menu denk mee beslis mee maak mee

Geluk op 13

 

Dit is de weblog behorende bij het project 'Geluk op 13 '.

euthanasie op 13

Onze fotograaf Bas van Disseldorp ging op pad om voor de flyer van deze actie een paar huisnummers 13 te fotograferen. Toen hij ergens een tuinpad opliep om een foto van het huisnummer te maken ging plotseling de voordeur open. "Wat ben je aan het doen?" "Uh, ik maak een foto van uw huisnummer 13", stamelde Bas en legde uit dat we verhalen over geluk op huisnummer 13 verzamelen.
De vrouw vertelde dat ze juist die dag haar 83 jarige moeder uit het ziekenhuis had ophaald, die thuis wilde sterven. Morgen zou ze euthanasie laten plegen. Ze had 83 jaar met veel plezier op nr. 13 gewoond. Heel bijzonder dat Bas juist daar een foto maakte voor 'geluk op 13'. De vrouw die open deed is ook donateur geworden van ons project!
Mooi voorbeeld van verhalen achter een willekeurige voordeur.

filmpje gemaakt voor crowdfunding

Gisteren filmpje gemaakt met drie jongeren voor de crowdfunding van dit project. Op diverse herkenbare Tilburgse plekken vertelden jongeren en de projectleider over het project. Twee jongeren belden aan bij een huis op nummer dertien en maakten een foto van de bewoner. Ook vroegen ze naar een herinnering aan een geluksmoment in dat huis. Daar kwam zo maar een mooi liefdesverhaal bovendrijven. (jammer dat ik hier geen foto kan toevoegen)