menu denk mee beslis mee maak mee

Franjola van Hellemond

 

afbeelding van Franjola van Hellemond

Franjola van Hellemond

Werkzaam bij: 
Zelfstandig adviseur


Franjola van Hellemond is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Na mijn studie Museologie aan de Reinwardt Academie werk ik sinds 2006 in de erfgoedsector. Eerst als museumconsulent in Overijssel, nu als zelfstandig adviseur voor meerdere organisaties. Mijn expertises zijn kwaliteitszorg, veiligheidszorg, tentoonstellen. publieksbegeleiding en -participatie. Ik geef workshops en cursussen op bovengenoemde gebieden en adviseer musea bij het opstellen van beleid. Daarnaast coördineer ik projecten, van subsidieaanvraag tot eindafrekening.

Recente reacties

De werf in beweging

donderdag 4 oktober 2018 - 14:56

Beste Maaike, 

Vanuit het fonds krijg je ook een coach aangewezen en dat ben ik, Franjola. Graag denk ik met je mee de komende periode. Je wilt meer draagvlak creëren voor het project. Bij wie wil je meer draagvlak creëren? Graag hoor ik meer om beter mee te kunnen denken!

Groet, 

Franjola

Getuigenis van een oorlog

donderdag 23 augustus 2018 - 15:48

Beste Irene,

Ik ben Franjola en aangewezen als jullie coach door het FCP. Ik denk graag met jullie mee in de komende periode.

Je vraag is hoe je jongeren kunt inspireren voor een project/concert over de Eerste Wereldoorlog. Volgens mij is het belangrijk om aan te sluiten bij de leefwereld van de jongeren. Wat houdt hen nu bezig, wat gebeurd er nu in de wereld en kun je parallellen maken met jullie voorstelling? Dan kan het mogelijk worden om je te verplaatsen in een oorlog die je zelf niet hebt meegemaakt maar die toch een belangrijke rol heeft gespeeld in het leven van een familie, van de omgeving, van een land. 

Ook is het voor jongeren fijn om te weten waar ze aan toe zijn: wat verwacht je van hen? Hoeveel tijdsinvestering vraag het van ze? Hebben ze bepaalde expertise of een bepaald muziekniveau nodig?

Deze input kun je ook gebruiken bij het 'werven' van jongeren, maak een advertentie (of dit nu op social media is of op een muziekschool of middelbare school) waarin je zet wat je gaat doen, maar vooral ook duidelijk wat er van hen wordt verwacht. 

Kun je hier verder mee? 

Veel succes de komende periode!