menu denk mee beslis mee maak mee

Franjola van Hellemond

 

afbeelding van Franjola van Hellemond

Franjola van Hellemond

Werkzaam bij: 
Zelfstandig adviseur


Franjola van Hellemond is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Na mijn studie Museologie aan de Reinwardt Academie werk ik sinds 2006 in de erfgoedsector. Eerst als museumconsulent in Overijssel, nu als zelfstandig adviseur voor meerdere organisaties. Mijn expertises zijn kwaliteitszorg, veiligheidszorg, tentoonstellen. publieksbegeleiding en -participatie. Ik geef workshops en cursussen op bovengenoemde gebieden en adviseer musea bij het opstellen van beleid. Daarnaast coördineer ik projecten, van subsidieaanvraag tot eindafrekening.

Recente reacties

Dat wat blijft

maandag 26 november 2018 - 13:14

Beste Monique, 

Graag gedaan en dank voor je aanvullingen. Heel goed om te lezen dat je in het begin inspiratiebijeenkomsten houdt waarin workshops worden gegeven om deelnemers te inspireren hun verhaal op een bijzondere manier te vertellen. 

Ik zie dat je expliciet de workshopleiders hebt benoemd die je benaderd hebt. Het is een interessante mix van personen met verschillende expertises. 

Het doel van het pilotproject is: “Het omzetten van gedachten in woord en beeld dat bewaard, gedeeld en gezien wordt door anderen maakt dat je onderdeel bent van een groter geheel en invloed kunt uitoefenen op de tijd/heden/maatschappij.”
Ik benoemde in mijn vorige commentaar dat ik in in het kader van deze regeling graag zou zien, dat men in het omzetten van woord en beeld een ontwikkeling doormaakt die door jullie project en de meewerkende professionals geïnspireerd wordt. 

Deels heb je daaraan voldaan door bovengenoemde wijzigingen door te voeren. Maar ik zou graag nog wat meer de diepte ingaan op dit punt en meer horen over de inhoud van de workshops. Kun je dit nog explicieter maken? 

Succes en groet!

Franjola

Dat wat blijft

dinsdag 13 november 2018 - 17:06

Beste Monique, 

Ik ben Franjola en aangewezen als jullie coach door FCP om met je mee te denken en tips te geven. 

Je vraagt hier tips voor aanscherping van je project en die heb ik voor je: 

Ik zou graag nog willen lezen welke steden je aan wilt doen? Noem ook specifiek welke samenwerkingspartners je daar hebt. Dragen deze steden ook financieel bij?

Om bij Alexanders eerdere opmerkingen aan te sluiten. Het gaat om cultuurparticipatie in de vrije tijd, je beschrijft nu dat je mensen vraagt om input (foto’s, breisels, filmpjes) en hun inzendingen in te sturen. Dat is iets wat zij zelf doen en wat dus vanuit hen zelf komt, niet een ontwikkeling die zij dankzij het project doormaken. Dat een professionele kunstenaar daarna zelf een werk maakt dat hierop geïnspireerd is, is geen actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd, maar een ontwikkeling bij een professional.

Voor deze regeling is juist de ontwikkeling van de cultuurbeoefening in de vrije tijd interessant, dus als je de amateurs meer zou voeden en bijvoorbeeld workshops geven met professionals dan past het er al een stuk beter bij. Het lijkt nu alsof er alleen gevraagd wordt om inzendingen te sturen, waarvan een film of kunstwerk wordt gemaakt. Is het verschil zo duidelijk voor je?

Het doel van het pilotproject is: “Het omzetten van gedachten in woord en beeld dat bewaard, gedeeld en gezien wordt door anderen maakt dat je onderdeel bent van een groter geheel en invloed kunt uitoefenen op de tijd/heden/maatschappij.”
Ik zou in het kader van deze regeling graag zien, dat men in het omzetten van woord en beeld een ontwikkeling doormaakt die door jullie project en de meewerkende professionals geïnspireerd wordt. Zie je dit voor je en kun je daar wat mee?

Veel succes en we horen graag verder!

Franjola

 

De werf in beweging

dinsdag 16 oktober 2018 - 11:18

Beste Maaike,

Ik denk dat de uitdaging ligt in het werven van kinderen vanuit de scholen. De bestaande koren en theaterschool zullen sneller meewerken. Hoeveel tijdsinvestering vraagt dit project van schoolkinderen, daar dien je duidelijk over te communiceren bij het naschoolse werven.

Verder sluit ik me aan bij Alexander, vul nog aan in het plan wat de wensen zijn van de amateurdeelnemers zelf, waarom willen ze meedoen, hoe gaan ze zich ontwikkelen, kortom: waar ligt de noodzaak van je project voor de deelnemers?

Veel succes! 

De werf in beweging

donderdag 4 oktober 2018 - 14:56

Beste Maaike, 

Vanuit het fonds krijg je ook een coach aangewezen en dat ben ik, Franjola. Graag denk ik met je mee de komende periode. Je wilt meer draagvlak creëren voor het project. Bij wie wil je meer draagvlak creëren? Graag hoor ik meer om beter mee te kunnen denken!

Groet, 

Franjola