menu denk mee beslis mee maak mee

Dreams Unite

Haal het beste uit jezelf en jaag je dromen na!

Music Matters
31 januari 2018 tot 30 september 2018
muziek
jongeren
onze website / check facebook
€15.000

Dit project heeft subsidie ontvangen en is afgerond. Denk mee Beslis mee Maak mee

Bekijk de weblog van dit project

Kick off Dreams Unite!

Door Ivana Baric op di 27 mrt

Dankzij de subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie zijn we gestart met het project Dreams Unite. Een verdiepingstraject voor een groep...

lees verder op de weblog

Ga direct naar de reacties

Dreams Unite

Haal het beste uit jezelf en jaag je dromen na!

afbeelding van Ivana Baric

Ingediend door:

Ivana Baric

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Hoe monitoren we de ontwikkeling van de deelnemers? Ervaringen en tips zeer welkom!

Wat ga je doen?: 

Dreams Unite is een samenwerking tussen Music Matters en Zangstudio Nanda Akkerman. Het project bestaat uit twee onderdelen:
1. Dreams Unite - Spotlight Sessions, bestaat uit een reeks masterclasses met aansluitend een open podium en is voor iedere jongere uit Rotterdam met interesse voor muziek toegankelijk. De Spotlight Sessions organiseren we maandelijks van januari t/m juni 2018.
2. Dreams Unite – Verdiepingstraject, biedt verdieping aan een groep gemotiveerde jongeren die behoefte hebben aan meer coaching en die er aan toe zijn een volgende stap te zetten in hun persoonlijke en muzikale ontwikkeling. Zij worden van februari t/m september 2018 intensief door Nanda Akkerman begeleid en werken aan het creëren en/of verbeteren van eigen songs. We sluiten Dreams Unite af in september 2018 met een optreden in LantarenVenster. 

Wij vragen bij Jij maakt het mee een bijdrage voor het verdiepingstraject. Het verdiepingstraject is een langgekoesterde wens, maar hebben we nog niet eerder op deze manier uitgevoerd. Wij, en dan spreek ik ook namens Zangstudio Nanda Akkerman, zien al jaren talentvolle jongeren om ons heen die niet goed weten hoe ze door kunnen groeien. We bouwen met het verdiepingstraject voort op de Spotlight Sessions maar ook op andere projecten zoals Gotta Sing?!, een project van Music Matters waarbij we artiesten vragen een workshop te geven van 2,5 uur aan jongeren. Dat project maakt veel los maar biedt te weinig continuïteit. Vandaar deze stap.

Met Spotlight Sessions zijn we dit jaar begonnen in een pilot, omdat we zien dat er veel optreedmogelijkheden zijn voor iets meer ervaren talent, maar voor de echte beginners is dat een stuk minder het geval. We merken dat er behoefte aan is en dat het een mooie basis is voor een volgende stap in de ontwikkeling van amateurs. We zijn het concept van Spotlight Sessions nog steeds aan het bijschaven. De pilot is klein begonnen, met een kleine groep deelnemers, die het concept zeker wisten te waarderen. We willen het grootser opzetten, zodat we meer jongeren tegelijkertijd kunnen bereiken. Zo gaan we meer tijd steken in het werven van meer deelnemers per editie en willen we deelnemers begeleiden met een professionele band die kan inspelen op de muzikaliteit van de deelnemers.

Deze twee onderdelen verbinden we in één project, omdat het verdiepende programma perspectief biedt aan jongeren die al een tijdje bezig zijn en langzaam de motivatie kwijtraken om door te gaan. De jongeren die meedoen aan het verdiepende traject maken een groei door die motiverend is voor henzelf en hun peers. Deze jongeren worden zo zelf een rolmodel voor degenen die voor het eerst naar het open podium komen.

Het is onze overtuiging dat het bieden van perspectief aan jongeren cruciaal is om ze motivatie en vertrouwen te geven dat ook zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Als je die motivatie en dat vertrouwen weet te vinden zal je daar je hele leven van profiteren. Met Dreams Unite laten we ook zien dat je er hard voor moet werken: het komt niet vanzelf.

Met Dreams Unite willen we het volgende resultaat realiseren.

Alle deelnemers van Dreams Unite:

 • hebben hun eigenheid en zelfvertrouwen ontwikkeld en durven zichzelf op het podium te laten zien.
 • hebben geleerd dat inspanning loont en zijn gemotiveerd zich door inspanning verder te ontwikkelen.
 • hebben een veilige Rotterdamse community gevonden waar ze altijd op terug kunnen vallen.
 • zijn gegroeid in de kwaliteit van hun zang en hun performance.


De deelnemers van Dreams Unite – Verdieping hebben daarnaast:

 • een eigen song gemaakt, hun eigen materiaal ontwikkeld.
 • een beter beeld van wat ze met hun talent willen, zijn gegroeid in hun zelfstandigheid en welke keuzes ze kunnen maken.


Music Matters, Zangstudio Nanda Akkerman en de stad Rotterdam:

 • hebben nieuwe rolmodellen en ambassadeurs erbij, die kunnen worden ingezet voor verschillende events.
 • boren nieuw talent aan en begeleiden hen door naar andere projecten, opleidingen.
 • laten een positief geluid horen door de jongeren van Dreams Unite zichtbaar te maken; een community van jongeren die elkaar vinden in de liefde voor muziek.
Hoe ga je te werk?: 

Het hele project is ontwikkeld in samenspraak met Rotterdamse jongeren die al muziek maken. We hebben onze ideeën aan hen voorgelegd en meegenomen waar zij behoefte aan hebben. 

Deel 1: Dreams Unite - Spotlight Sessions

Maandelijks organiseren we de Spotlight Sessions. Aan dit onderdeel kan iedereen meedoen die daar interesse in heeft. We richten ons met name op jongeren tussen de 16 en 25 jaar die al met muziek bezig zijn, maar nog weinig ervaring hebben met optreden en die nog nooit of weinig lessen hebben gevolgd. Een Spotlight Session begint met een inspirerend live interview met een bekende artiest met aansluitend een aantal praktische tips over bijvoorbeeld performance, zangtechniek of songwriting. Daarna is het podium voor jongeren die daar in een veilige omgeving een song kunnen performen. De sfeer is ondersteunend en het is juist bedoeld om iets nieuws te proberen.

Maandelijks vinden vanaf januari t/m juni 2018 de Spotlight Sessions plaats. We doen dit op zondagmiddagen. Een middag ziet er als volgt uit:

 • 13.00 – 14.30 uur: interview van een inspirerende artiest (of iemand anders uit de muziek) van ca. 30 minuten en daarna een inhoudelijke masterclass op een specifiek thema
 • 15.00 – 17.00 uur: open podium

Deelnemers kunnen met een ‘backing track’ meezingen, maar we zorgen ook dat er muzikanten aanwezig zijn die de jongeren op toetsen, gitaar en/of drums kunnen begeleiden. We werken samen met de muzikanten van de band Imodies o.l.v. Jean Felipe “Djuwney” Ansjeliena; een ervaren band die snel kan inspelen op de situatie.

We verwachten per editie 35 deelnemers te bereiken. Om zoveel mogelijk jongeren te bereiken organiseren we de Spotlight Sessions op meerdere locaties in de stad; in Rotterdam Zuid (Podium Islemunda), Rotterdam West (Podium Grounds) en een vernieuwde locatie in Rotterdam Crooswijk (Nieuwe Branding). Met deze laatste locatie willen we graag gaan samenwerken om gehoor te kunnen geven aan het gebrek aan cultureel aanbod en podia in deze wijk.
 

Deel 2: Dreams Unite verdiepingstraject

Aan twaalf talentvolle jongeren waarvan we zien dat ze meer potentie hebben, bieden we een verdiepend traject. We selecteren deze jongeren op basis van motivatie en talent. We scouten ze uit ons netwerk en selecteren ze na een intakegesprek. Zij volgen de 6 openbare masterclasses van de Spotlight Sessions en krijgen aanvullend thematische workshops waarin ze skills ontwikkelen op het gebied van o.a. zang en performance, het schrijven van eigen nummers, het werken met instrumentalisten en/of producers en een persoonlijk ontwikkeltraject waarin ze een beeld krijgen hun eigen ambities en de keuzes die ze daarin kunnen maken. We stimuleren een zelfstandige en ondernemende houding van de deelnemers.

Het verdiepende traject van Dreams Unite duurt 9 maanden en bevat de volgende elementen:
Januari t/m juni

 • Online lesprogramma
 • Coaching: 1 op 1 en met de groep
 • Verdiepende workshops

Juli t/m september

 • Studio-opname (demo)
 • Eindoptreden

Het verdiepende traject van Dreams Unite wordt begeleid door Nanda Akkerman. Het is thematisch opgebouwd en sluit zoveel mogelijk aan bij de thema’s van de Spotlight Sessions. Iedere maand staat een ander thema centraal in de workshops, coaching en het online lesprogramma.

Dit verdiepingstraject is nieuw en vult een gat op voor jongeren die zich verder ontwikkelen maar niet weten waar ze daarvoor terecht kunnen. We experimenteren voor het eerst met een online lesprogramma dat door Nanda Akkerman ontwikkeld wordt. We gaan hiermee aan de slag omdat we daarmee inspelen op de grote online aanwezigheid van jongeren en het niet meer dan logisch is om daar ook programma aan te bieden. We denken dat we daar veel jongeren kunnen bereiken. Nanda is al bezig met de ontwikkeling van filmpjes. De deelnemers van Dreams Unite zullen de eersten zijn die er volledig gebruik van gaan maken. Daarna willen we kijken hoe het verder uitgebouwd kan worden. Eventueel doen we dat samen, maar het concept blijft van Nanda.
Music Matters heeft al ervaring met een online lesprogramma door onze samenwerking met ZangExpress (www.zangexpress.nl) in het basisonderwijs, ihkv Cultuureducatie met Kwaliteit. We zouden het heel mooi vinden als er ook een dergelijk online programma ontstaat voor jongeren.

Toelichting op het online lesprogramma

De online tool is een aanvulling op de fysieke bijeenkomsten; ter voorbereiding op een thema, met doelgerichte opdrachten die hieraan verbonden zijn. Daarnaast kunnen deelnemers binnen de besloten ‘community’ elkaar online feedback geven en persoonlijke coaching/tips&tricks online van Nanda krijgen. Een concrete tool die via een filmpje wordt aangeboden voor bijvoorbeeld zang is als volgt:

BUIKADEMHALING
Ben je een beetje zenuwachtig en heb je een hoge ademhaling? Bijvoorbeeld net voordat je On Stage gaat?
Je doet er goed aan, om weer terug te gaan naar een lage ademhaling.
Oftewel jouw ademhaling meer gericht naar de buik dan naar je borst.

Oefening:
Ga lekker onderuit gezakt zitten op een stoel op een plek waar je jezelf even kan terug trekken.
Pak een redelijk groot boek of iets anders wat je op je buik kan plaatsen en adem rustig in en uit.
Wanneer je in ademt is het de bedoeling dat het boek op je buik omhoog gaat.
Wanneer je uit ademt gaat het boek weer naar beneden.
Wanneer je hier geduldig mee omgaat zal je merken dat je rustiger wordt, omdat er meer zuurstof naar je hersenen gaat en je lijf meer ontspant.
Een top basis oefening die je kan inzetten voor meerdere doeleinden. Wanneer je spreekt, wanneer je les geeft, wanneer je jezelf gaat filmen en natuurlijk wanneer je zingt.

Met wie werk je samen?: 

Dreams Unite is een samenwerking tussen Zangstudio Nanda Akkerman en Music Matters. We kennen elkaar al jaren maar hebben nog nooit op deze manier met elkaar gewerkt. Nanda neemt de artistieke leiding voor haar rekening, Music Matters zorgt voor ondersteuning op het gebied van productie, werving, organisatie en administratie. 

Nanda Akkerman
Nanda Akkerman studeerde in 2010 af aan de opleiding muzikant/producer van het Albeda College in Rotterdam en stond ze in de top 3 bij de Music Matters Award. In 2011 bracht zij haar debuutalbum 'Horizon' uit met Nederlandstalige Soul-liedjes, waarna zij een tour heeft gedaan en heeft gespeeld in onder andere de Doelen, Paradiso, Patronaat, Dunya Festival. Nanda deelde zo onder andere het podium met Sam Smith, Oleta Adams, Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer, Hadewych Minis, Edsilia Rombley en Glennis Grace.

Nanda Akkerman is door haar enthousiaste persoonlijkheid een motivator en inspirator en zet zich veelvuldig in voor haar zang en performance school Zangstudio Nanda Akkerman. Door haar opleiding en ervaring in het werkveld verwerkt ze de onderdelen die zij in haar carrière gemist heeft in haar zang en performance school. Dit betreft voornamelijk de persoonlijke aandacht en het persoonlijk ontwikkelen. Nanda zegt hierover: “De muziekindustrie is veel omvattend en we zien vaak een eenzijdig beeld. Jonge talenten willen hierop mee varen, maar raken gedesoriënteerd in het proces omdat ze niet bewust zijn wat voor processen hier achter schuilen. De jongeren krijgen hierin weinig handvatten geboden en kunnen moeilijk een vertaalslag maken naar wie ze zijn en wat ze willen.”

Music Matters 
Music Matters organiseert sinds 2007 diverse trajecten op het gebied van muziekeducatie en talentontwikkeling. Met de Music Matters Award heeft de organisatie i.s.m. Epitome Entertainment 10 jaar lang ingezet op het profileren van Rotterdams talent. De organisatie heeft een sterke connectie met Rotterdamse jongeren en is naast de Music Matters Award steeds meer projecten gaan organiseren die jonge muzikanten een plek geven om zich verder te ontwikkelen. Het jongerenpanel denkt mee over de projecten van Music Matters en organiseert ook eigen activiteiten.

Andere samenwerkingspartners
Music Matters en Zangstudio Nanda Akkerman werken reeds samen met verschillende organisaties in Rotterdam. Music Matters is aangesloten bij het Netwerk Cultuureducatie en Talentontwikkeling Rotterdam waarin kennis en netwerk worden uitgewisseld. Doel is in dit netwerk te zorgen voor betere samenhang in het aanbod van projecten, zodat zoveel mogelijk kinderen en jongeren kunnen participeren en talent zijn weg zo goed mogelijk kan vinden in de stad.

We vinden het belangrijk dat Dreams Unite een platform is voor zoveel mogelijk jongeren. We hebben dit plan ontwikkeld in overleg met o.a. Roots & Routes, Productiehuis FLOW en Hiphophuis. We zullen hen en andere organisaties benaderen om te zorgen dat jongeren uit hun netwerk hun weg weten te vinden naar Dreams Unite. Andere organisaties waar we mee samenwerken zijn o.a.: SKVR, Codarts, Albeda College, Epitome Entertainment, Hofplein Rotterdam, Ken Theater, Vocalsz, Jeugdcultuurfonds Rotterdam, Big Brothers Big Sisters in Rotterdam en Benefits for Kids.

Wat is verder van belang om te weten?: 

Met Dreams Unite motiveren we jongeren om het beste uit zichzelf te halen. Via hun liefde voor muziek dagen we jongeren uit om een stap verder te gaan, om het podium te betreden, om hun eigenheid te ontwikkelen, om een eigen weg te vinden en om wellicht door te stromen naar een muziekopleiding. Tegelijkertijd willen we ze voldoende zelfvertrouwen en zelfstandigheid meegeven om zich staande te houden in de wereld van talentenjachten, mooie beloftes en managers die je ‘groot’ kunnen maken.

Met Dreams Unite brengen we jonge muzikanten een stap verder in hun ontwikkeling. Het zijn jongeren die typerend zijn voor Rotterdam: diverse achtergronden, op zoek naar een plek waar ze zich thuis kunnen voelen en in sommige gevallen met een complexe thuissituatie waar weinig te besteden is. Ze hebben grote behoefte om hun eigenheid en identiteit te onderzoeken, om te leren en om met anderen in contact te komen voor wie muziek net zo onmisbaar is. We geven deze jongeren de aandacht die ze verdienen. Zoals Micha de Winter in zijn afscheidsrede als Faculteitshoogleraar Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken aan de Universiteit Utrecht het verwoordde:

“Jonge mensen hebben hoop en optimisme nodig. Die vormen de motor van hun persoonlijke ontwikkeling. Als je kinderen van jongs af aan weet mee te geven dat ze ertoe toen, dat ze erbij horen, dat de samenleving ook op hèn zit te wachten, dan wakker je de motivatie aan om zich te willen inspannen, te werken aan doelen, te willen leren en zich te willen ontwikkelen.”

Bereik: 
aantal   activiteit               aantal deelnemers   aantal bezoekers 
6 Spotlight Sessions 35 p. keer  
1 Verdiepingstraject 12  
1 Eindoptreden 50 150
       
       
       

 

Wat maakt het project bijzonder?: 

Met Dreams Unite bieden we niet alleen een platform aan beginnende muzikanten maar zorgen we er ook voor dat talent met meer potentie niet verloren gaat. We zetten met het verdiepingstraject heel bewust in op persoonlijke groei en het stimuleren van zelfstandigheid, zodat de deelnemers daarna keuzes kunnen maken (bijv. het volgen van een beroepsopleiding in de muziek). 

Begroting: 

De totale projectbegroting bedraagt € 60.700. De kosten bestaan uit realisatie van 6 edities van Spotlight Sessions, het verdiepingstraject (online en offline coaching, workshops door externe experts, demo-opname), het eindoptreden, communicatiekosten inclusief fotografie en videografie, de inzet van Nanda Akkerman als artistiek leider en inzet van medewerkers van Music Matters. 

We verwachten ruim € 10.000 aan eigen inkomsten te realiseren door eigen bijdrage van Music Matters, bijdrage via onze partner Podium Islemunda en bijdragen van deelnemers en bezoekers. 

De overige kosten hopen we te kunnen dekken door fondsbijdragen. We hebben reeds toezeggingen ontvangen van Stichting Bevordering van Volkskracht, Rabobank Rotterdam, Elise Mathilde Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland. Onze aanvraag is bij het VSBfonds nog in behandeling. Van FCP vragen we een bijdrage van € 15.000. 

Uitslag Beslis mee

FCP27
max 50 / 2 van 2 gestemd
publiek50
max 50 / 109 gestemd
totaal77
75 is gehaald!
De stemperiode is voorbij.

Dit zijn de de opmerkingen en adviezen uit Denk Mee, aangevuld met de stem-motivatie van de adviseurs van FCP.
afbeelding van Lidian Fleers

Het Fonds beoordeelt een project op de criteria artistieke of inhoudelijke waarde, samenwerking en impact.

Met Dreams Unite wordt een toegankelijk project verrijkt met een verdiepingstraject. Wat ik goed vind aan jullie opzet is dat jullie inspelen op de behoeften van de jonge talenten en dat heel concreet is welke opbrengst het project voor hen heeft. Het project heeft in dat opzicht duidelijk impact op de ontwikkeling van de deelnemers, neemt de deelnemers en hun ambities serieus en doet bij hen direct een beroep op de wederkerigheid van de samenwerking. Naast een degelijke organisatorische structuur biedt jullie traject gelukkig ook voldoende ruimte voor inspiratie en het project krijgt een innovatieve rand door het experimenteren met de online tool, al zal deze zich nog moeten bewijzen gedurende het project. Ik wens jullie veel succes met de uitvoering en ben benieuwd naar de ontwikkelingen die we hopelijk kunnen gaan volgen in de blog. 

afbeelding van Willemijn in 't Veld

Het Fonds beoordeelt een project op de criteria artistieke of inhoudelijke waarde, samenwerking en impact.

Mooi dat de eerdere Spotlight Sessions zo sucesvol waren dat er nu voldoende deelnemers zijn die willen doorgroeien en meer ervaring willen opdoen. Slim ook, om eerst een kleinschalige pilot uit te voeren en de activiteiten vervolgens verder te ontwikkelen en uit te breiden. Het toekomstige verdiepingstraject biedt eerdere deelnemers de kans zich verder te scholen, terwijl het naar verwachting de aantrekkingskracht van de Spotlight Sessions voor beginners vergroot. De opzet van het project is duidelijk uitgewerkt en de keuze voor een online lesprogramma sluit aan bij de wensen van de doelgroep. De betrokkenheid van docenten en begeleiders geeft voldoende vertrouwen in de inhoudelijke kwaliteit. De beoogde samenwerkingspartners zijn niet heel verrassend maar ze kunnen wel een positieve en nuttige bijdrage leveren, bijvoorbeeld bij de werving van deelnemers en de promotie van dit traject. Een mooie uitbreiding kortom, van het actieve muziekaanbod in Rotterdam.

afbeelding van Thijs Hazeleger

Dag Marianne, aangezien jullie de laatste week van de Denk mee-fase ingaan, geef ik jullie graag nog wat laatste tips.

Het belang van een online lesprogramma is al duidelijker, maar ik adviseer je om ook nog een concrete tool die je aanbiedt in een filmpje te beschrijven als voorbeeld. Wat leren ze d.m.v. de filmpjes en is dit een aanvulling op de bijeenkomsten of leren ze deze tools alleen online?

Wellicht zou je de deelnemers ook online kunnen monitoren door ze vlogs te laten maken over hun eigen ontwikkeling?

Succes met de afronding!

Groeten Thijs

afbeelding van Marianne van de Velde

Beste Thijs,

Dank voor de tip om deelnemers online te monitoren door ze vlogs te laten maken over hun eigen ontwikkeling. We gaan een publieke online pagina aanmaken, waar de ontwikkeling en vorderingen van de deelnemers te volgen zijn en waar ze te vinden zijn met een persoonlijk verhaal van de reis die ze doormaken tijdens het traject. Wij vragen de deelnemers hier zelf een actieve rol in aan te nemen, zodat ze zich bewust worden en leren van de mogelijke manieren (bijv. dmv een blog of vlog of beide) waarop ze zichzelf kunnen profileren.

Een toelichting op het online lesprogramma heb ik toegevoegd aan de projectomschrijving.

Groet, Marianne

afbeelding van Willemijn in 't Veld

Zouden jullie nog wat scherper kunnen formuleren op welke manier de toekomstige Spotlight Sessions gaan afwijken van de bijeenkomsten die jullie dit seizoen al organiseren? Zoals je wellicht hebt gezien is de subsidie van JMHM niet bedoeld voor reguliere of periodiek terugkerende activiteiten. Zoals de sessions nu beschreven staan lijken ze echter sterk op de huidige activiteiten. In hoeverre zijn de ervaringen met het lopende traject verwerkt in de plannen voor volgend jaar?

Tip: Kijk ook nog even naar de looptijd van het project bovenaan de pagina; het gaat om 23 januari 2018 neem ik aan?

afbeelding van Marianne van de Velde

In onze aanvraag bij Jij Maakt het Mee leggen we de nadruk op het verdiepingstraject. Dat is het onderdeel waarvoor we ondersteuning vragen vanuit de regeling Jij Maakt het Mee van het FCP. We hebben de Spotlight Sessions dit jaar alvast uitgezet als pilot om te kijken hoe het concept ontvangen wordt.

De pilot is klein begonnen, met een kleine groep deelnemers, die het concept zeker wisten te waarderen. We willen het grootser opzetten, zodat we meer jongeren tegelijkertijd kunnen bereiken. Zo gaan we meer tijd steken in het werven van meer deelnemers per editie en willen we deelnemers begeleiden met een professionele band die kan inspelen op de muzikaliteit van de deelnemers.

We gaan bovenstaande verwerken in het plan. En de datum pas ik aan :-) oeps

afbeelding van Thijs Hazeleger

Beste Marianne, ook namens mij welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Mooi idee om de Spotlight Sessions te verbinden aan een verdiepingstraject. Is dit een nieuw project of bouw je ergens op voort?

Ik zou ook nog kort ingaan op het online lesprogramma dat jullie ontwikkelen. Waarom zijn jullie daar mee bezig? Wat kom je daarin tegen?

Groeten Thijs

afbeelding van Marianne van de Velde

Beste Thijs,

Met Spotlight Sessions zijn we dit jaar begonnen in een pilot, omdat we zien dat er veel optreedmogelijkheden zijn voor iets meer ervaren talent, maar voor de echte beginners is dat een stuk minder het geval. We merken dat er behoefte aan is en dat het een mooie basis is voor een volgende stap in de ontwikkeling van amateurs. We zijn het concept van Spotlight Sessions nog steeds aan het bijschaven.

Het verdiepingstraject is een langgekoesterde wens, maar hebben we nog niet eerder op deze manier uitgevoerd. Wij, en dan spreek ik ook namens Zangstudio Nanda Akkerman, zien al jaren talentvolle jongeren om ons heen die niet goed weten hoe ze door kunnen groeien. We bouwen met het verdiepingstraject voort op de Spotlight Sessions maar ook op andere projecten zoals Gotta Sing?!, een project van Music Matters waarbij we artiesten vragen een workshop te geven van 2,5 uur aan jongeren. Dat project maakt veel los maar biedt te weinig continuïteit. Vandaar deze stap.

Het online lesprogramma is een idee en concept van Nanda Akkerman. We gaan hiermee aan de slag omdat we daarmee inspelen op de grote online aanwezigheid van jongeren en het niet meer dan logisch is om daar ook programma aan te bieden. We denken dat we daar veel jongeren kunnen bereiken.
Nanda is al aan bezig met de ontwikkeling van filmpjes. De deelnemers van Dreams Unite zullen de eersten zijn die er volledig gebruik van gaan maken. Daarna willen we kijken hoe het verder uitgebouwd kan worden. Eventueel doen we dat samen, maar het concept blijft van Nanda.
Music Matters heeft al ervaring met een online lesprogramma door onze samenwerking met ZangExpress (www.zangexpress.nl) in het basisonderwijs, ihkv Cultuureducatie met Kwaliteit. We zouden het heel mooi vinden als er ook een dergelijk online programma ontstaat voor jongeren.

Groet, Marianne

PS. Is een antwoord als dit voldoende of is het de bedoeling dat ik het projectplan hiermee aanpas?

afbeelding van Thijs Hazeleger

Dank voor je antwoord! Om het onderdeel te maken van je aanvraag, is het de bedoeling dat je het projectplan aanpast (in de linkerkolom). 

Groeten Thijs

afbeelding van Willemijn in 't Veld

Welkom op dit platform! De komende zes weken denk ik als FCP-medewerker graag met jullie mee om van dit idee een kansrijke aanvraag te maken. Om te beginnen een vraag over de Spotlight Sessions: hoe ziet zo'n avond eruit? Kunnen de deelnemers zich voor een afzonderlijke sessie opgeven of verbinden zij zich voor de hele periode aan het programma?

afbeelding van Marianne van de Velde

Dank!
De Spotlight Sessions zijn 's middags, ik heb wat meer informatie daarover nu toegevoegd op de pagina. De deelnemers kunnen op het moment zelf besluiten of ze het podium betreden of toch liever (nog) niet. We verwachten dat ongeveer de helft van de deelnemers meerdere sessions bezoekt en dat het verder om eenmalige deelnemers gaat.