menu denk mee beslis mee maak mee

Festival Wal-halla Elburg

Cultureel festival met theater, muziek en...

UNG Evenementen
30 juni 2018

€2.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

Festival Wal-halla Elburg

Cultureel festival met theater, muziek en foodtrucks voor jong en oud op de groene vestingwal van Elburg!

afbeelding van Leanne Rook

Ingediend door:

Leanne Rook

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
We willen reclame maken voor het festival op campings, kinderdagverblijven en de gemeenschapscentra in de gemeente Elburg en omgeving. Hoe kunnen we nog meer de (jonge) doelgroep bereiken?

Wat ga je doen?: 

Op 30 juni 2018 vindt de eerste editie van Wal-halla plaats. Een vrolijk, laagdrempelig en kleinschalig festival op de groene vestingwal van het pittoreske Elburg. Tijdens dit festival richten we ons op jonge gezinnen, met als motto: Als je kind plezier heeft, dan heb je dat zelf ook. Er zijn verschillende theatervoorstellingen voor verschillende leeftijden, zoals korte sketches van Kikker en Eend (van Max Velthuijs), maar ook een modern sprookje voor tieners en een kleinkunstprogramma voor volwassenen. De voorstellingen worden gespeeld door (gelegenheids)gezelschappen uit de omgeving van Elburg. Ook is er een kleinschalige markt met hippe artikelen voor jong en oud, hierbij kan worden gedacht aan nostalgisch speelgoed, brocante en mode. Verder organiseren we verschillende activiteiten waar ongedwongen aan kan worden deelgenomen, van een graffiti workshop tot een kook/bakdemonstratie en van een knutseltafel tot het bekijken van een film over de historie van Elburg. 
Alles wordt omlijst met ontspannende muziek. En natuurlijk zijn een foodtrucks uit de omgeving van Elburg die voor de innerlijke mens zorgen. 

Op deze manier komen jonge mensen in aanraking met theater en muziek en is het bovendien een ontmoetingsplek om in een positieve sfeer je creativiteit de vrije loop te laten gaan. 

Alle ingredienten om gerust een aantal uur door te brengen en te genieten van de zomer!


afbeelding van Davida de Hond

Goedenavond Leanne, 

Allereerst stel ik mij graag aan jou en jullie voor. Ik ben Davida en als coach verbonden aan Jij maakt het Mee. Heb je de reactie van Alexander al gelezen? Het is echt fijn om deze periode te gebruiken om je aandacht aan te scherpen, dezeker ook omdat de basis kansrijk is. 

Over jullie meedenkvraag: de plekken die je beschrijft en de wijze waarop jullie dit willen doen, zorgt ervoor dat jullie de beslissers te spreken krijgen. De ouders en verzorgers. Wanneer het kan, zou ik een aantal previews organiseren op scholen. Een kleine voorstelling of activiteit, waardoor ook de kinderen zelf gemotiveerd worden om mee te doen. 

wanneer jullie je richten op de actieve cultuurparticipatie en meer uitdiepen wat jullie actief gaan doen. 

 

Hartelijke groet, Davida 

afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Leanne,

Welkom bij Jij Maakt Het Mee. De komende weken denk ik als adviseur van het fonds met je mee over je project en op welke onderdelen het eventueel aangescherpt kan worden om tot een kansrijke aanvraag te komen.

Je gaat een vrolijk, laagdrempelig en kleinschalig festival op de groene vestingwal van het pittoreske Elburg organsieren.  
Jij Maakt Het Mee ondersteunt projecten die de actieve cultuurbeoefening in de vrije tijd op een uitdagende en duurzame manier stimuleren en waarbij een innovatieve samenwerking centraal staat. Ik lees daarom graag meer over de onderdelen van het festival waarin de actieve participatie centraal staat. De workshops zouden daar bijvoorbeeld onder kunnen vallen, maar het bekijken van een film of voorstelling in principe niet. Focus je daarom op die actieve cultuurparticipatie. Daarnaast ben ik benieuwd naar de samenwerkingen die jullie voor dit festival aangaan. Om je plannen verder uit te breiden klik je bovenaan de projectpagina op het tabblad 'Bewerken' en vervolgens op 'Denk mee - meer projectinformatie'. Succes!