menu denk mee beslis mee maak mee

Met mes en vork

 

Op 20 februari hebben we de eerste workshop gehouden waarbij we gebruik maakte van bestek! Onze workshop leiders Hamed, Mo en Mohamad hadden met verschillende bestek stukken iets kleins voorbereid voor tijdens de workshop.

Het doel was de deelnemers tijdens de workshop uit te dagen om een bestek-stuk te pakken en hier een geluid mee te produceren. Dit geluid werd vervolgens langzaamaan geïntegreerd in verschillende muziekstukken tijdens de workshop.

Deze keer hadden we een aantal mensen uit de wijk die voor het eerst meededen en een stuk of zes mensen uit het AZC Einstein. De avond werd geleid door Wytske samen met Hamed, Mo en Mohamed. Op een gegeven moment werd er door hen gevraagd om input vanuit onze deelnemers. Dit creëerde leuke en mooie momenten. Zo zong een man uit Iran een mooi Iraans lied voor ons en liet een andere jongen ons experimenteren met een ander genre; heavy metal. Iets lastiger genre om mee te werken maar wel een heel tof experiment.

Dit soort input is ons ook een fijne bevestiging dat we mensen op hun gemak laten voelen om samen met ons nieuwe dingen uit te proberen. Dat is voor ons namelijk wel de belangrijkste waarde van deze avonden, samen muziek maken en je daarin met elkaar vertrouwd kunnen voelen.