menu denk mee beslis mee maak mee

Gábor Kozijn

 

afbeelding van Gábor Kozijn

Gábor Kozijn

Werkzaam bij: 
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed


Gábor Kozijn is FCP-coach. De coach ondersteunt
met zijn/haar expertise projecten bij hun aanvraag.

Recente reacties

DialectpopFestival Nederland

maandag 24 april 2017 - 22:15

Hallo! Ik ben je coach van 'Jij maakt het mee'. Ik heb met plezier jullie aanvraag gelezen. Samenwerking klinkt absoluut als een mooie kans om een succesvol festival neer te zetten. Ook een prachtig doel om via muziek streektalen en dialecten te ondersteunen en levend te houden. Hebben jullie ook samenwerkingen of contacten met streektaalcentra? Of andere organisaties die zich met dialecten bezig houden? Wellicht kunnen jullie van elkaar leren om zo jullie gezamenlijke overkoepelende doel nog beter te bereiken. En via deze organisaties kunnen jullie wellicht jullie potentiele doelgroep beter bereiken. Je schreef dat jullie een attractief programma hebben waarbij interactie een belangrijke rol speelt. Een hele mooie ambitie! Hoe gaan jullie dit onderdeel van het programma in de praktijk uitwerken? Zodat de bezoekers actief deel kunnen nemen aan het festival. Misschien wat flauw, maar altijd leuk: ik zat zelf bijna te denken aan een streektaal-karaoke :) misschien zelfs samen met de optredend bands.

Groet, Gábor

Feestelijke her-ingebruikname carillon St. Petrusbasiliek Boxtel

maandag 10 april 2017 - 20:10

Beste Christ,

Het wordt zeker concreet! Het is absoluut duidelijk dat de heringebruikname een mooie en goed georganiseerde geheel gaat worden. Waar ik op doel is dat ik in de begroting nog niet veel terug zie van jullie mooie plannen om toeschouwers te trekken, daar is met name de viering zelf in zichtbaar. Ik was en ben met name benieuwd hoe jullie een of enkele van de vele ambities, verwoord onder Korte en Lange termijn maatregelen, concreet vorm gaan geven. Bijvoorbeeld het betrekken van jongeren. Bij veel tradities werkt ik goed om de doelgroep zelf te betrekken bij de uitwerking van de plannen!

Groet, Gábor

Feestelijke her-ingebruikname carillon St. Petrusbasiliek Boxtel

dinsdag 4 april 2017 - 21:51

Beste Christ,

Dank voor de aanvulleningen! Je aanvraag wordt steeds completer. Ik zie veel plannen, maar merk dat veel ervan nog in redelijk abstracte bewoording zijn omschreven. Zoals Willemijn ook schrijft is het goed om een of enkele helder omlijnde plannen te kiezen en deze concreet uit te werken. Er vanuit gaande dat het doel van je aanvraag is zo veel mogelijk toeschouwers bij de her-ingebuikname van het carillon te betrekken, ben ik benieuwd welke van de plannen je verder wil uitwerken om dit doel te bereiken. Dat zie ik nog te weinig van. Probeer bijvoorbeeld een helder lange termijn plan te maken om de processie onder aandacht van de Boxtelse jongeren te krijgen. Een mogelijk idee: onder de 600 deelnemers aan processie zullen zeker jongeren zitten. Ga actief met hen in gesprek en vraag hoe zij leeftijdsgenoten bij de traditie zouden betrekken en betrek ze bij de uitvoering. Of vraag een of meer van hen de Facebookpagina te beheren. Op die manier sluit de sociale media communicatie veel natuurlijker aan bij deze doelgroep. Zijn er andere processiegroepen die hier ervaring mee hebben?
Voor inspiratie kan je bijvoorbeeld eens kijken naar de Utrechtse Sint Maartensviering. Daar zijn ze er in geslaagd om een eeuwenoude traditie duurzaam te verbinden aan de onze hedendaagse samenleving en dit ook mooi uitdragen, waardoor er steeds meer mensen bij de viering aanwezig zijn.

Groet, Gábor

Feestelijke her-ingebruikname carillon St. Petrusbasiliek Boxtel

dinsdag 14 maart 2017 - 7:55

Beste Christ,

De komende tijd ben ik je coach van 'Jij maakt het mee'. Je zoekt meedenkers om zo veel mogelijk toeschouwers bij de her-ingebuikname van het carillon te verwelkomen, bij de mooie en oude traditie van H. Bloedprocessie in Boxtel. Ik denk graag met je mee! Als ik de projectomschrijving lees dan hebben jullie een interessant programma ontwikkeld. Om jullie verder te helpen en een beter beeld te krijgen van de zaken die jullie op dit moment hebben uitgewerkt met betrekking tot het trekken van het publiek heb ik een aantal vragen voor je. Welke plannen hebben jullie al om zo veel mogelijk toeschouwers te trekken? Aan welke concrete posten zijn jullie van plan om het gevraagde geld te besteden? Aan het betrekken van publiek of ook aan het programma? En hebben jullie een communicatieplan? Bij dat laatste bedoel ik geen uitgebreid plan, maar bijvoorbeeld een puntsgewijs lijstje met verschillende soorten communicatie-acties om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de her-ingebruikname.

Voor het Fonds voor Cultuurparticipatie is het ook belangrijk dat vrijwilligers actief betrokken zijn bij de uitvoering van de verschillende plannen binnen het project, zodoende zijn we daar ook benieuwd naar. Door de antwoorden in te voegen in de projectomschrijving ontstaat er voor zowel ons als coaches en de mensen die uiteindelijk moeten stemmen een beter beeld van het project.

Hartelijke groet, Gábor Kozijn