menu denk mee beslis mee maak mee

Thijs Hazeleger

 

afbeelding van Thijs Hazeleger

Thijs Hazeleger

Werkzaam bij: 
ArtEZ hogeschool voor de Kunsten en zelfstandig ondernemer in fanfareprojecten


Thijs Hazeleger is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Fanfarevernieuwing en dramaturgie. Als docent begeleid ik HBO-studenten in het doen van theaterhistorisch onderzoek, het werken in het sociaal-artistieke veld en het schrijven van een scriptie. Dat doe ik bij de opleiding voor Docent theater in Zwolle. Daarnaast werk ik als zelfstandig ondernemer in Utrecht; eerst als dramaturg, maar nu als coach binnen de blaasmuziek. Na het ontwikkelen van innovatieve fanfareprojecten (zoals Fanfare 2.0) bied ik muziekverenigingen nu inspiratie voor de toekomst, zie http://www.fanfarecoach.nl
Interesses: 
Muziek, theater, festivals, community arts

Recente reacties

Open Jam Sessies Klassieke Muziek

vrijdag 21 juli 2017 - 14:49

Dag Robert, 

Aangezien het einde van Denk Mee fase dichterbij komt, geef ik je graag nog wat laatste advies. 

De samenwerking met de locaties lijkt mij een cruciaal onderdeel van jullie project om deelnemers te werven. Kun je misschien nog iets opnemen over de ideeën van Musicon om hen te bereiken? Of hen te laten reageren in deze meedenksessie? Als je al bekend bent met enkele namen van verenigingen die je op het oog hebt of al hun interesse hebben getoond, zou ik die ook hier noemen. 

Verder ben ik nog benieuwd naar je keuze voor de 8 locaties; waarom juist deze en welke gebieden in Den Haag bereik je hiermee? 

Succes met de afronding! 

Groeten Thijs 

Open Jam Sessies Klassieke Muziek

maandag 3 juli 2017 - 16:53

Dag Robert,

Esquire saxofoonkwartet bestaat niet meer. Twan Stekelenbrug & Ivo Ronkes zijn wel samen doorgegaan onder de naam Konsole: http://www.wearekonsole.com. De andere leden van het kwartet waren Harry Cherrin en Nina van Helvert. 

Groeten Thijs

Open Jam Sessies Klassieke Muziek

woensdag 28 juni 2017 - 16:41

Beste Robert,

Welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Wat een mooi idee om meer amateurmuzikanten in contact te brengen met improvisatie. Zeker de combinatie met klassieke muziek vind ik verrassend. Het doet me denken aan een project dat ik een keer bij mijn fanfare heb geïnitieerd met een improviserend saxofoonkwartet (Esquire). Ik merkte toen veel weerstand, maar er waren ook een aantal mensen erg geïnteresseerd. Nadat iedereen eraan geproefd had, hebben we een verdiepend project gedaan voor mensen die dat uitdagend vonden. Een artikel daarover vind je in het magazine Fanfare 2.0 op mijn website (fanfarecoach.nl). Dat brengt mij tot de tip om muziekverenigingen op te zoeken maar daar wel iets workshopachtigs te doen, als begin, om vervolgens te kijken wie ermee door zou willen. In welke omgeving zijn jullie actief?

Groeten Thijs

Drumotions

donderdag 22 juni 2017 - 10:41

Beste Bas,

Leuk om te zien hoe de aanvraag is gegroeid en hoe divers het concert gaat worden. Het doet me denken aan een soort Promsconcert maar dan met meer verschillende samenwerkingen, ook in ongebruikelijke combinaties. Gaan de turnvereniging en de slagwerkers ook nog samen repeteren, net als bij het koor gebeurt? Want dat kan de kwaliteit verhogen en je creëert meteen een moment van ontmoeting.

Andere associaties die ik krijg zijn Slagerij van Kampen, Blue Man Group en Yamato Drummers, ken je die? Zij maken er ook echt een show van.

Nog een laatste tip: misschien nog even ingaan op waarin jullie bij deze versie out-of-the-box gaan in vergelijking tot de vorige versie? Waarmee gaan jullie voor het eerst experimenteren?

Succes met de afronding van de aanvraag!

Groeten Thijs

Kleine Sofie en Lange Wapper

donderdag 22 juni 2017 - 10:19

Dag Anne,

Nu het einde van de Denk mee fase in zicht komt, geef ik je ook graag nog wat laatste tips.

Ik was benieuwd of het nog gelukt is om in contact te komen met het Sophia Kinderziekenhuis?

Net als Giovanni raad ik je aan je tekst kernachtiger te maken en ook onnodige herhalingen eruit te halen. In je plan lees ik weinig meer terug over jullie multiculturele ambities, is dat plan nog actueel?

En misschien is het nog goed om te formuleren welke experimenten op het gebied van participatie jullie willen doen na Hamlet?

Succes met de afronding!

Groeten Thijs

Nederlands Koorfestival

woensdag 14 juni 2017 - 16:42

Beste Michiel,

Nu het einde van de Denk Mee fase nadert, geef ik jullie graag nog wat laatste tips. Goed idee om een professionele coach als procesbegeleider in te zetten. Misschien kun je hier nog wat uitgebreider op ingaan? Waarom is een professionele procesbegeleider belangrijk volgens jullie? En waarom hebben de koren zo iemand als rolmodel nodig? Je schrijft ook dat deze procesbegeleider zichzelf overbodig moet kunnen maken. Kun je op langere termijn wel eenzelfde soort coaching verwachten van de koren zelf zonder zo'n procesbegeleider? Wat kunnen ze straks zelfstandig oppakken na dit traject? Waar hoop je op? 

Succes met de afronding!

Groeten Thijs