menu denk mee beslis mee maak mee

De voorbereidingen en de eerste workshops

 

Om het project onder de aandacht te brengen en het gesprek onder jongeren op Bonaire op gang te brengen heeft één van de leden van Bon Irie een flyer ontworpen welke begin oktober tijdens de regatta-vakantie, een lokale feestweek, is verspreid.
Donderdag 19 oktober zijn Juamar, vertegenwoordiger van Bon Irie samen met Marlies, de cultuurscout van Fundashon Plataforma Kultural te horen geweest op een lokaal radiostation wat populair is onder jongeren. Het interview ging over het project, en was tevens een oproep voor de jongeren zich op vrijdagavond 20 oktober in te komen schrijven om mee te doen. De uitzending was live te zien op de facebookpagina van de radiozender.
Omdat op Bonaire alles kleinschaliger is, en persoonlijk contact gebruikelijker is dan bijvoorbeeld inschrijving via e-mail hebben we ervoor gekozen om een (druk bezocht) parkje gekozen als locatie waar jongeren kunnen komen om zich in te schrijven.  Op deze avond zijn meer dan 10 jongeren zich komen inschrijven, en nog een aantal jongeren die niet in de gelegenheid waren te komen zijn bereikt door mond op mond reclame.
Op donderdag 26 oktober is de eerste workshop van start gegaan. De opkomst was groter dan verwacht, er deden 20 jongeren mee. De jongeren hebben kennis gemaakt met elkaar, en zijn verdeeld in verschillende groepjes met ieder hun eigen coach. Er is een apart 'ladies-only' groepje gevormd, met een vrouwelijke coach. Er is een begin gemaakt met het schrijven van de rap-teksten. De sfeer zit er goed in! Er wordt gelachen, maar ook serieus gewerkt.