menu denk mee beslis mee maak mee

Nieuwe ontmoetingen

 

Op de dinsdagavond van 27 februari 2018 hadden we een hoop nieuwe gezichten! Wel acht nieuwe deelnemers uit de wijk kwamen om samen muziek te maken met de zeven deelnemers uit Plan Einstein. Ze hadden voornamelijk van de muziekavonden gehoord via de nieuwsbrief van de Dreef (dankzij Wijkbureau Overvecht) en van ZIMIHC.

Highlights van de avond waren het naam-spel en de liedjes die we deelden. Tijdens het naam-spel verzonnen we ieder een ritme met onze naam, die eerst door de hele groep werd nagedaan en die we daarna als stukjes muziek samen lieten klinken. Een wijkbewoonster met een Syrische achtergrond die haar zus mee had genomen bleek een schat aan prachtige nieuwe Syrische liedjes te kunnen delen en vertelde ons ook het verhaal achter deze liederen. Een niet-syrische deelnemer vroeg tegen het eind van de avond specifiek om Syrische muziek om de kinderen in Syrië te gedenken die het slachtoffer waren geworden van de oorlog. Dat vormde een bijzonder einde van de avond.

Na afloop vroeg een van de bewoners van het AZC ons naar Nederlandstalige klassiekers, en of we daar ook iets mee konden doen tijdens de muziekavonden. Nou, dat is beloofd!