menu denk mee beslis mee maak mee

De Friese Dansdagen

Iedereen danst mee

Stichting Keunstwurk
4 oktober 2018 tot 8 oktober 2018
dans
jongeren, kinderen, ouderen, volwassenen
check facebook
€15.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

De Friese Dansdagen

Iedereen danst mee

afbeelding van Marijke Blom

Ingediend door:

Marijke Blom

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Hoe zorgen we dat het dansveld zich betrokken voelt bij het hele festival en niet alleen bij de onderdelen waar ze zelf een actieve rol in spelen

Wat ga je doen?: 

Tijdens de Friese Dansdagen is Leeuwarden de plek waar je je 5 dagen lang kunt onderdompelen in dans.Dansfestival De Friese Dansdagen is er voor iedereen die graag dans wil zien, beleven en vooral DOEN.

  • Het festival is van donderdagavond 4 tot en met maandag 8 oktober 2018  
  • Op de twee grote podia van Leeuwarden: Stadsschouwburg de Harmonie en Popzaal Neushoorn
  • Het motto van het festival is Iedereen kan dansen en dat is niet voor niets: we brengen ook onverwachte dansers in beweging

De Friese Dansdagen stimuleert nieuwe doelgroepen om in de vrije tijd te gaan dansen. Je hoeft namelijk echt geen perfect lijf te hebben om plezier te hebben in dansen. Het festival bestaat uit tal van actviteiten: een DanceBattle XL! voor primair en voortgezet onderwijs, een Talentstroom voor Fries danstalent en vooral twee projecten voor wel heel bijzondere doelgroepen. In het project "Sprookje zonder beperkingen" maken mensen met een beperking maken samen met 'normale' dansers een voorstelling onder leiding van een dansdocent/choreograaf. Speciale aandacht is er ook voor het aantrekken van voldoende bezoekers uit deze doelgroep. We hebben contact met zorginstellingen en scholen voor speciaal onderwijs zodat zoveel mogelijk mensen uit de doelgroep zien wat er kan.

Bij het project Bloedbanden spelen leden van een famiilie afkomstig uit verschillende generaties afkomstig zijn de hoofdrol. We werken bij de Friese Dansdagen volgens de uitgangspunten van Community Dans Theater. Dat wil zeggen dat de amateurdansers samen met de betrokken professionals het creatieve proces mee-bepalen.

FDD draait dus om dansers, maar het gaat ons er óók om dat Friese dansdocenten en choreografen inspiratie en kennis kunnen opdoen in het werken aan deze twee thema's en met deze doelgroepen. Een project is maar een project. Wat blijft er na het festival van over? Als het aan ons ligt veel. Het Friese dansveld is zoveel mogelijk betrokken bij het festival en vooral bij deze projecten. Om hen echt te inspireren laten we hen intensief samenwerken en leren van gerenommeerde partners zoals Introdans, De Nederlandse Dansdagen en Cía. Danza Vinculados (Spanje, inclusiedans). Als dansdocenten en choreografen enthousiast en gemotiveerd raken om er in hun eigen danspraktijk verder aan de slag te gaan, dan krijgen we samen nog veel meer onverwachte dansers aan het dansen! Missie geslaagd.....  


afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Marijke,

Welkom bij Jij Maakt Het Mee. De komende weken denk ik als adviseur van het fonds met je mee over je project en op welke onderdelen het eventueel aangescherpt kan worden om tot een kansrijke aanvraag te komen.

Jij Maakt Het Mee ondersteunt vernieuwende projecten die de actieve cultuurbeoefening in de vrije tijd op een uitdagende en duurzame manier stimuleren en waarbij een innovatieve samenwerking centraal staat. 

Je wil een vijfdaags dansfestival organiseren in Leeuwarden met veel ruimte voor amateurdansers. Dat is op zich niet erg vernieuwend. Richt je bij het uitbreiden van het plan (bij het tabblad 'bewerken' -> 'Denk mee (meer projectinformatie)') daarom op de vernieuwende elementen. Ook ben ik erg benieuwd naar de samenwerking(en) die je aangaat. Succes met aanvullen!