menu denk mee beslis mee maak mee

Beats Them

Drop je producerskills online

Chano en Dusee
15 juni 2013 tot 13 oktober 2013
muziek
jongeren, ouderen
onze website
€5.000

Dit project heeft subsidie ontvangen en is afgerond. Denk mee Beslis mee Maak mee

Bekijk de weblog van dit project

VIDEOCLIP

Door Marciano Muntslag op do 4 dec

Helemaal vergeten....

Er is uit de mixtape een winnaar gekozen. De jury Dave(HIJS) harald en marciano (Chano en Dusee) hebben deze gekozen...

lees verder op de weblog

Ga direct naar de reacties

Beats Them

Drop je producerskills online

afbeelding van Marciano Muntslag

Ingediend door:

Marciano Muntslag


Wat ga je doen?: 

Beats Them is een online contest waarbij getalenteerde hiphop producers de kans krijgen om voor een (bekende) rapper een beat te produceren

Per deelnemende rapper zullen er x aantal beats ingezonden worden, op deze beats kunnen door bezoekers van de Beats Them site, gestemd worden

Hiermee willen wij het publiek ook kennis laten maken met (het product van) het talent 

Hoe meer votes een beat zal krijgen van het publiek hoe sneller deze in de top 5 terecht zal komen

Echter de uiteindelijke keuze (de match rapper / producer) zal door de rapper gemaakt worden

De bedoeling is om met een South Edition te starten.Een verzameling van enkel Brabantse rappers

Onze partner met wie we dit mogelijk willen maken is Zieke Zuiden uit Eindhoven

Beats Them is vooral bedoeld voor de ontwikkeling/stimulatie van talent, wat er ongetwijfeld in Nederland is

De voortgang van het project zal via verschillende kanalen gebeuren email/social media/beatsthem.nl ook diverse hiphop sites zullen dit gaan promoten

Tevens willen wij organisaties benaderen die zich bezighouden met verzorgen van beatproducing workshops Om via de subscribers die zij hebben een email te versturen waarin het bovenstaande vermeld staat

Wat is verder van belang om te weten?: 

Wij zijn Chano en Dusee, een organisatie dat bestaat uit: Marciano (33) en Harald (32) die zich bezig houden met het opkomend muzikaal talent.

Onze missie is:

Het scouten van talent en stimuleren van talentontwikkeling. "Imago" creëren dat talent voorop staat

Onze visie en doelsteling zijn:

Over 5 jaar willen we een welbekend platform zijn voor amateur rap artiesten middels het organiseren van 5 succesvolle campagnes. Met de realisatie van deze bekendheid, zorgen we ervoor dat talenten weten waar ze naartoe kunnen gaan om zich te ontwikkelen in de muziekscene

Bereik: 
aantalinvestering/activiteitDoelgroepaantal bezoekers
 (Responsive) websiteBezoekers /Desktop en mobile gebruikers1700 unieke per maand
 Social mediafacebook twitter linkedin users550 followers
 (Responsive) emailSubscribers/ Desktop en mobile gebruikers1000 subs. waarvan 80% opens en 60% clicks
 Database managementSubscribers1000 subs.
 Beats op de siteBezoekers(deelnemers/publiek)nvt
 Tips en trucs, van bekende producersBezoekers(deelnemers/publiek)nvt
    

 

Wat maakt het project bijzonder?: 

De afgelopen jaren zijn er veel kansen geweest voor talenten wat betreft zang dans en overige kunsten. Denk hierbij aan SYTYCD,VOH, Holland got talent etc.

Nu vinden wij dat degene die een groot aandeel heeft in de muziek, degene die (bijna) nooit in beeld komt, degene die vaak in een kleine ruimte bezig is, namelijk: de producer, aan de beurt is.

Om deze doelgroep een kans te geven willen wij dit project opzetten. 

We willen een groot publiek bereiken om deel te gaan nemen of een oordeel over een deelnemer te vellen. Dit bereik willen wij een boost geven door bekendere rappers uit het zuiden uit nodigen om hieraan mee te doen. Met de bijdrage van FCP zouden wij een heel eind kunnen komen.

Uitslag Beslis mee

FCP60
max 50 / 3 van 2 gestemd
publiek50
max 50 / 103 gestemd
totaal110
75 is gehaald!
De stemperiode is voorbij.

Dit zijn de de opmerkingen en adviezen uit Denk Mee, aangevuld met de stem-motivatie van de adviseurs van FCP.
afbeelding van Marjelle Over

Ik hoop dat jullie initiatief uit zal groeien tot een landelijk bekend platform waarop vele talenten hun kunsten kunnen gaan vertonen. De basis is gelegd! 

afbeelding van Sarah Haaij

 

Innovatief project waarbij een onderbelicht aspect van muziek maken in de schijnwerpers komt te staan. Het enthousiasme komt niet alleen terug in de uitwerking van het project maar ook in jullie reacties hier op het platform.

Met deze motivatie en samenwerkingspartners kan het volgens mij een succesvol ‘event’ worden waar we komende jaren nog meer over zullen horen!  

Hopelijk lukt het jullie om verder dan de in-crowd te kijken en die ruwe diamantjes te scouten. 

afbeelding van Giovanni Campbell

 

Geweldig dat er een project is waarin startende beatmakers centraal staan en niet de rappers. De vocalisten (rappers/zangers) krijgen doorgaans de meeste aandacht omdat ze op het podium staan en zichtbaar zijn, maar zonder goede beat is er uiteindelijk maar een beperkt aantal mensen dat door deze vocalisten geboeid kan raken. 

Bovendien zijn mensen er nauwelijks van op de hoogte hoe een beat via de computer tot stand komt of hoe programma’s als ProTools, Reason of Cubase werken. Laat staan dat er toegankelijke activiteiten voor worden georganiseerd. Eerlijk gezegd denk ik dat het publiek zich weinig bewust is van de hoeveelheid huis- en zolderkamers die inmiddels zijn omgetoverd tot DIY-studio’s en dat deze  beatmakers zelf al veel investeren in de juiste technische ondersteuning.

De beatmakers hebben jammergenoeg niet altijd een netwerk bij goede rappers en kunnen hun beats ook niet altijd publiekelijk ten gehore brengen. Zo verdwijnen tientallen, soms honderden beats van fanatiekelingen op harde schijven.  De ambitie van jullie om beatmakers een ‘gezicht’ te geven vind ik daarom bijzonder. Jullie kiezen niet de makkelijkste weg, wel een interessante en uitdagende.

Het bottom-up gehalte en de duurzaamheid waar jullie naar streven spreken boekdelen.

Verder beschikken jullie over een relevant netwerk met partners die deel uit maken van de doelgroep, en die zich tevens via een redelijke bijdrage committeren aan dit project. Dat jullie daarnaast ook nog producers inzetten die hun tips & trics geven over het beatmaken overtuigt mij van het feit dat jullie je voldoende bewust zijn van de lacunes  die nog opgevuld moeten worden in dit deel van de sector.
 

afbeelding van Michael Benzie Benjaminsz

Geniaal project, dit is nog niet gedaan in Nederland en zal veel interesse wekken bij jonge producers die graag door willen werken aan hun bekendheid. Als dit project in 2001 bestaan had, zou ik zelf ook mee doen. Benzie Media is trots om partner te zijn met Beats Them, en de samenwerking met Chano en Dusee verloopt heel vlot

afbeelding van Boye Oomens

Hey guys,

Zoals eerder aangegeven is e-sites al down met jullie concept vanaf het eerste moment dat we het hoorde. Het is goed uitgedacht, visueel erg sterk en jullie hebben een zeer geschikte achterban met de juiste connecties.

E-sites heeft er alle vertrouwen in dat Beats Them een geslaagd concept gaat worden. Vanuit die gedachte dragen we graag bij met een stukje hosting, domeinnamen en technische ondersteuning.

Keep up the good work!

1

afbeelding van Marciano Muntslag

Giovanni,

hieronder een paar punten om duidelijk aan te geven wat de bedoeling is met de producers die wij willen benaderen voor het stukje coaching on the job en in welk tijdsbestek de contest zich gaat afspelen en alles daar omheen.

- De producers die wij willen benaderen zullen op onze site tips en trucs geven omtrent verschillende muzieksoftware programma's.

Gedurende de 4 weken willen wij dat bekende producers de do's maar ook vooral de dont's van het produceren m.b.v. diversen softwareprogramma's belichten.

Dit staat geheel los van de contest tussen de talentvolle deelnemers.

Door middel van onze social media kanalen en email zullen wij het publiek tijdig laten weten welke producers met welke tips en trucs op de Beats Them site te zien zijn.

Uitgangspunt is dat we hier een of twee weken voor de daadwerkelijke contest begint mee willen beginnen.

Zie dit als een extra-tje voor de deelnemers. (coaching on the job)

- Het insturen van de beats door de deelnemers en het stemmen hierop door publiek zal gelijktijdig verlopen, om zo toch een interactie met de bezoekers van de site te behouden. Hiervoor staan 4 weken gereserveerd.

Ook hierbij zullen wij via social media maximaal inzetten om het publiek op de hoogte te houden en aansporen om te stemmen, om zo hun bekende/kennis/ vriend naar de top 5 te loodsen.

Op dit moment zijn we al in gesprek met diverse rappers, wij zullen hun t.z.t. ook vragen om promotie te maken voor ons om zo ook hun fanbase te bereiken.

Wil je op de hoogte blijven van andere ontwikkelingen, schrijf je in voor onze nieuwsbrief op www.beatsthem.nl

Ik hoop dat bovenstaande duidelijk is.

Mvg,

 

 

afbeelding van Giovanni Campbell

 

De opzet in vier fases waarin de producers reageren vind ik best interessant. Verschillende visies op eenzelfde beat. Ik denk dat de beatmasters daar veel van kunnen leren.

Maar nog ff voor mn eigen duidelijkheid; spelen de vier fases waarin de producers reageren zich tegelijkertijd af met het online stemmen door het publiek? Of geef je de beatmasters in die fases eerst de ruimte hun beats te verfijnen, en mag het publiek daarna een x aantal dagen/weken stemmen op de eindproducten? In dat laatste geval kom ik op een termijn die langer is dan een maand. In het eerste geval vraag ik me af waar je het publiek op laat stemmen als de beats nog aangepast en verfijnd moeten worden. Hoe richten jullie het proces van begin tot eind precies in?

Daarnaast onderscheid ik in jullie project doelgroepen als deelnemers, publiekstemmers en geïnteresseerden die iets met die beats (kunnen) gaan doen. Om het effect van je project interessant te houden zou ik cker je communicatie-/promotiestrategieën voor elk van deze groepen niet uit het oog verliezen. 

 

afbeelding van Marjelle Over

Hoi Marciano en Harald, Hebben jullie al nagedacht over de begroting? Ik ben benieuwd wat jullie ideeën zijn over hoe je dit platform in vijf jaar in financieel opzicht gaat 'verduurzamen'.

komen er ook (technische) tips etc. Op de site waar bijvoorbeeld een beginnende producer iets van kan leren? Is het misschien een leuk idee om gebruik te kunnen maken van de geuploade beats om elkaars beats te verbeteren/ een eigen draai aan te geven? Hebben jullie ook nagedacht over licenties e.d. (Mijnlicenties.nl en creativecommons.nl). 
afbeelding van Marciano Muntslag

Hallo Marjelle,

Uiteraard hebben we de begroting al uitgewerkt, maar deze hebben we alleen toegepast op dit huidige project.
Dit hebben we in een powerpoint presentatie gezet, maar we zullen het binnenkort wel online zetten. We zijn benieuwd naar je feedback hierover!
De duurzaamheid van dit platform hangt van het grootste deel af van wat deze pilot maw de 'South Edition' gaat doen.

De looptijd van deze editie zal ca een maand duren deze editie wordt opgedeeld in ca 4 'fases'.
In elke fase zal een bekende producer te zien zijn in de vorm van een korte videoclip waar hij zijn tips en trucs met de deelnemers deelt.
Deze video zal te zien zijn bij het welkomstscherm. Wanneer hier geen behoefte aan is kan je deze uiteraard ook wegklikken.
Je kan het vergelijken met een advertisement bij een youtube video.

Alle licenties worden geregeld bij Zieke Zuiden. Zij hebben namelijk ervaring met soorgelijke projecten waarin auteursrechten voorkomen.

Als er nog onduidelijkheden zijn horen we het graag en tips zijn natuurlijk altijd welkom!!

Groet

afbeelding van Marjelle Over

Hallo Marciano,

Zou je de vier fases uitgebreider kunnen omschrijven? (Bijvoorbeeld per fase: Wat / inhoud , wie / taakverdeling samenwerkingspartners, wanneer, hoe (waaronder ook promotie per onderdeel). Een maand voor dit project lijkt mij een beetje kort. Promotie lijkt mij in dat geval een belangrijke rol innemen. Kun je meer vertellen hoe jullie je doelgroep in de korte tijdsperiode bereikt en vasthoudt? Als het een (jaarlijks?) terugkerend project is wat gebeurd er dan in de tussenliggende periode op de site?  

Misschien kun je beter de voorbeeldbegroting gebruiken van het Fcp. 

afbeelding van Marciano Muntslag

Hallo Marjelle,

We zijn benieuwd waarom jij van mening bent dat 1 maand te kort is. Ook snappen we je zin: 'Promotie lijkt mij in dat geval een belangrijke rol innemen' niet.

De 4 fasen is opgedeeld in een soort van timeline waar elke week een andere producer tips en trics aan de producers geeft zodat er een soort van 'coaching on the job' ontstaat. Zo kunnen de deelnemers het meteen in de praktijk brengen.

Op dit moment staat er al een landingspagina live op 'www.beatsthem.nl'. Hier kunnen geintresseerden zich subscriben. Via social media en op korte termijn ook via diverse hiphop sites wordt er traffic naar deze landingspagina gegenereerd. Dit kan je zien als acquisitie. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn kunnen we via email de bestaande base benaderen

In de bijlage vind je ook een communicatieplan. Dit heeft alleen effect op het project zelf. Om loyalty te creeeren in deze doelgroep zijn we van plan om samen te werken met feedback (http://www.feedback.nl/). Zo kunnen we dmv studiogear (die feedback aanbied) communiceren met deze doelgroep.

Een van onze partners is e-sites (http://www.e-sites.nl) zij zijn verantwoordelijk voor het technische/ it gerelateerde aspect.

Zieke Zuiden (www.ziekezuiden.nl) gaan het operationele gedeelte voor hun rekening nemen.

Benzie media (http://benzie.nl) is een consultant op het gebied van audo opname/ track mixing/ editing/ produceren

Marten de Jongh  (http://www.martendejongh.com/) is onze webdesigner.

Omdat het om een sociaal project gaat willen we HBA we benaderen voor een studio+ studiotechnicus. Hier willen we een student benaderen die hierin geintresseerd in is en een gerelateerde opleiding volgt

We gaan de begroting van fcp ook in de bijlage zetten.

Graag jou feedback hierover.

 

Groet,

Harald

afbeelding van Martijn Paijens

 

Ja doen! Interessant voor het publiek om de powerpont te kunnen bekijken. 

Daarnaast ben ik ook benieuwd naar het idee van de wegklikbare filmpjes die, als ik het goed begrijp, zowel een advertorial zijn als inhoudelijk over muziek gaan. Dat klinkt naar meer!

 

afbeelding van Marciano Muntslag

Hallo Martijn,

De meest recente begroting is geupload. Als er nog vragen zijn horen wij die graag.

 

Groet

afbeelding van Deams Tesfah

Dope Concept!

Succes!

 

afbeelding van Marciano Muntslag

Bedankt Deams!

Pagina's