menu denk mee beslis mee maak mee

Fresh Notes in Spring

Plezier met klassieke muziek voor alle kinderen...

Stichting de Schat
12 mei 2017 tot 21 mei 2017

€6.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee
Login of registreer om dit project te volgen.

Ga direct naar de reacties

Fresh Notes in Spring

Plezier met klassieke muziek voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar

afbeelding van Anna Backerra

Ingediend door:

Anna Backerra

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Hoe kunnen we zoveel mogelijk kinderen van 6 tot 12 jaar raken met onze aanstekelijke muziek?

Projectomschrijving: 

Er komen 18 jonge, professionele musici uit het Taurida Orkest te Sint Petersburg (Rusland) naar Deventer. Gedurende 9 dagen worden klassiek muzikale georganiseerd, gericht zijn op kinderen van 6 tot 12 jaar en grotendeels buiten schooltijd. De musici verblijven in gastgezinnen, zoveel mogelijk in gezinnen waar kinderen zelf muziek maken maar hun ouders niet, om ook daar samen te spelen.

Het programma bestaat uit concerten, zelf een echt operaatje maken, tal van workshops op de muziekschool, en een sprookjesconcert waarbij de echte podium-liefhebbers aan deelnemen. Alle kinderen kunnen meedoen, met of zonder instrument en met of zonder ervaring. Onze aanpak is gebaseerd op een voortdurende uitwisseling met elkaar; plezier en intuïtie staan centraal. Wie geen instrument heeft, zingt, klapt of danst mee of leent iets van ons. Terloops leren we ze de toonladder te zingen, de optimale basis voor muzikale groei.

Als openingsconcert wordt een gratis toegankelijk, licht kamerconcert in de Deventer Schouwburg gegeven. Vijf beeldend kunstenaars werken tijdens het concert mee en de resultaten worden na afloop geëxposeerd.

Alle informatie staat op onze website www.freshnotesinspring.com