menu denk mee beslis mee maak mee

Meet-up café's

 

Er wordt hard gewerkt aan de voorbereiding van de Meet-up café’s in de week van 12 februari. Na de individuele gesprekken nodigen we groepen vrouwen uit een zelfde cultuur uit om met elkaar een aantal vragen te bespreken. Voor de Meet-up café’s wordt iedereen gevraagd iets te eten mee te nemen. Vanuit het gesprek over eten hopen we meer te weten te komen over wat de vrouwen bezig houdt.

Vanaf het allereerste begin was het duidelijk dat het opbouwen van vertrouwen een absolute voorwaarde is voor het succes van het project. En het opbouwen van dat vertrouwen kost tijd, meer tijd dan oorspronkelijk gedacht. Om die reden is besloten de afsluitende voorstelling van het project te verschuiven van 1 maart naar 5 mei 2018. De verschuiving van de einddatum geeft net die extra lucht en ruimte die nodig is om het project zorgvuldig op te bouwen. Bevrijdingsdag zet het hele project ook nog in een wat ander, betekenisvol licht. Veel straten in de Vrijheidswijk zijn vernoemd naar verzetsstrijders. En juist in die straten wonen nu veel mensen die gevlucht zijn en in Nederland een veilige haven hebben gevonden.

De voorstelling is primair voor vrouwen. Het proces van toewerken naar de voorstelling, is minstens zo belangrijk als de voorstelling zelf. Een aantal vrouwen uit de Arabische wereld vindt het lastig om te ‘performen’/ vertellen voor een publiek, waar ook mannen in vertegenwoordigd zijn. Het is wat dat betreft dus nog afwachten. Maar we willen de voorstelling sowieso toegankelijk maken voor vrouwen en in het proces merken we of mannen ook welkom zijn. Het is met name een vrouwenproject: Vrouwen verbinden, versterken, en samen dingen laten ondernemen. Op deze wijze denken wij dat ze kunnen groeien, zeker met zo’n mooie herinnering aan elkaar van samen praten, eten etc.

De naastgelegen wijk ‘Bylaard’ die dezelfde problematiek kent als de Vrijheidswijk heeft inmiddels van project gehoord en ook belangstelling getoond.