menu denk mee beslis mee maak mee

Johanneke Minnema

 

afbeelding van Johanneke Minnema

Johanneke Minnema

Werkzaam bij: 
Faem


Johanneke Minnema is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Na mijn studie Kunstbeleid en Management werk ik sinds 2008 als freelance projectleider in de creatieve en culturele sector. Ik vind het leuk om sterke concepten te vertalen naar praktische, uitvoerbare en realistische plannen om zo te zorgen dat de concepten succesvol worden gerealiseerd. Daarnaast geef ik workshops aan culturele instellingen die ondernemender willen worden en schrijf ik soms mee aan projectplannen en subsidieaanvragen.

Recente reacties

Kunsthuis Ikenhiem

zaterdag 10 maart 2018 - 15:23

Beste Hanneke,

Ook namens mij welkom bij Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en denk de komende periode met jullie mee om tot een kansrijke aanvraag te komen.

Mooi om te lezen hoe jullie de krachten van verschillende partners bundelen in dit bijzondere project! Jullie hebben het over een ultieme kunstervaring. Ik ben benieuwd: wat is dan die kunstervaring? en wie ervaart dit?

Hartelijke groet,

Johanneke

Het Circus

zaterdag 10 maart 2018 - 14:58

Beste Iraas,

Welkom op Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en denk de komende periode met jullie mee om tot een kansrijke aanvraag te komen.

Jullie vragen aan voor de derde editie van een sociaal en duurzaam buurtfestival. Kunnen jullie als je de aanvraag verder uitwerkt wat dieper in gaan op de manier waarop deze aanvraag aansluit bij Jij Maakt het Mee? 

Jij Maakt het Mee is er voor vernieuwende initiatieven op het gebied van cultuurbeoefening in de vrije tijd. Ik zou dus graag wat meer willen lezen over die cultuurbeoefening en over wat er vernieuwend is aan deze editie ten opzichte van eerdere edities.

Je kan je aanvraag verder uitbreiden via Bewerken - Denk mee (meer projectinformatie).

Wat betreft je vraag over businessmodellen zou je eens contact kunnen opnemen met Innofest. Zij gebruiken festivals als platform om innovaties te testen. 

Succes met het verder uitwerken!

Hartelijke groet,

Johanneke

DU2018 - VENLO

zaterdag 10 maart 2018 - 14:42

Ha Hester,

Ook namens mij welkom bij Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en denk de komende periode met jullie mee om tot een kansrijke aanvraag te komen.

Ik lees dat vooral jonge kunstenaars en kunstprofessionals centraal staat in jullie project. Zoals Giovanni al aangeeft richt JMHM zich vooral op de amateurkunstsector. Ook ik mis daarom nu nog de aansluiting met het fonds. Zijn er wellicht ook manieren denkbaar om amateurs bij jullie project te betrekken?

Hartelijke groet,

Johanneke

Emma

zaterdag 10 maart 2018 - 14:29

Goed om te horen, ik ben benieuwd naar het beeld!

Johanneke

Een Jammerlijck Klaachlied

zaterdag 10 maart 2018 - 14:27

Beste Frits,

Je geeft aan dat dit project voor de betrokken muzikanten en zangers een meerwaarde creëert die verder gaat dan het samen maken van een mooie voorstelling. 

Kan je wat dieper op die meerwaarde in gaan? Wat is het effect op de lange termijn? 

Daarnaast mis ik nog steeds een sluitende begroting. Zie daarover mijn eerdere opmerking.

Hartelijke groet,

Johanneke

Een Jammerlijck Klaachlied

dinsdag 27 februari 2018 - 13:48

Beste Frits,

Volgens mij is de begroting nu vooral niet sluitend omdat er geen dekking is ingevuld. 
Je vraag over het toevoegen van velden kan ik niet beantwoorden. Die laat ik even staan voor een medewerker van het fonds.

Het belangrijkste is nu echter eerst om de aanrvaag meer te laten aansluiten bij de doelstelling van het fonds.

Johanneke

Emma

woensdag 21 februari 2018 - 16:59

Beste Netty,

Ook namens mij welkom bij Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en denk ik de komende weken met jullie mee.

Mooi om te lezen hoe jullie verleden, heden en toekomst met elkaar verbinden en daarbij zo'n mooie en passende samenwerking hebben gevonden. De omschrijving van het project is ook zeer volledig. In die zin heb ik dan eigenlijk ook geen vragen. Het enige wat me opvalt is dat de aanvraag wel echt heel lang is en dat je jezelf hier en daar wat herhaalt. Eventueel kan dat nog wat korter en bondiger. Maar dat is een detail :)

Heb jij wellicht nog vragen?

Wat betreft je vraag kan ik me goed voorstellen dat het voor de medewerkers een grote stap is om mee te doen. Misschien kan je nadenken over manieren om de stap minder groot te maken? Misschien kunnen de eerste repeteties open / vrijblijvend zijn en hoef je pas in de loop van het project te zeggen of je ook echt mee wilt doen met de voorstelling. Ga vooral ook in gepsrek met de medewerkers van de fabriek: wat zijn voor hun redenen om wel of niet mee te doen? en hoe kan je eventuele belemmeringen wegnemen?

Veel succes, hartelijke groet,

Johanneke

 

Een Jammerlijck Klaachlied

woensdag 21 februari 2018 - 16:25

Beste Frits,

Ook namens mij welkom op dit platform. Ik ben jullie coach en denk de komende weken graag met jullie mee om de aanvraag verder uit te werken. 

Mooi dat jullie het verhaal van Hendrik Spruyt vanuit verschillende kunstdisciplines willen vertellen en daarbij samenwerken met zoveel partners. Wel mis ik de aansluiting met het Fonds Cultuurparticipatie. Lidian benoemt dit ook al. Kan je met haar advies uit de voeten?

Los van de inhoud heb ik ook alvast naar de begroting gekeken. Die is op dit moment nog niet sluitend. De in de tekst genoemde bijdragen zijn er nog niet in verwerkt. Op het moment van indienen moet de begroting wel sluitend zijn. 

Hartelijke groet,

Johanneke

CrossOverStad Festival

woensdag 21 februari 2018 - 15:35

Beste Ginger,

Ik heb de aanvraag en alle commentaren nog een keer goed doorgenomen. Het is een mooi geheel geworden. Je hebt de antwoorden op onze vragen goed verwerkt in de aanvraag en de begroting is sluitend. Ik heb geen aanvullende vragen meer. Wil jij nog iets weten?

Hartelijke groet,

Johanneke

CrossOverStad Festival

maandag 5 februari 2018 - 14:56

Ik dus! :)

CrossOverStad Festival

maandag 5 februari 2018 - 14:56

Ha Ginger,

Welkom op Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en denk de komende weken met jullie mee om de aanvraag verder uit te werken. 

Jullie plan is al ver uitgewerkt en helder omschreven. Wel heb ik nog een paar vragen:

  1. Hoe zorgen jullie ervoor dat de ervaring die de jongeren opdoen tijdens het CrossOverStad Festival niet eenmalig is?
  2. Met name bij de Partners wordt aangegeven dat veel van hen op zoek zijn naar een crossover. Is dat iets wat (misschien) tijdens het festival zelf ontstaat of is dat iets wat vooraf wordt ontwikkeld en waarvan het resultaat op het festival te zien is?

Verder viel me op dat de financiele dekking in jullie begroting nog niet helemaal klopt. Goed om daar nog even naar te kijken.

Veel succes!

Johanneke

Urban-XS

woensdag 24 januari 2018 - 17:00

Ha Daan,

Ik heb geen aanvullende vragen. Ik wens je alvast veel succes in de volgende fase!
Johanneke

Urban-XS

woensdag 17 januari 2018 - 12:43

Beste Daan,

Mooi dat de begroting en het bereik nu ook ingevuld zijn. Jullie hebben nog een kleine twee weken in de denk mee fase. Hebben jullie zelf nog vragen over de aanvraag? 

Johanneke

Volente

woensdag 17 januari 2018 - 12:36

Ha Ronja,

De denkmee fase zit er bijna op. Als je nog wat wilt aanpassen kan dat nog een paar dagen. Ik wens je alvast veel succes in de volgende fase!

Johanneke

Volente

woensdag 17 januari 2018 - 12:34

Ha Ronja,

Je zou eens kunnen kijken hoeveel evenementen vragen die een vergelijkbaar publiek trekken en je kan ook met de huurders van de kraampjes verkennen wat een redelijke prijs is. 

Succes,

Johanneke

Urban-XS

dinsdag 9 januari 2018 - 16:20

Beste Daan,

Dank voor de verdere uitwerking van jullie aanvraag. Helder verhaal. 

Wat betreft je vraag over de begroting: onhandig, maar misschien kan je een paar (kleine) posten bij elkaar optellen en samenvoegen zodat het wel in het format past? 
Ik ben benieuwd naar je begroting en hoop dan ook je opmerking over €10,- per deelnemeruur te begrijpen: is dat de prijs die de deelnemers betalen of is dat wat het totale project kost? 

Hartelijke groet,

Johanneke

ANDERS! 2 We can be Heroes

dinsdag 9 januari 2018 - 15:53

Beste Margot,

Dank voor de uitbreiding. Goed om nog even naar de vragen van Willemijn te kijken. Doe dat snel want jullie denkmee fase is bijna afgelopen. Alvast veel succes in de volgende fase!

Hartelijke groet,

Johanneke

Urban-XS

zaterdag 23 december 2017 - 10:33

Beste Daan,

Welkom op JMHM. Ik ben jullie coach en denk de komende weken met jullie mee. Daarvoor ben ik benieuwd naar de verdere uitwerking van jullie aanvraag. Geven jullie hier in de commentaren een seintje als de aanvraag uit uitgebreid? Let daarbij goed op de vragen die Lidian al stelt.

Succes!

Johanneke

Volente

zaterdag 23 december 2017 - 10:11

Beste Ronja

Wederom welkom op Jij Maakt Het Mee. Ik ben weer jullie coach. Mooi om te zien hoe goed jullie aanvraag nu is uitgewerkt. Ik kan goed voor me zien wat jullie willen gaan doen. 

Tijdens Oerol worden soms voorstellingen in de ochtend geprogrammeerd. Bijvoorbeeld Geen Bijen Geen Fruit van Dox en Het Filiaal. En ook Orfeo Aqua van Tryater is in de hele vroege ochtend opgevoerd. Wellicht kan je eens contact met hen opnemen over hun ervaringen met het organiseren op het vroege tijdstip!

Het is niet ongebruikelijk om marktpartijen te vragen om een bijdrage voor het mogen plaatsen van een stand op een evenement. Op die manier kunnen jullie daar iets aan verdienen.

Veel succes met de verdere organisatie van Volente!

Johanneke

PS: Bij 'Wat maakt het bijzonder' heb je nu 2x hetzelfde opgenomen. 

ANDERS! 2 We can be Heroes

vrijdag 22 december 2017 - 15:25

Ha Margot,

Dank voor de verdere uitbreiding van de aanvraag. Jullie waarden Participatie en Empowerment sluiten het beste aan bij JMHM. ik mis in de aanvraag echter nog hoe jullie hier invulling aan geven. Misschien kan je bij de aanpak (stap 1 t/m 4) bij elke stap terug laten komen op welke manier jullie invulling geven aan deze waarden.  

Succes, 

Johanneke