menu denk mee beslis mee maak mee

Johanneke Minnema

 

afbeelding van Johanneke Minnema

Johanneke Minnema

Werkzaam bij: 
Faem


Johanneke Minnema is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Na mijn studie Kunstbeleid en Management werk ik sinds 2008 als freelance projectleider in de creatieve en culturele sector. Ik vind het leuk om sterke concepten te vertalen naar praktische, uitvoerbare en realistische plannen om zo te zorgen dat de concepten succesvol worden gerealiseerd. Daarnaast geef ik workshops aan culturele instellingen die ondernemender willen worden en schrijf ik soms mee aan projectplannen en subsidieaanvragen.

Recente reacties

100 attempts to meet you

woensdag 28 juni 2017 - 17:38

Beste Suze,

Dank voor je uitgebreide reactie. Een interessant spanningsveld tussen de rol als deelnemer en de rol als bezoeker. Wat voor impact heeft dit op de persoon zelf? Goed om deze overwegingen ook mee te nemen in je aanvraag!

Veel succes!

Johanneke

Point of View

woensdag 28 juni 2017 - 17:31

Beste Karijn,

Dank voor je antwoord en wat leuk dat Museum Volkenkunde ook met interesse met jullie mee kijkt!

Ik zie dat jullie aanvraag inmiddels flink is gegroeid. Zowel inhoudelijk als qua hoeveelheid tekst. Dat laatste mag voor JMHM wat minder. Ik zou je dan ook willen adviseren de tekst flink in te korten en hier en daar wat tussenkopjes toe te voegen.

Leg de focus in de tekst op die onderdelen die voor JMHM relevant zijn. Aangezien JMHM er is voor de cultuurbeoefening in de vrije tijd past de samenwerking met scholen niet binnen de regeling. Ook de netwerkborrel is minder relevant. 

De secundaire doelgroepen hoef je niet zo uitgebreid te bespreken en kijk wat betreft jullie doelstelling ook nog even goed naar wat wel en niet aansluit bij het fonds. 

Overigens leest de tekst lekker en spat het enthousiasme er vanaf! Dat werkt motiverend en is goed om vast te houden!

Succes!

Johanneke

Manifestatie Ode to Dignity

woensdag 28 juni 2017 - 17:12

Beste Maarten,

In jullie aanvraag komen veel grote bewegingen bij elkaar. Aan de ene kant maakt dat de aanvraag sterk, maar aan de andere kant leidt het er toe dat de focus en de aansluiting bij de criteria van de regeling ontbreekt. 

Is het een idee om te focussen op de participanten die mee doen. Wie zijn dat? En wat brengt het hen om mee te doen? 

Veel succes!

Johanneke

100 attempts to meet you

woensdag 21 juni 2017 - 11:13

Beste Suze,

Mooi om te zien dat de eerste ontmoetingen al tot stand zijn gekomen!

Dank voor het verder aanvullen van de aanvraag.Naar aanleiding hiervan heb ik nog een paar vragen voor je:

Programmeren jullie de thema's van expeditie/expositie achter elkaar aan in de tijd (dus 25 dagen per thema) of vinden ze parallel aan elkaar plaats? Is er ook kruisbestuiving tussen de thema's?

Met het veemdiner willen jullie zoveel mogelijk verschillende mensen samenbrengen: hoe gaan jullie ervoor zorgen dat dit gebeurt? Hoe verhouden deelnemers en bezoekers zich tot elkaar als het gaat om het diner? En wat voor effect heeft deelname op hen?

Tip: je aanvraag wordt sterker als je de drie pijlers consequent in dezelfde volgorde behandeld. In het stuk 'Hoe ga je te werk?' vond ik het nu wat lastig te volgen. Overigens volstaat het als je hier verwijst naar de uitwerking van de pijlers. Je hoeft niet twee keer hetzelfde uit te leggen.

Johanneke

Een nacht in de Sint Janskerk

woensdag 21 juni 2017 - 9:39

Beste Judith,

Mooi om te zien hoe de vragen van Rob je aan het denken hebben gezet en hoe jullie aanvraag zich verder heeft ontwikkeld. Ik wens jullie veel succes in de volgende fase!

Hartelijke groet,

Johanneke

Media Atelier Delfshaven (MAD)

woensdag 21 juni 2017 - 9:15

Beste Hugo,

Het is nog maar een week te gaan tot aan de Beslis Mee Fase en jullie hebben nog wel wat werk te doen. Ik hoop dat dat lukt!

Kan je hier in de comments een seintje geven als je alle tips hebt verwerkt? Dan probeer ik dan nog 1x mee te lezen. 

Veel succes, Johanneke

100 attempts to meet you

dinsdag 13 juni 2017 - 13:05

Beste Suze,

Welkom bij Jij Maakt Het Mee. Ik ben jullie coach. De omschrijving van jullie project is veelbelovend en ik denk de komende weken dan ook graag met jullie mee!

Ik ben benieuwd naar de verdere uitwerking van jullie aanvraag. Daarin zou ik ook graag wat meer lezen over

 • de verschillende programma onderdelen
 • de partners waarmee jullie samenwerken en de manier waarop jullie elkaar versterken

Om je projectplan aan te vullen klik je op de knop ‘bewerken’ bovenaan deze pagina, en daarna op ‘denk mee – meer projectinformatie’. Laat het vooral weten als je nog vragen hebt!

Johanneke

Point of View

dinsdag 13 juni 2017 - 12:59

Beste Karijn,

Dank voor je aanvulling naar aanleiding van de vraag van Giovanni. Let er op dat de aanvraag wordt beoordeeld op de tekst links. Verwerk je antwoord dus ook in de tekst. Goed om daarbij de organisaties waarmee je nauw samenwerkt te benoemen en aan te geven hoe jullie elkaar versterken.

Het feit dat jullie na jullie ervaringen in Culemborg nu ook aan de slag mogen in twee andere gemeenten is een mooie kans! Hebben jullie ook nagedacht over mogelijkheden tot kruisbestuiving tussen deze drie projecten?

Johanneke

Manifestatie Ode to Dignity

dinsdag 13 juni 2017 - 12:53

Beste Maarten,

Ook namens mij welkom bij Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en denk de komende weken graag met jullie mee. 

Dank voor je mooie en uitgebreide aanvraag en de aanvulling naar aanleiding van de vragen van Anne. Let er op dat je aanvraag wordt beoordeeld op de tekst links. Verwerk je antwoord dus ook in deze tekst.

Goed om in de aangepaste tekst ook expliciet aandacht te besteden aan:

 • wie zijn jullie partners en hoe versterken jullie elkaar?
 • voor welk onderdeel van het project jullie aanvragen (een begroting kan daarbij ook helpen)

Veel succes bij het verder uitwerken van de aanvraag! Johanneke

Een nacht in de Sint Janskerk

donderdag 8 juni 2017 - 9:36

Beste Judith,

Allereerst mijn complimenten voor de slag die jullie hebben gemaakt in de uitwerking van de aanvraag. Het leest erg prettig. De begroting is ook duidelijk. Rob kan aangeven of het nodig is om deze ook naar het vaste format te vertalen.

De links die je wilde toevoegen zie ik inderdaad ook niet. Misschien kan je ze in de reactie op dit bericht nogmaals toevoegen? De links kunnen dienen om de aanvraag te illustreren maar de aanvraag wordt uiteindelijk beoordeeld op de tekst in de aanvrag. 

Johanneke

Point of View

maandag 5 juni 2017 - 21:44

Beste Karijn,

Welkom bij Jij Maakt Het Mee. Ik ben jullie coach en ik denk de komende weken graag met jullie mee in de ontwikkeling van jullie aanvraag!

Wat een mooie benadering kiezen jullie! Ik ben benieuwd naar de verdere uitwerking. 

Om je projectplan aan te vullen klik je op de knop ‘bewerken’ bovenaan deze pagina, en daarna op ‘denk mee – meer projectinformatie’. Laat het vooral weten als je nog vragen hebt!

Johanneke

Media Atelier Delfshaven (MAD)

maandag 5 juni 2017 - 21:19

Beste Hugo,

Hartelijk dank voor je uitgebreide antwoord. Hou er rekening mee dat je aanvraag wordt beoordeeld op de tekst links. Verwerk deze informatie dus ook in je aanvraag. Geef maar even een seintje als dat is gelukt dan lees ik de nieuwe versie nog een keer opnieuw door. 

Wat betreft jouw vraag 4: de begroting kan je inderdaad uploaden. Gebruik daarvoor het beschikbare format van JMHM. 

Johanneke

Een nacht in de Sint Janskerk

woensdag 31 mei 2017 - 10:01

Ha Judith,

Hartelijk dank voor je uitgebreide antwoord. Hou er rekening mee dat je aanvraag wordt beoordeeld op de tekst links. Verwerk deze informatie dus ook in je aanvraag. Rob heeft al uitgelegd hoe je dat doet. Als de aanvraag verder vorm heeft gekregen lees ik graag weer even mee. 

Hartelijke groet, Johanneke

Media Atelier Delfshaven (MAD)

woensdag 31 mei 2017 - 9:54

Beste Hugo,

Het projectplan zoals je dat nu hebt ingevuld is een stevige basis maar lijkt voor een ander doel geschreven. Willemijn zei het al: je aanvraag wordt sterker en duidelijker als je een korte en bondige versie kan maken. Focus daarbij op de punten die belangrijk zijn voor JMHM. Die staan hier beschreven: https://www.jijmaakthetmee.nl/start-in-aanmerking

Naast deze algemene opmerking heb ik nog een paar specifieke vragen over het project:

 1. Hoe zorg je dat de beoogde doelgroep de cursus weet te vinden?
 2. Als er teveel interesse is voor de beschikbare plaatsen hoe vindt selectie dan plaats?
 3. Wat bedoel je met 'gele combinatie cursussen'?
 4. Hoe ziet jullie begroting er uit?

Veel succes met de volgende slag!

Johanneke

Caravantoren

woensdag 31 mei 2017 - 9:25

Ha Pet,

Ik hoop dat het je vandaag na het overleg nog lukt om de informatie over de workshops en de rol van de partners daarbij nog te verwerken in de aanvraag. Veel succes in de volgende fase!

Johanneke

The Bucketlist Festival

woensdag 24 mei 2017 - 9:56

Beste Ruben,

Ook namens mij welkom bij Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en denk de komende weken graag met jullie mee.

Jullie aanvraag is al behoorlijk ver uitgewerkt en je gaat in de beschrijving ook al even in op de financien. Graag zou ik jullie volledige begroting zien. Wil je daarvoor het format van het fonds in vullen en uploaden? 

Johanneke

Caravantoren

woensdag 24 mei 2017 - 9:29

Beste Pet, 

Ik lees hier dat de datum is verplaats naar september maar in de aanvraag staat nog steeds augustus. Goed om de tekst van de aanvraag nog een keer helemaal door te lopen en te zorgen dat alles consistent is. Er staan nu bijvoorbeeld ook een aantal dingen twee keer in de tekst. Dat is niet nodig. Hou het kort en bondig en leg de nadruk op dat wat voor het Fonds Cultuurparticipatie het belangrijkste is. 

Succes!

Johanneke

Caravantoren

woensdag 24 mei 2017 - 9:27

Beste Pet,


Goed om te zien dat je aanvraag verder is gegroeid en dat er mooie dwarsverbanden zijn gelegd. Kan je nog iets verder uitwerken welke concrete acties gekoppeld zijn aan de samenwerkingspartners? Hoe versterken jullie elkaar?

Daarnaast lees ik nog te weinig over de workshops. Jij maakt het mee is gericht op de actieve participatie op het gebied van kunst en erfgoed in de vrije tijd, dus het zelf doen/maken/uitvoeren. Hierop zou ik dan ook het accent leggen in je aanvraag: wat gaan de kinderen allemaal doen/maken/uitvoeren en hoe zorg je ervoor dat dit een waardevolle ervaring wordt voor de deelnemers?

Johanneke

Een nacht in de Sint Janskerk

woensdag 24 mei 2017 - 9:06

Beste Judith,

Welkom bij Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en denk de komende weken graag met jullie mee.

Jullie geven jongeren en kinderen de kans om podiumervaring op te doen, geven hen scholing en betrekken hen bij het maakproces. Kan je meer vertellen over de manier waarop jullie dit doen? Op welke manier betrekken jullie hen, wat voor scholing krijgen ze, hoe zorg je dat dit inderdaad een duurzaam karakter krijgt?

Ik hoor ook graag welke jongeren en kinderen doen mee: hoe gaan jullie hen werven?

Succes met het verder uitwerken van de aanvraag,

Johanneke

Media Atelier Delfshaven (MAD)

woensdag 17 mei 2017 - 11:23

Beste Hugo,

Welkom bij Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en denk de komende weken graag met jullie mee.

Ik begrijp dat jullie aanvragen voor het project UitJezelf. Een veelbelovende naam en ik ben dan ook benieuwd naar de verdere uitwerking van dat project! 

Om je projectplan aan te vullen klik je op de knop ‘bewerken’ bovenaan deze pagina, en daarna op ‘denk mee – meer projectinformatie’. En laat het vooral weten als je nog vragen hebt!

Johanneke

Korte Film Welcome to Earth

woensdag 17 mei 2017 - 11:04

Best Daan,

Ik vraag me nog wel af hoe de verhouding tussen amateurs, semi-professionals en professionals gaat zijn, of jullie daarin een bepaald streven hebben en hoe je gaat zorgen dat die verhouding gerealiseerd wordt. Kan je daar nog iets meer over zeggen?

Johanneke

Korte Film Welcome to Earth

woensdag 10 mei 2017 - 10:19

Beste Daan,

Hartelijk dank voor je verdere uitwerking!

Johanneke

Het land van Lian

woensdag 10 mei 2017 - 10:03

Beste Bart,

Mooi om te zien hoe jullie aanvraag zich heeft ontwikkeld en dat jullie team het forum actief gebruikt om de aanvraag te versterken! Let er wel op dat de aanvraag uiteindelijk wordt beoordeeld op de tekst links en niet op de commentaren. 

Ik wens jullie veel succes in de volgende fase!

Johanneke

Korte Film Welcome to Earth

woensdag 3 mei 2017 - 11:28

Beste Daan,

Bedankt voor jullie uitgebreide aanvullingen. Ik begrijp de integrale aanpak en de sterke nadruk op de leerervaring van de deelnemers. Wat ik me hierover nog afvraag is:

 1. Uit de laatste alinea van 'Wat ga je doen' maak ik op dat het kernteam de wereld creeert. Worden hier geen deelnemers bij betrokken?
 2. De nadruk ligt nu sterk op het leren door te doen en op het leren van het kernteam. Is er ook plek voor het leren van de kennis en ervaring die je in huis haalt met de (semi)professionas die mee doen aan het project? Hoe faciliteren jullie dat?
 3. Zetten jullie (semi)professionale deelnemers vooral in op hun eigen expertise of dagen jullie hen uit om binnen dit project juist een keer iets heel anders te doen?

Ik kijk uit naar je reactie en zie de antwoorden met een toelichting graag verwerkt in de tekst links,

Johanneke

Caravantoren

dinsdag 25 april 2017 - 11:02

Beste Pet,

Welkom bij Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en denk de komende weken graag met je mee. 

Ik ben nieuwsgierig naar een verdere uitwerking van wat er in augustus gaat gebeuren als de caravans eenmaal op het Berlijnplein staan. Kan je daar al wat meer over vertellen?

Ook ben ik benieuwd naar de begroting.

Succes met het verder uitwerken van de aanvraag,

Johanneke

Korte Film Welcome to Earth

dinsdag 25 april 2017 - 10:54

Ha Daan,

Ook namens mij welkom bij Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en denk de komende weken graag met jullie mee. Om dat te kunnen doen kijk ook ik uit naar een verdere uitwerking van jullie aanvraag.

Ik ben bijvoorbeeld ook benieuwd hoe jullie begroting is opgebouwd.

Succes met het verder uitwerken van de aanvraag!

Johanneke

Het land van Lian

vrijdag 21 april 2017 - 16:37

Beste Bart,

Ik ben niet volledig thuis in de wereld van de natuur-eigenaren dus ik denk dan meteen aan Staatsbosbeheer. Beleven en benutten van natuur is een belangrijke missie van hun. Volgens mij draagt jullie project daar bij uitstek aan bij. Daar bij te dragen aan jullie project zou SBB dus uitstekend invulling kunnen geven aan hun eigen missie. Maar ik weet dus niet of dat ook geldt voor de natuur-eigenaren in jullie omgeving.

Johanneke 

Het land van Lian

vrijdag 21 april 2017 - 16:32

Beste Bart,

Mooi dat de feedback van Stefanie jullie weer een stapje verder heeft geholpen! Naar aanleiding van je reactie wil ik nog wel meegeven dat JMHM zich richt op kunstbeoefening in de vrije tijd. Dat betekent dat activiteiten tijdens schooltijd daar niet onder vallen. Let er dus op dat je deze aanvraag gebruikt voor de andere activiteiten. 

Verder richt je je in bovenstaande reactie nog vooral op de communicatie strategie. Dat is helder. De volgende slag die je nu kan maken is aangeven wat het project oplevert voor de deelnemers. Dus welke verandering maken ze door? Wat hebben ze er op de lange termijn aan?

Verwerk je antwoorden ook in de tekst links want je aanvraag wordt uiteindelijk op de tekst links beoordeeld en niet op de reacties.

Johanneke

Het land van Lian

vrijdag 21 april 2017 - 14:43

Beste Danielle,

Op basis van jullie aanvraag zou ik zeggen dat de huifkar goed bij jullie past. Nu begrijp ik dat dat nog niet zeker is.

Misschien kan je starten met een lege kar en het uiteindelijke vervoersmiddel al co-creeerend tijdens de evenementen samenstellen met de bezoekers? Dan heb je een leuke activiteit op het evenement en een een reden voor de deelnemers om mee te doen aan Het Land van Lian omdat ze graag willen weten wat het resultaat is geworden. 

Johanneke

Het land van Lian

vrijdag 21 april 2017 - 14:40

Beste Bart,

Ik begrijp dat de ontwikkeling van de Eemvallei nog te pril is om deze partners al aan je te binden. Toch denk ik dat het interessant kan zijn een natuur-eigenaar te betrekken. Die kan tenslotte ook veel baat hebben bij samenwerking. Wellicht kan je de definitieve keuze voor de locatie laten afhangen van een geintresseerde natuur-eigenaar. 

Johanneke

Het land van Lian

donderdag 13 april 2017 - 11:46

Beste Bart,

Welkom op Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en denk de komende weken graag mee om de aanvraag voor dit mooie avontuur verder af te maken.

Bijzonder aan jullie project is de combinatie met het ontwikkelen van nieuwe natuur in de Eemvallei en de samenwerking met verschillende partners daarbij. Het valt me op dat deze partners verder niet genoemd worden als partner in Het Land van Lian. Is dat nog een mogelijkheid om verder te verkennen? Deze partners zouden een belangrijke rol kunnen vervullen in de financiële haalbaarheid van jullie project en kunnen bovendien zorgen voor een stevigere inbedding en een groter bereik. 

Johanneke