menu denk mee beslis mee maak mee

Thijs Hazeleger

 

afbeelding van Thijs Hazeleger

Thijs Hazeleger

Werkzaam bij: 
ArtEZ hogeschool voor de Kunsten en zelfstandig ondernemer in fanfareprojecten


Thijs Hazeleger is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Fanfarevernieuwing en dramaturgie. Als docent begeleid ik HBO-studenten in het doen van theaterhistorisch onderzoek, het werken in het sociaal-artistieke veld en het schrijven van een scriptie. Dat doe ik bij de opleiding voor Docent theater in Zwolle. Daarnaast werk ik als zelfstandig ondernemer in Utrecht; eerst als dramaturg, maar nu als coach binnen de blaasmuziek. Na het ontwikkelen van innovatieve fanfareprojecten (zoals Fanfare 2.0) bied ik muziekverenigingen nu inspiratie voor de toekomst, zie http://www.fanfarecoach.nl
Interesses: 
Muziek, theater, festivals, community arts

Recente reacties

CMH de Interactive Sound Symphony

dinsdag 12 december 2017 - 13:30

Beste Daphne, omdat jullie de laatste week van de Denk mee-fase zijn ingegaan, geef ik je als coach graag nog wat laatste tips. 

Mooi dat er zoveel mensen hieronder met je meedenken. Ik ben benieuwd naar wat dat je oplevert. Welke reacties triggeren je het meest en zou je kunnen opnemen als citaat in je aanvraag (de linkerkolom)? Wellicht kun je je meedenkvraag over diverse deelnemersgroepen hiervoor nog gebruiken als kader? 

Je zegt dat alle uitdagingen waar een fanfare-orkest anno 2018 voor staat in dit project verwerkt zijn. Ik adviseer je om die uitdagingen nog even beknopt te noemen na deze zin. 

Succes met de afronding!

Groeten Thijs

Moving Music

maandag 4 december 2017 - 21:26

Beste Ineke,

Ook namens mij welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Mooi dat jullie jongeren in contact willen brengen met klassieke muziek door middel van cross-overs. In welke regio zijn jullie actief? Wellicht is het een idee om een rapper uit je omgeving te benaderen die je via-via kent?

Qua jongeren en klassieke muziek moet ik denken aan het experiment Klassifest in Paradiso, ken je dat?

Je noemt samenwerkingen met lokale culturele instellingen en studie- en studentenverenigingen. Ik adviseer je om er 1 te kiezen en deze club ook mee te laten denken over de samenwerking in deze rechterkolom. Op die manier kun je samen brainstormen over mogelijke cross-overs en concrete plannen ontwikkelen.

Groeten Thijs

Level Up!

dinsdag 28 november 2017 - 16:10

Beste Marieke,

Welkom bij JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Mooi dat de pilot is aangeslagen en jullie verder willen met LEVEL UP. De pilot was een experiment; met welk onderdeel van het vervolg zou je straks willen experimenteren? En hoe gaan jullie samenwerken met Lionel? 

Nog een tip: ontwikkel een concrete activiteit in de wijk (welke wijk trouwens?) die jullie organiseren om het nieuwe talent te ontmoeten. Je zou mensen die enthousiast zijn over jullie plan kunnen uitnodigen om daarover mee te denken in deze rechterkolom.

Groeten Thijs

Dreams Unite

donderdag 23 november 2017 - 12:32

Dag Marianne, aangezien jullie de laatste week van de Denk mee-fase ingaan, geef ik jullie graag nog wat laatste tips.

Het belang van een online lesprogramma is al duidelijker, maar ik adviseer je om ook nog een concrete tool die je aanbiedt in een filmpje te beschrijven als voorbeeld. Wat leren ze d.m.v. de filmpjes en is dit een aanvulling op de bijeenkomsten of leren ze deze tools alleen online?

Wellicht zou je de deelnemers ook online kunnen monitoren door ze vlogs te laten maken over hun eigen ontwikkeling?

Succes met de afronding!

Groeten Thijs

Lustrumtournee UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck

donderdag 23 november 2017 - 12:08

Beste Janneke,

Ook namens mij welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Mooi dat jullie grootse plannen hebben om het lustrum te vieren. Waarin zit voor jullie het experimentele karakter van dit project? En heb je een bijzondere samenwerking op het oog?

Wellicht is het een idee om al in een vroeg stadium contact te leggen met de bevolking van je bestemming. Of in Nederland wonende Georgiërs of Italianen te betrekken in het maakproces?

Groeten Thijs

De klokken fan Berltsum

dinsdag 14 november 2017 - 14:25

Beste Durk,

Welkom terug op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie. Aangezien dit jullie 2e keer is zal ik jullie vooral helpen om de puntjes op de i te zetten.

Mooi idee om de klokken na 231 jaar weer samen te laten klinken. Je vertelt dat de klok twee uur lang aaneen huilde; dat is een artistieke vertaling van het feit dat de klokken 2 uur lang geluid zijn neem ik aan? Op wiens initiatief gebeurde dat? Is dat nog te achterhalen? Of is dit fantasie?

In de aanvraag komt 2x voor dat de uitvoering van dit project een positieve invloed heeft op de muziekuitvoering van de plaatselijke amateurs. Ik zou nog wat dieper ingaan op wat precies nieuw voor hen is en wat dit project voor hen kan betekenen in de uitvoering van hun muziek.

En wat maakt de internetverbinding met Mannheim zo kostbaar?

Groeten Thijs

CMH de Interactive Sound Symphony

woensdag 8 november 2017 - 11:35

Dank voor je antwoord! 

Ja, deze rechterkolom waar wij nu in schrijven in bedoeld om mee te denken, dus hier zou je de leden kunnen vragen om te reageren op het plan. 

Aanvullingen van meedenkers (of je eigen inzichten die je in de rechterkolom verwoordt) kun je dan weer in de linkerkolom meenemen (want dat is de officiele aanvraag). 

Groeten Thijs 

CMH de Interactive Sound Symphony

dinsdag 7 november 2017 - 14:01

Beste Daphne,

Welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Omdat ik werkzaam ben als fanfarecoach (http://www.fanfarecoach.nl) heb ik jullie plan met bijzondere interesse gelezen. Ik ben het met jullie eens dat de fanfaresector moet vernieuwen om te kunnen overleven in de 21e eeuw. Mooi dat jullie daar een eigentijds plan voor hebben gemaakt.

Wat me opvalt is dat jullie in dit project waarmee jullie willen innoveren wel kiezen voor een traditionele vorm van betrokkenheid: een lidmaatschap. Hoe lang verwachten jullie dat de deelnemers lid blijven? En naar wie gaat deze nieuwe contributie?

Het lijkt me interessant om (naast de visie van Carlo Balemans) ook te lezen hoe de leden van CMH tegen dit project aankijken. Wellicht is het een idee om ze mee te laten denken in de rechterkolom? Waarom zeggen zij ‘ja’ tegen dit project? Waarin voelen zij zich uitgedaagd?

Groeten Thijs

Dreams Unite

woensdag 1 november 2017 - 12:02

Dank voor je antwoord! Om het onderdeel te maken van je aanvraag, is het de bedoeling dat je het projectplan aanpast (in de linkerkolom). 

Groeten Thijs

Hiphop Evolution Showcase

vrijdag 20 oktober 2017 - 13:04

Dag Reanchello,

Nu het einde van de Denk mee-fase nadert, geef ik je graag nog wat laatste tips. 

Je antwoord op mijn vorige vraag levert nieuwe informatie op die ik niet echt teruglees in je aanvraag (de linkerkolom). Die zou ik dus nog even toevoegen (incl. alle data in 2018, al aan het begin noemen). De data uit 2017 zou ik weghalen, tenzij je verwijst naar belangrijke momenten uit het voortraject. 

Verder zitten er nog wat dubbelingen in je tekst (2x Aanleiding, 2x Doelstelling). Je zou nog wat meer kunnen vertellen over de artistieke inbreng van de jongerengroepen. 

Mijn laatste vraag is: waarom is de lengte van het middagprogramma 30 minuten en voor het avondprogramma 50 minuten? 

Succes met de afronding!

Groeten Thijs 

Hiphop Evolution Showcase

vrijdag 20 oktober 2017 - 12:53

Dag Reanchello, je bedoelt 23 maart 2018 denk ik? 

Groeten Thijs

Dreams Unite

vrijdag 20 oktober 2017 - 12:37

Beste Marianne, ook namens mij welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Mooi idee om de Spotlight Sessions te verbinden aan een verdiepingstraject. Is dit een nieuw project of bouw je ergens op voort?

Ik zou ook nog kort ingaan op het online lesprogramma dat jullie ontwikkelen. Waarom zijn jullie daar mee bezig? Wat kom je daarin tegen?

Groeten Thijs

EuroSing - Heroes of our Time

vrijdag 6 oktober 2017 - 10:59

Beste Arnout, 

Ik ben nog even op zoek gegaan naar videomateriaal van Territoria XL, maar die voorstelling is slechts in kleine filmpjes terug te vinden op Youtube. Ik beschik wel over een registratie; mocht je daar interesse in hebben, laat het dan even aan Anne weten, dan zorgen we dat deze DVD bij je terechtkomt. 

Ook van mij nog wat laatste tips voor de Denk mee fase eindigt: ik zou (voor zover je dat al weet) namen van coaches waarmee je gaat samenwerken nog even noemen in de aanvraag; daarmee worden je samenwerkingspartners concreter. 

Is het daarnaast nog een idee om het Eurovisie Songfestival ergens te noemen? Daar is de vorm op gebaseerd, maar dit noem je nergens expliciet. Hoe gebruiken jullie dit evenement als inspiratiebron? 

Succes ermee!

Groeten Thijs

Hiphop Evolution Showcase

maandag 18 september 2017 - 12:27

Beste Reanchello,

Ook namens mij welkom op JMHM. Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips & inspiratie.

Mijn eerste tip is om even goed naar de data te kijken. Ik lees je plan met een frisse blik (heb het eerdere proces niet gevolgd) en zie dat er nog einddata van vorige plannen in staan (juni 2017). Waar werk je naartoe? Naar oktober 2017 of maart 2018? Ik denk dat het laatste; in dat geval: vindt er nog een showcase plaats in oktober en hoe verhoudt deze zich tot het maakproces?

Verder ben ik benieuwd naar hoe jullie titel ontstaan is. Waarin zou de Hiphop zich moeten evolueren volgens jullie? En wat is het verschil tussen een showcase en een voorstelling? Ik adviseer je hier nog wat dieper op in te gaan.

Groeten Thijs