menu denk mee beslis mee maak mee

Franjola van Hellemond

 

afbeelding van Franjola van Hellemond

Franjola van Hellemond

Werkzaam bij: 
Zelfstandig adviseur


Franjola van Hellemond is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Na mijn studie Museologie aan de Reinwardt Academie werk ik sinds 2006 in de erfgoedsector. Eerst als museumconsulent in Overijssel, nu als zelfstandig adviseur voor meerdere organisaties. Mijn expertises zijn kwaliteitszorg, veiligheidszorg, tentoonstellen. publieksbegeleiding en -participatie. Ik geef workshops en cursussen op bovengenoemde gebieden en adviseer musea bij het opstellen van beleid. Daarnaast coördineer ik projecten, van subsidieaanvraag tot eindafrekening.

Recente reacties

Drogisterij van Jole

woensdag 30 januari 2019 - 13:55

Beste Saskia, 

Ik denk namens het FCP mee met jullie aanvraag. 

Ik sluit me aan bij Alexanders eerdere vragen.

Ik vind het een interessant project, maar zie wel enkele bezwaren. Zelf weet ik dat er veel komt kijken bij een museum starten en ook bij het open houden van het museum, wordt dit door vrijwilligers gedaan? Is daar al een plan voor? mei 2019 is al erg snel… het gaat niet alleen om het exposeren van materialen maar ook een stukje educatie. 

Jullie zoeken Zeeuwse partners voor het uitbrengen van een catalogus, moet die nog geschreven worden? Heb je al contact gehad met Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland? www.scez.nl Wellicht kunnen zij je verder helpen.

Zoals ik jullie plan nu lees, kunnen alleen bewoners uit de Blauwe hoeve en hun bezoekers het pop up museum bezoeken, maar dit is een landelijke regeling. Bovendien is het een vrij klein bereik 20 personen per activiteit. Hoe zien jullie dat?

Succes en groet!

Franjola

Watervlucht

dinsdag 8 januari 2019 - 15:53

Beste Rob, 

Ik ben Franjola en door FCP aangewezen als jullie coach voor de komende periode om mee te denken. Uiteraard sluit ik me aan bij de eerder door Alexander gestelde vragen. 

Je vraagt naar goede ideeen voor crowdfunding, ken je www.voordekunst.nl/theater al? Er zijn kosten aan verbonden, wat dat betreft is kickstarter.com goedkoper. Bij de eerstgenoemde zie je ook voorbeelden van geslaagde crowdfunding acties voor inspiratie. 

Groet, 

Franjola