menu denk mee beslis mee maak mee

CrossOverStad Festival

Enjoy, Try Out, Show off

Stichting Hollandse Luchten
30 juni 2018
dans, film, graffitti, tekenen en schilderen
jongeren
onze website / check facebook
€12.750

Dit project heeft subsidie ontvangen en is afgerond. Denk mee Beslis mee Maak mee

Bekijk de weblog van dit project

Kijk en geniet!

Door Ginger Verhagen op do 23 aug
lees verder op de weblog

Ga direct naar de reacties

CrossOverStad Festival

Enjoy, Try Out, Show off

afbeelding van Ginger Verhagen

Ingediend door:

Ginger Verhagen

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Hoe kunnen we het beste jongeren triggeren om mee te doen aan de Try-Out fase?

Wat ga je doen?: 

CrossOverStad Festival | 30 juni 2018

Aanleiding
Afgelopen zomer heeft de eerste editie van het CrossOverStad Festival plaatsgevonden. Het buitenfestival werd georganiseerd ter ere van de vernieuwde Kanaalkade te Alkmaar. Zowel gemeente Alkmaar als een aantal grote bedrijven gevestigd in Overstad deden een financiële bijdrage om deze dag te verwezenlijken. De culturele organisaties die op Overstad gevestigd zijn kregen de kans om zichzelf te presenteren aan de festivalbezoekers. De opkomst was goed, ongeveer 700 bezoekers. Erg opvallend was dat er veel jongeren op af kwamen. Dit kwam door de aansluiting die zij vonden in de straatkunsten zoals beatboxen, skaten en freerunning. Schouder aan schouder zaten zij op de grond en keken naar elkaars nieuw geleerde tricks. Dit heeft ons geïnspireerd voor een tweede editie van CrossOverStad.

2de Editie
Vanwege de grote opkomst van jongeren (15-25 jaar) tijdens de eerste editie gaan we in de tweede editie ons vooral op deze doelgroep focussen. Tijdens het festival maken de jongeren kennis met een experimentele vorm van straatkunsten. Denk aan een spannende mix tussen muziek, dans, film, graffiti, skaten, freerunning, poetry slam en theater. De opzet van het festival verleidt hen om niet alleen te kijken en te genieten, maar ook zelf uit te proberen en het podium op te stappen.

Het festival behoudt wel de naam "CrossOverStad", omdat er nog steeds cross-overs gemaakt worden tussen de culturele instellingen op Overstad, Maar zal inhoudelijk nieuw zijn.

Datum: 30-06-2018
Tijd: 13:00-23:00 uur
Verwachte bezoekersaantal: 700-1000
Entree: Gratis
Workshops: Gratis

CrossOverStad 2017

Hoe ga je te werk?: 

Programmering
De totaalprogrammering van de dag is onderverdeeld in 3 onderdelen, elk met hun eigen karakter en doelstelling. Voor elk onderdeel gelden dezelfde ingrediënten:
- Aantrekkelijk voor jongeren (15-25 jaar)
- Straatkunsten
- Vernieuwende experimentele cross-overs tussen culturele organisaties (partners) in Overstad
- Artiesten uit de regio

Onderdeel 1: Enjoy
Meedoen met cultuur start meestal met cultuur beleven en geïnspireerd raken. Het festival heeft op elke discipline aansprekende namen geprogrammeerd waar jongeren zich aangetrokken tot voelen en die zij bewonderen. Met als doel om de jongeren te activeren en daarom is "Enjoy" fundamenteel voor de twee belangrijkste onderdelen, namelijk de Try out en Show off.
Kernwoorden: voorstellingen, presentaties, expo

Onderdeel 2: Try out
Enkele artiesten geven direct na hun optreden of presentatie een workshop. Zo kunnen jongeren laagdrempelig meedoen, ervaren waar ze goed in zijn en in contact komen met de artiesten. In dit onderdeel kunnen ze hun creativiteit leren ontwikkelen. De workshops zijn gratis en open voor iedereen die wil. Tijdens de workshops worden eventuele doorstroommogelijkheden besproken.
Kernwoorden: workshops, meedoen

Onderdeel 3: Show off
Enkele workshops leiden toe naar een korte presentatie voor publiek. De deelnemende jongeren krijgen de kans om hun pas geleerde kunsten te tonen aan publiek. Ze staan samen met de artiest op het podium en ervaren de kick van het zelf optreden. Ook in dit onderdeel wordt kenbaar gemaakt welke doorstroommogelijkheden er zijn, richting dans, theater, skaten, etc. De producten van de filmworkshop worden direct in een minibioscoop vertoond.
Kernwoorden: presentatie vanuit workshop

Doel
Het doel is om jongeren tussen de 15-25 jaar zelf actief te laten deelnemen aan een experimentele vorm van straatkunsten en hen, middels de drie verweven onderdelen in het festival, door te laten stromen naar vervolgaanbod, zoals de theater-, dans-, skateschool, etc. De drie onderdelen inspireert en stimuleert de jongeren door te laten ervaren, ontdekken en experimenteren.

Met wie werk je samen?: 

Rolverdeling
Het team bestaat uit een artistiek leider en een logistiek producent. Zij brengen de groep, van alle partners die op Overstad en omgeving gevestigd zijn, samen. De inhoud wordt door deze groep, tijdens een aantal bijeenkomsten, gevormd. De eerste bijeenkomst bestaat uit een brainstormsessie. Het papier is blanco, hoe gaan we dit inkleuren? Wat heeft ieder te bieden, wat hebben we nodig en hoe kunnen we dit met elkaar verbinden? Vervolgens wordt het getrechterd en gepresenteerd voor elkaar. De artistiek leider denkt mee en helpt met vormen. De logistiek producent controleert of het realiseerbaar is. Beide ondersteunen alle partners bij het maken van hun onderdeel en regelen wat nodig is voor het overkoepelende geheel. Samen bewaken zei de doelstelling.

Er zijn zeer weinig tot geen festivals die deze leeftijdsgroep aanspreken. Het is de unieke combinatie tussen de culturepartners uit de omgeving, die moet zorgen voor een zuigende werking. 

Partners
STRAAT! is een initiatief van jonge en ervaren freerunners en skaters uit Alkmaar. Zij gaan diverse uitingen van straatcultuur laten zien en beleven, zoals, skateboarden, longboarden, freerunning, rappen, poetry slam, beatbox, street-/breakdance, popping-locking en graffiti. Zij willen met name jongeren de mogelijkheid bieden om hiermee kennis te laten maken door middel van demo’s, workshops en optredens.
FILMHUIS ALKMAAR zoekt een cross-over met een andere organisatie op het gebied van film
HAL25 verzorgd de culturele festivalaankleding met containers, pipowagens, minibios, cine-solo’s en beeldende ingrepen/infiltraties
UNIEKE ZAKEN zoekt een cross-over voor haar theaterworkshops
POPPODIUM VICTORIE zoekt een cross-over voor haar muziekprogrammering van jonge bands en artiesten
STADSTRAND DE KADE biedt haar strand aan om op te eten en drinken
FABLAB KAASFBRIEK zoekt een cross-over met haar 3D printing
MOVES/DNA/ARTIANCE/FLEX/DENTRO zoeken cross-overs voor hun straatoptredens dans
PROEV zoekt een cross-over met haar veganistische hapjes
SILENT DISCO zoekt een cross-over met haar koptelefoons
STADSKANTINE biedt haar dakterras aan om op te eten en drinken
Stichting STAD Alkmaar biedt een haar jongeren aan om bij te dragen aan het festival
LIJST WOUTERS zoekt een cross-over met zijn straattheater
FLOWTIDE zoekt een cross-over met haar skaters
CREATORIUM/PRODUCTIEHAL zoeken cross-overs voor hun optredens van jonge kunstenaars

                     Het geheel is meer dan de som der delen

Reactie Ervin Skelic namens HAL 25
JONGERENONTWIKKELING / CO-CREATIE / VERNIEUWING

Als bedrijfsleiding van HAL 25, en festivalpartner, zien wij CrossOverstad Festival als een belangrijk ontwikkelingsmoment. Jonge makers krijgen de kans om hun talent te presenteren aan het grote publiek, kennis op te doen via experts, cross-overs te maken met andere jonge creatievelingen, om uiteindelijk tot iets vernieuwends te komen. Een laboratorium waar wordt ontdekt, gebouwd, geproduceerd, geexperimenteerd en waar co-creatie centraal staat. Ook een plek waar jonge & oude makers van elkaar leren en tot nieuwe inzichten komen.

Een aanwinst voor Alkmaar!   

Reactie Sean van Arem namens STRAAT!
CROSSOVERSTAD

Cool Radicaal Ontzettend Sterk Speciaal Overdreven Vrolijk Excentriek Rollend Skate Talentvol Artistiek Daverend festival

De plek waar ik mijzelf heb gevonden. De plek waar ik mijzelf heb leren kennen en verder heb durven pushen dan ik ooit gedacht had. Vorig jaar binnengerold als broekkie tussen de dinosaurussen en dijken van mensen. Mijn mannetje proberend te staan tegenover alle grote kunstzinnigheden en harde stemmen van mijn eigen onzekerheden. Crossoverstad bood mij het podium om mijn creatieve brein de vrije loop te geven. Met vallen en opstaan heb ik uiteindelijk samen met de jongens van STRAAT! en Crossoverstad een festival opgezet waar ik trots op ben. Doordat dit zo’n succes was geeft Crossoverstad mij dit jaar de kans om mijzelf nog verder te ontwikkelen. Dit keer in de rol van projectleider en programmeur. Dit is mij een ontzettende eer en ik zal alles uit de kast halen om ons festival in alle glorie te laten schijnen.

Bij deze nodig ik jullie ook uit om deze fantastische dag mee te maken om 30 juni 2018 aan de Noorder Arcade te Alkmaar

Wat is verder van belang om te weten?: 

Het grote experiment

Naast de experimentele cross-overs die organisaties met elkaar aangaan, ligt de uitdaging in het verbinden van de jongeren aan het festival. In samenwerking met de Alkmaarse organisatie STAD (Stichting Talent And Dreams) gaan wij dit vormgeven. Bij STAD komen veel jongeren met ideeën en ambitie om iets te organiseren in Alkmaar. STAD helpt hen hierbij en wijst hen de weg. I.s.m. STAD worden jongeren bereikt die mee willen werken aan de programmering en de werving van CrossOverStad festival. Zij krijgen de ruimte om binnen de festival-opzet (Enjoy-, Try Out- en Show Off)  mee te denken en mee te bepalen. Ook worden de jongeren betrokken in de werving op scholen en in hun eigen netwerken en tijdens de uitvoering op de festival dag zelf. Onze ambitie is om een kerngroep van 8 jongeren te betrekken bij het festival.

Tijdens het festival verwachten wij dat veel jongeren het spannend vinden om deel te nemen aan de Try Out- en Show Off fase. Doordat de jongeren van STAD een deel van de programmering op zich nemen, kunnen we veel beter inzien wat de wensen en behoeften van de doelgroep is. Zo kunnen wij de instapdrempel zo laag mogelijk maken. 

Link: http://stad-alkmaar.com/over-stad/

Leuk om te weten!
Het festival laat straatkunsten, in de breedste zin van het woord, zien aan de jonge bezoekers. De partners van Overstad zien dit als hun cadeau aan Alkmaar, aan Overstad, aan de cultuur en vooral aan de jongeren.

Bereik: 
aantal   activiteit               aantal deelnemers   aantal bezoekers 
  Enjoy:    
10 Voorstelling dans en Muziek 3-10 100
1 Vertoning film (of korte filmpjes) 5 200
Hele dag Skate, freerunning, beatbox, graffiti 5 500
3 Voorstelling Theater 1-2 40
  Try Out:    
10 Workshop Dans en Muziek 10-20 10-20
2 Workshop Film 10-20 10-20
5 Workshop Skate, freerunning, beatbox, graffiti 10-20 10-20
3 Workshop Theater 10-20 10-20
  Show Off:    
3 Dans en Muziek 10-20 200
1 Film 10-20 200
3 Skate, freerunning, beatbox, graffiti 10-20 200
1 Theater 10-20 200

 

Wat maakt het project bijzonder?: 

Het is duurzaam
De partners die verantwoordelijk zijn voor de presentaties en workshops op het festival zijn grotendeels aanbieders uit de stad. Bijvoorbeeld dansschool Dentro geeft danslessen, skateschool Flow Tide geeft skatelessen en Fablab de Kaasfabriek geeft cursussen 3D-printing. Voor deze aanbieders is het festival mede-interessant omdat zij hun aanbod kunnen promoten. Wij vragen deze partners om voor, tijdens en na de workshops jongeren informatie geven over de doorstroommogelijkheden: waar zijn de lessen, hoe laat, wat zijn de kosten, en kan je een gratis proefles volgen?

P.R. en communicatie
CrossOverStad heeft een herkenbare en aantrekkelijke eigen vormgeving en logo voor de PR-uitingen. We bouwen door op de ontwerpen die voor de eerste editie zijn ontwikkeld. De grootste uitdaging zit hem in het bereiken van de doelgroep. Er wordt een website ingericht, waarop de jongeren zich eenvoudig kunnen inschrijven voor een workshop. Er zal een speciale PR-actie plaatsvinden op middelbare scholen in- en rond Alkmaar, op dansscholen, buurthuizen en sportverenigingen. We willen ze betrekken bij het festival, niet alleen als bezoeker, maar ook door wat bij te dragen. Daarnaast zal de PR grotendeels online plaatsvinden, om zo de doelgroep het beste te bereiken. O.a. via Snapchat, Instagram en Facebook. Alle partners en artiesten zetten hun eigen communicatiemiddelen in om hun netwerk te bereiken en het festival te promoten.

In de twee bijlagen “Communicatieplan” treft u een uitgebreide beschrijving.

Begroting: 

Financiering
Het festival is gratis toegankelijk. Deze keuze is bewust gemaakt, omdat wij met name jongeren willen bereiken en hen laagdrempelig willen laten meedoen met cultuur. Wij verwachten met dit festival bij te dragen aan de doelstellingen van de gemeente Alkmaar en van de verschillende fondsen die zich richten op het onderdeel jongeren, participatie en cultuur. Daarnaast zullen er net als vorig jaar weer ondernemers van Overstad benaderd worden voor sponsoring. Ook zullen we inkomsten genereren uit de baromzet.

Locatie(s): 
Noorderkade, Alkmaar

Uitslag Beslis mee

FCP33
max 50 / 2 van 2 gestemd
publiek50
max 50 / 110 gestemd
totaal83
75 is gehaald!
De stemperiode is voorbij.

Dit zijn de de opmerkingen en adviezen uit Denk Mee, aangevuld met de stem-motivatie van de adviseurs van FCP.
afbeelding van Stefanie Weijsters

Het Fonds beoordeelt een project op de criteria artistieke of inhoudelijke waarde, samenwerking en impact.

De opzet van een festival leent zich uitstekend voor het aantrekken en betrekken van de jongerendoelgroep, die op zoek zijn naar een divers en actief programma dat bij hen past. CrossOverStad faciliteert daarbij spannende crossovers tussen disciplines en manieren van cultuur maken. Het onderdeel waarin jongeren samen met hun idolen werken naar een podiumpresentatie, is een bijzondere toevoeging die ook anderen kan inspireren. Ondanks dat het een eendaags event is, spreekt het concept dusdanig tot de verbeelding en kan het de deelnemende jongeren en het publiek activeren om ook erna aan de slag te gaan met hun creatieve talenten. De samenwerkingsverbanden in de stad zijn uiteenlopend, doordracht en inhoudelijk gedreven, waardoor nieuwe verbindingen en crossovers tot stand gebracht worden. Hopelijk heeft dit op termijn een (nog) meer divers en multidisciplinair ingericht cultuuraanbod dat aansluit bij de wensen van jongeren tot gevolg.

afbeelding van Lidian Fleers

Het Fonds beoordeelt een project op de criteria artistieke of inhoudelijke waarde, samenwerking en impact.

Cross OverStad biedt een bijzondere eendaagse impuls voor jongerencultuur in Alkmaar. Ik vind het positief dat op basis van de eerste ervaringen de jongeren voor deze editie actief betrokken worden in de planvorming. De impact op de ontwikkeling van de deelnemers is enerzijds relatief beperkt doordat het een eendaags festival is, anderzijds geeft Sean Aram z'n reactie goed aan dat het bieden van een dergelijk podium juist ook een boost kan geven aan iemands motivatie om zich verder te ontwikkelen. Het festival is toegankelijk en wordt goed ondersteund vanuit de gemeente en de ondernemers. De artistieke inhoud gaat gepaard met een aanstekelijke energie om het plezier in het uitoefenen van straatkunst te delen. Het betrekken van nieuwe deelnemers zal een uitdaging zijn, maar de samenwerkende partijen beschikken over voldoende kennis en ervaring om het plezier van zelf actief deelnemen aan cultuur op een gedegen manier over te brengen op een nieuw publiek. 

afbeelding van Ervin Skelic

JONGERENONTWIKKELING / CO-CREATIE / VERNIEUWING

Als bedrijfsleiding van HAL 25, en festivalpartner, zien wij CrossOverstad Festival als een belangrijk ontwikkelingsmoment. Jonge makers krijgen de kans om hun talent te presenteren aan het grote publiek, kennis op te doen via experts, cross-overs te maken met andere jonge creatievelingen, om uiteindelijk tot iets vernieuwends te komen. Een laboratorium waar wordt ontdekt, gebouwd, geproduceerd, geexperimenteerd en waar co-creatie centraal staat. Ook een plek waar jonge & oude makers van elkaar leren en tot nieuwe inzichten komen.

Een aanwinst voor Alkmaar!   

afbeelding van Sean van Arem

CROSSOVERSTAD

Cool Radicaal Ontzettend Sterk Speciaal Overdreven Vrolijk Excentriek Rollend Skate Talentvol Artistiek Daverend festival

De plek waar ik mijzelf heb gevonden. De plek waar ik mijzelf heb leren kennen en verder heb durven pushen dan ik ooit gedacht had.

Vorig jaar binnengerold als broekkie tussen de dinosaurussen en dijken van mensen. Mijn mannetje proberend te staan tegenover alle grote kunstzinnigheden en harde stemmen van mijn eigen onzekerheden.

Crossoverstad bood mij het podium om mijn creatieve brein de vrije loop te geven. Met vallen en opstaan heb ik uiteindelijk samen met de jongens van STRAAT! en Crossoverstad een festival opgezet waar ik trots op ben.

Doordat dit zo’n succes was geeft Crossoverstad mij dit jaar de kans om mijzelf nog verder te ontwikkelen. Dit keer in de rol van projectleider en programmeur. Dit is mij een ontzettende eer en ik zal alles uit de kast halen om ons festival in alle glorie te laten schijnen.

Bij deze nodig ik jullie ook uit om deze fantastische dag mee te maken om 30 juni 2018 aan de Noorder Arcade te Alkmaar

Met vriendelijke groet,

Sean van Arem

afbeelding van Johanneke Minnema

Beste Ginger,

Ik heb de aanvraag en alle commentaren nog een keer goed doorgenomen. Het is een mooi geheel geworden. Je hebt de antwoorden op onze vragen goed verwerkt in de aanvraag en de begroting is sluitend. Ik heb geen aanvullende vragen meer. Wil jij nog iets weten?

Hartelijke groet,

Johanneke

afbeelding van Ginger Verhagen

Hoi Johanneke,

Ik ben erg blij om dat te horen! De vragen en tips hebben ervoor gezocht dat het plan solide is. Ik heb zelf verder geen vragen meer, dus ga ik hem doorzetten naar de beslis-mee-fase :) :) :)

Bedankt!

afbeelding van Lidian Fleers

Beste Ginger, jullie hanteren een interessante aanpak. Goed dat jullie de jongeren ook in het voortraject betrekken. Ik heb nog wel een paar punten om je aanvraag te optimaliseren. Jij maakt het mee gaat over actieve cultuurparticipatie. Het Enjoy gedeelte bevat met name publieksactiviteiten waarbij sprake is van enkel receptieve participatie, deze vallen niet binnen de subsidievoorwaarden, dus die zou ik weglaten of alleen als context kort in de tekst benoemen. Focus de tekst op de onderdelen waarbij deelnemers zich kunnen ontwikkelen, dat is bij een eendaagse activiteit al beperkt. In het activiteitenschema geef je aan dat er per workshop bijv. 1 a 2 deelnemers meedoen, klopt dat? In dat geval is jullie aangevraagde bedrag verdeeld over het maximale aantal deelnemers relatief hoog voor een eenmalige activiteit. Mocht je daaraan vast willen houden dan is het van belang dat je goed kan beargumenteren wat jullie project voor de jongeren in Overstad en wat het voor Overstad zelf betekent. Misschien kan je deelnemers of samenwerkingspartners vragen zelf op deze pagina te reageren, waarbij ze aangeven wat het belang is van jullie aanbod en de samenwerking. Ten slotte; je gaf aan dat je de begroting had aangepast, maar hij is nog niet helemaal sluitend. Zorg dat dit is aangepast tegen het einde van de denk mee fase. 

afbeelding van Ginger Verhagen

Beste Lidian,

Bedankt voor de tips!

Ik heb de tekst van de drie onderdelen meteen wat aangepast. Ik wil het onderdeel Enjoy wel graag benoemen, omdat ik vind dat dit bijdraagt aan de andere twee onderdelen. Door te zien, raken ze geïnspireerd om deel te nemen.

Verder heb ik nog het één en ander aangepast om meer duidelijkheid te scheppen over het doel van het evenement. Het is wel een eendaags evenement, maar dient ook als stimulans om jongeren te activeren en deel te laten nemen aan vervolgtrajecten, bv. een skate-, of dans-, en/of theaterschool. Dit is een langetermijn doel.

De workshopsaantallen klopten inderdaad niet, want dat moest tussen de 10-20 deelnemers per workshop zijn. Dit en de begroting is aangepast.

Ik heb ook nog wat deelnemers gevraagd om te reageren op de pagina. De reacties mag je eerdaags verwachten.

Ik ben erg blij met de coaching, want dat maakt het plan helemaal compleet. Heb je verder nog tips voor mij?

afbeelding van Lidian Fleers

Beste Ginger, welkom op Jij maakt het mee. Als adviseur denk ik graag met je mee op welke wijze jullie project mogelijk binnen de doelstelling en voorwaarden van deze subsidieregeling zou kunnen passen. Jij maakt het mee is niet gericht op het subsdiëren van eenmalige, of reguliere activiteiten, maar op het ondersteunen van vernieuwende of experimenterende initiatieven of bewegingen voor de amateurkunst, leg daar de focus op in je omschrijving in de linkerkolom. Ik ben ook benieuwd naar in hoeverre jullie de doelgroep actief betrekken in jullie planvorming, kan je daar iets meer over vertellen in de linkerkolom? Het leest nu nog erg als een top-down opgezet project. Wanneer je ze om hun wensen en of behoeften vraagt kan dat je programmering positief beïnvloeden en je kan de jongeren daarmee mogelijk ook motiveren voor de try out fase. Als je zelf vragen aan ons hebt, stel ze dan gerust. Succes met aanvullen. 

afbeelding van Ginger Verhagen

Hoi Lidian,

Goede vraag!

Het grote experiment
Naast de experimentele cross-overs die organisaties met elkaar aangaan, ligt de uitdaging in het verbinden van de jongeren aan het festival. In samenwerking met de Alkmaarse organisatie STAD (Stichting Talent And Dreams) gaan wij dit vormgeven. Bij STAD komen veel jongeren met ideeën en ambitie om iets te organiseren in Alkmaar. STAD helpt hen hierbij en wijst hen de weg. I.s.m. STAD worden jongeren bereikt die mee willen werken aan de programmering en de werving van CrossOverStad festival. Zij krijgen de ruimte om binnen de festival-opzet (Enjoy-, Try Out- en Show Off)  mee te denken en mee te bepalen. Ook worden de jongeren betrokken in de werving op scholen en in hun eigen netwerken en tijdens de uitvoering op de festival dag zelf. Onze ambitie is om een kerngroep van 8 jongeren te betrekken bij het festival.

Tijdens het festival verwachten wij dat veel jongeren het spannend vinden om deel te nemen aan de Try Out- en Show Off fase. Doordat de jongeren van STAD een deel van de programmering op zich nemen, kunnen we veel beter inzien wat de wensen en behoeften van de doelgroep is. Zo kunnen wij de instapdrempel zo laag mogelijk maken. 

Link: http://stad-alkmaar.com/over-stad/

Ik hoop dat ik je vraag heb beantwoordt.

 

afbeelding van Johanneke Minnema

Ha Ginger,

Welkom op Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en denk de komende weken met jullie mee om de aanvraag verder uit te werken. 

Jullie plan is al ver uitgewerkt en helder omschreven. Wel heb ik nog een paar vragen:

  1. Hoe zorgen jullie ervoor dat de ervaring die de jongeren opdoen tijdens het CrossOverStad Festival niet eenmalig is?
  2. Met name bij de Partners wordt aangegeven dat veel van hen op zoek zijn naar een crossover. Is dat iets wat (misschien) tijdens het festival zelf ontstaat of is dat iets wat vooraf wordt ontwikkeld en waarvan het resultaat op het festival te zien is?

Verder viel me op dat de financiele dekking in jullie begroting nog niet helemaal klopt. Goed om daar nog even naar te kijken.

Veel succes!

Johanneke

afbeelding van Ginger Verhagen

Hoi Johanneke!

Wat fijn dat je ons wilt coachen!

De partners die verantwoordelijk zijn voor de presentaties en workshops op het festival zijn grotendeels aanbieders uit de stad. Bijvoorbeeld dansschool Dentro geeft danslessen, skateschool Flow Tide geeft skatelessen en Fablab de Kaasfabriek geeft cursussen 3D-printing. Voor deze aanbieders is het festival mede-interessant omdat zij hun aanbod kunnen promoten. Wij vragen deze partners om voor, tijdens en na de workshops jongeren informatie geven over de doorstroommogelijkheden: waar zijn de lessen, hoe laat, wat zijn de kosten, en kan je een gratis proefles volgen?

Verder komen de partners  drie keer bij elkaar voorafgaand aan het festival. Tijdens deze bijeenkomsten zal, naast het bespreken van de praktische zaken, ingezet worden op samenwerking tussen de partners. In dit stadium worden de cross-overs gemaakt, waarvan het resultaat te zien is tijdens het festival. Bijvoorbeeld autowrakken waarop graffiti gespoten wordt en tegelijkertijd een dansvoorstelling plaats vindt. Of een stille film met een beatboxer die bijpassende geluiden maakt.

Ik heb de begroting aangepast en opnieuw toegevoegd. Dat klopte inderdaad niet helemaal :)

Bedankt voor de tips! Ik hoop dat dit wat meer duidelijkheid schept. Zijn er verder nog punten waar je vragen over hebt?

Groet,
Ginger

 

 

 

afbeelding van Ginger Verhagen

Hoi! Wie is mijn coach? :)