menu denk mee beslis mee maak mee

Florence Rockt!

Senioren van de rockbands willen door!

Florence Wenst
4 september 2017 tot 4 juni 2018
muziek
ouderen, wijkbewoners
onze website
€15.000

Dit project heeft subsidie ontvangen en is afgerond. Denk mee Beslis mee Maak mee

Bekijk de weblog van dit project

Haags Beat Festival

Door Eline Antonia op di 27 mrt

Met mijn band dBidh heb ik al weer veel meegemaakt.

Het laatste was een optreden op het Haags Beat Festival.

Ik ga eerst een week...

lees verder op de weblog

Ga direct naar de reacties

Florence Rockt!

Senioren van de rockbands willen door!

afbeelding van Eline Antonia

Ingediend door:

Eline Antonia

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Is onze aanvraag deze ronde wel volledig?

Wat ga je doen?: 

Achtergrond:
Sinds 2016 is het project Florence Rock Band actief. De essentie van het project is het samenbrengen van senioren die dezelfde passie hebben: muziek maken en scheurende gitaren de ruimte geven. Er is niet leukers en gezonder voor de mens dan bezig te zijn met je hobby en daarbij ook nog andere gelijk denkenden te ontmoeten. Het draagt bij aan de kwaliteit van leven.Wekelijks, op maandagavond komen de 4 rockbands, bestaande uit senioren deelnemers, bij elkaar in de studio’s van Musicon, waarbij ze met hun band muziek beoefenen onder begeleiding van een professionele bandcoach.

De deelnemers mogen vaak optreden, ze worden voor allerlei gelegenheden gevraagd. Een greep: een theatervoorstelling in Dakota, meerdere concerten in Musicon, een tribute aan Q’65 op het Escampfestival, optredens voor (regionale) radio en televisie. Het spelen op Parkpop 2016 in de zomer was één van de hoogtepunten van de bands.

Al deze mooie en positieve gebeurtenissen hebben geleid tot meer eigenwaarde en een positieve waardering in het levensgeluk van de deelnemers. Zij zijn tevens een stimulans voor andere senioren om hun hart te volgen, en zich niet te laten weerhouden door leeftijd/doelgroep. Zij zijn een inspirator geworden voor andere senioren om te laten zien dat het mogelijk is om als senior rocker op een podium te staan.

Wat gaan we doen en waarom?
De projectfinanciering eindigt per 1 juli 2017. We merken dat de bands nog niet klaar zijn om helemaal los gelaten te worden. Gezien de maatschappelijke relevantie van dit project en de grote positieve effecten die het teweeg brengt wil projectpartners Zorggroep Florence en Musicon dit project graag nog één jaar (van september 2017 tot juni 2018) verder begeleiden totdat de bands het gewenste niveau hebben bereikt om grotendeels zelfstandig te kunnen functioneren. De begeleiding zal invulling krijgen middels het beschikbaar stellen van bandcoaching, inzetten en benutten lokaal en regionaal netwerk voor podiumervaring en optredens, oefenruimte,logistiek en coordinatie optredens.   

Hoe ga je te werk?: 

Wekelijks, op maandagavond komen de senioren rockbands bij elkaar in de studio’s van Musicon, waarbij ze met hun band muziek beoefenen onder begeleiding van een professionele bandcoach.

De deelnemers mogen vaak optreden, ze worden voor allerlei gelegenheden gevraagd. Een greep: een theatervoorstelling in Dakota, meerdere concerten in Musicon, een tribute aan Q’65 op het Escampfestival, optredens voor (regionale) radio en televisie. Het spelen op Parkpop 2016 in de zomer was één van de hoogtepunten van de bands. Een andere onvergetelijke ervaring hebben de deelnemers gehad door te mogen optreden in de première voorstelling van de[1] YOLO show in het Zuiderstrand Theater in Den Haag. Al deze mooie en positieve gebeurtenissen hebben geleid tot meer eigenwaarde en een positieve waardering in het levensgeluk van de deelnemers. Zij zijn tevens een stimulans voor andere senioren om hun hart te volgen, en zich niet te laten weerhouden door leeftijd/doelgroep. Zij zijn een inspirator geworden voor andere senioren om te laten zien dat het mogelijk is om als senior rocker op een podium te staan. De huidige 60+ rockbands zijn een voorbeeld voor wat er allemaal mogelijk is en hoe je grenzen kunt verleggen.

Om de bands nog één jaar verder te begeleiden naar zelfstandige rockbands is gevraagd aan de deelnemers wat zij hiervoor nodig hebben: dat is wekelijkse bandcoaching en zoveel mogelijk podiumervaring. Samen met de deelnemers gekeken hoe zij de podiumervaring invulling willen geven en wat haalbaar is. Dit heeft geleid tot een concreet activiteitenschema met als doel om zoveel mogelijk speeltijd te creeren met elkaar als band. Dit levert een bijdrage aan de volwassenheid, professionaliteit en niveau van de bands.

De activiteiten worden alsvolgt vormgegeven:

-Parkpop

Onderdeel van het project 1.0 was het toewerken naar een eindpresentatie op het grootste gratis festival van Nederland: Parkpop met 200.000 bezoekers. Hier wordt samen met Musicon en andere culturele en maatschappelijke organisaties een podium gebouwd, de People Stage. In project 2.0 hebben de bands zelf de beslissingsbevoegdheid om hier aan deel te nemen.

-Woonzorgcentra divers

Een aantal vooraf geselecteerde Florence Rockbands zijn binnen Florence actief, en treden het hele jaar door op. Zowel binnen de woonzorgcentra van Florence als buiten Florence. Florence Rock Band doet mee aan het door Fonds1818 geïnitieerde programma ‘Koren zingen voor Ouderen’ waarmee de bands tegen een vergoeding een podium krijgen bij diverse zorglocaties binnen Den Haag en omgeving. Ook kan de band geboekt worden om bijvoorbeeld te spelen op een lezing, bedrijfsborrel of symposium.

Florence vindt het belangrijk dat er nog meer aandacht komt voor muzikale activiteiten onder senioren. Bewoners, maar ook zeker de wijkbewoners, komen graag naar de optredens toe. Naast concerten organiseert Florence wekelijks activiteiten in de expertise- en woonzorgcentra, van gezellige uitjes en creatieve workshops tot sportieve bijeenkomsten en heerlijke etentjes. Daarmee wordt de binding met de omgeving voor onze bewoners versterkt en komen andersom wijkbewoners makkelijker in contact met andere mensen.

-Huiskamerconcerten

in 2017 is dat de rockbands tegen een acceptabele vergoeding huiskamerconcerten zullen geven. Dit zal in het optreden aanbod van Florence Actief opgenomen worden. Hierdoor kunnen mensen van dichtbij de muziek van de senioren rockband beleven. Dit onderdeel zal breed onder de aandacht worden gebracht, via diverse mediakanalen.

-Miniconcert

Er zal een miniconcert worden gegeven op het podium van Musicon waar de bands hun repertoire ten gehore geven aan het publiek in de wijk. Middels een persbericht zullen alle inwoners van Den Haag hiervoor worden uitgenodigd.

-Optredens divers

De mogelijkheden om op locatie op te treden wordt nader onderzocht, waaronder bij Partycentrum Ockenburg, winkelcentra en Resto van Harte in Den Haag.

Verder is er via het platform ‘Jij maakt het mee’ van Fonds voor Cultuurparticipatie een verbinding ontstaan met Rockin' Old School in Ede. Voor hun programma ‘ROS pakt uit’ zullen de rockbands een gastoptreden verzorgen. Hierdoor vindt Interregionale ontmoeting via 'ROS on TOUR' plaats.

-Boulevard of Golden Oldies Festival

Jaarlijks vindt in Kijkduin (Den Haag) het Golden Oldies Festival plaats. Er wordt onderzocht of zij een maatschappelijk podium aanbieden, waar de rockbands kunnen optreden. De organisatie van Musicon zal deze taak op zich gaan nemen.

-Jong en oud

De senioren rockers vullen samen met de talenten van het ‘Get on Stage Festival’ de muzikale omlijsting van het Miniconcert. Naast hun eigen repertoire wordt ook gezamenlijk een aantal liedjes gespeeld en ten gehore gebracht. Twee coaches van de senioren rockbands zijn ook de muziekcoaches van het festival: https://www.facebook.com/yourstagefestivals/

-Uitbreiding blazers en achtergrondzangers

Een aantal bands hebben aangegeven uitbreiding te willen met een blazer en een achtergrondzanger, zodat zij de kwaliteit van hun band kunnen verbeteren.

-Zangtalentenjacht voor jong&oud

In theater Dakota (Den Haag Zuid) wordt een zangtalentenjacht geprogrammeerd voor jong&oud. De rockbands zijn gevraagd hieraan deel te nemen. Alle rockband hebben deze kans met beide handen aangegrepen.

[1] Een theaterproductie van Guusje Eijbers en Michiel Vars over een nachtclub die is nagelaten door een goede vriend aan zijn paddenclub waarbij jong (18+)en oud (65+) de hoofdrol vertolken

Met wie werk je samen?: 

Muziekcentrum Musicon (www.musicon.nl).
Expertise en netwerk in muziek/bandbeoefening.
Stelt oefenruimtes en mankracht beschikbaar, levert vakdocenten, maakt de lesplannen, garandeert de kwaliteit van de lessen.

Parkpop (www.ducos.com / www.parkpop.nl) - stelt terrein gratis beschikbaar voor het project en helpt bij de productie.

Zorggroep Florence / label Florence Actief
Expertise en netwerk in gezondheid en zorg diensten en services.
Zet netwerk in van de de doelgroep senioren en ouderen. Benut communicatie en PR middelen om de doelgroep te kunnen bereiken.   

Wat is verder van belang om te weten?: 

We hebben dit project reeds eerder ingediend voor deze programmalijn. Echter door het vergeten van de knop 'Beslis mee' is het project verwijderd. Met de coach (Willemijn in 't Veld) is telefonisch contact geweest. De enige mogelijkheid was om het project nogmaals in te dienen.

Het project heeft bij de vorige aanvraag heel veel positieve discussie opgeleverd tussen de deelnemers en de coaches. we zijn hier als projectgroep mee aan de slag gegaan en met de deelnemers in dialoog gegaan om de plannen van het vervolg project met elkaar te concretiseren. Dit heeft geleid tot bijgaand projectplan, wat voor de volle 100% wordt gedragen door onze (senioren) deelnemers. Enkele reacties zijn:

Ook wij , de beginnende Rockband Six Pack , zijn hard bezig om goed voorbereid op Parkpop te staan , wij gaan voor een 5 tal nummers die wij daar willen spelen . Alle bandleden zetten hier zich voor 100% in , om hiervan een succes te maken. Met onze Top bandcoach Ferdinand moet dit zeker gaan lukken .

· beantwoorden

Door Willem Monteiro op ma 20/3/2017 - 15:29

 

Rockband fulltime. Of te wel een kijkje in de muziekkeuken.

Maandag voorbereiden :instrumenten chekken afgesproken nummers doornemen.laatste check.

dinsdag playlist voor volgende week opstellen. De te spelen nummers voorbereiden.Op[zoeken op internet, corrigeren, transponeren.

woensdag t/m vrijdag . zie dinsdag via e-mail corresponderen met bandleden, zonodig bij een van de bandleden thuis uitzoeken en bespreken, voorbereiden voor maandag.

Zaterdag en zondag voor aanstaande maandag doornemen.playlist doornemen.

play list deel 1 : herhalen van het repertoire

playlist deel 2: nieuwe nummers samenstellen van set Parkpop uitbreiding van het repertoire. Ht streven is om aan het einde van het projectjaar een 40-tal nummers op het repertoire te hebben.

· beantwoorden

Door Willem Monteiro op zo 19/3/2017 - 12:48

 

bij akoesties optreden

4 coach uren a € 60,50 € 242,= onkostenvergoeding a € 30,= € 210,= Florence terug verdien bedrag € 100,= Musicon terugverdien bedrag € 100,=

Totaal € 652,=

Waar bij de 4 uren gebaseerd zijn op opbouw, soundcheck, afbouw.

Onkostenvergoeding is gebaseerd op verbruik, : snaren vervangen, drumstokken vernieuwen en andere vormen van slijtage. ( €10,= p.p. p.u.

· beantwoorden

Door Willem Monteiro op zo 19/3/2017 - 12:46

 

Bij zelfstandig opereren houdt ik rekening met de volgende kosten per optreden:

coach uren a € 60,50 € 242,= backline en geluidsman € 300,= onkostenvergoeding a € 10,= p.u. pp.p. € 210,= Florence terug verdien bedrag € 100,= Musicon terugverdien bedrag € 100,=

Totaal € 952,=

Waar bij de 4 uren gebaseerd zijn op opbouw, soundcheck, afbouw.

Onkostenvergoeding is gebaseerd op verbruik, : snaren vervangen, drumstokken vernieuwen en andere vormen van slijtage. p.p. p.u.

Bij de weergave wordt alles doorelkaar gegooid. Ik ben niet gewend aan dit soort tekst verwerking. Excuses.

· beantwoorden

Door Willem Monteiro op zo 19/3/2017 - 12:19

 

bij het punt dat de bands worden geacht zelfstandig te kunnen opereren wordt gedacht aan clubverband .

Hoe ziet dat eruit?

· beantwoorden

Door Willemijn in 't Veld op vr 17/3/2017 - 10:56
(FCP)

 

Wat goed dat er zoveel reacties van deelnemers komen op dit projectvoorstel! Maar van jullie kant blijft het opvallend stil. Hoe komt dat? Welke aanknopingspunten bieden deze opmerkingen en suggesties voor de verdere ontwikkeling van dit plan?

In deze vorm biedt het plan vooral achtergrondinformatie; ik zou graag een wat concretere invulling lezen van jullie ambities en de activiteiten die jullie willen gaan uitvoeren.

· beantwoorden

Door Willem Monteiro op vr 10/3/2017 - 19:06

 

Nog een idee.

Sommigen van ons maken muziek met iemand in de thuis situatie. Soms om wat van elkaar te leren maar meestal voor het plezier en de gezelligheid. Dit kan natuurlijk ook met jonge muzikanten. Zoials ik al eerder zei muziek is leeftijdloos. Een muziek buddy ? Muziekvriendschap.......

· beantwoorden

Door Willem Monteiro op do 9/3/2017 - 15:33

 

De leden van de band waar ik deel van uitmaak hebben het volgende ervaren. Na kennis te hebben genomen van het project volgde na enige aarzeling, de aanmelding. Op het eerste moment met muziekinstrumenten ontstond er chemie, een klik!( Als je muziek wilt maken in een band is er veelal een zoektocht nodig naar geschikte medebandleden.) Wij vindendit nog steeds en unieke ervaring en koesteren die ook, wat er ook gebeurd we zetten ons tot het uiterste in om met elkaar door te gaan. We zijn Florence en de betrokken medewerkers dankbaar dat we dit meemaken. De bandleden hebben allen aan andere achtergrond, ook muzikaal. Vanuit het Musicon worden we geweldig gesteund en ondersteund. Muzikaal worden we gevormd en geschaafd door onze geweldige coach, ook hier ervaren we een klik! Het is en blijft een fantastische gebeurtenis, waar we op eigen kracht nooit aan toe zoudenzijn komen.

Over ervaringen van publiekzijde valt het volgende te zeggen. Natuurlijk enthousiaste reacties van familie, vrienden kennissen. Ook van onbekenden, jong en oud, ontvangen we veel leuke en enthousiaste reacties. Dat doet ons als artiest natuurlijk goed! We horen ook reacties als: leuk voor die oudjes. Florence zorgt voor armlastige oudjes. Tot : het is een soort Jostiband. Dat mensen er wat van vinden is nu eenmaal zo. We kunnen echter wel wat doen aan de presentatie van al onze bands. Florence en het Musicon zijn de pijlers van ons band bestaan. Florence Rockt is een prima project. Maar daarna de bands presenteren als 60+ Florence rockbands gaat tegen werken. Ik pleit voor Florence en het Musicon presenteren het project Florence Rockt met daarna het noemen van de bands met hun eigen naam. Als er muziek gemaakt wordt telt leeftijd niet! Als deze bands gaan werken met jonge muzikanten sluit je al deelnemers uit door de nadruk te leggen op 60+. De nadruk zou moeten liggen op muziek maken is universeel, leeftijdloos . Je kunt veel van elkaar leren. En dat heeft helemaal niets met leeftijd te maken. Bij het plannen en vastleggen van optredens is het belangrijk om op tijd en juist te communiceren. Onze band is hierdoor al belangstelling misgelopen ( en misschien wel eventuele optredens) door onduidelijke informatie. Na deze planning en vastlegging kunnen de bands ook betrokken worden bij p.r. en is een publiek aan het onstaan dat al verder gaat dan familie, vrienden en kennissen.

· beantwoorden

Door Anouk Leeuwerink op wo 8/3/2017 - 13:54
(FCP-coach)

 

Wat leuk om de verhalen van enkele bandleden te lezen! Ik lees er ook uit af dat het voor sommige bandleden onzekerheid geeft dat ze zelfstandig verder moeten. Daardoort rijst bij mij de vraag: waarom moeten de bands zelfstandig worden? Wat is jullie gedachte/wens daarachter?

· beantwoorden

Door Gerard van Luijk op ma 6/3/2017 - 16:03

 

We zouden kunnen samenwerken met zangopleidingen b.v. het Haags popcentrum die b.v. een leerling een gastoptreden in een of meerdere Florence bands kunnen verzorgen.

· beantwoorden

Door Willem Monteiro op ma 6/3/2017 - 15:10

 

Zou het mogelijk zijn om bij het optreden op Parkpop een of meer jonge muzikanten te betrekken. Dan is het verstandig om daar vroegtijdig voorbereiding voor te treffen? Musicon en coaches, deze vraag stel ik richting jullie.

· beantwoorden

Door Anouk Leeuwerink op wo 8/3/2017 - 13:56
(FCP-coach)

 

Geeft Musicon ook lessen aan jongere muzikanten? Dat zou een mooie samenwerking kunnen opleveren. Ook andere muziekscholen in de regio kun je hiervoor vragen, ik kan me voorstellen dat jongeren het hartstikke leuk vinden om met jullie op Parkpop op te treden!

· beantwoorden

Door Willem Monteiro op zo 5/3/2017 - 23:14

 

Evenals bij Anouk rijst bij mij ook de vraag over het zelfstandig verder gaan . Wat houdt dat in voor de bands? Als eerste: de beginnersband zou mijns insziens nog een jaar extra kunnen gebruiken. Er is misschien een band die nu al zonde coach kan.

We praten dan in de zin van muzikale ondersteuning.

In het geval van muziek maken met jonge muzikanten zie ik een noodzakelijke begeleiding van een coach.

Hoe ziet zelfstandig verder gaan in 2018 eruit voor de rockbands? En dan graag gedifferentieerd. Niet elke rockband heeft dezelfde ambitie.

In het financieel overzicht zie ik bedragen waaruit ik niet kan opmaken welk deel investeren in gezondheid is en welk deel terug verdient moet worden .

Daarbij aangetekend welke band(s) gaan dit terug vedienen.

Ik zie het niet gebeuren bij een band met beginner status.

Ook niet bij een band met een zelf geschreven repertoire ( hoe professioneel dan ook)

In de activiteiten beschreven in het projectplan zie ik optredens die deels voor elke band gelden en belangrijk zijn voor podium ervaring deels optreden waarin ik de band in herken waar ikzelf in speel.

Hoe passen alle bands in het terugverdien model?

Voor de band waar in ik in speel, dBidh, geldt dat wij met steun van , en in overleg met onze coach Remco de uitdaging willen aangaan wat betreft de komen activiteiten.

· beantwoorden

Door Willem Monteiro op zo 5/3/2017 - 21:17

 

Hoe kunnen de rockers verbinding maken met jonge muzikanten?

- samenspelen bijvoorbeeld door een optreden gezamenlijk te verzorgen in het Musicon en / of andere lokaties als scholen.

Waarbij ik aandacht wil vragen voor differentiatie in het project plan. Want kan dit met iedere ba

· beantwoorden

Door Willem Monteiro op zo 5/3/2017 - 21:09

 

Mijn naam is Willem Monteiro. Ik maak sinds een jaar deel uit van de band dBidh. De band heeft in een jaar tijd heel veel meegemaakt in een ongelooflijk hoog tempo optredens o.a.een Q 65 tribute, deelname aan een musical, een nummer instuderen met "klein "kinderen. Het was tot nu toe een experience. Vooral door de geweldige steun van onze coach : Remco Visker. Voor dat ik de kans kreeg om aan dit project mee te doen zat ik als beginnende prepensioener een 5 tal jaren om medische redenen voor de buis. De deelname aan dit project heeft mijn dagelijks leven helemaal op zijn kop gezet. Met de regelmaat van de klok valt de opmerking je moet hier nog harder werken dan bij je oude baas, maar dit is wel veel leuker!

· beantwoorden

Door Chris Hoenderkamp op vr 3/3/2017 - 10:38

 

Aangezien ik na mijn vervroegde pensionering meer tijd had gekregen en altijd graag gitaar had willen spelen, ben ik er enige jaren geleden mee begonnen.

Na enige tijd geoefend te hebben kon ik via een kennis in een bandje met leeftijdsgenoten komen. Helaas kwam er, wegens gezondheid problemen van 2 leden na enige tijd een einde aan. Daarna alleen thuis nog wat zelf geoefend tot ik de advertentie van Florance las waarin ouderen gevraagd werden die muziek gemaakt hadden zich aan te melden om het binnen hun project weer op te pakken. Dat leek mij een goed idee en eind 2015 heb ik mij aangemeld en kreeg ik begin 2016 een uitnodiging om naar Musicon te komen.

Begin februari 2016 zijn toen in het Florance Rockt project een aantal bands samengesteld. Na een aantal wisseling ontstond de band waar we nu nog steeds met veel genoegen en onder begeleiding van een ervaren coach een avond per week bij Musicon oefenen. Ook hadden we samen met de andere bands een aantal optredens bij Musicon, Dakota en Parkpop. Al met al een heel leuk initiatief van Florance/Musicon en het zou erg fijn zijn als wij hier mee door kunnen gaan en als er een financiële onderbouwing gevonden kan worden om ook andere oudere muzikanten een kans te geven.

· beantwoorden

Door Gerard van Luijk op vr 3/3/2017 - 10:11

 

Als deelnemer aan het ''Florence Rockt'' project heb ik de volgende ervaring opgedaan :

In Maart 2016 raakte ik bij het project betrokken door een artikel van Florence in een regiokrant . Ik heb mij toen opgegeven en ben in een van de zes bands ingedeeld . Het feit dat ik nog nooit een snaar had geraakt was geen drenpel Mede door het enthousiasme van bandleden en bandcoach kan ik nu na 1 jaar een aardig deuntje meespelen.Het samen muziekmaken op de wekelijkse oefenavond is prachtig om te doen en je ziet ieder hier zichtbaar van genieten. ook ontstaan er b mieuwe vriendschappen hierdoor. Onlangs heeft de zanger van onze groep om gezondheidsredenen de groep moeten verlaten. Na een advertentie voor een nieuwe zanger(es ) kwamen er in 2 dagen 7 nieuwe aanmeldingen binnen. Hieruit blijkt toch dat het project in een behoefte voorziet. Ik hoop dat we nog lang met dit project door mogen gaan .

Gerard van Luijk (65 jaar)

  

Bereik: 
aantal   activiteit               aantal deelnemers   aantal bezoekers 
1 Optreden Vitaliteitsaward, Stadsschouwburg Den Haag 20 1000
1 Optreden Parkpop met jong talent op People Stage 20 250
35 Muziekbuddy jong&oud 10 0
1 Golden Oldies Festival 10 750
3 Optredens woonzorgcentra 20 100
1 Zangtalentenjacht jong&oud 20 250
1 Optreden Huiskamerconcert 20 10
1 Optreden winkelcentra/Resto van Harte/Partycentrum 20 100
1 Samenwerking Haags popcentrum voor gastoptreden 20 100
1 Optreden Mini concert 20 50-75
1 Kijkje in de Florence Rockt keuken 20 100
1 Optreden bij ROS pakt uit (Rockin' Old School in Ede) 20 100
       

 

Wat maakt het project bijzonder?: 

Het project wat is gestart met een beperkt budget, heeft geleid tot een groot succes. Florence en Musicon zijn de juiste samenwerkingspartner om de doelgroep van dit project op professionele wijze te faciliteren.

De rockers hebben zelf aangegeven heel erg graag door te willen en zich graag nog verder te willen ontwikkelen als band. De kosten voor wekelijkse coaching kunnen zij helaas niet allemaal zelf dragen, omdat de helft van de deelnemers niet financieel daadkrachtig is en op bijstandsniveau leeft.

Florence heeft gezondheid hoog in het vaandel, en beoogt zoveel mogelijk senioren te bereiken in het activeren van deze doelgroep. Florence Rock band draagt hier substantieel aan bij als aanjager en voorbeeldproject. Daarom is besloten dat Florence en Musicon dit project nog één jaar faciliteert en begeleidt.

Dit plan is tot stand gekomen samen met de senioren rockers, zij zijn zeer betrokken bij dit project, en is een belangrijk onderdeel geworden van hun leven. De deelname als bandlid aan de senioren rockband heeft een positieve structurele verandering teweeg gebracht in hun leven:  nieuwe contacten, vriendschappen, levenservaringen en persoonlijke (talent)ontwikkeling.   

Voor Musicon is het van belang om een nieuwe doelgroep aan zich te verbinden, namelijk senioren. Zij hebben tot nu toe alleen gewerkt met jeugd en jongeren. 

Voor Florence is het van belang om te investeren in de gezondheid van senioren door tot de verbeelding sprekende projecten aan te boren en aan te jagen. Vanuit haar preventieve doelstelling investeert Florence ook in de gezondheid, middels het label Florence Actief. Het achterliggende doel is om hiermee de (langdurige) zorgkosten te drukken.

Begroting: 

De FCP subsidie wordt besteed aan de bandcoaching van de vier senioren rockbands.
Fonds1818 draagt bij aan dit project.
Tevens worden inkomsten gegenereerd via deelnemersbijdragen en de Ooijevaarspas.
Tenslotte kunnen een deel van de kosten via partnerships met elkaar worden gekapitaliseerd.

 

Locatie(s): 
Oefencentrum Musicon, Soestdijkkade, Den Haag

Uitslag Beslis mee

FCP35
max 50 / 2 van 2 gestemd
publiek50
max 50 / 111 gestemd
totaal85
75 is gehaald!
De stemperiode is voorbij.

Dit zijn de de opmerkingen en adviezen uit Denk Mee, aangevuld met de stem-motivatie van de adviseurs van FCP.
afbeelding van Willemijn in 't Veld

Het Fonds beoordeelt een project op de criteria artistieke of inhoudelijke waarde, samenwerking en impact.

Leeftijd is geen belemmering om te gaan doen wat je graag wilt. Of om te blijven doen waar je al zolang mee bezig bent. Het Fonds onderschrijft die stelling van harte. Uit dit project blijkt dat jullie een uitgekiend plan hebben bedacht om de deelnemers voor te bereiden op een meer zelfstandig bestaan als rockband. Optreden en coaching staan daar bij centraal, conform de wens van de deelnemers. De keuze van de samenwerkingspartners sluit hier goed op aan. De enthousiaste reacties bij de vorige versie van deze aanvraag, die jullie in deze opzet hebben verwerkt, maken duidelijk dat de senioren de activiteiten enorm waarderen en zich graag willen ontwikkelen. Het zou geweldig zijn als het contact met Joop van Lier en ROS in Ede tot een uitwisseling of een gezamenlijk optreden zou leiden. Zien jullie, in het verlengde hiervan, ook kansen om dit concept breder onder de aandacht te brengen in de zorgsector? Dat zou het effect van het project verder vergroten. Veel succes!

afbeelding van Giovanni Campbell

Het Fonds beoordeelt een project op de criteria artistieke of inhoudelijke waarde, samenwerking en impact.

Het is mooi om te lezen hoe jullie je inzetten om ouderen op niveau actief kunst en cultuur laten beoefenen. De waarde van jullie activiteit is helder. Wat opvalt is dat jullie je uitdrukkelijk richten op bestaande seniorenbands met een behoefte aan bandbegeleiding. Het plan is helder en inzichtelijk uitgewerkt afgestemd op deze behoefte. De omschrijving geeft goed zicht op de artistieke kwaliteit en uitdaging die je zoekt voor de ouderen. Ook de rol en meerwaarde van de belangrijkste samenwerkingspartners, zoals Musicon en de podia, is duidelijk en passend. Ik verwacht dat deze aanpak tot vernieuwende inzichten kan leiden in het opzetten van boeiende projecten voor gevorderde senioren. Ik ben nog wel benieuwd naar de wijze waarop jullie deze groepen concreet gaan werven.  

Verder wens ik jullie veel succes bij de uitvoering van jullie plan! 

afbeelding van Eline Antonia

Hoi Joop,

Ik weet zeker dat onze rockers hiervoor open staan. Ik ga het direct met hen afstemmen. Kunnen zij jou hierover direct contacten? Zondag 7 mei zal kortdag worden, maar een datum later in het jaar gaat zeker lukken.

 

afbeelding van Joop van van Liere

Het lijkt ons (Rockin' Old School in Ede) erg leuk een plekje in te ruimen voor een Haagse band (Florence Wenst) in het programma van ROS PAKT UIT#3 op zondag 7 mei a.s of later in het jaar tijdens ROS PAKT UIT #4 of #5. De contacten daarvoor zijn inmiddels - via deze fondsaanvraag NB - gelegd. Interregionale ontmoeting 'ROS on TOUR' is een leuke gedachte en was al eerder een feit toen we bij de Kick-Off van ROS in Ede (juni 2016) ter bemoediging een 9- koppige band uit Tiel ontvingen! 

afbeelding van Willemijn in 't Veld

Ha Eline,  welkom terug op dit platform! Gezien de reacties op jullie vorige plan voorzie ik een interessante interregionale ontmoeting en uitwisseling met ROS in Ede (zie het weblog van dit project in de Maak mee-fase) Valt zoiets in dit plan in te passen? Heb je verder nog vragen aan ons?

afbeelding van Eline Antonia

Hi Willemijn,

Zodra ik een bevestiging heb ontvangen van alle rockers om samen te werken, dan gaan we dit in het activiteitenplan opnemen. Leuk!! Ik heb verder geen vragen. Deze laatste aanpassing ga ik dan nog verwerken in de aanvraag.

afbeelding van Eline Antonia

Beste Danielle, dat klopt inderdaad. Bedankt voor je waardevolle feedback. Onze bandcoaches zijn professionals:
Remco Visker die destijds de band Golden Oldies heeft begeleidt. Hij weet als geen ander hoe met deze doelgroep te werken. De deelnemers zijn dol op hem en werken goed met hem samen.
Ferdinand van Duren is ervaren muzikaal coach. Als drummer en percussionist heeft ondermeer gespeeld met Anouk, Monique Klemann, Lazara Cachao, Leo Sayer, Liquid Spirit.
Cesar Zuijderwijk van de Golden Earring, draagt dit project een warm hart toe. Hij was in 2015 en 2016 nog bestuurslid van Musicon, tijdens de voorbereidingen en eerste start van fase 1, van dit project. Bij de ontwikkleing van fase 2: Florence Rockt, is met de deelnemers gesproken over een andere wijze van bandcoaching. Waarbij je ook kunt denken aan bandcoaching door en voor senioren. Echter hebben de deelnemers expliciet aangegeven in de huidige vorm van bandcoaching verder te willen. Het doel van fase 2 is de transformatie naar volwassenheid. Hiervoor is onderling vertrouwen, plezier en saamhorigheid nodig. De huidige coaches kunnen dat bewerkstelligen. Het gevaar om dit om te gooien is dat dit niet bevorderlijk is voor het einddoel.

We houden de optie zeker open voor de toekomst. Het netwerk van senioren coaches is in ieder geval aanwezig bij Musicon.   

 

afbeelding van Daniëlle Koelemij

Goed dat jullie het al zo goed hebben ingebed en dat het netwerk aanwezig is en bereid om een steentje bij te dragen aan Florence Rockt. Keep on rocking!

afbeelding van Daniëlle Koelemij

Beste Eline, welkom op jij maakt het mee. Laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken.

Ik zie dat je er al een heel denk mee traject op hebt zitten en dat er al heel wat vragen zijn gesteld en beantwoord. Mooi dat de betrokkenheid van de seniorenbands zo groot is dat ze betrokken zijn bij je projectplan en er volledig achter staan. Mij resteren een vraag over de bandcoaches met daaraan gekoppeld een suggestie. Wie zijn de huidige bandcoaches? Den Haag staat niet voor niets bekend als rockstad; is het een idee om iets oudere muzikanten Hagenezen als coach in te schakelen? Neem bijvoorbeeld de bandleden van Golden Earring. Bandcoaching door en voor senioren, gebeurt dat al of zie je het wellicht als een serieuze optie?