menu denk mee beslis mee maak mee

Goud Delven

Het culturele goud van Delft

Cooperatie De VAK, Centrum voor de kunsten Delft
28 januari 2019 tot 14 juli 2019

€3.500

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

Goud Delven

Het culturele goud van Delft

afbeelding van Niels Janssen

Ingediend door:

Niels Janssen

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Hoe zorgen we voor zoveel mogelijk interactie met toevallige passanten? De voorstelling wekt de indruk buiten plaats te vinden door de lokatie (een voormalige binnenplaats met een glazen plafond), maar is niet heel zichtbaar.

Wat ga je doen?: 

De productie bestaat uit een aantal scènes (sfeerbeelden) gebaseerd op verhalen over de Gouden Eeuw (literatuur) die worden uitgebeeld, gespeeld, geprojecteerd en bezongen op een intieme locatie in het centrum van Delft. Deze locatie is het decor én wordt optimaal en inventief benut. Bezoekers en toevallige passanten worden aan de hand van een creatief schouwspel met prachtige koorzang meegenomen naar de Gouden Eeuw, met een eigentijdse twist.De scènes zijn gebaseerd op een passage uit een roman/verhaal over de Gouden Eeuw. De drie scènes worden gespeeld/verbeeld door drie verschillende groepen amateurs (een groep jongeren, een groep volwassenen en een groep senioren) met in elk stuk de integratie van een ander koor. De koren zullen ieder een muziekstuk of lied uit de Gouden Eeuw zingen (bewerkt/geïnterpreteerd/in een modern jasje). De drie scènes, die elk niet langer dan 15 minuten duren, spelen zich af in hetzelfde hofje of steegje of gebouw. De scènes volgen elkaar op en dat een aantal keer op dezelfde dag.

Het projectplan is een initiatief van De Vak in samenwerking met kunstprofessionals, culturele partners en zal mede door een grote groep Delftse amateurs worden uitgevoerd. Met dit project laat De Vak haar functie als cultuurloket zien: voor amateurs én professionals, voor verenigingen en andere Delftse culturele instellingen. De Vak is een ondernemende coöperatie bestaande uit meer dan 90 kunstprofessionals die lessen, cursussen, presentaties en voorstellingen verzorgen: deze Vak-kennis mag niet ontbreken tijdens ‘Delft & de Gouden Eeuw’!

 


afbeelding van Giovanni Campbell

Welkom bij JMHM. De komende weken denk ik met je mee over het project en op welke onderdelen het eventueel aangescherpt kan worden om tot een kansrijke aanvraag te komen.
Op dit platform ondersteunen we uitdagende vormen die de actieve cultuurbeoefening in de vrije tijd op een uitdagende en duurzame manier willen stimuleren. We stellen daarbij ook het creatieve proces en wijze van samenwerking centraal. Je presenteert een enthousiast plan waarin je enerzijds met amateurs aan een optreden werkt en anderzijds zoek je manieren om passanten aan te trekken.

De uitgangspunten zijn helder. Op dit platform richten we ons vooral op het creatieve proces dat de spelers doormaken en hoe zij daar ook al in een voortraject bij worden betrokken. Voor de aanvraag op JMHM zal ik daarom met name hierop meer toelichting willen lezen.

Hoe hebben jullie het repetitieproces ingericht en brengen jullie gedurende deze periode ook al de disciplines samen?

Zou je ook het potentieel van de spelers kunnen benutten in het komen tot ideeën voor het bereiken van de passanten?

Veel succes met de verdere uitwerking van het plan.

Heb je hier nog vragen over?

afbeelding van Niels Janssen

Ha Niels,

Antwoord op de hulpvraag: zang/muziek buiten de poorten van Prinsenhof (eventueel 1 extra koor (klein koor) als onderdeel van het project. De reggiseur verzint vast wel iets wat bij het verhaal past en een link van buiten naar binnen / route. Er zijn programmaboekjes wat ook de flyers zijn, wellicht bij de ingang verkrijgbaar.