menu denk mee beslis mee maak mee

Kijk, luister, beleef het mee

 

Meer optredens en opnamen

Het is lente en we voeren nog steeds het Oratorium van een vlucht uit. Zaterdag 12 maart waren we in Zaltbommel. Komende zaterdag 18 maart zijn we in Amersfoort.  Ook maakten we deze week geluidsopnamen.

 Op http://noordooster.jouwweb.nl/oratorium-van-een-vlucht vind je een overzicht van uitgevoerde en geplande optredens. De video's van de premiére zijn klaar en staan ook op deze webpagina!

Het compilatiefilmpje kan je hier bekijken: https://youtu.be/2QtZjuJUDHM

Het vluchtverhaal is geen eenvoudig verhaal. Door de afstand van de tijd bezien is de verwoesting die oorlog in mensenlevens aanricht universeel. Zodra je de keuze maakt voor een taal, een gebied. wordt het specifiek. En daarmee is de groep vluchtelingen die zich aangesproken voelt direct kleiner. Als je zelf niet uit Koerdistan bent gevlucht, wat moet je dan met het Koerdisch vluchtverhaal? Je hebt genoeg verdriet om je eigen verhaal. En we hoeven maar een of twee generaties in terug te kijken in Nederland om de impact van het unieke, individuele verhaal op een mens te zien. Wie in Nederland had direct na de tweede Wereldoorlog belangstelling voor het verhaal van de ander? Wat hadden mensen die de hongerwinter, de vernietingingskampen en de kampen in Nederlands-Indië hadden overleefd met elkaar gemeen? Iedereen heeft een eigen, uniek verhaal. Als we afstand kunnen nemen, kunnen we de overeenkomsten zien. Wat is het vaak moeilijk, afstand te nemen.