menu denk mee beslis mee maak mee

De keuken van het ziekenhuis rond 1950

 

Rust hadden de patiënten niet altijd, want bij de keuken van het Snouck van Loosen-ziekenhuisin, werden 's morgens om 5 uur twaalf volle melkbussen gebracht en de lege weer ingeladen. Dat was nog rauwe melk, die eerst gekookt moest worden.

De familie Eiling, die bijna naast de keuken woonden, sliepen door de herrie heen, maar als er visite was, zaten die rechtop in bed. Dus dat zal met enkele patiënten ook wel zo geweest zijn.

In die tijd was de heer Santstra de kok van het Snouck van Loosen-ziekenhuis. Hij kocht zoals Jos Eiling zei 'wrak' vee op om te laten slachten voor het vlees in de keuken. Dat was vast om de kosten te drukken!

De kok kweekte zelf groente en fruit in de tuin en er liepen ongeveer 100 kippen voor de eieren. De supermarkt en de catering was toen nog ver van het bed!

Hier een foto van de grote keuken, herkent u nog mensen laat het me dan weten.