menu denk mee beslis mee maak mee

Thijs Hazeleger

 

afbeelding van Thijs Hazeleger

Thijs Hazeleger

Werkzaam bij: 
ArtEZ hogeschool voor de Kunsten en zelfstandig ondernemer in fanfareprojecten


Thijs Hazeleger is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Fanfarevernieuwing en dramaturgie. Als docent begeleid ik HBO-studenten in het doen van theaterhistorisch onderzoek, het werken in het sociaal-artistieke veld en het schrijven van een scriptie. Dat doe ik bij de opleiding voor Docent theater in Zwolle. Daarnaast werk ik als zelfstandig ondernemer in Utrecht; eerst als dramaturg, maar nu als coach binnen de blaasmuziek. Na het ontwikkelen van innovatieve fanfareprojecten (zoals Fanfare 2.0) bied ik muziekverenigingen nu inspiratie voor de toekomst, zie http://www.fanfarecoach.nl
Interesses: 
Muziek, theater, festivals, community arts

Recente reacties

Internationaal Folk & Seasongs Festival Bie Daip 2018

vrijdag 9 maart 2018 - 11:11

Beste Janneke, welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Mooi om te lezen dat jullie het festival niet alleen kwantitatief maar ook kwalitatief willen doorontwikkelen. Als ik je verhaal lees krijg ik een compleet beeld van jullie festival en de vernieuwende onderdelen. Voor deze aanvraag zou ik me beperken tot een van die activiteiten en die nader uitwerken zodat je echt kan focussen op de participatie in dat project.

Ik vind zelf de onderdelen mobiele stage en Gronings podium de meest aansprekende projecten.

En wat betekent Bie Daip eigenlijk?

Groeten Thijs

Project "Grutsk"

vrijdag 9 maart 2018 - 10:49

Beste Aafke, welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Goed dat jullie met de Friese amateurmuziekverenigingen meer naar buiten willen treden. Ik ben het met je eens dat de sector soms teveel naar binnen gericht is; dat zie ik ook landelijk als fanfarecoach. Het maken van verbindingen met professionals en het creëren van een steviger netwerk kan zeker helpen in het beter zichtbaar maken van de amateurmuziek. 

Ik spreek geen Fries, dus ik was even benieuwd wat ‘Grutsk’ eigenlijk betekent? En waarom hebben jullie voor deze naam gekozen? Dat is de eerste tip die je ik geef: bij alle namen/partijen waarmee je wil samenwerken zou ik uitleggen wie ze zijn en waarom je juist met hen wil werken.

Verder had ik nog een suggestie. Je geeft aan dat je met dit evenement ook graag wil laten zie hoe het kan worden. Is het een idee om je deelnemers daar actief in te betrekken? Bijvoorbeeld door tijdens de naborrel ideeën op te halen over toekomstige samenwerkingen?

Groeten Thijs

Moving Music

dinsdag 9 januari 2018 - 11:49

Dag Ineke, je kunt geen tabellen of bijlagen toevoegen aan de aanvraag, alleen afbeeldingen en de begroting. Inhoudelijke elementen zul je dus zo moeten formuleren dat het past in het format aan de linkerkant. 

Groeten Thijs 

Moving Music

dinsdag 9 januari 2018 - 11:47

Dag Ineke, ook van mij nog wat tips voordat de Denk mee-fase eindigt. 

De Studenten Sport Club Eindhoven ( SSCE) gaat in jullie  project een actieve rol spelen. Welke rol precies en hoe gaan jullie samenwerken? 

Ik adviseer je om in je aanvraag nog wat focus aan te brengen door 1 aspect uit te werken (bijvoorbeeld bovenstaande samenwerking) en daarin in te gaan op de manier waarop je wilt experimenteren. Hoe breng je sport en muziek bij elkaar? Er zijn interessante ontwikkelingen gaande op dit gebied, zie ook de uitgave van Boekman: 'Kunst en Sport'. 

Succes met de afronding!

Groeten Thijs 

Level Up!

dinsdag 9 januari 2018 - 11:37

Beste Marieke, aangezien vandaag de Denk mee-fase eindigt, geef ik je graag nog wat laatste tips. Ik zou de wijk Escamp ook even noemen in je aanvraag (aan de linkerkant) en kort beschrijven. Heb je al ideeën over hoe je de omgeving van Dakota wil betrekken bij dit project? En is er nog met je meegedacht over hoe je meer jongens kan werven? 

Succes met de afronding! 

Groeten Thijs