menu denk mee beslis mee maak mee

Franjola van Hellemond

 

afbeelding van Franjola van Hellemond

Franjola van Hellemond

Werkzaam bij: 
Zelfstandig adviseur


Franjola van Hellemond is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Na mijn studie Museologie aan de Reinwardt Academie werk ik sinds 2006 in de erfgoedsector. Eerst als museumconsulent in Overijssel, nu als zelfstandig adviseur voor meerdere organisaties. Mijn expertises zijn kwaliteitszorg, veiligheidszorg, tentoonstellen. publieksbegeleiding en -participatie. Ik geef workshops en cursussen op bovengenoemde gebieden en adviseer musea bij het opstellen van beleid. Daarnaast coördineer ik projecten, van subsidieaanvraag tot eindafrekening.

Recente reacties

'De man dy't hout dûnsje liet'

donderdag 10 augustus 2017 - 15:05

Beste Willy,

Bedankt voor je toelichting, ook ik ben benieuwd naar de inhoudelijke invulling van de workshops en het verwachte effect na deelname. 

Ik bedoelde overigens niet perse workshops die een week duren, maar ook een workshop van 2 dagen bijvoorbeeld. Ik zou met de lengtes experimenteren als de behoeften van de doelgroepen nu nog niet duidelijk (genoeg) zijn. Op deze manier bied je variatie en je kunt er lering uit trekken voor een eventueel volgende keer. 

Succes nog,

Franjola 

Reizigers (de Nacht van De Vrede)

maandag 24 juli 2017 - 19:27

Hoi Heleen,

Bedankt voor je aanvulling over de samenwerkingspartners waar ik je de vorige keer naar vroeg. Hebben jullie ook al gesprekken gehad met jullie beoogde doelgroepen? En hebben jullie een beeld van hun behoeften en inbreng in het project? Daar zou ik graag wat meer over willen horen!

Succes en groet, 

Franjola

'De man dy't hout dûnsje liet'

donderdag 20 juli 2017 - 14:23

Hoi Willy, 

Bedankt voor je reactie, ik krijg nu een wat beter beeld van jullie netwerk en samenwerkingen. 

De zes voorstellingen staan al vast begrijp ik, dus om de dagen interessant te houden, zou ik het inderdaad zoeken in variatie van het aangebodene en wellicht iedere dag een ander thema dat centraal staat. Of misschien is het mogelijk om mensen over meerdere dagen workshops te laten volgen, zodat zij verder kunnen met waar ze een andere keer gebleven waren, dat is wellicht ook interessant voor kinderen op de woensdagmiddagen en in het weekend? Kunnen jullie daar wat mee? 

'De man dy't hout dûnsje liet'

donderdag 20 juli 2017 - 14:16

Beste Willy, beste Doarpsmienskip Mantgum,

Ik ben Franjola en aangewezen als jullie coach vanuit het Fonds voor Cultuurparticipatie. Graag denk ik de komende weken met jullie mee om van dit interessante idee een fantastisch festival te maken! Voor nu ben ik benieuwd naar hoe jullie alle vrijwilligers denken te werven en of jullie al een bestaand netwerk hebben? 
Je gaf aan dat jullie je afvragen hoe je zorgt dat het houtfestival 6 dagen levendig blijft? Mijn tegenvraag is, waarom hebben jullie voor 6 dagen gekozen? Het is best pittig om een nieuw festival te organiseren dat 6 dagen duurt, waarom beginnen jullie bijvoorbeeld niet met een weekend? 

Hartelijke groet en succes met het verder uitwerken, 

Franjola

Reizigers (de Nacht van De Vrede)

maandag 3 juli 2017 - 15:01

Dag Heleen, 

Ik ben Franjola en aangewezen als jullie coach voor dit project. Graag denk ik met je mee over de vragen die je hebt. Je gaf aan dat je hulp wilt in het meedenken over de vraag hoe jullie nieuwe deelnemers bij dit project kunnen betrekken (naast deelnemers uit bestaande en bekende netwerken). Om je daarmee te kunnen helpen is het van belang te weten wie op dit moment jullie bestaande en bekende netwerken zijn. Zou je daar wat meer over kunnen vertellen en aangeven wat hun behoeften zijn en inbreng is in dit project? 

Succes en hartelijke groet, 

Franjola