menu denk mee beslis mee maak mee

Allan Withington's Conductor Summer School

Ready, steady ... direction food!

Stichting Calliope Concerten
1 juli 2017 tot 7 juli 2017

€3.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee
Login of registreer om dit project te volgen.

Ga direct naar de reacties

Allan Withington's Conductor Summer School

Ready, steady ... direction food!

afbeelding van Anja Abma

Ingediend door:

Anja Abma

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Hoe maak ik de materie interessant? Laagdrempelig voor conservatoriumstudenten of getalenteerde musici die misschien iets met directie willen gaan doen.

Projectomschrijving: 

Fryslân/Leeuwarden is een week lang ‘the place to be’ voor dirigenten ‘from all over the world’. Leeuwarden is een week lang het kloppend hart waar aanstormende talenten uit Europa en daarbuiten. Er wordt gewerkt met 2 bands, een kinderkoor en chefkok.

De Allan Withington’s Conductor Summer School is een vernieuwende, uitdagende, educatieve werkweek waarmee een stimulerende en actieve bijdrage aan talentontwikkeling met een grensoverschrijdend karakter wordt geleverd, zowel gelet op de landsgrenzen als ook op de inhoud.

Tijdens deze week worden de studenten blootgesteld aan alle facetten die het directievak kent, daarin bijgestaan door een tweetal gerenommeerde professionals die garant staan voor hoge kwaliteit. De lengte van de ‘cursus’ en de soms ongebruikelijke samenwerking met andere kunstvormen (dans, zang, street art) en/of culturen maakt dat dit project onderscheidend is.

Tijdens de week zal gezocht worden naar de overeenkomsten tussen een chefkok en een dirigent. Dit, omdat het thema dit jaar ‘ready, steady … food’ is. Tijdens het concert zal een chefkok een gerecht bereiden dat aansluit op de programmering van het concert. Een pittige, maar ongetwijfeld smakelijke combi


afbeelding van Stefanie Weijsters

Welkom ook namens mij op Jij maakt het mee!

 

Als adviseur van het Fonds zal ik de komende tijd meedenken op dit platform en jullie van feedback voorzien in het licht van onze subsidieregeling.

 

Interessant dat jullie het directievak willen spiegelen aan andere kunstdisciplines, culturen en domeinen. Wat dit concreet gaat betekenen lees ik graag de komende tijd terug. Ook ben ik benieuwd naar de betrokken professionals en de werving van de deelnemers. Dit kunnen jullie uitwerken via Bewerken > Meer projectinformatie.

 

Succes de komende tijd!

afbeelding van Thijs Hazeleger

Beste Anja,
Welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie. Interessant idee om te onderzoeken hoe de chefkok en de dirigent op elkaar lijken. Toevallig kwam ik vandaag op facebook (BBC News) een filmpje tegen over Australische kunstenaars die van groenten muziekinstrumenten bouwen, ken je die?
Als fanfarecoach merk ik bij het geven van workshops over 'Fanfare 2.0' grote verschillen in de manier waarop muziekverenigingen kijken naar hun toekomst en hun verwachtingen van wat een dirigent in huis moet hebben. Wat is jullie idee over de dirigent van de 21e eeuw? En betrek je de amateurmuzikanten ook inhoudelijk bij dit project? Of zijn zij alleen 'oefenmateriaal' voor de dirigenten?

Groeten Thijs