menu denk mee beslis mee maak mee

de FACTORY

Creatieve Experimentele Workshops Faciliteren

Samfaina Foundation
1 maart 2019 tot 1 maart 2021
animatie, beeldend 3D, circus, dans
jongeren, kinderen, ouderen, volwassenen
onze website / check facebook
€15.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

de FACTORY

Creatieve Experimentele Workshops Faciliteren

afbeelding van Pauline Broers

Ingediend door:

Pauline Broers

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Hoe kunnen we alle deelnemer stimuleren om onderdeel te worden van het geheel? Het is de bedoeling dat je meer bijdraagt dan alleen een workshop.

Wat ga je doen?: 

de PLAYGROUND en Samfaina Foundation hebben in 2018 de concepttuin gebouwd in samenwerking met de Stadstuin. Wij willen hier de FACTORY starten. Een plek die experimentele workshops faciliteert. Wij willen talenten aanboren en ontdekken. We willen ruimte faciliteren aan ongeschoolde en geschoolde disciplines om workshops te creeren als vrijetijds besteding voor publiek/deelnemers van alle leeftijden. Deze activiteiten kunnen dan uitmonden in een jaarlijks evenement waar iedereen laat zien wat hij/zij heeft ontwikkeld. Dit evenement is tevens een reclame/promotie voor aanmelding van de workshops. 

Met wie werk je samen?: 

Samfaina Foundation werkt samen met de PLAYGROUND en de Stadstuin op de Europalaan 20. 

Samfaina Foundation: Coordinatie, promotie, administratie, proces beheer 

de PLAYGROUND: faciliteerd, praktisch en hands-on. De PLAYGROUND maakt een ruimte geschikt voor alle soorten workshops. Zij bouwen letterlijk op aanvraag een ruimte op verzoek. 

Wat is verder van belang om te weten?: 

Het project vind plaats op de tweede verdieping van de Stadstuin. De Stadstuin is op zoek naar verbinding en creativiteit. Er zitten veel creatieve ondernemers in de Stadstuin welke wij door middel van voormalig Shaka en Nasa Club een podium hebben geboden. Wij willen uit dit intiatief de FACTORY laten ontstaan. Creatieve gevestigde of startende ondernemers kunnen workshops aanbieden voor allerlei publiek. Dit is creatief in te vullen. We willen deze ondernemers en startende kunstenaars/makers hierbij ondersteunen door ze materialen en de ruimte te faciliteren. 

Wat maakt het project bijzonder?: 

de PLAYGROUND en SAMFAINA FOUNDATION hebben vanaf mei 2017 tot 2018 maandelijks de Shaka Club georganiseerd. In mei 2018 werd de SHAKA club omgetoverd tot NASA club. Zie de aftermovie. DJ's, muziek, kunst en eten kwam hier samen. Dit intiatief mond nu uit in de FACTORY. de FACTORY bestaat nog niet. de PLAYGROUND is op de tweede verdieping van de Stadstuin te vinden. 


afbeelding van Daniëlle Koelemij

Beste Pauline, ik zie dat je nog geen reactie hebt gegeven en wacht dat af alvorens verder op jouw projectidee in te gaan.

Of is het zo dat je niet reageert omdat Alexander heeft aangegeven weinig ruimte te zien? Als je denkt dat de FACTORY wel past bij Jij Maakt Het Mee: laat dan van je horen en laat het ons meemaken!

Hartelijke groet, Daniëlle

afbeelding van Daniëlle Koelemij

Beste Pauline, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Op jullie website staan de woorden verbinden en creëren centraal. Kun je ook aangeven hoe die kernbegrippen concreet worden gemaakt in de Factory? Hartelijke groet, Daniëlle

afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Pauline,

Welkom bij Jij Maakt Het Mee. De komende weken denk ik als adviseur van het fonds met je mee over je project en op welke onderdelen het eventueel aangescherpt kan worden om tot een kansrijke aanvraag te komen.

Bij Jij Maakt Het Mee beoordelen we de plannen o.a. op inhoudelijke kwaliteit. Dat is lastig in jullie geval, omdat jullie - zoals ik het nu lees - weing of geen invloed hebben op wat er georganisserd wordt. Voor ons is alleen faciliteren niet voldoende, wij willen een inhoudelijk doordacht plan zien. Lukt het je om met de aanbieders om tafel te gaan zitten en samen een goed plan te schrijven? Anders zie ik weinig ruimte voor Jij Maakt Het Mee om je project te ondersteunen.