menu denk mee beslis mee maak mee

kindersurprise-verrassing-ei

 

De voorbereiding voor het festival zijn in volle gang. Vele vrijwilligers zijn bezig om het geheel in goede banen te leiden. Dingen gaan niet vanzelf. Tijdens de voorbereidingen ruiken, proeven en voelen wij met elkaar de sfeer die Buitenblik aan de Breuly 2017 zal gaan hebben.

Naast het jaarlijks terugkerende festival worden er ook mooie nieuwe blijvende initiatieven ontwikkeld. Dit jaar is dat Pakje Kunst of pak je kunst.

“Ben jij van de week thuis? Ik moet woensdag naar Enschede en dan kom ik langs Zevenaar”. Een doos met 800 pakjes voor Pakje Kunst worden afgeleverd. Samen drinken wij een kop koffie en praten wij door over het initiatief. Een mooi experiment dat zich bevind in een nieuwe fase. De doelstelling is dat er dit jaar 10 artomaten in Nederland worden geplaatst. Het in een netwerk “anoniem ”promoten van de lokale kunstenaar. Een soort kindersurprise-verrassing-ei, maar dan als cadeau voor kunstminnend Nederland of zomaar een leuk verrassing cadeautje voor iemand die je lief is.

Na het festival hebben we overleg met Kunstwerk! en de gemeente Zevenaar. De Artomaat krijgt een definitieve plaats in de oude sigaretten productiehal (hal12). Hal 12 wordt een nieuw cultuurplein waar Pakje Kunst een plek krijgt. Zo zetten wij ook na het festival onze stempel op het plein.

Een mooie verbinding van lokale rariteiten en de werkelijke wereld. Dit is ook wat wij als festival willen zijn. Mensen inspireren en een heel klein beetje positief beïnvloeden in het verruimen van het blikveld. Dat is wat het maakt dat vele Buitenblikkers nu zo druk zijn.