menu denk mee beslis mee maak mee

Thijs Hazeleger

 

afbeelding van Thijs Hazeleger

Thijs Hazeleger

Werkzaam bij: 
ArtEZ hogeschool voor de Kunsten en zelfstandig ondernemer in fanfareprojecten


Thijs Hazeleger is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Fanfarevernieuwing en dramaturgie. Als docent begeleid ik HBO-studenten in het doen van theaterhistorisch onderzoek, het werken in het sociaal-artistieke veld en het schrijven van een scriptie. Dat doe ik bij de opleiding voor Docent theater in Zwolle. Daarnaast werk ik als zelfstandig ondernemer in Utrecht; eerst als dramaturg, maar nu als coach binnen de blaasmuziek. Na het ontwikkelen van innovatieve fanfareprojecten (zoals Fanfare 2.0) bied ik muziekverenigingen nu inspiratie voor de toekomst, zie http://www.fanfarecoach.nl
Interesses: 
Muziek, theater, festivals, community arts

Recente reacties

Hiphop Evolution Showcase

vrijdag 20 oktober 2017 - 13:04

Dag Reanchello,

Nu het einde van de Denk mee-fase nadert, geef ik je graag nog wat laatste tips. 

Je antwoord op mijn vorige vraag levert nieuwe informatie op die ik niet echt teruglees in je aanvraag (de linkerkolom). Die zou ik dus nog even toevoegen (incl. alle data in 2018, al aan het begin noemen). De data uit 2017 zou ik weghalen, tenzij je verwijst naar belangrijke momenten uit het voortraject. 

Verder zitten er nog wat dubbelingen in je tekst (2x Aanleiding, 2x Doelstelling). Je zou nog wat meer kunnen vertellen over de artistieke inbreng van de jongerengroepen. 

Mijn laatste vraag is: waarom is de lengte van het middagprogramma 30 minuten en voor het avondprogramma 50 minuten? 

Succes met de afronding!

Groeten Thijs 

Hiphop Evolution Showcase

vrijdag 20 oktober 2017 - 12:53

Dag Reanchello, je bedoelt 23 maart 2018 denk ik? 

Groeten Thijs

Dreams Unite

vrijdag 20 oktober 2017 - 12:37

Beste Marianne, ook namens mij welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Mooi idee om de Spotlight Sessions te verbinden aan een verdiepingstraject. Is dit een nieuw project of bouw je ergens op voort?

Ik zou ook nog kort ingaan op het online lesprogramma dat jullie ontwikkelen. Waarom zijn jullie daar mee bezig? Wat kom je daarin tegen?

Groeten Thijs

DE ZOLDER

vrijdag 20 oktober 2017 - 12:08

Beste Ervin,

Ook namens mij welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Mooi dat jullie met De Zolder ruimte willen maken voor experiment. Ben je op zoek naar jongeren die al optreden of die hun creatieve talent nog niet laten zien? In het eerste geval zou je een culturele instelling als Artiance kunnen benaderen (ik zie op jullie website dat jullie partners zijn) en hen vragen op dit platform met je mee te denken. In het laatste geval zou je ook een bepaalde wijk in kunnen gaan en contact kunnen leggen met een jongerencentrum of een welzijnsorganisatie, wat vind je daarvan?

Verder ben ik benieuwd hoe de co-creatie plaatsvindt, kun je ons daarin meenemen?

Groeten Thijs

Opera Macbeth van de Italiaanse componist Giuseppe Verdi

maandag 16 oktober 2017 - 15:34

Beste Gert Jan,

Welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Mooi streven om meer jongeren in contact te brengen met opera. Ik zou deze ambitie centraal stellen in jullie aanvraag in de vorm van een experimenteel samenwerkingsproject, zodat het beter past bij de doelstellingen van JMHM. 

Met welke school zouden jullie willen werken? Beschikken jullie over contacten met scholen uit de buurt? Wellicht is het ook nog een idee om op zoek te gaan naar andere plekken waar jonge mensen elkaar ontmoeten, bijvoorbeeld een jongerencentrum.

Ben je bekend met het werk van Anthony Heidweiller? Ik denk dat zijn projecten bij YO! Opera en Operamakers inspirerend voor je kunnen zijn in het ontwikkelen van je projectplan.

Groeten Thijs

Lang en Gelukkig

woensdag 11 oktober 2017 - 11:41

Beste Els,

Welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Net als Stefanie ben ik benieuwd naar het experimentele karakter van jullie productie. Kun je schetsen wat jullie normaalgesproken doen en hoe dat zich verhoudt tot Lang & Gelukkig?

Waarin zouden jullie je willen ontwikkelen? Wat vind je spannend om uit te zoeken met elkaar? Waar liggen voor jullie de artistieke uitdagingen?

Daarnaast adviseer ik je om eens na te denken over nieuwe samenwerkingsvormen. Wellicht is de bibliotheek geïnteresseerd? Of een school?

Groeten Thijs

Workshop Rap & Beatcreation

woensdag 11 oktober 2017 - 11:26

Beste Max,

Nu het einde van de Denk mee-fase in zicht komt, geef ik je graag nog wat laatste tips.

Net als Anne ben ik benieuwd welke onderdelen van je projectplan je geschikt vindt om op te nemen in de linkerkolom. Ik raad je aan om vooral passages te gebruiken die gaan over de begeleiding van de jongeren en de doelstellingen die je hieronder hebt geformuleerd.

Verder vroeg ik me nog af waarom je op zoek bent naar scenarioschrijvers en filmregisseurs?

Succes ermee!

Groeten Thijs

EuroSing - Heroes of our Time

vrijdag 6 oktober 2017 - 10:59

Beste Arnout, 

Ik ben nog even op zoek gegaan naar videomateriaal van Territoria XL, maar die voorstelling is slechts in kleine filmpjes terug te vinden op Youtube. Ik beschik wel over een registratie; mocht je daar interesse in hebben, laat het dan even aan Anne weten, dan zorgen we dat deze DVD bij je terechtkomt. 

Ook van mij nog wat laatste tips voor de Denk mee fase eindigt: ik zou (voor zover je dat al weet) namen van coaches waarmee je gaat samenwerken nog even noemen in de aanvraag; daarmee worden je samenwerkingspartners concreter. 

Is het daarnaast nog een idee om het Eurovisie Songfestival ergens te noemen? Daar is de vorm op gebaseerd, maar dit noem je nergens expliciet. Hoe gebruiken jullie dit evenement als inspiratiebron? 

Succes ermee!

Groeten Thijs

Digitaal Performance Platform

dinsdag 26 september 2017 - 11:49

Dag Karolina,

Aangezien het einde van de Denk mee fase in zicht komt, geef ik je graag nog wat laatste advies.

Dank voor je antwoorden hieronder; zorg je er ook voor dat je deze verwerkt in de linkerkolom?

En is het misschien nog een idee om deelnemers te citeren die enthousiast zijn geworden over het idee? Of ze te vragen om in de rechterkolom mee te denken of te reageren op de waarde van jullie digitale platform? Op die manier kun je laten zien bij welke groepen de behoefte leeft.

Succes met de afronding!

Groeten Thijs

Hiphop Evolution Showcase

maandag 18 september 2017 - 12:27

Beste Reanchello,

Ook namens mij welkom op JMHM. Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie.

Mijn eerste tip is om even goed naar de data te kijken. Ik lees je plan met een frisse blik (heb het eerdere proces niet gevolgd) en zie dat er nog einddata van vorige plannen in staan (juni 2017). Waar werk je naartoe? Naar oktober 2017 of maart 2018? Ik denk dat het laatste; in dat geval: vindt er nog een showcase plaats in oktober en hoe verhoudt deze zich tot het maakproces?

Verder ben ik benieuwd naar hoe jullie titel ontstaan is. Waarin zou de Hiphop zich moeten evolueren volgens jullie? En wat is het verschil tussen een showcase en een voorstelling? Ik adviseer je hier nog wat dieper op in te gaan.

Groeten Thijs

White Funk Black Magic

dinsdag 12 september 2017 - 11:26

Beste Carel, welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal je voorzien van tips en inspiratie.

Allereerst ben ik benieuwd hoe de titel is ontstaan. Zwart / wit is een actueel maatschappelijk onderwerp in termen van ‘white privilege’ en de zwarte pieten discussie; wil je een bijdrage leveren aan dat discours? Of verhoudt je project zich daar op een andere manier toe? 

Verder vroeg ik me af waarom je juist de harmonie en de toneelvereniging wil laten confronteren met ‘het vreemde’. En wie of wat is dat dan?

Ter inspiratie nog de volgende sociaal-artistieke optochten, wellicht leuk om op te zoeken: De Zinneke Parade in Brussel en de Sint Maarten Parade in Utrecht, ken je die?

Groeten Thijs

Workshop Rap & Beatcreation

maandag 11 september 2017 - 14:06

Beste Max,

Welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie.

Toen ik het las moest ik denken aan de Fakkelteit, een initiatief van Hedon / Travers uit Zwolle (met Rico van Opgezwolle), ken je dit? Wellicht is hun werkwijze inspirerend voor je. Je zou ze evt. ook uit kunnen kunnen nodigen om mee te denken over je plan op dit platform. https://www.hedon-zwolle.nl/4/84/info/De-Fakkelteit

Verder vroeg ik me nog af op welke Haagse artiesten je doelt (die het ver hebben geschopt)? Zouden zij misschien ook samenwerkingpartners kunnen worden? Of ambassadeurs?

Groeten Thijs

EuroSing - Heroes of our Time

maandag 4 september 2017 - 15:12

Beste Arnout,

Ook namens mij welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Je plan doet mij denken aan een voorstelling van The Lunatics waar ik aan mee gewerkt heb: Territoria XL (2009), waarin we 1500 toeschouwers actief probeerden te betrekken in een fictief eenwordingsproces geïnspireerd op de Europese Unie. Willen jullie een politiek statement maken over Europa met jullie evenement?

Verder ben ik nog benieuwd in welke Europese landen je deelnemers wil gaan werven en hoe je dat aanpakt. Waarom nodigen jullie hen uit om te werken met immersief theater? Wat betekent dit genre voor jullie? Ik zou daar nog wat meer aandacht aan besteden omdat het niet zo’n bekende theatervorm is.

Groeten Thijs

Digitaal Performance Platform

donderdag 24 augustus 2017 - 14:02

Beste Karolina, 

Welkom terug met jullie project op JMHM! Ik heb nog even mijn vragen teruggelezen en gekeken of deze in de huidige aanvraag beantwoord worden. De volgende vragen staan nog open:

- Verwijs je bij het waarom naar de aanslag in Manchester bij het concert van Ariana Grande? Zoja, dan zou ik dat hier expliciet vermelden. 
- In welke wijken ga je werken en waarom juist daar?
- Waarom werk je samen met je gekozen partners? Welke opleiding van de HKU is betrokken? En wat verwacht je van elkaar?

Ben benieuwd!

Groeten Thijs