menu denk mee beslis mee maak mee

Flow Fever

Wij staan voor jongeren, staan jullie achter ons?

De Poort - Dukebox - Flow Fever
6 november 2016
animatie, dans, film, fotografie
jongeren, kinderen, ouderen, volwassenen
check facebook
€1.250

Dit project heeft subsidie ontvangen en is afgerond. Denk mee Beslis mee Maak mee

Bekijk de weblog van dit project

Prijzenfestival op Flow Fever

Door Dewi van Maaren op vr 25 nov

Flow Fever vindt het belangrijk dat zowel de vele locale maar ook nationale en zelfs internationale deelnemers een kans maken op de vele prijzen....

lees verder op de weblog

Ga direct naar de reacties

Flow Fever

Wij staan voor jongeren, staan jullie achter ons?

afbeelding van Dewi van Maaren

Ingediend door:

Dewi van Maaren

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Wat zijn leuke main activiteiten tijdens ons breakdance evenement?

Wat ga je doen?: 

Flow Fever is een breakdance evenement dat georganiseerd wordt in ’s-Hertogenbosch. Flow Fever richt zich op jongeren uit alle uithoeken van Nederland. Het evenement wordt georganiseerd door jongeren voor jongeren.
Tot op heden richt Flow Fever zich op jongeren van alle leeftijden. Het doel daarbij is deze jongeren stimuleren om door te gaan met hun passie voor breakdance. Het middel om dit doel te bereiken zijn meerdere leeftijdscategorieën en meerdere prijzen waardoor de jongeren meer kans maken om in de prijzen te vallen.
Daarnaast zou Flow Fever nooit een succes zijn geworden zonder de stimulans van de ouders van de jongeren. Daarom vinden wij het belangrijk dat de ouders een comfortabele en leuke dag beleven tijdens Flow Fever.

Naast 3 battles in verschillende leeftijdcategorieën en de vele prijzen die daarbij te winnen zijn, komt Flow Fever met workshops, optredens en een minimarket. Bijna alle organisatoren, medewerkers en vrijwilligers zijn creatieve mensen die hun talent kunnen laten zien op Flow Fever. Denk daarbij aan de DJ, host, juryleden, cameraman en creatieve mensen op de minimarket. Door al deze krachten te bundelen hopen wij op een succesvolle editie.

Recap - Flow Fever 2014

Flow Fever 2015 aftermovie

Hoe ga je te werk?: 

Tijdens Flow Fever kun je deelnemen aan breakdance workshops en breakdance battles, daarnaast zijn er verschillende optredens en is er een mini market met fashion en art.
Tot op heden richt Flow Fever zich op jongeren van alle leeftijden. Het doel daarbij is deze jongeren stimuleren om door te gaan met hun passie voor breakdance. Het middel om dit doel te bereiken zijn meerdere leeftijdscategorieën en meerdere prijzen waardoor de jongeren meer kans maken om in de prijzen te vallen.
Daarnaast zou Flow Fever nooit een succes zijn geworden zonder de stimulans van de ouders van de jongeren. Daarom vinden wij het belangrijk dat de ouders een comfortabele en leuke dag beleven tijdens Flow Fever.

Bijna alle organisatoren, medewerkers en vrijwilligers zijn creatieve mensen die hun talent kunnen laten zien op Flow Fever. Denk daarbij aan de DJ, host, juryleden, cameraman en creatieve mensen op de minimarket. Door al deze krachten te bundelen hopen wij op een succesvolle editie.

 

Met wie werk je samen?: 

Wij werken samen met de stichting Dukebox  het hiphop/urban platform van Den Bosch en jongerencentrum De Poort.

Zowel de organisatoren van Flow Fever als de vrijwilligers van Dukebox zijn creatieve mensen met ieder een eigen inbreng in Flow Fever. 

Door de samenwerking van vele creatieve mensen zullen er veel creatieve mediauitingen ontstaan. Denk hierbij aan guerilla reclame en laat je verder verassen. 

Bijna al deze creatieve mensen samen vormen alle medewerkers van Flow Fever. Van promotie tot aan after movie. 

Wat is verder van belang om te weten?: 

In 2008/2009 besloot Cypheractive crew, de enige breakdance crew uit ’s-Hertogenbosch en omstreken om een breakdance jam te organiseren. De insteek was om de breakscene in ’s-Hertogenbosch, die toentertijd nauwelijks bestond, een boost te geven. Dit evenement werd gehouden in Boxtel omdat Cypheractive daar trainde.
Sindsdien zijn er steeds meer leden van Cypheractive gaan lesgeven in ’s-Hertogenbosch en omstreken en groeide de breakscene in rap tempo. Het grootste deel van deze scene uit ’s-Hertogenbosch bestaat uit jongeren tot en met 18 jaar. In 2014 besloot Lisa Brekelmans van de crew Cypheractive om opnieuw Flow Fever te organiseren. Haar motivatie was de groeiende scene in ’s-Hertogenbosch. Samen met Willem van Lieshout en in samenwerking met Studi073 organiseerde ze Flow Fever in de Muzerije te ’s-Hertogenbosch. Met behulp van 20 vrijwilligers, bestaande uit crewleden van Cypheractive, vrienden en een kleine financiële bijdrage van de Rabobank, werd Flow Fever een groot succes. Niet alleen de jongeren uit ’s-Hertogenbosch en omstreken namen deel aan het evenement, maar jongeren uit alle hoeken van Nederland en zelfs België waren aanwezig op het evenement. In 2015 besloten Lisa Brekelmans en Willem van Lieshout in samenwerking met Studi073 Flow Fever opnieuw te organiseren. Met de feedback van de vorige keer werd Flow Fever nog succesvoller. Dit keer werden er in plaats van battles in 2 leeftijdscategorieën, battles in 3 verschillende leeftijdscategorieën georganiseerd

Bereik: 
aantal   activiteit               aantal deelnemers   aantal bezoekers 
1 battles 100 150
2 workshops 40 50
3 minimarket   25
4 optredens   75
       
5 totaal 140 300

 

Wat maakt het project bijzonder?: 

Stimuleren
Tijdens Flow Fever zijn er meerdere prijzen te winnen. In elke leeftijdscategorie krijgen de winnaars een prijs. Deze prijzen variëren uit bekers, lijstjes en goodiebags. Naast de winnaars van de battle stimuleren we het ook de deelnemers die niet in categorie gewonnen hadden.Per leeftijdscategorie zijn er ook de volgende prijzen te winnen, best beatcatch, best move, best footworker en best toprocker.

Familieuitje

WIj houden rekening met elk familielid die aanwezig is op Flow Fever, niet alleen de actieve deelnemers maar ook broertjes, zusjes en ouders. 

Talentontwikkeling

Bijna alle organisatoren, medewerkers en vrijwilligers zijn creatieve mensen die hun talent kunnen laten zien op Flow Fever. Denk daarbij aan de DJ, host, juryleden, cameraman en creatieve mensen op de minimarket. 

Een beleving voor jong en oud.

 

Begroting: 

Zie begroting

Locatie(s): 
jongerencentrum De Poort 's-Hertogenbosch

Uitslag Beslis mee

FCP25
max 50 / 2 van 2 gestemd
publiek50
max 50 / 110 gestemd
totaal75
75 is gehaald!
De stemperiode is voorbij.

Dit zijn de de opmerkingen en adviezen uit Denk Mee, aangevuld met de stem-motivatie van de adviseurs van FCP.
afbeelding van Giovanni Campbell

Het Fonds beoordeelt een project op de criteria artistieke of inhoudelijke waarde, samenwerking en impact.

Met veel inspiratie willen jullie een laagdrempelig event neerzetten in Den Bosch om jonge breakdancers een podium te geven. Jullie hebben voldoende expertise in het organiseren en begeleiden van dergelijke activiteiten. Er worden echter vaker breakdance wedstrijden met randprogrammering uitgevoerd. Vanuit dit oogpunt is jullie opzet daarom nog weinig experimenteel. Hopelijk kunnen de ideeën die zijn gedeeld nog helpen om het vernieuwende aspect vh plan verder te aan te scherpen. Ik zou jullie daarnaast willen adviseren om nader te onderzoeken hoe je de sponsoring, (lokale) fondsenwerving en de eigen bijdragen van deelnemers kan vergroten. Concluderend ben ik positief over de kwaliteit en opbrengst van het project, maar vind ik het innovatieve karakter van het project beperkt.

afbeelding van Willemijn in 't Veld

Het Fonds beoordeelt een project aan de hand van de criteria kwaliteit, samenwerking en effect.

Wow, niet eerder hebben we de publieksstemmen zo snel zien binnenstromen. Gefeliciteerd met dit enthousiasme voor Flow Fever! Voor ons het bewijs dat jongeren graag weer meedoen aan dit evenement. Uit de tekst in de linkerkolom spreekt bevlogenheid en ambitie. Helaas zijn niet alle ideeën en plannen uit de chats in de rechterkolom terechtgekomen in jullie uiteindelijke projectplan. We vertrouwen erop dat jullie, met de inzet en de daadkracht van de samenwerkingspartners, toch veel van deze ideeën gaan realiseren. Om die reden, en

vanwege het bescheiden beroep op subsidie, krijgen jullie het voordeel van de twijfel. Graag horen we tzt meer over het programma. Veel succes!

afbeelding van Daniëlle Koelemij

Nog een suggestie van mijn kant over de prijzen die jullie weggeven. Aanvullend op bekers, lijstjes en goodiebags zou je mastersessies kunnen weggeven. Want wat is er nu mooier en leerzamer dan een dag meelopen met je rolmodel en de mastertricks leren van de expert die je bewondert !?!

afbeelding van Dewi van Maaren

Hoi Daniëlle,

Dat is inderdaad een leuke prijs, alleen de praktische kant moeten we dan goed uitwerken. De deelnemers komen uit alle uithoeken van Nederland en het zijn er meerdere. Maar we gaan er zeker iets mee doen. Misschien kunnen we ze op de dag zelf nog een masterclass aanbieden die voor de winnaars gratis is en waar andere deelnemers tegen betaling aan mee kunnen doen bijvoorbeeld.

Groet Flow Fever

afbeelding van Giovanni Campbell

Bij het IBE in Heerlen hebben in 2009 poppers en lockers opgetreden met de lokale bigband die live muziek uit Blaxploitationfilms speelde. Is dat iets voor een mainevent waarmee ook je publieksgroep kan uitbreiden? Bijv. via de Jazzwerkplaats Den Bosch of Jazz in Duktown?

In de link een voorbeeld van een Duits project over een samenwerking tussen een Jazz bigband en breakdancers: https://www.youtube.com/watch?v=-B6FjAKwjhc

afbeelding van Dewi van Maaren

Hoi Giovanni,

Een bigband brengt altijd een goede sfeer met zich mee, ik ben erg blij met de vele ideeen die hier geopperd worden. Sommige zijn zo makkelijk te realiseren en toch hebben we er helemaal niet bij stilgestaan. Nogmaals bedankt.

Groet Flow Fever

afbeelding van Giovanni Campbell

Over een week verloopt de denkmee fase. Hebben jullie nog iets gehad aan onze aanvullingen en opmerkingen, zoals het betrekken van het circus-domein, of ontwerpers en fashiondesigners. Een creatieve invulling van dergelijke (of andere) onderdelen waarbij je bijv. nieuwe talenten een podium biedt op de minimarket zou het concept wellicht spannender en origineler kunnen maken. (ook ten opzichte van eerdere edities)
 

afbeelding van Dewi van Maaren

Hoi Giovannie,

We hebben er heel veel aan gehad. We verzorgen een mini market met lokale opkomende creatieve talenten. 

Als act tussendoor zou een circusact erg leuk zijn! Daar gaan we ook voor opzoek.

En naast een normale workshop vind ik het heel gaaf om een workshop voor de ouders te verzorgen!

De tip om naast de prijzen ook een masterclass cadeau te doen vind ik ook erg goed, alleen de praktische kant moeten we nog uitwerken omdat de deelnemers uit verschillende uithoeken van het land komen en er meerdere winnaars zijn. 

Groet Flow Fever

afbeelding van Daniëlle Koelemij

Je schrijft dat je ouders van de jongeren een comfortabele en leuke dag wilt laten beleven. Is er voor hen ook een actief cultuurparticipatieonderdeel in het Flow Fever programma? Verzorgen jongeren bijvoorbeeld een workshop basismoves aan de ouders? Of heb je iets anders in gedachten om beide generaties op een interactieve manier te laten samenwerken?

afbeelding van Dewi van Maaren

Hoi Daniëlle, 

We hebben er nog niet aan gedacht om ze actief mee te laten doen, maar wat een geweldig leuk idee. Een workshop voor de ouders! En msschien een kleine crew battle van ouders tegen kinderen. Bedankt voor de tip, we gaan er zeker iets mee doen!

Groet Flow Fever 

afbeelding van Willemijn in 't Veld

Tip: Hebben julie al eens gedacht aan een workshop muziek- en dansclip opnemen? Zo bereik je misschien ook jongeren met belangstelling hebben voor media.

 

Andere tip: Misschien biedt de verbinding met circus een mooie nieuwe invalshoek voor jullie evenement, waardoor je je kunt onderscheiden van vergellijkbare projecten. Het circus experimenteert volop met dans, muziek en rap. Ook aanrekkelijk voor ouders, broertjes en zusjes. Via de opleidingen in Tilburg of Rotterdam kun je vast in contact komen met studenten. Of plaats een oproepje op de Facebookpagina van Circo Circolo (volgende editie: oktober 2016).

afbeelding van Dewi van Maaren

Hoi Willemijn, 

Leuke tip! Toevallig hebben we met onze crew zelf ook ooit opgetreden bij Circo Circolo.

Groet Flow Fever

afbeelding van Giovanni Campbell

Jullie kunnen de tekst van het plan in de linkerkolom aanvullen, zodat er binnenkort een echte aanvraag kan ontstaan.
Als je ingelogd bent kun je via 'bewerken' uit verschillende tabbladen kiezen waar je je aanvullingen kunt toevoegen.
 

afbeelding van Giovanni Campbell

Volgende week vindt trouwens ook de I Love HipHop Week plaats in Den Haag. Wellicht biedt dat programma jullie ook inspiratie.
Ik ben daarnaast benieuwd hoe jullie je ambitie om deelnemers uit het hele land te bereiken gaan halen. Hebben jullie daarvoor een communicatieplan en/of werken jullie samen met platforms die een landelijk bereik hebben?

Neem ons vooral mee in je verhaal over hoe je je breakdancebattle wil plaatsen binnen wellicht een multidisciplinaire hiphopsetting zoals in Den Haag of Eindhoven ook gebeurt, maar dat gebeurt al. Dus probeer ons ervan te overtuigen dat de aanpak van Den Bosch een frisse blik geeft op datgene wat er al op meerdere plekken in het land is. Succes!

afbeelding van Dewi van Maaren

Wij hebben zelf een landelijk bereik. Via onze facebook en instagram account houden wij onze doelgroep op de hoogte. Ook dutchbboy zet ons evenement op hun site neer. Verder kennen wij alle breakdocenten in Nederland en België en die contacten wij allemaal persoonlijk. 

Wij zitten willen naast de battles workshops, optredens en een mini market neerzetten. Aangezien wij contact hebben met Fresh Allstars en ze laatst in de finale hebben gestaan van Hollands Got Talent leek het ons leuk als zij komen optreden of als één van hun een workshop zou geven. Omdat wij aan talentontwikkeling willen doen lijkt het ons leuk om op de market lokale talenten neer te zetten, denk aan beginnde kunstenaars of beginnede kledingontwerpers, die betrokken zijn in de hiphopscene. 

Pagina's