menu denk mee beslis mee maak mee

Debora van Stenis

 

afbeelding van Debora van Stenis

Debora van Stenis

Werkzaam bij: 
Als zelfstandige werkzaam voor o.a. HKU Theater en Sharing Arts Society


Debora van Stenis is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Ik werk sinds 2004 in de culturele sector van Utrecht. Eerst 8 jaar als educatiemedewerker bij Yo! Opera (een jeugdopera- festival/gezelschap) en sinds 2012 als freelancer. De projecten die mij het meest aanspreken zijn kunstprojecten die in verbinding staan met de samenleving. Door de thematiek, de locatie, door te werken met mensen die niet meteen iets met kunst hebben, op scholen of in de wijk. Ik zoek altijd naar (nieuwe) verbindingen en naar combinaties van mensen en ideeën die elkaar kunnen versterken. Ik heb de afgelopen vier jaar o.a. gewerkt voor de Sint Maarten Parade, Stut Theater, Festival aan de Werf, Call of the Mall, Le Tour Utrecht en het UCK. Ook geef ik sinds een aantal jaar les op de HKU Kunst & Economie over theatereducatie.
Interesses: 
Theater, muziek, rommelmarkten, fotografie, popquizzen en zingen in koortjes.

Recente reacties

buiten zinnen

donderdag 6 juli 2017 - 16:49

Dag Emma, Marjolein, en Laura,

Ik denk dat jullie een mooi pakket aan activiteiten hebben geprogrammeerd die in potentie allemaal uit zouden kunnen worden gebouwd om intensiever met een bepaalde groep aan de slag te gaan en echt de diepte in te gaan qua actieve cultuurparticipatie. Is er nog ruimte bij jullie om dit te onderzoeken met bestaande en evt. nieuwe partners?

Groet!
Debora

buiten zinnen

vrijdag 23 juni 2017 - 0:14

Hoi Marjolein,

Dank voor je uitvoerige en zorgvuldige antwoord! Nog een aanvullende vraag/tip m.b.t. het bereiken van een diverse doelgroep. Zijn de ambassadeurs uit jullie jongerenredactie een afspiegeling van de doelgroep die jullie zouden willen bereiken? Kan me voorstellen dat dat een positieve invloed kan hebben op de programmering en het publiek dat je daarmee aantrekt.

En programmeren zij alleen? Of zijn ze ook betrokken bij de praktische voorbereiding & uitvoering van die programmering?

Groet!
Debora

 

buiten zinnen

vrijdag 9 juni 2017 - 23:25

Dag Emma en Marjolein,

Welkom op dit JMHM platform. Even voorstellen. Ik ben Debora van Stenis en ben jullie JMHM-coach tijdens de denk mee fase. Ik stel vragen, geef tips en feedback en ben beschikbaar voor advies!

Dit festival zit al goed (gevuld) in elkaar! Leuk om te lezen. Wordt ook enthousiast van het feit dat jullie heel de bibliotheek gebruiken voor de verschillende activiteiten. 

Het format van schoolbezoeken/wedstrijd klinkt meer als een format voor middelbare scholen. En minder als iets voor 18+. Is het bedoeld voor HBO's / Universiteiten / ROC's?
Wat zijn de randvoorwaarden voor het korte verhaal? En waarom hebben jullie ervoor gekozen dat leerlingen elkaar kunnen mogen beoordelen?

Daarnaast ben ik ook benieuwd naar de acties die jullie ondernemen om daadwerkelijk ook publiek aan te trekken van verschillende opleidingsniveaus/culturen. Heb je in beeld wat ze mogelijk tegen zou kunnen houden om te komen?

Ik hoor van jullie!

Groet!
Debora

Berend Botje Retour

woensdag 24 mei 2017 - 21:29

Hoi Kees, ik kan me inderdaad voorstellen dat trots op wat je hebt gemaakt een belangrijk doel is. Voor elke deelnemer.  Wellicht kan je dit versterken door een blog / facebook pagina / website te maken waarop iedereen zijn voortgang kan laten zien en elkaar kan volgen?

Op die manier krijgt iedereen ook het gevoel onderdeel te zijn van iets groters (dat je als basisschoolleerling erachter komt dat je in een project zit met prof. kunstenaars) - wat de motivatie en het gevoel van trots kan vergroten. Mijn ervaring is dat, zeker mensen zonder kunstachtergrond, het moeilijk vinden zich voor te stellen waar ze naar toe werken  / waar ze onderdeel van zijn. Wellicht kan zo'n tool helpen - ter aanvulling op de soms wat moeilijk te organiseren live ontmoetingen.

 

Groet!

Debora

DE BOUW 2017

woensdag 24 mei 2017 - 20:33

Hoi Ineke,

Als je zo je potentiele doelgroep beschrijft moet ik ook denken aan vrijgezellenfeestjes (als je het niet erg vindt om die in huis te hebben) en familieuitjes! De zomer is daar toch ook een beetje de tijd voor!

En als je lassers zegt, denk ik ook aan DE Rotterdamse industrie van de havens. Is er daar geen link mee te maken? Het is zo onderdeel van Rotterdam dat er misschien wel een aantal enthousiaste gepensioneerde havenmedewerkers zijn?

Groet!
Debora