menu denk mee beslis mee maak mee

The Gift of Life

Vernieuwende combinaties rondom kerstrepertoire...

Provinciale Brassband Groningen / Kamerkoor Dualis
22 december 2018 tot 23 december 2018

€5.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

The Gift of Life

Vernieuwende combinaties rondom kerstrepertoire - Koor en Brassband

afbeelding van Frank Bos

Ingediend door:

Frank Bos

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Graag ontvang ik informatie over de kans van welslagen c.q. het subsidiabele karakter van dit plan. Een uitgebreid projectplan in PDF is beschikbaar.

Wat ga je doen?: 

Achtergrond

De traditie om in de Kersttijd koor- en kopermuziek te combineren, is terug te voeren naar het Engeland van de Middeleeuwen. Sinds die tijd zoeken reeds koren en koperblazers de samenwerking op om het Kerstverhaal op muzikale wijze over te brengen.

Na de zeer succesvolle samenwerking tussen Kamerkoor Dualis en de Provinciale Brassband Groningen in 2015, slaan deze partijen ook dit jaar weer de handen ineen om deze traditie in ere te houden, maar ook om een nieuwe dimensie toe te voegen aan het traditionele kerstconcert.

Muzikale excellentie

Zowel Kamerkoor Dualis als de Provinciale Brassband Groningen acteren op het allerhoogste niveau van de Nederlandse amateurmuziekwereld. Door de kwaliteiten van beide ensembles en haar dirigenten te combineren, staat dit project garant voor concerten van absolute wereldklasse.

Bovendien worden met dit project grensoverschrijdende samenwerkingen opgezocht, die leiden tot verrassende combinaties en vernieuwende klankkleuren. Zo zullen gedurende de concerten solisten en dirigenten worden uitgewisseld tussen beide ensembles en worden, speciaal voor het project, een aantal nieuwe bewerkingen geschreven van bekende en minder bekende werken.

Vernieuwend en toegankelijk

Eén van de speerpunten van dit project is het ten gehore brengen van nieuwe muziek voor koor, brassband alsook de combinatie van beiden. Hiertoe hebben de artistieke commissies vanuit beide ensembles een gezamenlijke programmering samengesteld, waarin de combinatie tussen koor en brassband de rode draad vormt. Diverse werken zullen speciaal voor dit project bewerkt worden, waarmee een aantal wereldpremières de revue zullen passeren.

Hiernaast zullen beide ensembles het publiek laten genieten met minder bekende en bekende werken passend bij de Kersttijd. Hierbij is een prachtige balans gevonden tussen de programmering voor beide ensembles afzonderlijk, maar wordt er ook nadrukkelijk de samenwerking opgezocht.

Deze uitgebalanceerde programmering zorgt voor een laagdrempelig geheel. Door de nieuwe klanken en combinaties te combineren met bekendere werken zijn de concerten aansprekend voor een breed publiek.


afbeelding van Caro Burggraaf

Beste Frank,

Jullie hebben nu nog een week in de denk-mee fase.

Ik zie dat jullie hebben aangeven dat het project zal plaatsvinden op 22 en 23 december. Uit het affiche dat jullie hebben geüpload maak ik op dat dit de data zijn waarop het concert zal worden uitgevoerd. Als startdatum van het project rekenen wij echter de datum waarop de deelnemers voor het eerst deelnemen, zoals bijvoorbeeld via repetities voorafgaande aan een concert. Kunnen jullie al wat meer inzicht gegeven hoe dat bij jullie project zit? Ook middels een (sluitende) begroting? Om een aanvraag op JMHM te kunnen doen moet je startdatum namelijk minimaal 12 weken en maximaal 6 maanden na je aanmelding op het platform liggen.

afbeelding van Joop van van Liere

Dag Frank,

Deze chat is nadrukkelijk bedoeld om de ontwikkeling  van het plan te kunnen volgen. Als dat achter de schermen gebeurt zijn er weinig aangrijpingspunten om advies of coaching te bieden en binnen de termijn van de meedenkfase  je plan klaar te helpen stomen voor de beslisfase.

  

afbeelding van Frank Bos

Hallo allen,

Achter de schermen zijn we druk bezig met het verwerken van het commentaar! Een update volgt z.s.m.!

Groeten, Frank

afbeelding van Caro Burggraaf

Beste Frank,

jullie zitten midden in de denk mee-fase, het blijft echter best stil op deze pagina. Gaat alles goed daar achter de schermen? Kunnen jullie aan de slag met onze vragen en tips?

afbeelding van Joop van van Liere

Dag Frank,

In de komende weken waarin je je plan - dat uiteindelijk door de adviseurs van het fonds beoordeeld wordt op de vraag of het past binnen de criteria - online kunt ontwikkelen, mag ik als coach bij het fonds ook met jullie meedenken.

Aansluitend op je meedenkvraag naar informatie over de kans van slagen van dit plan op dit platform zou ik je willen vragen eens een aantal succesvolle aanvragen door te lezen op invulling van de obligate criteria: experiment, bottom up benadering en de bevordering van duurzame vernieuwing van cultuurbeleving in de amateurkunst.

Ik ben benieuwd naar je antwoord dat we dan graag in deze chat zien. Alle bij het project betrokken deelnemers zijn overigens met hun bijdragen ook met nadruk welkom in de chat. Mogelijk hebben zij baanbrekende ideeën of invallen die voldoen aan de gewenste invulling van de genoemde criteria

 

afbeelding van Caro Burggraaf

Beste Frank,

Welkom op Jij Maakt Het Mee! De komende weken denk ik als adviseur van het fonds graag met je mee over jullie project en op welke onderdelen het eventueel aangescherpt kan worden om tot een kansrijke aanvraag te komen.

Goed om te weten is dat Jij Maakt Het Mee gericht is op experimentele en innovatieve projecten. Graag zou ik meer lezen over wat er vernieuwend is aan jullie project. Wat maakt jullie samenwerking grensoverschrijdend? Wat is er onderscheidend aan de nieuwe muziek die jullie ten gehore willen brengen, aan de bewerkingen van de bekende en minder bekende werken?

Tip: aanvullingen op het plan kan je plaatsen via het tabblad ‘bewerken’-> ‘denk mee (meer projectinformatie)’. Hier vind je extra invulvelden. Ook kan je daar straks een (sluitende) begroting uploaden.

Succes!