menu denk mee beslis mee maak mee

Thijs Hazeleger

 

afbeelding van Thijs Hazeleger

Thijs Hazeleger

Werkzaam bij: 
ArtEZ hogeschool voor de Kunsten en zelfstandig ondernemer in fanfareprojecten


Thijs Hazeleger is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Fanfarevernieuwing en dramaturgie. Als docent begeleid ik HBO-studenten in het doen van theaterhistorisch onderzoek, het werken in het sociaal-artistieke veld en het schrijven van een scriptie. Dat doe ik bij de opleiding voor Docent theater in Zwolle. Daarnaast werk ik als zelfstandig ondernemer in Utrecht; eerst als dramaturg, maar nu als coach binnen de blaasmuziek. Na het ontwikkelen van innovatieve fanfareprojecten (zoals Fanfare 2.0) bied ik muziekverenigingen nu inspiratie voor de toekomst, zie http://www.fanfarecoach.nl
Interesses: 
Muziek, theater, festivals, community arts

Recente reacties

Ongekende hoogten met Bach - de Hohe Messe

dinsdag 17 juli 2018 - 15:10

Beste Neline, aangezien het einde van de Denk mee-fase in zicht komt, geef ik je graag nog een laatste tip. 

Je geeft aan dat jong en oud kan participeren tijdens enkele programmaonderdelen van het Educatief Concert, maar je noemt er slechts 1 (het kinderonderdeel). Ik zou alle onderdelen hier noemen, omdat je specifiek hiervoor aanvraagt. 

Succes met de afronding!

Groeten Thijs

 

 

Risin' Up

dinsdag 17 juli 2018 - 14:53

Dag Florian, aangezien het einde van de Denk mee-fase in zicht is (volgende week) vroeg ik me af of het lukt met het uitwerken van het coachingstraject? 

Groeten Thijs 

De Open Bak

dinsdag 10 juli 2018 - 12:42

Beste Jennie, aangezien het einde van de Denk mee-fase nadert, geef ik je graag nog wat laatste tips.

Mooi om te zien dat de aanvraag is gegroeid. Is het nog gelukt om de huisband om een reactie te vragen? Als ze er niet aan toe komen om in deze kolom mee te denken, zou je ze ook om een citaat kunnen vragen die je vervolgens opneemt in de aanvraag (links). 

Goed idee om het comité dat het programma samenstelt te laten rouleren. Wellicht kun je nog dieper ingaan op het netwerk dat via deze mensen wordt aangeboord? Welke Zeistenaren worden hiermee bereikt? Zou het ook nog een idee zijn om buurtbewoners mee te laten denken in dit comité vergelijkbaar met de Wijkjury van ZINA?

Succes met de afronding van de aanvraag!

Groeten Thijs

PianoFest 2018

zaterdag 30 juni 2018 - 9:38

Beste Lizzy, welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal je voorzien van tips & inspiratie.

Mooie missie om een concours te organiseren dat minder elitair is. In het bereiken van een nieuw publiek zie ik vooral kansen in jullie samenwerking met de opleiding Docent muziek. Wat gaan de studenten doen in de cultuurhuizen en bibliotheken om nieuw publiek te vinden? En zouden op die plekken ook naar deelnemers gezocht kunnen worden?

In het kader van de werving van deelnemers moet ik ook denken aan de piano’s die bespeeld worden in stationshallen. Daar wordt soms prachtig op gespeeld. Wellicht een tour doen met studenten van het CvA langs deze piano’s?

Groeten Thijs

Haarlem Oogst

zaterdag 30 juni 2018 - 9:20

Dag Juliette, weet je inmiddels al of Haarlem Oogst is geselecteerd voor Haarlem Cultuurstad? 

Je toelichting geeft een concreet beeld van de activiteiten die je wilt ondernemen, dus als je door wil met deze aanvraag zou ik die zeker in de linkerkolom opnemen. Samen met de behoeften vanuit de deelnemers waar Giovanni het over heeft kun je dan tot een uitgewerkt projectplan komen. 

Groeten Thijs 

Clairette

maandag 25 juni 2018 - 10:05

Beste Wim, welkom terug op JMHM! Ik zie dat jullie een nieuwe aanvraag aan het schrijven zijn, mooi om te zien hoe die verschilt van de vorige.

Wat mij vooral triggert is je laatste zin: “De verdere praktische uitwerking is voor deze groep [die de kleding/kostuums verzorgt] vaak gesneden koek; zelf actief betrokken zijn bij het ontwerp is het nieuwe aspect”. Ik denk dat dit een interessante ontwikkeling is om uit te werken. Hoe ging dat voorheen? Wat is er nieuw aan voor de groep? En is dat spannend? Ik kan me voorstellen dat jullie met dit proces een experiment aangaan, klopt dat?

Ook in het ontwerpproces van het decor zetten jullie nieuwe stappen heb ik het idee. Ik zou het ontwerpen van decor en kostuums en jullie (nieuwe) actieve bijdrage daaraan (in samenspraak met de regisseur) centraal stellen in je aanvraag. Wellicht kun je ook meer leden van de groep hierover laten meedenken in deze rechterkolom? Wat vinden zij vooral uitdagend aan dit proces?

Groeten Thijs

Djemaa el Fna Rotterdam 2018

vrijdag 15 juni 2018 - 14:25

Beste mensen van Stichting de Loodsen, welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie.

Mooi idee om een van de programmalijnen van jullie festival in het teken te zetten van het thema ‘Verbinding’. Ik ben benieuwd naar de cross-overs, kunnen jullie daar voorbeelden van noemen? En op welke manier gaan jullie aan de slag met Marokkaans erfgoed?

Voor deze aanvraag adviseer ik je om het meest participatieve project uit te werken. Welke jongeren wil je bereiken met het langere traject? En welke professionals zijn daarbij betrokken? Waarmee willen jullie experimenteren?

Groeten Thijs

Ongekende hoogten met Bach - de Hohe Messe

vrijdag 15 juni 2018 - 14:05

Beste Nelina, ook namens mij welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie.

Mooi plan om een educatief concert te organiseren. Net als Anne ben ik benieuwd wat hier voor jullie vernieuwend of experimenteel aan is. Zoals je het nu omschrijft klinkt het als een uitgeklede versie van de Hohe Messe met een beperkt aandeel voor participatie. Waarom wil je graag jong en oud betrekken bij het concert en over wie heb je het dan precies? Is het een idee om tijdens het educatief concert iets met concrete groepen voor te bereiden wat in het grote concert terugkomt?

Daarnaast raad ik je aan om alle herhalingen uit je aanvraag te halen; nu staat er soms 3x hetzelfde in.

Groeten Thijs

Risin' Up

vrijdag 15 juni 2018 - 13:36

Beste Florian, ook namens mij welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie.

Mooi dat jullie meer samenhang en verbinding willen creëren binnen de Urban/Hiphop scene in Leeuwarden. Vooral hierin zie ik nog kansen tot uitwerking. Waarom zoeken de jonge ondernemende artiesten de onderlinge samenwerking niet op? Wellicht is het een idee om hier via dit project meer inzicht in te krijgen. Je zou bijvoorbeeld de jongeren mee kunnen laten denken op dit platform en ze kunnen vragen te reageren op de vraag waar zij behoefte aan hebben als het gaat om samenwerking.

Levert de Sterrenfabriek ook een bijdrage aan de verbinding of staat dit coachingstraject hier los van?

Groeten Thijs

De Open Bak

maandag 4 juni 2018 - 14:39

PS: ik zie in je plan dat je voor de huisband inderdaad een rol ziet, dus dat idee hadden jullie zelf ook al :)
Je zou hen eventueel ook kunnen vragen om actief met je mee te denken op dit platform door in deze rechterkolom hun ideeën over het initiatief te delen; daarmee kun je laten zien dat er draagvlak is om de Open bak verder te ontwikkelen. 

De Open Bak

maandag 4 juni 2018 - 14:32

Beste Jennie,

Welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie.

Bij het lezen van jullie plan moet ik meteen aan de Open bak van de vroegere Engelenbak denken. Is het open podium daarop geïnspireerd? Zoja, dan is mijn advies om dit ook in de linkerkolom op te nemen en in te gaan op hoe jullie hier je eigen versie van willen maken.

Wat hebben jullie ontdekt in jullie proefaflevering en waarmee zouden jullie verder willen experimenteren? En over welke “alternatieve leefwijzen” heb je het precies? Ik zou wat concreter formuleren welke groepen je een podium zou willen geven en hoe je die actief betrekt in het verder ontwikkelen van de Open bak. Wellicht kun je de huisband in dat proces een centrale rol geven?

Groeten Thijs

Haarlem Oogst

vrijdag 25 mei 2018 - 10:59

Beste Juliette, welkom bij JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie.

Mooi idee om mensen, muziek & eten met elkaar te verbinden rondom het thema oogst. Je schrijft dat het evenement plaatsvindt in het kader van een aantal jubilea en feesten in Haarlem. Ga je ook inhoudelijk met deze partijen samenwerken?

De ontmoeting van de twee nieuwe koren klinkt spannend. Ik adviseer je om te beschrijven wat je hierin wil onderzoeken en welke experimenten daarvoor nodig zijn. Toen ik je plan las moest ik denken aan de Verhalenkeuken (2008-2010) van het 5e kwartier, ken je dat project? Wellicht nog inspirerend. Hoe verhoudt jouw project zich hiertoe?

Groeten Thijs

MuziekBox

maandag 7 mei 2018 - 11:22

Dag Gerard, ik bedoel instrumenten in letterlijke zin. 

Groeten Thijs 

MuziekBox

vrijdag 27 april 2018 - 10:33

Beste Gerard, welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Mooi idee om laagdrempelige Muziekboxen te creëren in Haagse wijken. Ik ben benieuwd wat voor instrumenten en methodieken jullie gebruiken, kun je daar iets over vertellen? Op die manier kun je het proces inzichtelijk maken en daarmee ook de participatieactiviteiten. Mijn tip is om die zo concreet mogelijk te beschrijven.

Ik ben ook benieuwd of je inspiratie haalt uit vergelijkbare projecten in het land. Ken je Muziekdidactiek 3.0 van Suzan Lutke? Ze heeft net een nieuw boek uitgebracht over de kracht van creativiteit.

Groeten Thijs

Lud fan de Middelsee

woensdag 25 april 2018 - 17:07

Beste Tryntsje, omdat het einde van de Denk mee-fase in zicht is geef ik je graag nog een laatste tip.

Doordenkend op een van de aandachtspunten van Alexander zou je nog in kunnen gaan op de vraag: wat hoop je dat dit project oplevert voor de toekomst van SML? En wat betekent dit project voor de ontwikkeling van de individuele muziekverenigingen? Wellicht kun je een van die verenigingen vragen om daar een antwoord op te geven en dat te delen in deze rechterkolom (en dit citaat daarna opnemen in je aanvraag, de linkerkolom). Op die manier kun je laten zien dat het project van onderaf leeft.

Succes met de afronding!

Groeten Thijs