex Meelfabriek De Sleutels Leiden
Dit zijn de de opmerkingen en adviezen uit Denk Mee, aangevuld met de stem-motivatie van de adviseurs van FCP.
afbeelding van Giovanni Campbell

Het Fonds beoordeelt een project op de criteria artistieke of inhoudelijke waarde, samenwerking en impact.

Met dit ambitieuze plan willen jullie een grootse muziekvoorstelling realiseren waarbij je verschillende groepen betrekt uit de omgeving Noordwijk. Jullie zijn hiervoor op zoek gegaan naar partijen die de organisatorische kwaliteit mede kunnen ondersteunen. De uitgangspunten van de voorstelling zijn helder, maar de invulling van jullie opzet roept echter nog wat vragen en opmerkingen op. 

De aanvraag is uitgebreid waarin jullie redelijk wat onderdelen benoemen, maar hierdoor verliest het plan focus. Ook beschrijven jullie een vrij traditionele opzet. Er worden in het land al regelmatig muziekvoorstellingen georganiseerd die met ondersteuning van professionals de amateurkunst grootschalig willen tonen. Ook vinden al vaker uitwisselingen plaats met andere dan de gebruikelijke deelnemersgroepen en disciplines. De vernieuwing die je benoemt betreffen met name aspecten die betrekking hebben op de locatie en de indeling ervan. De wijze waarop jullie op zoek gaan naar werkwijzen die de inhoudelijke vernieuwing stimuleren is echter maar op hoofdlijnen uitgewerkt. Hierdoor is het onduidelijk welke nieuwe ontwikkeling wordt nagestreefd voor de beoefenaars. Zij gaan de stukken repeteren en mogen hun eigen muzikale inbreng leveren, maar hoe er gedurende het creatieve proces een uitdagende uitwisseling tot stand komt is onderbelicht gebleven.

Ook wat betreft partners die de amateurs na afloop van de voorstelling mede kunnen ondersteunen is jullie toelichting summier. De duurzame verbinding die je voor de vrijetijdsbeoefenaars beoogt overtuigd daarom nog te weinig.

Concluderend had de innovatieve kracht van de opzet scherper geduid mogen worden en zijn de mogelijkheden om tot nieuwe en blijvende verbindingen te komen onbenut gebleven. Op basis hiervan sluit de aanvraag in de beschreven opzet onvoldoende aan bij de doelstellingen van Jij maakt het mee.

afbeelding van Caro Burggraaf

Het Fonds beoordeelt een project op de criteria artistieke of inhoudelijke waarde, samenwerking en impact.

In het licht van een gemeentelijke fusie in 2019, wil Stichting Kunstklank de muziekproductie Hear my Voice! ontwikkelen. Het is een mooie insteek om de inwoners van deze gemeenten door middel van zang en muziek met elkaar te verbinden, helaas sluit het project minder goed aan bij de doelstelling en bijbehorende criteria van deze regeling. Via Jij Maakt Het Mee worden experimentele projecten ondersteund die bijdragen aan de vernieuwing van de cultuurbeoefening in de vrije tijd.

Hear my Voice! bevat een hoop verschillende elementen die zullen bijdragen aan de uitvoering van een bijzondere muziekproductie. Echter, de wijze waarop er samen met de deelnemers wordt toegewerkt naar de realisatie van de muziekproductie, is in dit plan te weinig uitgewerkt. Zo worden er elementen van het creatieve proces van de deelnemers benoemd, maar wordt er weinig inzicht gegeven op welke manier dit voor de verschillende groepen deelnemers bijdraagt aan hun artistieke ontwikkeling. Daarbij wordt onvoldoende toegelicht op welke wijze de deelnemers worden begeleid en welke uitwisseling er tussen de professionals en deelnemers plaatsvindt. Hoewel de verbinding tussen de deelnemers in deze muziekproductie centraal staat, komt in het plan niet naar voren hoe deze verbinding in de realisatie van dit project inhoudelijk vorm krijgt. Een concrete planning ontbreekt. De samenwerking met de erfgoedlocaties is interessant, ook de vraag die hierbij wordt gesteld is prikkelend. Echter, het wordt in het plan niet duidelijk hoe er een vervolg wordt gegeven aan het antwoord op deze vraag, de manier waarop dit zal bijdragen aan het vinden van een nieuwe invulling van de erfgoedlocaties. Daarbij blijft de inhoudelijke meerwaarde van de overige omschreven samenwerkingen onderbelicht. Het is te waarderen dat jullie (middels dit platform) hard hebben gewerkt aan jullie plan, maar helaas scoort het plan op de verschillende criteria te laag.

afbeelding van Joop van van Liere

Dag Martha,
 
Er is duidelijk hard gewerkt aan het projectplan Vooral de samenwerking komt goed uit de verf. Fijn ook dat de meedenkvraag een antwoord heeft opgeleverd. Is er voldoende aandacht voor vernieuwing en experiment in de zin van risico, deelnemersinitiatief en duurzaam effect denk je? Voorziet het project in een vernieuwende follow up voor amateurs die aanhaken? Zie dit vooral als een laatste uitnodiging tot het plaatsen van puntjes op de i.

afbeelding van Stichting KunstKlank

Beste Caro en Joop, de afgelopen weken is met jullie adviezen hard gewerkt aan het projectplan Hear my Voice!  Het plan is aangepast om helderder te verwoorden wat onze missie is met Hear my Voice. Onze eerste vraag hoe zetten we het project in de markt middels een gefundeerd communicatie en PR plan wordt grotendeels opgevangen door de samenwerking met de erfgoedlocaties, die professionele marketing afdelingen tot hun beschikking hebben.

graag hoor ik jullie commentaar, Martha

afbeelding van Caro Burggraaf

Beste Martha,

Bedankt voor de aanvullingen van het plan hier op JMHM. Zou je nog wat meer informatie kunnen geven over het creatieve proces van de deelnemers (zangers) om tot de voorstelling te komen? Wat is vernieuwend aan de werkwijze waarmee de deelnemers worden voorbereid op het gezamenlijk zingen in Hear my Voice? Dat lees ik nu nog te weinig terug.

afbeelding van Caro Burggraaf

Beste Martha,

Jij Maakt Het Mee is een openbaar platform. We kunnen daarom het PDF van het projectplan niet beoordelen, omdat deze als apart document geüpload is en daardoor niet publiek inzichtelijk. Deze uploadfunctie is alleen bedoeld voor de begroting. De informatie over jullie project op Jij Maakt Het Mee is nu nog te beknopt om voor ons te kunnen beoordelen. Je kunt de informatie uit jullie projectplan toevoegen in de hiervoor bestemde invulvelden, waar ik al eerder naar heb verwezen.

Ik heb het projectplan wel even snel doorgekeken en wil jullie een aantal punten meegeven, mochten jullie je aanvraag hier op Jij Maakt Het Mee aanvullen met extra informatie. Allereerst wil ik jullie vragen nog eens naar de eerdere vragen en tips te kijken die we jullie in de chat hebben meegegeven. Daarop aanvullend valt het mij op dat in jullie project de nadruk vooral lijkt te liggen op het leggen van de verbinding tussen de inwoners van de twee gemeenten. Dat is op zichzelf wel waardevol, maar Jij Maakt Het Mee heeft andere doelstellingen. Een van de belangrijkste daarvan is de vernieuwing van cultuurbeoefening in de vrije tijd. En daar ontbreekt het in jullie plan nu nog wel aan. Ik lees in jullie informatie op Jij Maakt Het Mee wel over voor jullie vernieuwende elementen, zoals de terapy zitzakken, maar die hebben niet zo zeer betrekking op de vernieuwing van cultuurbeoefening. Jullie stichting bestaat al twintig jaar en richt zich primair op het versterken van het culturele klimaat van Noordwijk en het nieuwe Noordwijk. Wat maakt dit project anders dan jullie eerdere projecten? Hoe draagt dit project, anders dan jullie tot nu toe al met jullie projecten hebben gedaan, bij aan de versterking van het cultuurklimaat in deze regio en aan de creatieve ontwikkeling van de deelnemers aan het project? Dit is belangrijk, want Jij Maakt Het Mee ondersteunt geen reguliere activiteiten.

afbeelding van Joop van van Liere

Dag Martha,

Het is de bedoeling dat je plan links in beeld tot ontwikkeling komt, passend bij de criteria die Jijmaakthetmee op deze site stipuleert en op basis van coaching en advies in dat kader in deze chat. Elementen uit de chat zien we daarom graag terug in jullie ontwikkelingsinitiatief links in beeld.

Ik zie weinig chatactiviteit en ook geen verandering of aanvulling in het plan en vindt op dit moment daardoor geen duidelijke aangrijpingspunten voor andere tips dan ik eerder aan de hand deed. 

Misschien is het goed eens een aantal succesvolle projecten door te lezen om een idee te krijgen van wat Jijmaakthetmee verwacht van een project in ontwikkeling qua criteria, doel, proces, richting en impact online.

afbeelding van Stichting KunstKlank

Caro en Joop willen jullie ook meedenken in het communicatieplan? Het promotie en communicatieplan heb ik geupload/ Bestaan er promotie formats?

Martha

afbeelding van Stichting KunstKlank

Beste Caro, ondertussen zijn wij al een stuk gevorderd met het project Hear my Voice! Het projectplan, het communicatieplan en de begroting zal ik uploaden. Wij zijn druk bezig geweest met het locatieonderzoek, wat nu afgerond is. Hear my Voice! wordt uitgevoerd op 2 erfgoedlocaties in ontwikkeling. KunstKank zal als eerste haar productie op beide locaties uitvoeren. Een spannend traject dat wellicht uitmondt in een nieuwe bestemming van deze locaties.

Ik hoor graag je commentaar op het projectplan Caro!

 

martha

afbeelding van Caro Burggraaf

Beste Martha,

Goed om te zien dat jullie de startdatum hebben aangepast naar 20 januari.

Jullie zijn nu ongeveer op de helft van de denkmee-fase. Ik zie dat jullie het plan nog niet verder hebben aangevuld en/of aangepast, en dat een begroting nog ontbreekt. Zoals eerder toegelicht, vind je via het tabblad ‘bewerken’-> ‘denk mee (meer projectinformatie)’ extra invulvelden en de mogelijkheid om een begroting te uploaden.

Via deze invulvelden kan je onder meer aangeven uit welke activiteiten jullie project nu precies bestaat, hoe de samenwerking tussen de beide partijen er uitziet en is er ruimte om de concrete details over de inhoud en opzet (werkwijze) van het project toe te lichten. Zoals in de chat te lezen is, is Jij Maakt Het Mee bedoeld voor experimentele projecten die bijdragen aan de vernieuwing van de cultuurbeoefening in de vrije tijd. Ook hierover zou ik graag wat meer willen lezen m.b.t jullie project, wat is nu precies vernieuwend? Jullie benoemen wel dat er een aantal experimentele elementen zijn, maar deze zijn nog niet nader uitgewerkt.

afbeelding van Stichting KunstKlank

Beste Caro, dank voor je reactie. Vanaf 20 januari starten de repetities voor de koorleden. Vanaf 4 november tijdens de A-Meezingdag maken wij koorleden enthousiast voor Hear my Voice! De data in december die op de site genoemd worden worden gebruikt als brainstormsessies met de deelnemers. ik heb de data in de aanvraag veranderd. Handige tip!

hartelijke groet Martha 

 

afbeelding van Caro Burggraaf

Beste Martha,

Als startdatum van het project rekenen wij het moment waarop de deelnemers voor het eerst aan de activiteiten deelnemen, bijvoorbeeld het moment dat de repetities van start gaan. Op jullie website zie ik dat de repetities voor de muziekproductie al eerder dan 8 maart zullen starten, de datum die nu is aangegeven in de projectinformatie hier op Jij Maakt Het Mee. Om een aanvraag op Jij Maakt Het Mee te kunnen doen moet je startdatum minimaal 12 weken en maximaal 6 maanden na je aanmelding op het platform liggen.

afbeelding van Caro Burggraaf

Nog even ter aanvulling: je zou de datum van het project dus eventueel kunnen aanpassen naar de feitelijke startdatum, deze datum moet wel minimaal twaalf weken later liggen dan het moment waarop deze aanvraag op het platform is aangemeld.

Ook wil ik jullie er graag op wijzen, dat we bij het beoordelen aan het einde van de denk-mee fase alleen kijken naar de tekst in de linkerkolom. Vragen en opmerkingen zien we graag in de chat, maar verwerk je aanpassingen en toevoegingen aan het plan uiteindelijk wel in de tekst aan de linkerkant. Via het tabblad ‘bewerken’-> ‘denk mee (meer projectinformatie)’ vind je extra invulvelden.

afbeelding van Joop van van Liere

Dag Martha,

Fijn dat jullie de meedenktip om de criteria voor een succesvolle aanvraag op dit platform te delen met musici, zangers en beeldend kunstenaars in praktijk brengen.

Deze criteria zijn namelijk absoluut voorwaardelijk en doorslaggevend voor het oordeel van adviseurs of een project door kan naar de beslisfase.

Als het om het experiment gaat is het belangrijk dat je aangeeft welke risico's je neemt; wat er mis kan gaan zonder steun. Bottom-up kan blijken uit een tekst over het ontstaan van initiatief of bijdragen van deelnemers/betrokkenen in de chat. Welke reële duurzame impact verwacht je te creëren voor amateurs in hun vrije tijd? Dus ook nadat het project zijn uitvoering heeft gehad? Wat is er precies vernieuwend aan?

Wat je vraag over de tweede tip betreft denk ik aan de periode waarin ik zelf als aanvrager deelnemers aan mijn project heb gevraagd op de chat te reageren; mee te denken. Andersom plaatste ik op de website en social media van mijn project fragmenten uit de chat. Als nieuwsitem en als opwarmer voor het geval mijn project in de beslisfase zou komen.

Voor nu nog de tip echt een aantal projecten door te lezen die door mochten naar de beslisfase. Veel projecten halen dat namelijk niet omdat zij niet of onvoldoende aan de criteria voldoen.

Ik zie je/jullie reactie(s) graag tegemoet in deze chat. 

afbeelding van Stichting KunstKlank

Beste Caro en Joop, dank voor jullie reacties! Onze artistiek leider Herma van Piekeren heeft haar visie verwoord:

Een project dat harten wil raken , dat uitdrukking geeft aan wat er in de wereld niet gezegd wordt. Een project dat aandacht durft te vragen voor een werkelijkheid die iedere dag in het nieuws is, losgekoppeld van formele herinneringsdagen. De finale is gericht op de immer aanwezige hoop, onlosmakelijk verbonden met welk lijden dan ook. Het accent van Hear my Voice! ligt op de menselijke stem in al haar emoties. Verklankt in verschillende talen. Het gaat om de grootst mogelijke zeggingskracht te bewerkstelligen, waardoor participanten en publiek zich gehoord en verstaan weten. Ons doel is hen te verbinden. Wij mobiliseren de uitvoerenden grotendeels uit de lokale bevolking. Het selectiecriterium voor deelname is diversiteit. Wij selecteren instrumentalisten op hun vermogen om gevoeligheid in hun spel te leggen. Wij kiezen bijzondere erfgoedlocaties waar binnen de historische bagage gezocht wordt naar invullingen van gebruik. Kortom een beleving waarbij een beroep gedaan wordt op je luister- en invoelingsvermogen.

Zondag 4 november organiseren wij de A-MEEZING dag, een workshop zingen voor iedereen die houdt van zingen of zingen wil ontdekken. De belangstelling is al groot, alsmede de aanmeldingen voor het projectkoor voor Hear my Voice!

De samenwerking met de locaties (Sancta Maria Noordwijk en Meelfabriek Leiden) is productief. De historie van beide locaties en de nieuwe bestemmingen in 2019 zijn een schitterend uitgangspunt en bieden ruimte tot creatief denken.

Goede tip om musici, zangers en beeldend kunstenaars mee te laten denken in de criteria: experiment, bottom-up en duurzame vernieuwing in de cultuurbeoefening door amateurs in de vrije tijd.

Tweede goede tip om betrokkenen mee te laten denken via social media. Stel je een besloten facebook groep voor Joop of zijn er andere opties?
 

Martha Baalbergen, contactpersoon KunstKlank

 

Pagina's