menu denk mee beslis mee maak mee

Johanneke Minnema

 

afbeelding van Johanneke Minnema

Johanneke Minnema

Werkzaam bij: 
Faem


Johanneke Minnema is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Na mijn studie Kunstbeleid en Management werk ik sinds 2008 als freelance projectleider in de creatieve en culturele sector. Ik vind het leuk om sterke concepten te vertalen naar praktische, uitvoerbare en realistische plannen om zo te zorgen dat de concepten succesvol worden gerealiseerd. Daarnaast geef ik workshops aan culturele instellingen die ondernemender willen worden en schrijf ik soms mee aan projectplannen en subsidieaanvragen.

Recente reacties

100 attempts to meet you

woensdag 28 juni 2017 - 17:38

Beste Suze,

Dank voor je uitgebreide reactie. Een interessant spanningsveld tussen de rol als deelnemer en de rol als bezoeker. Wat voor impact heeft dit op de persoon zelf? Goed om deze overwegingen ook mee te nemen in je aanvraag!

Veel succes!

Johanneke

Point of View

woensdag 28 juni 2017 - 17:31

Beste Karijn,

Dank voor je antwoord en wat leuk dat Museum Volkenkunde ook met interesse met jullie mee kijkt!

Ik zie dat jullie aanvraag inmiddels flink is gegroeid. Zowel inhoudelijk als qua hoeveelheid tekst. Dat laatste mag voor JMHM wat minder. Ik zou je dan ook willen adviseren de tekst flink in te korten en hier en daar wat tussenkopjes toe te voegen.

Leg de focus in de tekst op die onderdelen die voor JMHM relevant zijn. Aangezien JMHM er is voor de cultuurbeoefening in de vrije tijd past de samenwerking met scholen niet binnen de regeling. Ook de netwerkborrel is minder relevant. 

De secundaire doelgroepen hoef je niet zo uitgebreid te bespreken en kijk wat betreft jullie doelstelling ook nog even goed naar wat wel en niet aansluit bij het fonds. 

Overigens leest de tekst lekker en spat het enthousiasme er vanaf! Dat werkt motiverend en is goed om vast te houden!

Succes!

Johanneke

100 attempts to meet you

woensdag 21 juni 2017 - 11:13

Beste Suze,

Mooi om te zien dat de eerste ontmoetingen al tot stand zijn gekomen!

Dank voor het verder aanvullen van de aanvraag.Naar aanleiding hiervan heb ik nog een paar vragen voor je:

Programmeren jullie de thema's van expeditie/expositie achter elkaar aan in de tijd (dus 25 dagen per thema) of vinden ze parallel aan elkaar plaats? Is er ook kruisbestuiving tussen de thema's?

Met het veemdiner willen jullie zoveel mogelijk verschillende mensen samenbrengen: hoe gaan jullie ervoor zorgen dat dit gebeurt? Hoe verhouden deelnemers en bezoekers zich tot elkaar als het gaat om het diner? En wat voor effect heeft deelname op hen?

Tip: je aanvraag wordt sterker als je de drie pijlers consequent in dezelfde volgorde behandeld. In het stuk 'Hoe ga je te werk?' vond ik het nu wat lastig te volgen. Overigens volstaat het als je hier verwijst naar de uitwerking van de pijlers. Je hoeft niet twee keer hetzelfde uit te leggen.

Johanneke

Een nacht in de Sint Janskerk

woensdag 21 juni 2017 - 9:39

Beste Judith,

Mooi om te zien hoe de vragen van Rob je aan het denken hebben gezet en hoe jullie aanvraag zich verder heeft ontwikkeld. Ik wens jullie veel succes in de volgende fase!

Hartelijke groet,

Johanneke

100 attempts to meet you

dinsdag 13 juni 2017 - 13:05

Beste Suze,

Welkom bij Jij Maakt Het Mee. Ik ben jullie coach. De omschrijving van jullie project is veelbelovend en ik denk de komende weken dan ook graag met jullie mee!

Ik ben benieuwd naar de verdere uitwerking van jullie aanvraag. Daarin zou ik ook graag wat meer lezen over

  • de verschillende programma onderdelen
  • de partners waarmee jullie samenwerken en de manier waarop jullie elkaar versterken

Om je projectplan aan te vullen klik je op de knop ‘bewerken’ bovenaan deze pagina, en daarna op ‘denk mee – meer projectinformatie’. Laat het vooral weten als je nog vragen hebt!

Johanneke

Point of View

dinsdag 13 juni 2017 - 12:59

Beste Karijn,

Dank voor je aanvulling naar aanleiding van de vraag van Giovanni. Let er op dat de aanvraag wordt beoordeeld op de tekst links. Verwerk je antwoord dus ook in de tekst. Goed om daarbij de organisaties waarmee je nauw samenwerkt te benoemen en aan te geven hoe jullie elkaar versterken.

Het feit dat jullie na jullie ervaringen in Culemborg nu ook aan de slag mogen in twee andere gemeenten is een mooie kans! Hebben jullie ook nagedacht over mogelijkheden tot kruisbestuiving tussen deze drie projecten?

Johanneke

Een nacht in de Sint Janskerk

donderdag 8 juni 2017 - 9:36

Beste Judith,

Allereerst mijn complimenten voor de slag die jullie hebben gemaakt in de uitwerking van de aanvraag. Het leest erg prettig. De begroting is ook duidelijk. Rob kan aangeven of het nodig is om deze ook naar het vaste format te vertalen.

De links die je wilde toevoegen zie ik inderdaad ook niet. Misschien kan je ze in de reactie op dit bericht nogmaals toevoegen? De links kunnen dienen om de aanvraag te illustreren maar de aanvraag wordt uiteindelijk beoordeeld op de tekst in de aanvrag. 

Johanneke

Point of View

maandag 5 juni 2017 - 21:44

Beste Karijn,

Welkom bij Jij Maakt Het Mee. Ik ben jullie coach en ik denk de komende weken graag met jullie mee in de ontwikkeling van jullie aanvraag!

Wat een mooie benadering kiezen jullie! Ik ben benieuwd naar de verdere uitwerking. 

Om je projectplan aan te vullen klik je op de knop ‘bewerken’ bovenaan deze pagina, en daarna op ‘denk mee – meer projectinformatie’. Laat het vooral weten als je nog vragen hebt!

Johanneke

Een nacht in de Sint Janskerk

woensdag 31 mei 2017 - 10:01

Ha Judith,

Hartelijk dank voor je uitgebreide antwoord. Hou er rekening mee dat je aanvraag wordt beoordeeld op de tekst links. Verwerk deze informatie dus ook in je aanvraag. Rob heeft al uitgelegd hoe je dat doet. Als de aanvraag verder vorm heeft gekregen lees ik graag weer even mee. 

Hartelijke groet, Johanneke

Caravantoren

woensdag 31 mei 2017 - 9:25

Ha Pet,

Ik hoop dat het je vandaag na het overleg nog lukt om de informatie over de workshops en de rol van de partners daarbij nog te verwerken in de aanvraag. Veel succes in de volgende fase!

Johanneke

Caravantoren

woensdag 24 mei 2017 - 9:29

Beste Pet, 

Ik lees hier dat de datum is verplaats naar september maar in de aanvraag staat nog steeds augustus. Goed om de tekst van de aanvraag nog een keer helemaal door te lopen en te zorgen dat alles consistent is. Er staan nu bijvoorbeeld ook een aantal dingen twee keer in de tekst. Dat is niet nodig. Hou het kort en bondig en leg de nadruk op dat wat voor het Fonds Cultuurparticipatie het belangrijkste is. 

Succes!

Johanneke

Caravantoren

woensdag 24 mei 2017 - 9:27

Beste Pet,


Goed om te zien dat je aanvraag verder is gegroeid en dat er mooie dwarsverbanden zijn gelegd. Kan je nog iets verder uitwerken welke concrete acties gekoppeld zijn aan de samenwerkingspartners? Hoe versterken jullie elkaar?

Daarnaast lees ik nog te weinig over de workshops. Jij maakt het mee is gericht op de actieve participatie op het gebied van kunst en erfgoed in de vrije tijd, dus het zelf doen/maken/uitvoeren. Hierop zou ik dan ook het accent leggen in je aanvraag: wat gaan de kinderen allemaal doen/maken/uitvoeren en hoe zorg je ervoor dat dit een waardevolle ervaring wordt voor de deelnemers?

Johanneke

Een nacht in de Sint Janskerk

woensdag 24 mei 2017 - 9:06

Beste Judith,

Welkom bij Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en denk de komende weken graag met jullie mee.

Jullie geven jongeren en kinderen de kans om podiumervaring op te doen, geven hen scholing en betrekken hen bij het maakproces. Kan je meer vertellen over de manier waarop jullie dit doen? Op welke manier betrekken jullie hen, wat voor scholing krijgen ze, hoe zorg je dat dit inderdaad een duurzaam karakter krijgt?

Ik hoor ook graag welke jongeren en kinderen doen mee: hoe gaan jullie hen werven?

Succes met het verder uitwerken van de aanvraag,

Johanneke