menu denk mee beslis mee maak mee

Gábor Kozijn

 

afbeelding van Gábor Kozijn

Gábor Kozijn

Werkzaam bij: 
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed


Gábor Kozijn is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Recente reacties

Waag eens een oversteek

woensdag 31 mei 2017 - 21:46

Hoi Marjolein,

Misschien zijn statushouders een betere groep om je op te richten dan mensen die nog in een aanvraagtraject zitten. Deze mensen hebben een verblijfvergunning en zijn druk bezig om hun plek in Nederland te vinden. Je kan bij de gemeente, Humanitas, NT2-scholen of NVA Amersfoort vragen of zij statushouders kennen die interesse hebben om mee te doen.

Groet, Gábor

Waag eens een oversteek

maandag 22 mei 2017 - 11:41

Beste Marjolein,

Ik ben jullie coach tijdens Jij maakt het mee. Als ik de projectbeschrijving lees zie ik een prachtig project op een bijna magische historische locatie, wat zullen we de mensen in de langskomende treinen ook verbaasd zijn! In de tekst geeft je aan dat jullie benieuwd zijn hoe jullie zoveel mogelijk deelnemers uit verschillende lagen van de samenleving kunnen werven? Scholieren zouden jullie bijvoorbeeld via gymleraren op middelbare scholen in Amersfoort en gerelateerde sportverenigingen kunnen werven. Studenten via de Fit Academie Bokkeduinen of StuRa. Dertigers en vroege veertigers via berichtjes op basisscholen, waar hun kinderen op school zitten en vijftigers en zestigers (en andere generaties) via een nieuwsbericht in het AD Utrechts Nieuwsblad, amersfoortnu.nl of destadamersfoort.nl. Op welke punten kan ik nog met jullie meedenken of zouden jullie graag tips willen hebben?
Groet, Gábor

Stoereloer

donderdag 4 mei 2017 - 23:01

Hoi! De komende tijd ben ik je coach van 'Jij maakt het mee'. Jullie hebben een mooi project! Leuk om de plannen te lezen. Mooie concept ook om ouderen in deze setting jongeren te introduceren in de verschillende ambachten. Je schrijft dat jullie meer 65-plussers willen bereiken die helpen kennis over ambachten over te dragen. Welke van de door jullie benoemde ambachten werden er tussen ca. 1945 en 1965 in Leeuwarden en omstreken veelvuldig beoefend? Zijn er verenigingen van deze mensen? Wellicht kan je daar vrijwilligers vinden? Of huidige ambachtslieden die jullie kunnen doorverwijzen naar hun inmiddels oude leermeesters. Technische musea in Nederland (ik ken toevallig die in Amsterdam en Hengelo) hebben vaak een grote groep erg enthousiaste oudere vrijwilligers die werkzaam zijn geweest in de techniek en ambachten. Deze oude heren vinden niets leuker dan over hun vak praten en het overdragen op leerlingen. Misschien kan je contact leggen met een of meer technische musea en daar je vraag neerleggen. Er zijn ook over verschillende ambachten specifieke (kleine) musea met vrijwilligers, wellicht willen vrijwilligers van deze musea ook naar het Noorden afreizen om te helpen! Om het rijtje af te maken: ook het Openluchtmuseum of het Zuiderzeemuseum zou je kunnen proberen. Begeleiden jullie de ouderen ook, zodat hun begeleiding goed aansluit op zowel jullie visie als de belevingswereld van de kinderen? Groet, Gábor

Feestelijke her-ingebruikname carillon St. Petrusbasiliek Boxtel

maandag 10 april 2017 - 20:10

Beste Christ,

Het wordt zeker concreet! Het is absoluut duidelijk dat de heringebruikname een mooie en goed georganiseerde geheel gaat worden. Waar ik op doel is dat ik in de begroting nog niet veel terug zie van jullie mooie plannen om toeschouwers te trekken, daar is met name de viering zelf in zichtbaar. Ik was en ben met name benieuwd hoe jullie een of enkele van de vele ambities, verwoord onder Korte en Lange termijn maatregelen, concreet vorm gaan geven. Bijvoorbeeld het betrekken van jongeren. Bij veel tradities werkt ik goed om de doelgroep zelf te betrekken bij de uitwerking van de plannen!

Groet, Gábor

Feestelijke her-ingebruikname carillon St. Petrusbasiliek Boxtel

dinsdag 4 april 2017 - 21:51

Beste Christ,

Dank voor de aanvulleningen! Je aanvraag wordt steeds completer. Ik zie veel plannen, maar merk dat veel ervan nog in redelijk abstracte bewoording zijn omschreven. Zoals Willemijn ook schrijft is het goed om een of enkele helder omlijnde plannen te kiezen en deze concreet uit te werken. Er vanuit gaande dat het doel van je aanvraag is zo veel mogelijk toeschouwers bij de her-ingebuikname van het carillon te betrekken, ben ik benieuwd welke van de plannen je verder wil uitwerken om dit doel te bereiken. Dat zie ik nog te weinig van. Probeer bijvoorbeeld een helder lange termijn plan te maken om de processie onder aandacht van de Boxtelse jongeren te krijgen. Een mogelijk idee: onder de 600 deelnemers aan processie zullen zeker jongeren zitten. Ga actief met hen in gesprek en vraag hoe zij leeftijdsgenoten bij de traditie zouden betrekken en betrek ze bij de uitvoering. Of vraag een of meer van hen de Facebookpagina te beheren. Op die manier sluit de sociale media communicatie veel natuurlijker aan bij deze doelgroep. Zijn er andere processiegroepen die hier ervaring mee hebben?
Voor inspiratie kan je bijvoorbeeld eens kijken naar de Utrechtse Sint Maartensviering. Daar zijn ze er in geslaagd om een eeuwenoude traditie duurzaam te verbinden aan de onze hedendaagse samenleving en dit ook mooi uitdragen, waardoor er steeds meer mensen bij de viering aanwezig zijn.

Groet, Gábor